IJslands “geheime” watervallen

IJslands “geheime” watervallen

26/07/2018 0 Door blogbbi
Delen:

Het toerisme naar IJsland heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. Van ca. een half miljoen toeristen in 2010 steeg het jaarlijkse aantal bezoekers naar ca. 2,5 miljoen in 2018, wat natuurlijk behoorlijk veel is voor een land met slechts 330.000 inwoners. Bij de grootste toeristische attracties, zoals de Gullfoss waterval en Geysir, wordt het inmiddels dan ook erg druk, maar gelukkig zijn er nog genoeg andere watervallen te vinden die nog niet ontdekt zijn door het massatoerisme. Onze product manager Fred Falkena heeft IJsland al tientallen keren bezocht, maar ontdekt tijdens zijn inkoopreizen nog steeds opnieuw andere “geheime” watervallen.

Aanraders zijn bijvoorbeeld de Bruarfoss en de kleine Midfoss, die gelegen zijn tussen het Laugarvatn meer en Geysir. Het water van deze bijzondere watervallen heeft een diepblauwe kleur. U volgt een wat lastig voetpad langs de woeste Bruara rivier om de prachtige Bruarfoss waterval te bereiken, die uitmondt in een rond bassin.

Update: helaas heeft de landeigenaar het pad naar de waterval afgesloten omdat de toeloop van toeristen te groot werd, dus deze watervallen zijn helaas momenteel niet meer te bezoeken.

Ook de moeite waard is de 30 meter hoge Kvernufoss, die in een fraaie kloof ligt, op slechts een kilometer afstand van de drukke Skogafoss.

Een andere aanrader is de Svöðufoss, gelegen aan de voet van de Snæfellsjökull vulkaan. Deze fraaie waterval is recent beter bereikbaar geworden door de aanleg van een weggetje en een parkeerplaats. U moet wel een klein riviertje oversteken door van steen naar steen te springen; maar echt avontuur bestaat nog in het schitterende IJsland …

 

Delen: