Huur je eigen ‘Hyttedrøm’

Huur je eigen ‘Hyttedrøm’

16/09/2020 5 Door blogbbi
Delen:

In Noorwegen heten ze ‘hytte’, in Zweden ‘stuga’ en in Finland ‘mokki’; de idyllisch gelegen vakantiehuisjes, vaak blokhutten, waar het zo heerlijk toeven is tijdens een winter(sport)vakantie. In het hart van Scandinavië, in de regio Trysil en Sälen, liggen tal van dit soort privé huisjes en huizen op en om de pistes en loipes, midden in het skigebied. In Scandinavië verwezenlijken ze zo een Hyttedrøm of huttendroom; u kunt ook zo’n vakantiehuis huren in Trysil of Sälen.

Droomhut aan de pistes in Trysil, Noorwegen.

Te huur: een droomhut aan de pistes in Trysil, Noorwegen.

Meeste vakantiehuizen die je kunt huren in Trysil of Sälen, zijn prachtig gelegen in het idyllische winterlandschap. Je komt als je de deur uitstapt gelijk in de natuur, van de bosrijke omgeving. Met alle faciliteiten van het gebied binnen handbereik, ski-in/ski-out qua wintersport, supermarkt, restaurants en bars op loop- of korte rijafstand, ben je toch midden in de natuur. Even afhankelijk van het gekozen chalet, kun je na wat sneeuwruimen (als dat niet al gebeurd is) heerlijk genieten van het uitzicht, de frisse lucht en de oh zo lekkere zon op het gezicht.

Chalets in Trysil en Sälen omgeven door meters sneeuw

Chalets in Trysil en Sälen omgeven door meters sneeuw.

Gemoedelijk vakantieverblijf op de piste

De dag begint heel simpel, opstaan, ontbijten, aankleden en dan de ski’s voor de deur aan doen. Via een transportpiste ben je in ‘no-time’op de piste en mocht je ‘thuis’ willen lunchen dan is ook dat snel gepiept.

Meeste van de te huren vakantiehuisjes en chalets, zijn in privé eigendom van Noren en Zweden zelf. Dit maakt dat er een gezellige, Scandinavische ambiance aanwezig is. Ingericht naar de smaak van de eigenaar en vaak voorzien van meubels uit het familie eigendom. Het is genieten bij een knappend haard, lekker languit op de bank na een lange dag in de frisse buitenlucht. Dan even lekker de sauna in. Wij zetten de sauna meestal direct na thuiskomst van de piste aan, maar sommigen laten zich programmeren en zijn al warm bij thuiskomst.

Ook de keukens zijn volledig uitgerust en dus heb je in een handomdraai een maaltijd op tafel staan en als de borden van tafel zijn, kunnen de spelletjes op tafel komen. Er zijn zelfs huizen die een speciale biljartkamer hebben, waar ook een PS4 op een televisie is aangesloten; maar dat zijn huizen uit het 4- en 5-sterren segment.

Quality-time in comfortabele omgeving

Quality-time in comfortabele omgeving tijdens verblijf in een Scandinavische chalet.

 

Er valt iets te kiezen

Dit soort vakantiehuisjes zijn er in verschillende grote, met diverse ligging ten opzichte van de piste en variërend in uitrustingsniveau en luxe. De levensstandaard hier in het noorden is hoog en dat merk je ook aan dit soort vakantieverblijven. Van kleine, eenvoudige doch comfortabele blokhutten tot luxe en ruime chalets; kortom er is een hyttedrøm voor iedereen…

Kies je eigen droom hut uit

Ben je op zoek naar een mooi vakantiehuis of appartement in Sälen (grootste skigebied van Zweden), kijk dan hier. Je vliegt er vanaf Groningen Airport in 100 minuten naartoe… Ook in het Noorse Trysil worden honderden privé chalets aangeboden, kijk daarvoor hier.

Delen: