Tien excursies in Noorwegen die je niet mag missen! | BBI Travel

28/03/2024 0 Door Kirsten Muntendam
Delen:

Ga jij deze zomer naar Noorwegen? Of je jouw vakantie nou al geboekt hebt of nog aan het oriënteren bent, deze excursies in Noorwegen wil je niet missen! Want Noorwegen heeft veel fantastische activiteiten en ervaringen die jouw reis onvergetelijk maken, zoals bijzondere treinreizen door weelderige valleien en spannende rafting avonturen. Wij hebben de top tien mooiste excursies in Noorwegen alvast voor je op een rij gezet!

1. De Flåmsbana trein

We beginnen sterk met de beroemde Flåmsbana trein! Want deze bijzondere treinreis is misschien wel de mooiste van heel Europa en voert je in een uur dwars door de prachtige Flåmvallei van 0 naar 867 meter boven zeeniveau. Onderweg geniet je van de adembenemende uitzichten over de bergen, watervallen en steile hellingen. De trein stopt kort bij de Kjosfossen, zodat je deze prachtige waterval van dichtbij kunt bewonderen. Bij onderstaande rondreizen kunnen wij jouw Flåmsbana tickets voor je reserveren.

15-daagse Autorondreis Charmant Noorwegen

15-daagse Autorondreis Onvergetelijk Noorwegen

Excursies in Noorwegen - De Flåmsbana trein naast een riviertje in de Flåmvallei.

De Flåmsbana trein leidt je langs bergen en watervallen. Credit: Sverre Hjornevik

2. Gletsjerwandeling Nigardsbreen & Austdalsbreen

Je rondreis Noorwegen is pas compleet met een gletsjerwandeling op de Nigardsbreen of Austdalsbreen. Deze uitlopers van de Europa’s grootste gletsjer, de Jostedalsbreen, zijn hier ideaal voor. In de afgelegen valleien aan de oostkant van de gletsjer is het landschap adembenemend mooi en kun je met hulp van ijzers onder de schoenen direct over het ijs lopen, langs prachtige meren en ijsbergen. Omdat gletsjers altijd in beweging zijn en het ijs vaak onverwachte scheuren en gaten bevatten, is verstandig om gletsjerwandelingen onder leiding van een ervaren gids uit te voeren. Bij de Nigardsbreen kun je de tocht over het eeuwenoude ijs combineren met een boottocht over het meer. Boek de gletsjerwandeling en boottocht over het meer bij een van de volgende rondreizen:

8-daagse Flydrive Rondreis Noorse Fjorden

Wandelaars in een blauwe ijsgrot tijdens een gletsjerwandeling op de Nigardsbreen.

Maak een prachtige gletsjerwandeling op de Nigardsbreen. Credit: Fjord Norway

3. Raften op de Sjoa rivier

Dit is wellicht één van de spannendste excursies in Noorwegen! Raften op de Sjoa Rivier! Met zijn prachtige heldere water en verschillende stroomversnellingen is de wilde Sjoa Rivier in Heidal de perfecte plek om te raften. Er zijn verschillende raftingavonturen te boeken voor rafters van ieder niveau. Van korte tripjes tot volledige dagtochten en van familie rafting voor het hele gezin tot extreme rafting voor de adrenalinejunkies. Wil jij ook raften op de Sjoa Rivier? Je kunt dit bij BBI Travel bij de volgende rondreis boeken:

17-daagse Autorondreis Prachtig Noorwegen

Familie in een rafting boot op de Sjoa Rivier

Raften op de Sjoa Rivier is er voor alle niveaus. Credit: Johan Wildhagen/Visit Norway

4. Boottocht Geirangerfjord

Tussen Hellesylt en Geiranger vind je de adembenemend mooie Geirangerfjord. Deze fjord staat op de lijst van het UNESCO Werelderfgoed en dat is geen wonder! Want met zijn prachtige hoge bergen en spectaculaire watervallen is de Geirangerfjord een must-see tijdens jouw vakantie in Noorwegen. De beste manier om de Geirangerfjord te bekijken? Dat is tijdens een Geirangerfjord boottocht! Met de boot vaar je het fjord op en heb je een 360 graden uitzicht over de spectaculaire bergen en watervallen. De Geirangerfjord boottocht kunnen wij op aanvraag voor je boeken, neem voor meer informatie contact op met onze reserveringsafdeling. Details vind je hier:

Excursie Boottocht Geirangerfjord

Uitzicht over de Geirangerfjord vanaf een boot

De adembenemende Geirangerfjord bekijk je het best vanaf een boot. Credit: Sverre Hjornevik

5. Dovrefjell Muskusossen Safari

Misschien denk je bij excursies in Noorwegen niet direct aan het spotten van muskusossen, maar deze dieren zijn geweldig om te zien! Het Dovrefjell Nationaal Park nabij Oppdal is de perfecte plek om muskusossen te spotten. Hiervoor worden safari’s georganiseerd in het gebied, zodat je op een veilige manier de muskusos in zijn natuurlijke omgeving kan waarnemen. Maak foto’s van de prachtige omgeving terwijl de gids je uitgebreid vertelt over de muskusos en andere dieren en planten in het nationale park. Boek de Dovrefjell Muskusossen Safari bijvoorbeeld bij de volgende rondreis:

15-daagse Autorondreis Avontuurlijk Noorwegen

Een muskusos op de Dovrefjell tijdens een Dovrefjell muskusossen safari.

Dovrefjell Muskusossen Safari. Credit: Sven-Erik Knoff/Visit Norway

6. Wildlife Sea Safari incl. Runde vogelreservaat

Tijdens de Wildlife Sea Safari ervaar je de dramatische kustlandschappen van Ålesund en ga je papegaaiduikers spotten op Runde! Vogelliefhebbers zijn helemaal op hun plek op het Runde vogelreservaat, want veel zeevogels zoeken dit eiland jaarlijks op om te broeden. Onder begeleiding van een gids vaar je in een zodiac langs de zeehondenkolonie die hier leeft en kun je papegaaiduikers fotograferen zonder ze te verstoren. De beste tijd om naar het Runde vogelreservaat te gaan is van mei tot halverwege juli. Boek de Wildlife Sea Safari inclusief Runde vogelreservaat bij bijvoorbeeld de volgende rondreis:

15-daagse Autorondreis Geweldig Noorwegen

Twee puffins op Runde Vogelreservaat

Puffins spotten op Runde. Credit: Hans Petter Sørensen/Visit Norway

7. Kajakken Aurlandsfjord

Vlakbij Flåm vind je de Aurlandsfjord, die in de zomermaanden op een prachtige manier per kajak ontdekt kan worden! Met de stabiele kajaktypes is ervaring niet nodig en kan je in alle rust van de omgeving genieten. Wil jij naast een dagje lekker actief te zijn ook meer te weten komen over de omgeving? Ga dan kajakken onder begeleiding van een gids, die je vertelt over de geschiedenis van het gebied van de Aurlandsfjord. Deze kajaktocht door de Aurlandsfjord boek je bijvoorbeeld bij één van de volgende rondreizen:

12-daagse Autorondreis Traditioneel Noorwegen

Man aan het kajakken op de Aurlandsfjord

Kajakken op de Aurlandsfjord. Credit: Øyvind Heen/ Visit Norway

8. Walvissafari Andesnes

In de buurt van Andenes? Dan moet je zeker weten deze walvissafari boeken! De wateren van Vesterålen zijn namelijk een perfecte plek om walvissen te spotten. Bovendien kun je in de zomer in dit gebied potvissen, orka’s en grienden vinden. Deze walvissafari op Andesnes is inclusief een boottocht én een bezoek aan het walvismuseum. Boek daarom de Andesnes walvissafari bij de volgende rondreis:

14-daagse Flydrive Rondreis Prachtig Lapland

Walvisstaart tijdens een walvissafari op Andøya bij Andesnes

Maak een walvissafari bij Andesnes op het eiland Andøya. Credit: Ismaele Tortella/Visit Norway

9. King Crab RIB-safari

Waan jezelf even in een aflevering van Deadliest Catch (maar dan natuurlijk wel veilig) met deze King Crab RIB-safari. Vanuit Honningsvåg kan je met een RIB-boot de zee op om king crab te vangen, de grootste eetbare krab ter wereld. Deze krabben kunnen een spanwijdte bereiken van maar liefst twee meter! Je krijgt aan boord de kans om de king crab te fotograferen, terwijl een gids je meer over ze vertelt. Vervolgens wordt de vangst aan het eind van de dag heerlijk bereid en gereserveerd. Boek de King Crab RIB-safari bijvoorbeeld bij een van de volgende rondreizen:

27-daagse Autorondreis Ontdek de Noordkaap

23-daagse Autorondreis Bestemming Noordkaap

Vrouw houdt een king crab omhoog tijdens een King Crab Safari excursie in Noorwegen

Tijdens een King Crab Safari waan je je even in Deadliest Catch. Credit: Fredrik Ahlsen/Visit Norway

10. Noorwegen in een Notendop – de mooiste van onze excursies in Noorwegen!

Last but definitely not least: wellicht de mooiste van onze excursies in Noorwegen is ‘Noorwegen in een Notendop’. Deze ultieme dagexcursie door Zuidwest-Noorwegen is inclusief de beroemde Flåmsbana trein! Naast de treintocht ga je ook per boot over de Aurlandsfjord en de Nærøyfjord. Deze fjorden staan allebei op UNESCO’s Werelderfgoedlijst. Vervolgens reis je per bus over de haarspeldbochten van Stalheimskleiva en pak je de Bergensbanen tussen Voss en Bergen. Zo maak je een complete tocht door het mooiste van Noorwegen. Boek Noorwegen in een Notendop bij de volgende rondreis:

16-daagse Autorondreis De Zuidelijke Fjorden van Noorwegen

Bootje in de Naerøyfjorden tijdens de excursie Noorwegen in een Notendop

Tijdens de excursie Noorwegen in een Notendop ontdek je de schitterende Naerøyfjord. Credit: Sverre Hjornevik

Kortom, genoeg te zien en te doen tijdens jouw vakantie door Noorwegen! Wil je nog meer weten over deze excursies of andere leuke activiteiten? Neem contact op met onze reserveringsafdeling voor passend advies. En een hele fijne reis gewenst!

Delen: