Finland autohuur

 
Europcar autohuur Finland

Wij werken in Finland samen met Europcar en bieden samen lage prijzen, goede service en nieuwe voertuigen vanuit vele verhuurstations door het hele land. 

Voordeel voor klanten van BBI Travel: ongelimiteerde kilometers, basis afkoop eigen risico, diefstaldekking, geen stads- of airporttoeslag en winterservicefee!


Een huurauto is een uitstekende manier om Finland te leren kennen. Zowel ’s zomers als ’s winters zijn de wegen goed en comfortabel te rijden. In de winter worden de hoofdwegen goed schoon gehouden en zijn de auto’s voorzien van winterbanden met spikes. Finland biedt veel ruimte en volop natuur tijdens uw vakantie. De mogelijkheden zijn onbegrensd: u kunt in een van de vele natuurparken wandelen, fietsen met mountainbikes/fatbikes/e-bikes, golven, kano- of kajak varen op een van de duizenden meren. In het zuiden geniet u van historische en lieflijke steden zowel in het binnenland als aan de mooie kustlijn. In het noorden kijkt u uw ogen uit van het natuurschoon. Uiteraard moet u (voornamelijk) in de zomer steeds uitkijken voor rendieren. Dit is een van de charmes van Lapland! Geniet van de middernachtzon in de zomer en het noorderlicht in de winter tijdens uw vakantie met een huurauto! 

Een aantal toeristische routes in Finland vindt u hier (externe link)

 


Verken Finland met een huurauto van Europcar Toeren met een huurauto door Finland

BELANGRIJKE AUTOHUUR INFORMATIE:
 • Een huurdag is 24 uur, met een marge (grace period) van 30 minuten uur op de laatste dag. Als u de auto later inlevert wordt ter plaatse een extra dag tegen de lokaal geldende tarieven in rekening gebracht.
 • Onze huurtarieven zijn inclusief ongelimiteerde kilometers, lokale belasting (24%), (evt) winterservicefee, stads- of airport toeslag, diefstaldekking, PAI (Personal Accident Insurance) en standaard CDW (Collission Damage Waiver) verzekering. Brandstof is niet inbegrepen. 

 • De aanvangsdatum is bepalend voor de huurprijs van de gehele huur als deze in twee verschillende seizoenen valt.

 • De luchthaventoeslag voor het afhalen op één van de luchthavens is bij BBI Travel inclusief (mits binnen openingstijden). Let op: bij veel andere verhuurders wordt hiervoor ter plaatse nog een toeslag berekend van € 40-50!

 • Een creditcard op naam van de huurder met voldoende saldo om het eigen risico af te dekken is verplicht. Prepaid creditcards of debitcards worden niet geaccepteerd. 

 • De auto wordt met een volle tank benzine afgeleverd. Wij adviseren de auto ook weer met een volle tank in te leveren. Als u de auto niet met een volle tank terugbrengt wordt de auto afgetankt en de verbruikte benzine in rekening gebracht plus een extra fee voor het niet inleveren van de auto volgens contract (bedrag is afhankelijk van welk categorie u heeft).

 • Minimum leeftijd: 19 jaar. Voor chauffeurs in de leeftijdscategorie 19-24 geldt een extra toeslag van € 7,26 per dag en max. € 44 per huurperiode per chauffeur. Een chauffeur moet tenminste 1 jaar in het bezit zijn geweest van een geldig rijbewijs.   

 • De huurauto is verzekerd met een eigen risico bij diefstal of schade van € 950 - € 1250 per geval. U kunt ter plaatse een Super CDW verzekering (SCDW) afsluiten tegen een premie van ca. € 11 - € 17 per dag (afhankelijk van lengte huur en cat. auto), waarmee het eigen risico wordt gereduceerd tot 0 bij alle autogroepen behalve de groep LVMR/LVAR/IFMR/FFAR waarbij het € 500 is.

 • Kosten tweede bestuurder is € 20 per huurperiode. Deze dient ter plaatse te worden betaald. 

 • Te huren extra’s: GPS Navigatiesysteem € 8,06 per dag, kinderstoel € 25 per huurperiode, skidrager € 25 en skibox € 80 per huurperiode.

 • Het is verboden te roken in de huurauto’s. Een schoonmaak-fee van € 200,- wordt in rekening gebracht in het geval van overtreden van de non-smoking policy.

 • Kosten voor een "one way"-huur (op andere locatie inleveren als waar u de auto heeft afgehaald) zijn € 120 - € 180, afhankelijk van welk cat. auto u heeft gehuurd. One way huur van/naar Åland eilanden is niet mogelijk. 

  Internationaal is soms op aanvraag mogelijk. Bij BBI TRAVEL kunt u in de winterperiode (01.10.2020 - 31.03.2021) GRATIS tussen de volgende luchthavens one way huren: Ivalo, Kittilä, Kuusamo, Oulu en Rovaniemi. 

 • U mag de auto niet buiten Finland rijden zonder dat dit afgesproken is met de verhuurder, behalve naar Noorwegen en Zweden. Hiervoor geldt wel een zgn. cross border fee van € 50. Deze fee is om de kosten te dekken van o.a. de Zweedse milieu belasting.

 • De automerken en modellen zijn als voorbeeld genoemd om een indruk te geven van het type auto van deze categorie. Het merk en/of model kunnen niet worden gegarandeerd. Alle auto’s hebben een radio.

 • Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor uw eindafrekening met de autoverhuurder. Het huurcontract dat ter plaatse wordt opgemaakt is een overeenkomst tussen de bestuurder en de verhuurder, waarin wij geen partij zijn.
 

Auto Cascoverzekering
Zelfs als u ter plaatse de Super CDW verzekering afsluit blijft veel schade voor eigen rekening. Wij adviseren u daarom deze Super CDW verzekering niet af te sluiten, maar in plaats hiervan via ons bij boeking de veel voordeliger Auto Cascoverzekering af te sluiten tegen een premie van € 6 per auto per dag (incl. 21% assurantiebelasting / excl. € 4,24 poliskosten), waarmee u volledig bent verzekerd, zonder eigen risico. In geval van schade wordt het in Noorwegen aan de autoverhuurder betaalde eigen risico na terugkomst in Nederland bij de Europeesche Verzekeringsmaatschappij terug geclaimd.

De autocascoverzekering dekt zowel normale schade tot een maximum bedrag van € 3500, als de zogenaamde uitgesloten schades tot max. € 7000. Onder uitgesloten schade wordt bijv. beschouwd: schade aan banden, wielen, ophanging, bodem, glas, interieur, radio en sleutels. Kortom, u betaalt voor deze verzekering minder premie, maar heeft meer dekking dan wanneer u ter plaatse de Super CDW en andere aanvullende verzekeringen afsluit. Diefstal valt niet onder de dekking van de cascoverzekering.

De verschillende autotypes:

 Europcar Finland huurauto categorie A

Cat.A, Mini, Opel Carl (3-deurs) of gelijkwaardig, 5 personen + 1 koffer
Europcar Finland huurauto categorie B
Cat.B, Compact, VW Polo (5-deurs) of gelijkwaardig, 4 personen + 2 koffers
 
 Europcar Finland huurauto categorie C
Cat.C, Economy, Toyota Yaris (5 deurs) of gelijkwaardig, 4 personen + 1 koffers
Europcar Finland huurauto categorie D
Cat.D, VW Golf (5-deurs) of gelijkwaardig, 5 personen + 2 koffers
Europcar Finland huurauto categorie E
Cat.E., Economy, VW Jetta (5-deurs) of gelijkwaardig, 5 personen + 2 koffers

Europcar Finland huurauto categorie F
Cat.F, Medium, Audi A3  Sedan (5-deurs) of gelijkwaardig, 5 personen + 2 koffers

Europcar Finland huurauto categorie G
Cat.G, Economy, VW Passat (4-deurs sedan) of gelijkwaardig, 5 personen + 2 koffers

Europcar Finland huurauto categorie H
Cat.H, Economy, Audi A4 automaat (5-deurs) of gelijkwaardig, 5 personen + 3 koffers

Europcar Finland huurauto categorie I
Cat.I, Station, Golf STW (5-deurs) of gelijkwaardig, 5 personen + 4 koffers
Europcar Finland huurauto categorie J
Cat.J, Premium, Volkswagen Touran STW automaat (5-deurs) of gelijkwaardig, 5 personen + 4 koffers
 

Europcar Finland huurauto categorie K
Cat.K, Intermediate, Volkswagen Tiguan 4WD automaat (5-deurs) of gelijkwaardig, 5 personen + 4 koffers
 
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding