Vijf redenen waarom jij op reis naar West-Canada wilt!

18/09/2023 0 Door Kirsten Muntendam
Delen:

Canada is één van BBI Travel’s oudste bestemmingen. Met name onze reizen naar British Columbia en Alberta liggen ons na aan het hart. Maar wat maakt West-Canada nou zo bijzonder? Lees hier waarom een rondreis door West-Canada met de camper of auto echt op jouw bucketlist thuishoort!

1. Wildernis & Wildlife

Canada staat bekend als land met meer bomen dan mensen. De ongerepte wildernis is dan ook de meest voor de hand liggende reden om hier naartoe te reizen. De beroemde Canadian Rocky Mountains strekken zich uit door een groot gedeelte van Alberta en British Columbia. Met gemiddelde hoogtes van bijna 4.000 meter biedt dit berggebied onvoorstelbaar mooie vergezichten. Daarnaast vind je in de Canadian Rockies een aantal schitterende nationale parken, zoals Banff National Park en Jasper National Park, met natuurschoon van kristalblauwe meren tot indrukwekkende watervallen.

Aan de westkust ligt nog een ander stukje natuur dat je zeker niet mag missen: Vancouver Island. Dit eiland is vergeleken met de gigantische oppervlaktes van Canada relatief klein, maar absoluut de moeite waard. Aan de kant van de Stille Oceaan vind je hier het Pacific Rim National Park, waar je fantastische tochten kan maken per boot of kano. Langs de rustige inlets, de Canadese fjorden, maak je het wildlife van dit gebied van dichtbij mee. Houd je ogen dus goed open. Je zou maar zo een zwarte beer, adelaar of zelfs een orka kunnen spotten!

Tip! Maak jouw rondreis door West-Canada onvergetelijk met één van deze excursies op Vancouver Island:

2. Altijd avontuur

In een land dat zo sterk verbonden is met de natuur en het buitenleven, is een liefde voor buitensport natuurlijk niet te missen. Er is altijd iets te doen tijdens jouw reis door Canada. Eindeloze hiking trails vind je op haast elke bestemming wel, en voor activiteiten zoals vissen, kanoën of kajakken, paardrijden en skiën kan je ook goed terecht in West-Canada.

Klaar voor een actieve vakantie in Canada? Bekijk onze volgende avontuurlijke Canadareizen:

Hiken bij Pocaterra Ridge

Hiken bij Pocaterra Ridge. Foto: Travel Alberta / A.V. Wakefield

3. De locals van West-Canada

De Canadezen hebben de reputatie één van de meest vriendelijke volken ter wereld te zijn! En dat merk je al snel als je in Canada bent. De lokale bevolking is down-to-earth en verwelkomt je met open armen en een relaxte sfeer.

4. Vancouver, een echte wereldstad

Vancouver, de grootste stad van British Columbia, ligt in het meest zuidwestelijke puntje van de provincie. Met de ferry vaar je in 1,5 uur van Vancouver naar de hoofdstad van British Columbia; Victoria op Vancouver Island. Maar voordat je doorreist is het zeker de moeite waard om Vancouver even te verkennen! Deze stad biedt namelijk een bijzonder leuke mix van allerlei verschillende culturen. Dit zie je terug in alles, van de verschillende buurten tot de eindeloze keuze aan restaurantjes. Geniet ’s middags van een lekkere lunch bij Granville Market voor Italiaanse, Franse of Mexicaanse hapjes. ’s Avonds is Chinatown echt een aanrader voor heerlijke, authentieke dim sum.

Tip! Maak Vancouver ontdekken makkelijk met de Hop-On Hop-Off Bus.

Vancouver vanuit de lucht.

Vancouver vanuit de lucht. Foto: Destination British Columbia / Thomas Hill

5. De oneindigheid

De laatste en misschien wel belangrijkste reden om naar West-Canada te reizen is de oneindigheid van de natuur. Bij een reis door Canada lijkt alles oneindig groot. De meren zijn enorm, de bergen hoog en de wildernis reikt tot zover je kunt kijken. Daarnaast is het landschap bijzonder afwisselend. Je kunt in april bijvoorbeeld een dagje skiën in Whistler, vervolgens naar de kust rijden en drie uur later een duik nemen in de zee. In dit land ontdek je het gevoel van echte vrijheid!

Enthousiast geworden? Boekingen voor zomer 2024 zijn al begonnen, dus kijk snel bij onze Canada reizen. Of neem contact op met onze reserveringsafdeling en wij helpen jou met je droomreis naar Canada!

De uitgestrekte oneindigheid van West-Canada

De uitgestrekte oneindigheid van Canada. Foto: Travel Alberta / Lacey Gilmour

Delen: