IJsland, vuurwerk boven het ijsbergenmeer

IJsland, vuurwerk boven het ijsbergenmeer

11/08/2018 0 Door blogbbi
Delen:

Voor BBI gasten die momenteel op reis zijn in Oost IJsland is er er vandaag, zaterdag 11/08, een niet te missen kans. Jaarlijks wordt er een unieke vuurwerkshow georganiseerd boven het fascinerende ijsbergenmeer Jökulsárlón, waarbij de drijvende ijsbergen worden verlicht door de wisselende kleuren van het vuurwerk.

Dit spectaculaire evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de lokale Search And Rescue Association (SAR) in samenwerking de organisator van de boottochten over het ijsbergen meer. De 20 minuten durende show begint om 23.00 uur, dus mis het niet als u toevallig in de buurt bent ! Entree ISK 1500 per persoon.

De indrukwekkende gletsjerlagune Jökulsárlón (letterlijk betekent dit “gletsjer bij het meer”) is een van de toeristische hoogtepunten van IJsland. U kunt hierin de zomerperiode een boottochtje tussen de drijvende ijsschotsen maken of vanaf de kant kijken. Dit meer, waarin de Breidamerkurjökull gletsjer uitkomt, is pas rondom 1930 ontstaan en heeft een diepte tot 200 meter.  Omdat het meer een open verbinding heeft met de zee is er hoogteverschil gedurende de getijden. Hierdoor beweegt de gletsjer omhoog en omlaag op het meer, en daardoor breken er grote stukken ijs af.  Het gletsjermeer is een geliefde filmlocatie, scènes uit bijv. Tombraider en twee James Bond films zijn hier opgenomen. Vanaf het bezoekerscentrum vertrekken zomers amfibievoertuigen (1/5-31/10) en zodiacs (1/6-30/9) die tussen de drijvende ijsbergen door varen.  De gids geeft aan boord uitleg over het ontstaan en de huidige ontwikkeling van het ijsbergenmeer. Vaak zijn er zeehonden te zien.

 

Delen: