Jouw favorieten

Bekijk alle

Deze rondreis voert u door de aantrekkelijkste delen van Zweden. U verblijft in verschillende gebieden zoals het lieflijke en cultuurrijke zuiden, de bruisende hoofdstad Stockholm, het bos- en meren rijke midden Zweden, de adembenemende bergwereld van Jämtland en u rijdt van kust tot kust. Door de afwisseling is er voor elk wat wils. Een unieke reis die u zeker zal bijblijven!  

 

Reisschema

Vervoer

De overtochten van Travemünde naar Malmö retour met Finnlines zijn inbegrepen.

Reisduur 19 nachten
Bestemming Zuid & Midden-Zweden

Hoogtepunten

Verblijf: Middenklasse hotels inclusief ontbijt

Highlights: Malmö - Kalmar - Söderköping - Stockholm - Hudiksvall - Östersund - Tällberg - Sunne - Göteborg - Malmö

Kaart Vergroten
vanaf € 2075 per persoon
Bekijk prijsinformatie
050-3136000 Reis doorsturen per email Reis als PDF opslaan

Inleiding

Deze rondreis voert u door de aantrekkelijkste delen van Zweden. U verblijft in verschillende gebieden zoals het lieflijke en cultuurrijke zuiden, de bruisende hoofdstad Stockholm, het bos- en meren rijke midden Zweden, de adembenemende bergwereld van Jämtland en u rijdt van kust tot kust. Door de afwisseling is er voor elk wat wils. Een unieke reis die u zeker zal bijblijven!  

 

Reisschema

Vervoer

De overtochten van Travemünde naar Malmö retour met Finnlines zijn inbegrepen.

Reisprogramma

Dag 1: Overtocht van Travemünde naar Malmö

In Travemünde gaat u aan boord van Finnlines en vaart u comfortabel naar Malmö.

Dag 2: Naar Malmö

Uw reis begint in Malmö. Hier verblijft u twee nachten. Met interessante musea, moderne architectuur, leuke winkels, gezellige cafés en hippe uitgaansgelegenheden zijn de komende dagen gauw vol. Bijna alles is op loopafstand, maar met een huurfiets ziet u de stad en omgeving met andere ogen.

Dag 3: Verblijf in Malmö

Verken het oude centrum met de kanalen en bruggen, bezoek kasteel Malmöhus of maak een wandeling door de parken. Malmö heeft ook een leuk centrum voor winkelen of een drankje doen op een van de terrassen aan Lilla Torg (kleine markt). Wellicht gaat u vanavond uit eten of een wandeling maken in Kopenhagen? Met de trein bent u binnen slechts 35 minuten in hartje centrum en kunt u meteen lopend de stad verkennen.

Dag 4: Malmö - Kalmar (ca. 285 km)

U gaat vandaag oostwaarts door het heuvelachtige landschap van koolzaadvelden, boomgaarden en historische landgoederen uit de tijd dat dit gebied nog Deens was. In Kalmar verblijft u de komende twee nachten.

Dag 5: Verblijf in Kalmar

In dit gebied is er genoeg te doen. U kunt een bezoek brengen aan het imposante Kalmar Slott of een strandwandeling maken op Öland, of gaat u liever naar een glasblazerij in de regio Glasriket?

Dag 6: Kalmar - Söderköping (ca. 230 km)

Door het bosrijke Småland rijdt u naar Östergötland. Indien u een omweg maakt, kunt u onderweg een bezoek brengen aan Pippi Langkous in de Wereld van Astrid Lindgren in Vimmerby. Uw hotel voor de komende twee nachten is Söderköpings Brunn. Hier komt u ongetwijfeld tot rust!

Dag 7: Verblijf in Söderköping

Söderköping ligt aan het Götakanaal, dat Gotenburg in West-Zweden met Oost-Zweden verbindt. Vanaf de oevers is het verkeer op dit kanaal een interessant schouwspel. Het is mogelijk een boottocht op dit, in 1832 opgeleverde, kanaal te maken. Het centrum van Söderköping dateert uit de middeleeuwen en kan wandelend worden verkend. Uw hotel beschikt over een Spa en een zwembad.

Dag 8: Söderköping - Stockholm (ca. 175 km)

Vandaag reist u naar de hoofdstad van Zweden, Stockholm.

Dag 9: Verblijf in Stockholm

U komt beslist tijd tekort in de Zweedse hoofdstad! Vergeet vooral niet Gamla Stan te bezoeken, een boottocht te maken en het bekende Vasa-museum te bezoeken. Stockholm is een bruisende stad, waar de natuur nooit ver weg is.

Dag 10: Stockholm - Hudiksvall (ca. 295 km)

U reist noordwaarts langs Gävle en de immense Botnische Golf naar Hudiksvall; een gezellige haven- en vissersplaats bekend om haar houten pakhuizen.

Dag 11: Hudiksvall - Östersund (ca. 270 km)

U verlaat de kust en rijdt door glooiend landschap met uitgestrekte bossen en vele meren naar Östersund.

Dag 12: Verblijf in Östersund

In de omgeving van Östersund kunt u aan allerlei activiteiten in de natuur deelnemen, het Jämtli openluchtmuseum of de 12e eeuwse Frösö Kyrka bezoeken.

Dag 13: Östersund - Tällberg (ca. 365 km)

U reist zuidwaarts door het onherbergzame binnenland naar Tällberg. Geniet onderweg van de enorme stilte.

Dag 14: Verblijf in Tällberg

U kunt in Mora het Zorn Museum bezoeken, het huis van kunstenaar Carl Larsson, of het Siljansfors bosbouw museum. Gaat u liever op souvenirjacht naar het beroemde houten Dalarna paardje?

Dag 15: Tällberg - Sunne (ca. 170 km)

Vandaag rijdt door Värmland, het gebied met ontelbare rivieren. Wanneer u aan de eind van de middag aankomt in Sunne kunt u een duik nemen in het prachtige meer of de sauna nemen.

Dag 16: Verblijf in Sunne

In de omgeving van Sunne zijn vele mogelijkheden. Op ca. 10 km ten noorden van uw hotel kunt u een wandeling maken naar Tossebergsklätten (343 m boven zeespiegel) en van hieruit heeft u bij helder weer in alle richtingen een prachtig uitzicht over Värmland. In Sunne zijn een aantal wandelroutes die ook aan te bevelen zijn zoals de kortere Sundsbergsleden of de langere ängenleden. Rondom Karlstad en Vänern zijn vele ontdekkingen te maken op kunstgebied. U kunt bijvoorbeeld naar Alma Löv Museum in Östra ämtervik of in Karlstad naar Värmlands Museum of Lars Lerins kunsthal, Sandgrund. In Borgvik vindt u Sliperiet met tentoonstellingen en een restaurant. In het naastgelegen Mimmi Design vindt u unieke linnen kleding. Kiest u voor Arvika dan raden wij u aan om een kijkje te nemen in Rackstad Museum en Arvika Konsthall. Onderweg ziet u vaak boerderijwinkels en kleine kunstenaars-ateliers die open zijn voor bezoekers.

Dag 17: Sunne - Göteborg (ca. 345 km)

De route gaat vandaag langs het grootste meer van Zweden, Vänern. Via het beroemde sluizencomplex in het Götakanal bereikt u Göteborg.

Dag 18: Verblijf in Göteborg

Vandaag kunt u de trendy stad Göteborg op uw gemak verkennen. Leuk om nog even te winkelen en om uw vakantie af te sluiten in een van de vele restaurants. Gotenburg wordt niet voor niets een gastronomisch wonder genoemd! Heeft u de kinderen mee, dan moet u beslist de vakantie afsluiten in het grote Liseberg pretpark. Vermaak voor jong en oud!

Dag 19: Overtocht van Malmö naar Travemünde

Na het uitchecken rijdt u naar de haven om weer aan boord te gaan van de Finnlines.

Dag 20: Aankomst in Travemünde

Na een nacht op zee, komt u om 10:00 uur in de ochtend weer aan in Travemünde.

Foto's

Video's

Reisdetails

BOEKINGSINFORMATIE

Optie

In een aantal gevallen is het mogelijk om een optie te nemen op een reis. U kunt ons hiervoor een e-mail sturen of telefonisch contact opnemen. 

Prijsberekening

Als u een reis heeft gevonden klikt u op het blauwe vakje met ´Prijsopgave´ om de totale reissom te berekenen. Vervolgens geeft u de vertrekdatum, aantal personen en de gewenste reisduur in. Vervolgens doorloopt u in verschillende stappen uw keuzes voor vervoer, autohuur, accommodatie, excursies en verzekeringen. Let op: als er een vierkantje () voor een reisonderdeel staat is dit een optioneel onderdeel, dat u aan kunt vinken (bijv. voor een extra excursie of een annuleringsverzekering), waarna de prijs hiervoor verschijnt in het prijsoverzicht. Voor meer informatie over ieder reisonderdeel kunt u klikken op de links.

Maatwerkofferte

Als u wilt afwijken van de standaardreis (bijv. extra nachten of andere overnachtingsplaatsen) kunnen wij in veel gevallen een maatwerkofferte voor u maken. Stuur ons dan een e-mail met een exacte specificatie van uw wensen, vertrekdatum, aantal personen etc.

Boekingsaanvraag

Als u de reis wilt reserveren klikt u onderaan het scherm op "Boek deze reis", waarna u de totale reissom ziet en of de reis uit voorraad geboekt kan worden of moet worden aangevraagd. In veel gevallen zal de reis moeten worden aangevraagd, hetgeen wil zeggen dat wij eerst bij de vervoerder en/of accommodatieverschaffer(s) moeten controleren of er nog plaats beschikbaar is. Let op: als u een boeking aanvraagt is dit niet vrijblijvend en kunt u de boekingsaanvraag (indien de reis conform de aanvraag beschikbaar is) niet meer kosteloos annuleren. Indien beschikbaar maken wij een definitieve boeking voor u. Als alles is ingevuld klikt u op "Deze reis reserveren/aanvragen, waarna onderaan een boekingsnummer verschijnt. U ontvangt een bevestiging van de boekingsaanvraag op het opgegeven e-mailadres.

 

Paspoortnamen

Het is belangrijk dat de opgegeven namen overeenkomen met het paspoort van de reizigers, inclusief de volledige eerste voornaam uit het paspoort. Gebruik dus geen roepnamen of de achternaam van uw echtgenoot, want dit kan bij het inchecken voor de vlucht tot instapweigering leiden.

Flexibele prijzen

Luchtvaartmaatschappijen werken met een flexibel prijssysteem, waarbij de prijs afhankelijk is van de bezetting van de gewenste vluchten op het moment van reserveren. Men heeft voor elke tariefklasse een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar. Het systeem komt er kortweg op neer dat hoe voller de vlucht raakt, des te hoger de vliegprijs wordt. Bij de prijsberekening gaan wij uit van het meest voordelige vliegtarief. Hier zit geen "real time" beschikbaarheid aan gekoppeld, dus zodra wij uw boekingsaanvraag ontvangen gaan we na of dit tarief nog beschikbaar is en nemen in het geval van toeslagen eerst contact met u op, alvorens de accommodatie aan te vragen. In het hoogseizoen zijn de voordeligste plaatsen snel uitverkocht, dus daarom adviseren wij u tijdig te reserveren. Daarnaast hanteren ook Hurtigruten, een aantal ferrymaatschappijen en hotelketens een flexibel prijssysteem. Hiervoor geldt hetzelfde: op tijd boeken is over het algemeen het meest voordelig. 

Duur aanvraag

De duur van de aanvraag is afhankelijk van de periode en het type reis. Als u vroegtijdig boekt is de gemiddelde duur van een aanvraag voor een autorondreis 2-4 dagen.  Voor reizen in het hoogseizoen en als u laat boekt kan de aanvraag ca. 7 dagen in beslag nemen, omdat sommige accommodatie dan al volgeboekt kunnen zijn en wij andere hotels of huisjes moeten benaderen als alternatief.

Nota/bevestiging

Zodra alle reisonderdelen akkoord zijn, ontvangt u van ons een nota/bevestiging per e-mail. In het geval er sprake is van alternatieve accommodatie en/of prijswijzigingen wordt dit met u overlegd. Als u niet akkoord gaat met de aangeboden alternatieven heeft u het recht om alsnog af te zien van de reis.

Betaling

Zodra uw reis is bevestigd ontvangt u per e-mail de factuur. De aanbetaling bedraagt (tenzij anders vermeld) 20% van de reissom. De restant reissom dient uiterlijk 6 weken voor vertrek te worden voldaan, dus bij boeking binnen 6 weken voor vertrek moet de gehele reissom gelijk bij ontvangst van de nota worden betaald. U krijgt geen nieuwe factuur of een herinnering voor de eindbetaling, dus houdt zelf in de gaten dat de eindbetaling op tijd wordt overgemaakt.

Reispapieren

Na ontvangst van de volledige betaling ontvangt u uw reispapieren circa 10 dagen voor vertrek per post of per e-mail, afhankelijk van de door u gereserveerde reis. 

Inbegrepen

De vanafprijs is bij twee personen en is inclusief:

• 17 nachten verblijf in hotel inclusief ontbijt
• Informatieboekje, reisdocumentatie
• Bijdrage SGR Garantiefonds
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Reserveringskosten (bij online reservering)

Optioneel bij te boeken

• Ferryovertochten
• Verzekeringen, wij adviseren u een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Voor boekingen die via de website gemaakt worden, wordt eenmalig € 20 reserveringskosten berekend. Verder een bijdrage voor het Calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking en een bijdrage voor het SGR van € 5 per persoon (vanaf 2 jaar).

Informatie Zweden

 
STREEKINFORMATIE & BEZIENSWAARDIGHEDEN

Klik hier voor Zuid-Zweden
Klik hier voor West-Zweden
Klik hier voor Midden-Zweden
Klik hier voor Noord-Zweden
Klik hier voor Stockholm

Zweden

HET LAND
Met een oppervlakte van bijna 450.000 km², 11 keer groter dan Nederland, is Zweden het grootste land van Scandinavië. In totaal wonen er ruim 9 miljoen mensen in Zweden, waarvan 17.000 Samen in het noorden. Een groot deel van het land is bedekt met bos en 9% bestaat uit meren en rivieren. In het zuiden en oosten is het landschap heuvelachtig. Hier zijn ook de twee grootste meren van Zweden te vinden: het Vättern en Vänern. Richting de Noorse grens en het noorden wordt het ruiger en bergachtiger. Verdeeld over Zweden zijn er 2 nationale parken. Zweden is een constitutionele monarchie met een parlement. In de de hoofdstad Stockholm zetelt de regering en het parlement en woont de koning, Carl-Gustav XVI.

 Midsummer Celebration Lena Granefelt imagebank sweden.se

REISINFORMATIE
Zweden is op diverse manieren aan te reizen. Per vliegtuig kan vanaf Schiphol rechtstreeks gevlogen worden naar Göteborg, Stockholm en Linköping. SAS onderhoudt diverse binnenlandse vluchtverbindingen.Ook per ferry is Zweden te bereiken. Er zijn diverse mogelijkheden, zo biedt Stena Line afvaarten aan vanaf Kiel in Duitsland naar Göteborg en vaart Finnlines vanuit het Duitse Travemünde naar Malmö. Wie niet wil varen kan via bruggen reizen, via Denemarken. De 16 km lange Öresundbrug verbindt  Kopenhagen en Malmö in Zuid-Zweden. Voor deze brug geldt dat tol betaald dient te worden.
 
TIJDSVERSCHIL
Er is geen tijdsverschil tussen Zweden en Nederland.

PASPOORT
Nederlanders hebben een geldig paspoort of Europese identiteitskaart nodig. Voor andere nationaliteiten kan een visum vereist zijn. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor geldige reisdocumenten.

VALUTA

De valuta in Zweden is de Zweedse Kroon (SEK 100 = ca. € 9,85 stand maart 2021). Creditcards als Visa en Mastercard zijn gangbare betaalmiddelen. Met uw bank- of giropas kunt u bij bankautomaten pinnen.  
 
TAAL
De nationale talen zijn Zweeds en Samisch, maar de meeste mensen spreken tevens goed tot redelijk Engels. 
 
ELEKTRICITEIT
Het voltage in Zweden is 220 volt. De tweetandstekkers zijn hetzelfde als in Nederland.
 
MOBIEL TELEFONEREN
In de bewoonde gebieden heeft u een goed bereik met uw mobiele telefoon, in afgelegen gebieden kan het bereik minder zijn.
 
DAGLICHT
De noordelijke ligging van Zweden heeft invloed op het daglicht. In het noorden, in Lapland, komt de zon in december helemaal niet op en is het overdag schemerig. Dit is een zeer bijzondere ervaring. De Lappen zelf spreken van blauw licht, dit omdat de witte sneeuw weerkaatst en het ’donker’ niet pikdonker maakt, maar juist een blauwe gloed geeft. Vanaf januari worden de dagen steeds langer tot in de zomer gedurende een periode de zon helemaal niet ondergaat: de middernachtzon. In Björkliden bijvoorbeeld is het 24 uur per dag licht van 17 juni tot 19 juli, terwijl in Kiruna van 31 mei tot 11 juli de zon niet ondergaat. 

KLIMAAT
Het weer in Zuidwest-Zweden is te vergelijken met het weer in Nederland. De zomers zijn net zo warm, maar minder regenachtig en duren minder lang. Meer naar de Noorse grens heerst een landklimaat en verder naar het noorden een poolklimaat. Hier zakken de temperaturen in de winter ver beneden 0° C.

AUTORIJDEN
Zweden kent een goed onderhouden wegennet. De belangrijkste verbindingen, onder andere tussen de steden Stockholm en Göteborg, zijn snelwegen. Verder zijn er goed berijdbare tweebaans- en driebaanswegen. In de bossen van Midden- en Noord-Zweden en op het platteland komen daarnaast veel onverharde wegen voor. Met name in Midden- en Noord-Zweden, vooral in de schemering, is de kans aanwezig dat groot wild oversteekt. Winterbanden zijn verplicht van 1 december tot 1 april bij winterse omstandigheden.

Eland
 
TOLWEGEN EN MILIEUBELASTING
Voor de Sontbrug wordt tol geheven, verder zijn er geen tolwegen in Zweden. Wel geldt voor de steden Göteborg en Stockholm een zogenaamde congestion tax. Buitenlandse voertuigen zijn hier van uitgesloten. Bij huurauto’s is de belasting over het algemeen bij de prijs inbegrepen.

VEERPONTEN
In Zweden kunt u op verschillende plaatsen, bij rivieren en in de archipels, te maken krijgen met veerponten. Reserveren is hierbij niet nodig. De ferry’s varen met grote regelmaat, zodat u over het algemeen niet lang hoeft te wachten. Betaling is ter plaatse met contant geld. Door de staat beheerde veerponten zijn gratis.

FEESTDAGEN

Bijzondere feestdagen in Zweden zijn:

Nationale Feestdag: 6 juni
Midzomeravond: vrijdagavond rond 21 juni
Midzomerdag: zaterdag rond 21 juni

Zuid & Midden-Zweden

Autorondreis Zweedse steden en natuur

vanaf € 2075 per persoon Bekijk prijsinformatie
BBI Travel

Kirsten

Klantenservice
050-3136000 Reis doorsturen per email Reis als PDF opslaan
vanaf € 2075 per persoon