Noorwegen met de hond | Invoerregels | BBI Travel

13/04/2023 0 Door Kirsten Muntendam
Delen:

Wil jij jouw trouwe viervoeter graag meenemen op vakantie naar Noorwegen? Dat kan! BBI Travel heeft een aantal pakketreizen waarbij honden welkom zijn. Wij regelen dat de accommodatie en de vervoerders op de hoogte zijn van jullie komst. Makkelijk, want dan hoef jij het niet meer uit te zoeken. Het enige waar je wel zelf aan moet denken zijn de geldende invoerregels voor een vakantie in Noorwegen met de hond. Om het verspreiden van dierziektes te voorkomen, geldt voor het transport van huisdieren naar andere landen strenge regels. Hieronder lees je waar jouw hond aan moet voldoen om Noorwegen binnen te komen.

EU-paspoort en chip

Noorwegen is officieel geen onderdeel van de Europese Unie, maar volgt wel de geldende regels voor het invoeren van huisdieren. Ga je op vakantie naar Noorwegen en neem je de hond mee? Dan heeft deze een EU-paspoort en een ISO- of FECAVA-gecertificeerde chip nodig. Beide worden uitgegeven door de dierenarts.

Inentingen en lintwormbehandeling

Jouw hond moet minstens 21 dagen voor vertrek ingeënt zijn tegen hondsdolheid (rabiës). Is jouw hond al gevaccineerd tegen hondsdolheid? Let er dan op dat deze vaccinatie nog geldig is. Een vaccinatie tegen hondsdolheid is maar één tot drie jaar werkzaam, afhankelijk van het gebruikte vaccin. Daarnaast is een lintwormbehandeling voor jouw hond verplicht. Meer informatie over rabiësvaccinatie en lintwormbehandeling kun je opvragen bij de dierenarts.

Deze honden mogen niet mee

Er zijn een aantal hondenrassen die niet welkom zijn in Noorwegen. Heb jij een pitbull terriër, fila brasileiro, tosa inu, dogo argentino, american staffordshire terrier of een Tsjechoslowaakse wolfhond? Dan kun je deze helaas niet meenemen naar Noorwegen. Ook honden die een kruising zijn tussen hond en wolf zijn in Noorwegen niet welkom. Reis je met een puppy? Houd er dan rekening mee dat honden ouder dan 15 weken moeten zijn en aan alle bovenstaande eisen moeten voldoen voordat zij Noorwegen binnengelaten worden.

Rechten

Deze blog hebben wij geschreven om je wegwijs te maken met het reizen naar Noorwegen met de hond. Hoewel hij zo compleet mogelijk geschreven is, kunnen er geen rechten aan ontleend worden. Kijk voor het meest actuele overzicht aan regels op de website van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

 

Noorwegen met de hond

Noorwegen met de hond

Delen: