De Noorse keuken

Een Hurtigruten reis langs de Noorse kust in Noorwegen is meer dan alleen een cruise door de fantastische natuur. Het is ook een culinaire reis - een die niet alleen heerlijk, maar ook duurzaam is. Hurtigruten legt veel nadruk op het inkopen en bereiden van lokaal gekweekt voedsel. Wij werken met lokale leveranciers langs de hele kust om u de meest verse, smakelijkste ingrediënten mogelijk te maken.

De lokale leveranciers zijn niet alleen gepassioneerd om de meest verse, meest hoogwaardige producten te leveren, ze delen ook hun kennis en inzichten met hun dagelijks leven van de plaatsen die we bezoeken. We noemen onze kombuis ’Noorse kust keuken’ omdat het voedsel dat we serveren afkomstig is van de meest verse, heerlijkste producten die je aan de Noorse kust kunt vinden.

Tussen Bergen en Kirkenes kunt u lamsvlees proeven uit Geiranger, koningskrab uit de Barentszee, kaas en kabeljauw van de Lofoten, rendier uit Finnmark en appels uit Hardanger. De voorraadkast van de natuur is tot de rand gevuld met lekkernijen.

We hebben sinds februari 2017 ook ons ​​eigen veganistische menu. 

 

          

 

          

 

           

De chef kok 
Iemand die uit de eerste hand verhalen hoort over de plaatsen die we bezoeken, is chef-kok Eirik Larsen. Tien jaar geleden verliet hij het stadsleven en de restaurants in Oslo om een ​​chef-kok te worden voor Hurtigruten. Tegenwoordig bereidt hij meer dan 1500 maaltijden per dag. Hij is voortdurend onder de indruk van de passie die lokale leveranciers hebben voor hun producten.’Het verhaal achter het eten is onderdeel van de culinaire ervaring’, zegt hij. In de herfst serveren we bergbraambessen aan dek. Een dame in Finnmark t heeft deze bessen met de hand geplukt en levert ze af aan onze schepen. Het is leuk om de leveranciers te ontmoeten, hun verhalen te horen en te weten dat al hun producten van de hoogste kwaliteit zijn, vervult me ​​met trots en respect.

Er staat meer op het menu dan lam en verse bessen. Elke dag 34 havens aandoen, biedt kansen om iedere dag verse ingrediënten aan de boten te laten leveren.In 15 van de havens worden verse zeevruchten, eieren, gevogelte, zuivelproducten, mosterd, siroop, zout, paddenstoelen, bessen, fruit en groenten direct aan boord gebracht. Lokale leveringen verminderen voedselmijlen en optimaliseren het gebruik van havenfaciliteiten. Het is goed voor het milieu, het inspireert de koks en het is goed voor je.

Restaurants aan boord

Kysten/Á la Carte Restaurant
Kies uit een brede selectie van innovatieve gerechten op basis van lokale producten van hoge kwaliteit die elk een verhaal te vertellen hebben. Geniet van alles van ultra-verse visgerechten tot duurzaam gekweekte wortelgroenten en scharrelvlees met vrije uitloop, samen met uitstekende kazen van geselecteerde kleinschalige producenten. We raden aan om uw maaltijd af te sluiten met verleidelijke Scandinavische desserts, geïnspireerd op de twee uiteinden van het Arctische licht - de Midnight Sun en Polar Night. ( niet op alle schepen aanwezig) 

Torget / hoofdrestaurant
Ontbijt
Een uitgebreid ontbijtbuffet met warme gerechten, vleeswaren, vis, zelfgemaakte smoothies, yoghurt, granolas en fruitjam. Vers brood, fruit, lokale kazen en buffeten met pannenkoeken of zalmsnijwerk. Koffie / thee / sap / water inbegrepen.

Lunch
Traditionele husmannskost (traditionele rustieke gerechten) uit de regio. Elke dag wordt er een keuze uit één vlees, één vis en één vegetarisch hoofdgerecht geserveerd, samen met vers brood en lokale kaas, en een brede selectie van salades, groenten, vleeswaren, zalm, haring en andere zeevruchten. Zelfgemaakte desserts en gebak zijn ook beschikbaar. Koffie / thee / water inbegrepen.

Avondeten
Geniet van het beste Noorse eten van boer tot bord met driegangendiners of -buffetten. Het menu varieert gedurende een cyclus van 11 dagen, met een selectie vlees-, vis- of veganistische gerechten. Water inbegrepen. Wijnarrangementen, lokale dranken en alcoholvrije drankjes zijn optioneel beschikbaar.

                                     

Multe (alleen op gerenoveerde schepen)
Trakteer uzelf op vers gebakken cake en gebak, smørbrød (open broodjes met veel beleg), smoothies, yoghurt met muesli, een groot assortiment lokaal ijs met zelfgemaakte toppings, premium koffie (espresso, latte, macchiato, americano), warm chocolade, biologische kruidenthee en gewone thee, frisdrank en premium sap.

Brygga Bistro / Café
Serveert traditionele husmannskost, soep van de dag, verse salades, wraps en broodjes. Geniet van bistrogerechten zoals Hurtigruten’s bekende burger en beroemde garnalensandwich, entrecote, gegrilde zalm, lokaal geïnspireerde pizza, desserts en zoet gebak. Sap, yoghurt met beleg, frisdranken, lokale dranken en wijn zijn ook beschikbaar.

Expeditiebar/ panoramabar
Premium lokale en internationale dranken, premium koffie (espresso, latte, macchiato, americano), thee en warme chocolademelk. Snack beschikbaar. Op gerenoveerde schepen zijn ook gegrilde panini’s verkrijgbaar.

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding