Jubilaris Fred Falkena – 01 juli 1980!

Jubilaris Fred Falkena – 01 juli 1980!

30/06/2020 0 Door blogbbi
Delen:

30 juni 2020, Eelde (door: Henk van der Kooi jr)
Woensdag 1 juli is het precies 40 jaar geleden dat Fred Falkena bij BBI Travel in dienst trad. Vers van de AVR-opleiding in Leiderdorp, begon Fred in het toenmalige kantoor aan de Vismarkt in Groningen aan zijn carrière, onder toenmalig directeur Henk van der Kooi sr (†2019).

In zijn jonge jaren reisde Fred, al dan niet met van der Kooi sr, veel naar Ierland voor inkoop- en inspectiereizen en bezoek aan workshops. En naast het werk op kantoor vielen ook beurzen en Ierland promotieavonden hem ten deel, hiervoor reed Fred, in een gehuurde auto, het hele land door. Al op jonge leeftijd leerde ik hem zo ook kennen, als ik mee ging tijdens zo’n presentatieavondtournee. Het was zelfs Fred met wie ik mijn eerste biertje dronk (mocht hij natuurlijk niet vertellen aan pa)… Eind jaren ’80, de tijd dat BBI Travel de IATA accreditatie binnenhaalde, was Fred degene die zich het meest verdiepte in alle luchtvaart terminologie en tariefstructuren en jarenlang was hij voor collega’s het aanspreekpunt.

40 Jarig jubileum Fred Falkena bij BBI Travel

Eén van de vele Ierland promotie’s.

Gewaardeerd door collega’s en conculega’s

Fred in al die jaren vele collega’s zien komen en gaan, zowel bij BBI als ook bij collega reisorganisaties, luchtvaartmaatschappijen en andere leveranciers. Het is leuk te horen dat Fred zowel bij vele oud-BBI-collega’s als ook bij conculega’s erg goed ligt en wordt geroemd om zijn sociale vaardigheden op en buiten de werkvloer. Ook zijn kennis en passie voor de bestemmingen waarmee hij de laatste 40 jaar heeft gewerkt, voornamelijk Ierland en IJsland, worden gelauwerd. Voor zijn directe collega’s is Fred altijd het aanspreekpunt als er iets met een leverancier geregeld moet worden. Nieuwe collega’s gaan altijd een dagdeel met Fred door het Amadeus vluchtreserveringssysteem heen; hij neemt de tijd en legt alles rustig uit aan degenen die dat nodig hebben.

BBI Travel heeft niet alleen Fred mee gemaakt, maar hij maakte zelf bij BBI ook veel mee… Zo is hij destijds aan de Vismarkt in Groningen ooit door één van de bij BBI boekende marktkooplieden aan zijn stropdas over de balie getrokken… een schaar bracht uitkomst. En het kelderluik was ooit een letterlijke valkuil voor Fred, die met de arm terug in de kom de volgende dag gewoon weer achter zijn bureau zat. Fred is niet van de poespas, wat zich misschien goed laat illustreren door de bruiloft met zijn echtgenoot Loes, gewoon op maandagochtend op de fiets naar het stadhuis…

Op reis met Fred

Onlangs reisde ik zelf met Fred naar en door IJsland en het duidelijk te merken hoe gepassioneerd Fred voor deze bestemming is. Enthousiast verteld hij over verschillende bezienswaardigheden en de karakters van leveranciers die hij op eerdere reizen heeft ontmoet. Hij fotografeert er druk op los, ook al bezocht hij die locatie al talloze malen. Het is een genot met zo’n collega en gids op reis te mogen!

Namens alle BBI-collega’s, oud-BBI-collega’s en vele vakgenoten wil ik Fred van harte feliciteren met zijn jubileum bij BBI Travel en zelf wil ik hem danken voor zijn loyaliteit, collegialiteit, inzet en passie voor ons reisproduct. Op naar de 50 Fred!

Fred Falkena 40 jarig jubileum bij BBI Travel

Bijna midzomernacht in IJsland, even op de laptop aan het werk.

 

Delen: