Hurtigruten Noorderlicht garantie

Hurtigruten Noorderlicht garantie

12/07/2018 0 Door blogbbi
Delen:

Noorderlicht garantie

Hurtigruten is zo zeker dat u het Noorderlicht zult zien tijdens uw 12-daagse reis langs de Noorse kust, dat ze u een Noorderlicht garantie geven.
Als u tijdens een 12-daagse Noorderlicht reis niet het Noorderlicht heeft gezien, dan krijgt u van Hurtigruten nog een kans. U krijgt dan gratis een 6-daagse of 7-daagse Hurtigruten reis! Met weinig zonuren in de winter zult u dus bijna de gehele dag paraat moeten staan om een glimp van het Noorderlicht op te vangen. Met een Noorderlicht alarm in uw hut (die uzelf in kunt stellen) moet het toch lukken om het magische licht te aanschouwen.

Post route

Hurtigruten, de post route langs de Noorse kust is niet te vergelijken met andere cruise maatschappijen. Bij Hurtigruten gaat het om de rust de ruimte en de natuur. Elke dag is er een afvaart vanaf voormalig Hanzestad Bergen en de gehele reis duurt twaalf dagen waarbij u 34 havens aan doet. Hurtigruten is nog steeds een lijndienst die passagiers meeneemt waarbij ook de lokale bevolking nog gebruikt maakt van Hurtigruten. Het dagelijkse laden en lossen in de havens wordt nog steeds gedaan waardoor u een beetje het gevoel krijgt mee te draaien in het leven van de Noren.

Expeditie team

Met een expeditie team aan boord op 9 van de 11 schepen brengt Hurtigruten u letterlijk dichter bij de natuur. Het expeditie team zal de gasten aan boord begeleiden, informeren en inspireren tijdens lezingen en excursies. Met elke dag een ander thema aan boord wordt u uitgebreid geïnformeerd over de volgende haven. Op deze manier leert u de kust, de cultuur en de natuur kennen van Noorwegen en beleeft u elke haven of excursie op een andere manier. Tevens zijn alle expeditie leden opgeleid in fotografie. Hierdoor kunnen ze u leren nog betere foto’s te maken terwijl u door geweldige landschappen vaar vol met bergen, Fjorden en de Oceaan.

Huskysafari bij BBI Travel

Seizoenen

De Noorse kust kent vier seizoenen die de reis elke keer doet veranderen in een totaal andere reis en beleving. De winter is misschien wel de meest bijzondere tijd om de Noorse kust te verkennen. Het landschap veranderd in deze tijd van het jaar in een Arctische omgeving. Tijdens s ’werelds mooiste zeereis langs de Noorse kust maakt u als geen ander kans op het zien van Aurora Borealis, oftewel het Noorderlicht! Dit natuur fenomeen staat de hele winter centraal als u met Hurtigruten de kust van Noorwegen verkent.

Op jacht naar het Noorderlicht

Al duizenden jaren hebben mensen in dit noordelijke deel van de wereld bewondering voor de spectaculaire verschijning, die af en toe de nachtelijke hemel oplicht. Reizend met Hurtigruten heeft u de beste mogelijkheden om de magische kleuren, van licht groen tot donker paars, te zien flikkeren aan de Arctische hemel. De term “Op jacht naar het Noorderlicht” is afkomstig van een van de kapiteins. Hij had waargenomen dat gasten buiten op dek, als het ware jaagden op het meest magische van alle natuurlijke fenomenen, het noorderlicht.

Noorderlicht garantie Hurtigruten

Uitstapjes

Hurtigruten biedt een breed scala aan excursies over land aan. Het leuke hieraan is dat u niet alleen de kust leert kennen maar ook aan wal de verschillende havens kunt bezoeken. Bij sommige excursies ontscheept u in de ene haven om per bus het landschap te verkennen en vervolgens in de volgende haven weer in te schepen. Hierdoor kunt u optimaal op verkenning uitgaan. U kunt kiezen uit heel veel uiteenlopende excursies. De excursies zijn seizoensgebonden. Denk hierbij aan een vogelsafari in de zomer of maak een adrenaline verhogende sneeuwscootersafari in de winter. Voor velen een hoogtepunt is een bezoek brengen aan het meest Noordelijke puntje van Europa, de Noordkaap! Een middernachtconcert of een huskysafari laten de meesten ook niet aan zich voorbijgaan. Naast al deze mogelijkheden kunt u natuurlijk ook gewoon zelf de havens verkennen.

Hurtigruten Noorderlicht garantie

Een culinaire reis

Een Hurtigruten reis is meer dan alleen een cruise door de fantastische natuur. Het is ook een culinaire reis – een die niet alleen heerlijk, maar ook duurzaam is. Hurtigruten legt veel nadruk op het inkopen en bereiden van lokaal gekweekt voedsel. Zij werken met lokale leveranciers langs de hele kust om u de meest verse, smakelijkste ingrediënten mogelijk te maken.

De lokale leveranciers zijn niet alleen gepassioneerd om de meest verse en de meest hoogwaardige producten te leveren, ze delen ook hun kennis en inzichten met hun dagelijks leven van de plaatsen die u zult bezoeken. De kombuis wordt ook wel de ’Noorse kust keuken’ genoemd omdat het voedsel dat geserveerd wordt afkomstig is van de lokale leveranciers en die leveren de meest heerlijke producten die u aan de Noorse kust kunt vinden.

Tussen Bergen en Kirkenes kunt u lamsvlees proeven uit Geiranger, koningskrab uit de Barentszzee, kaas en kabeljauw van de Lofoten, rendier uit Finnmark en appels uit Hardanger. De voorraadkast van de natuur is tot de rand gevuld met lekkernijen.

Hurtigruten buffet bij BBI Travel

BBI Travel is een van de Hurtigruten vertegenwoordigers in Nederland. Met al jarenlange ervaring aan boord is uw Hurtigruten reis bij hun in goede handen. U boekt al een Hurtigruten Noorderlichtreis vanaf 997 euro per persoon.

Delen: