BBI Travel jubileum – 50 Jaar Noorwegen-specialist

BBI Travel jubileum – 50 Jaar Noorwegen-specialist

09/07/2018 0 Door blogbbi
Delen:

In 2018 viert BBI Travel haar 50e verjaardag als Noorwegen-specialist. Waar in 1968 de focus tijdens reizen lag op het sportvissen, is het aanbod al snel uitgebreid en veelzijdig te noemen.

Henk van der Kooi sr (inmiddels 76 jaar oud), vertelt nog wel eens mijmerend over zijn eerste reis naar Noorwegen mid-60er jaren. Vliegen naar Bergen, om vervolgens daarvandaan in een nacht met een oude kuststomer naar Florø te varen. Hier werd hij verwelkomd door de lokale ‘Turistchef’. Een lange, in die tijd ook spannende reis; die echter werd beloond met het bereiken van een fantastisch, natuurrijk deel van de wereld. Machtige fjorden, uitgestrekte hoogvlaktes, rivieren vol zalm en een uitermate vriendelijke en authentieke bevolking. Gaandeweg de jaren is er veel veranderd. Noorwegen is een rijke olienatie geworden, wat heeft geleid tot een uitstekend ontwikkelde infrastructuur en hoge levensstandaard. Wat niet is veranderd; de schitterende natuur, het fjordenlandschap en de onvoorwaardelijke liefde van de Noren voor hun eigen tradities, cultuur en land.

Het enthousiaste BBI Travel-team.

Het enthousiaste BBI Travel-team.

Bij BBI Travel deed van der Kooi sr het stokje in 1999 over aan Henk jr, die inmiddels zelf zijn latere Noorse echtgenoot had ontmoet. Dit leidde tot verdere uitbreiding van het aanbod, met name ook voor het winterseizoen. Hurtigruten wees BBI Travel als vertegenwoordiger in Nederland aan en ‘afdeling Noorwegen’ groeide verder.

Het aanbod in Noorwegen zal mede dankzij rechtstreekse charters in de winterperiode, alleen maar verder groeien. Ook voor de zomer is het aantal rondreizen, met verblijf in comforthutten, pensions en hotels verder gegroeid. Om nog beter op de wens van de klant te kunnen inspelen, zijn in voor- en naseizoen ook leuke kortere trips en nieuwe activiteiten op de website te vinden.

Delen: