Elke dag Earth day bij Hurtigruten

Elke dag Earth day bij Hurtigruten

22/04/2021 0 Door blogbbi
Delen:

Hurtigruten en terugkerende gasten zijn de afgelopen decennia met eigen ogen getuige geweest van de impact van klimaatverandering op kwetsbare poolgebieden. Hierdoor is duurzaamheid een plaats gaan innemen in het hart van Hurtigruten
Wat doet Hurtigruten om de klimaatverandering tegen te gaan. Ze focussen zich vooral op de volgende punten:

1. Voedsel en voedselverspilling
2. Verbetering van lokale gemeenschappen
3. Hybride technologie en innovatie
4. Verbod op plastic voor eenmalig gebruik
5. Onderwijs- en wetenschapsprogramma
6. Zorg voor dieren in het wild
7. Opruimacties op het strand

1) Voedsel en voedselverspilling


Als u meer dan vier miljoen maaltijden per jaar serveert, kan zelfs een kleine vermindering van voedselverspilling al een groot verschil maken. Maar voor Hurtigruten is klein niet genoeg. Daarom heeft Hurtigruten beloofd om voedselverspilling rond 2021 tot 30 procent te verminderen. Ze hebben een digitale registratie en realtime meetschema geïmplementeerd voor alle stadia van de voedselproductie om de gegevens te verzamelen die ze nodig hebben om verspilling tot een minimum te beperken, en de eerste resultaten laten zien dat ze een reductie van meer dan 30 procent kunnen verwachten.

Voedselsystemen duurzamer maken
Hurtigruten heeft ook een partnerschap met de EAT Foundation, een in Zweden gevestigde non-profitorganisatie die zich inzet voor het duurzamer en eerlijker maken van de voedselketen voor mens en milieu. Hurtigruten en de EAT Foundation hebben als doel verdere initiatieven te onderzoeken om de voedselsystemen duurzamer te maken en het voedselaanbod aan boord te verbreden.
Traceerbaarheid van voedsel
Wat we uit het water halen, is net zo belangrijk als wat we erin stoppen. Onnodig te zeggen dat we een verbod handhaven op alle niet-duurzaam gevangen vis, en we eisen certificering door derden van alle aangekochte vis (MSC, ASC of gelijkwaardig)

Wat kunt u zelf doen?
• Koop niet meer dan u nodig heeft en houd bij wat u heeft gekocht en gebruikt. We raden u aan een ‘plankje’ te maken – een foto van uw koelkast en kasten om u eraan te herinneren wat er is.
• Controleer de houdbaarheidsdatum van vers voedsel wanneer u het koopt. Dit zijn de data om op te letten, in plaats van de houdbaarheidsdata.
• Koop alleen wat u kunt gebruiken voordat het verloopt.


2) Lokale gemeenschappen


We respecteren en ondersteunen de waarden, cultuur en tradities van inheemse gemeenschappen en onderhouden een zeer nauwe samenwerking met de mensen die zoveel moeite doen om onze gasten te verwelkomen, waar we ook komen. Door lokaal te handelen en ingrediënten van lokale leveranciers in te kopen, en door diensten zoals excursies te kopen, dragen we bij aan het levensonderhoud en welzijn van mensen die in kleine kustgemeenschappen leven.

Massatoerisme bestrijden
Het verkennen van enkele van de meest spectaculaire wildernisgebieden van onze planeet – en het bezoeken van de culturen die ze thuis noemen – is een belangrijk onderdeel van elke Hurtigruten-expeditie cruise. Dit verplicht ons om met het grootste respect en gevoel te opereren. We hebben het voortouw genomen om achteruitgang door massatoerisme te voorkomen, inheemse gemeenschappen te respecteren en ervaringen te bieden waarbij het enige spoor dat we achterlaten de positieve indruk is die op al onze ontdekkingsreizigers is achtergelaten.

Wat kunt u zelf doen?
• De beste manier om lokale bedrijven te ondersteunen, is door geld bij hen uit te geven.
• Vertel uw vrienden en familie over uw favoriete lokale bedrijven.
• Volg en steun lokale bedrijven op sociale media en laat positieve recensies achter.

3) Hybride technologie en innovatie


Nu we een nieuw tijdperk van avontuurlijke reizen ingaan, gedreven door duurzaamheid, zijn we toegewijd aan het stellen en verhogen van de normen die de industrie moet volgen. Ons uiteindelijke doel is om onze schepen volledig emissievrij te laten varen.

Klimaatverandering bestrijden door middel van innovatie
Door ‘s werelds eerste hybride aangedreven cruiseschepen te introduceren, nemen we stappen waarvan we hopen dat ze de hele branche zullen leiden. We testen en voeden ook schepen met groene biobrandstof gemaakt van organisch afval. Er zijn meer dan 300 cruiseschepen in de wereld en de dagelijkse uitstoot van een dergelijk schip dat op zware stookolie vaart, kan gelijk zijn aan een miljoen auto’s. Dit moet veranderen.

MS Roald Amundsen en MS Fridtjof Nansen
Onze revolutionaire hybride aangedreven schepen, vernoemd naar legendes uit de gouden eeuw van poolonderzoek, zijn de vaandeldragers van wat de groenste Expeditie cruise vloot ter wereld zal worden. Ze zijn uitgerust met grote accupacks om de uitstoot aanzienlijk te verminderen en zitten boordevol geavanceerde groene technologie, innovatieve milieuoplossingen en verbeterde romp- en boegontwerpen.

Het verbieden van zware stookolie
Vanwege de afhankelijkheid van zware stookolie (HFO) levert de scheepvaart een grote bijdrage aan de uitstoot van broeikasgassen, met name SOx, NOx en CO2. Bovendien dragen andere verontreinigende stoffen, zoals fijnstof en zwarte koolstof, ook bij aan de opwarming van de aarde in het noordpoolgebied en veroorzaken ze op andere manieren milieuschade. We zijn meer dan tien jaar geleden gestopt met het gebruik van zware stookolie en moedigen de rest van de industrie aan om dit ook te doen. Met vooraanstaande milieupartners zoals de Clean Arctic Alliance en de European Climate Foundation lopen we voorop in de #HFOFreeArctic-campagne – een campagne om het gebruik van HFO in Arctische wateren te verbieden.

Wat kunt u zelf doen?
• Rijd minder – fiets of loop meer
• Gebruik duurzame energiezuinige gloeilampen die de uitstoot van broeikasgassen helpen verminderen. Het helpt ook om het licht uit te doen als u de kamer verlaat.
• Verminder hergebruik en recyclen. Volg de drie R’s om natuurlijke hulpbronnen en stortplaatsen te sparen.

4) Een verbod op plastic voor eenmalig gebruik


Elke minuut belandt 15 ton plastic afval in de oceanen. Als de trend doorzet, zal dit aantal de komende 10 jaar verdubbelen en tegen 2050 zal er meer plastic in de oceanen zijn dan vis.

We richten ons al jaren op het verminderen van plastic vervuiling
Wij waren de eerste grote reisorganisatie die plastic voor eenmalig gebruik verwijderde uit al onze schepen, restaurants en hotels. Bovendien verbeteren we voortdurend hoe we ons afval verminderen, recyclen en verwerken, en delen we alles wat we gaandeweg leren. Plastic rietjes zijn verwijderd of vervangen, en we gebruiken geen roerstaafjes meer, of plastic bekers gewikkeld in plastic, plastic bestek, plastic zakken, plastic deksels op koffiekopjes, plastic tandenstokers, plastic schorten, wegwerpverpakkingen van boter en alle andere -gebruik plastic voorwerpen die onze 500.000 gasten en 2.500 werknemers normaal gesproken dagelijks tegenkomen.
We hebben zelfs plastic verpakkingen verwijderd of vervangen door milieuvriendelijke alternatieven van papier, metaal of andere biologisch afbreekbare en duurzame materialen. Het belangrijkste is dat dit heeft geleid tot een enorme vermindering van de producten voor eenmalig gebruik. Maar de oplossing voor de plasticcrisis hangt af van meer dan één bedrijf. We delen actief onze ervaringen van ons plastic reductieprogramma en gaan in gesprek met onze gasten, bondgenoten, concurrenten, lokale gemeenschappen, autoriteiten en iedereen die mee wil vechten. We hebben ook strengere duurzaamheidseisen aan onze leveranciers opgelegd en ze uitgedaagd om hun gebruik van plastic voor eenmalig gebruik te verminderen of stop te zetten.

Wat kunt u zelf doen?
• Geef plastic zakken op. Breng uw eigen herbruikbare exemplaren naar de winkel.
• Sla rietjes over. Tenzij u medische behoeften heeft, en zelfs dan zou u papieren kunnen gebruiken. En als je toch bezig bent, stop dan met plastic borden en bekers.
• Laat plastic flessen liggen. Investeer in een hervulbare waterfles.

 

5) Onderwijs-, onderzoeks- en wetenschapsprogramma’s


We willen een dieper begrip creëren van de gebieden die we verkennen en de kansen en uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd. En daarom streven we ernaar om ambassadeurs te creëren voor elke bestemming op elke expeditie cruise, met gasten die worden bijgestaan door onze zeer bekwame en ervaren expeditie teams. Met expertisegebieden variërend van biologie en polaire overleving tot het noorderlicht en duurzaamheid, betrekken ze onze gasten bij lezingen, lezingen en discussies over lokale culturen, dieren in het wild, natuur en vervuiling – zoals plastic en microplastics en hoe dit de oceanen beïnvloedt.

Hurtigruten Expeditie Science Program
Met ons Science Program voegen we waarde toe aan de gastbeleving door samen te werken met wereldwijde wetenschappelijke instellingen waardoor ze kunnen deelnemen aan Citizen Science-projecten. We werken samen met wereld leidende instellingen om hun lopende wetenschappelijke studies bij te staan, en in ruil daarvoor delen zij hun kennis en ervaring met onze gasten. We runnen tal van Citizen Science-projecten op onze Expedition Cruises, en in de afgelopen drie jaar hebben we hierdoor een solide basis kunnen leggen voor de kern van ons Science Program.
Onze gasten kunnen bijdragen aan het bevorderen van de wetenschap op verschillende Citizen Science-programma’s, waaronder vogelobservaties, zeevogel surveys, monitoring / observaties van zeezoogdieren, sneeuwalgen studies, een zee luipaardproject, verschillende walvisonderzoek en observatiestudies, wolkenwaarnemingen, fytoplanktonstudies, identificatie van bronnen van kunststoffen en krillmonitoring. Dit doen we in samenwerking met IAATO, AECO, het Polar Citizen Science Collective, ASI, NASA, Polar Tag, NIVA, UNIS en diverse andere instellingen en universiteiten.

Wat kunt u zelf doen?
• Onderwijzen! Als u uw eigen opleiding voortzet, kunt u anderen helpen het belang en de waarde van onze natuurlijke hulpbronnen te begrijpen.
• Gooi geen chemicaliën in waterwegen. Kies niet-giftige chemicaliën thuis en op kantoor.
• Plant een boom. Bomen zorgen voor zuurstof. Ze helpen energie te besparen, de lucht te zuiveren en klimaatverandering tegen te gaan.

 

6) Zorg voor dieren in het wild

Het verkennen van enkele van de meest spectaculaire wildernisgebieden van onze planeet – en het observeren van de unieke flora en fauna die daar wordt aangetroffen – is een belangrijk onderdeel van elke Hurtigruten-reis. Dit brengt de verplichting met zich mee om op een low-impact manier te onderzoeken. Het observeren van wilde dieren en vogels gebeurt op afstand om natuurlijk gedrag niet te veranderen, en we tonen het grootste respect voor hun welzijn en leefgebieden. Tijdens elke reis – en voorafgaand aan elke landing – worden alle gasten geïnformeerd en voorgelicht over de lokale richtlijnen voor dieren in het wild.

De leden van het Hurtigruten Expedition Team worden jaarlijks met grote zorg geslecteerd, getraind en gecertificeerd, zodat alle voorbereidingen, landingen en ontmoetingen met de natuur en dieren in het wild plaatsvinden in overeenstemming met ons strikte beleid en onze richtlijnen, die allemaal de industrienormen overtreffen.

Beter samen
We moeten onze kennis van de dieren die we tegenkomen en de kwetsbare regio’s waarin ze leven, begrijpen en voortdurend verbeteren. Daarom zijn we lid van de Association of Artic Expedition Cruise Operators – AECO – een organisatie die werkt aan verantwoord, milieuvriendelijk en veilig toerisme in het noordpoolgebied. We zijn ook trotse leden van de International Association of Antarctic Tour Operators – IAATO – die pleit voor en promoot veilig en milieuvriendelijk reizen naar Antarctica. Een van de belangrijkste aandachtspunten van deze organisaties is het bevorderen van het bewustzijn en de bezorgdheid van het publiek over het behoud van het milieu in ruimere zin en over lokale ecosystemen.

Wat kunt u zelf doen?
• Als u een balkon of tuin heeft, plant dan inheemse soorten bloemen, bomen en struiken. Dit geeft insecten, vogels en wilde dieren voedsel, beschutting en een plek om te gedijen.
• Kom op voor dieren in het wild – uw stem is belangrijk!
• Wees een goed opgeleide consument. Kies producten die de wilde dieren of hun leefgebied niet schaden.

 

7) Opruimacties op het strand


Plasticvervuiling is de grootste bedreiging voor onze oceanen. In 2050 zal er meer plastic afval dan vis in de zeeën zijn, maar we zijn vastbesloten om een deel van de oplossing voor dit probleem te zijn. Na meer dan 125 jaar actief te zijn geweest in enkele van de meest ongerepte gebieden ter wereld, hebben we uit de eerste hand gezien hoe vervuiling, lozing en zwerfvuil de natuur, dieren in het wild en lokale gemeenschappen rechtstreeks beïnvloedt.

Het strand opruimen wanneer we maar kunnen
De belangrijkste dagelijkse taak van onze bemanningen en gasten is om afval te verminderen of te stoppen voordat het in de oceanen terechtkomt. Maar soms moeten we ook eerste hulp verlenen. Elke dag nemen de Hurtigruten-expeditie teams gasten mee op excursies en wandelingen naar werkelijk spectaculaire plekken. Bij elke landing op elke bestemming moedigen we onze gasten aan om deel te nemen aan het opruimen van het afval dat ze vinden. Bovendien organiseren Hurtigruten-expeditie teams grotere strandopruimingen op zorgvuldig geselecteerde plekken, wat resulteert in de verwijdering van enkele metrische tonnen afval per jaar.
We verspreiden het bewustzijn over vervuiling op alle mogelijke manieren. We gaan ook strategische partnerschappen aan, werken samen met relevante organisaties en doen onderzoek en real-time monitoring van de oceanen. Als het grootste Expeditie Cruise-bedrijf ter wereld, en de belangrijkste speler op zowel de Noordpool als Antarctica, voelen we de verantwoordelijkheid om het goede voorbeeld te geven en de industrie vooruit te helpen.

Wat kunt u zelf doen?
• Vermijd plastic verpakkingen. Koop zeep in plaats van vloeistof. Vermijd producten die in plastic zijn omhuld en recycle wat je kunt.
• Het gebruik van een waszak is de meest effectieve hands-on oplossing tegen microplastic vervuiling door het wassen van kleding.
• Geen afval. Wereldwijd is 73 procent van het zwerfvuil op het strand plastic: sigarettenfilters, flessen en doppen, voedselverpakkingen, boodschappentassen en polystyreen containers.

Voor een uitgebreid overzicht van onze Hurtigruten expeditie reizen klik hier. Of klik hier voor een overzicht van alle reizen langs de Noorse kust met Hurtigruten.

Delen: