Restaurants in Trysil voor fijnproevers

Restaurants in Trysil voor fijnproevers

13/09/2020 1 Door blogbbi
Delen:

Ontbijt, lunch, après-ski en diner in de avond, Trysil heeft een ruime keuze aan restaurants die u met ski’s aan uw voeten kunt bereiken. Er liggen op en aan de pistes meer dan 30 etablisementen. Hier een paar leuke voorbeelden en tips voor de ochtend, gedurende de dag en voor ‘savonds.

Ochtendskiën inclusief ontbijt

Als eerste op de piste zijn voelt altijd goed. Op woensdag en zaterdag openen om 7 uur de zwarte pistes bij Høgegga. Skiën in de vroege ochtend is populair onder liefhebbers. En het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Twee uur fantastisch skiën is de beste manier om de dag te beginnen. Het skiën in de vroege ochtend vindt plaats van 8 februari tot 18 april. Nieuw deze winter is dat ‘s ochtends vroeg skiën bij je standaard SkiPass is inbegrepen. Je hebt geen speciaal ticket nodig om deel te nemen. Om ‘s ochtends vroeg te skiën, moet je om 7 uur’ s morgens afspreken bij T7 Sindretrekket in Turistsenteret of bij F7 Stormyra in Høyfjellssenteret. De liften zijn gedurende 15 minuten open om de deelnemers in staat te stellen Høgegga te bereiken.

In Knettsetra serveert men een ontbijt tussen 8.30 en 10.00 uur, maar dit is niet inbegrepen in je SkiPass. Bestel de dag ervoor voor 16.00 uur een ontbijt via de app ‘Trysil Restaurant’ . Ontbijt kost NOK 155 (ca. € 15,50); kinderen van 6 jaar en jonger eten gratis.

Ochtendskien in Trysil

Voor liefhebbers het perfecte ontbijt; ochtendskiën.

Chill ‘Bowl and Dine’

Een bezoek aan de Chill Bowl & Dine is een reis terug naar de kleurrijke jaren 60. Hier vindt u 8 bowlingbanen van wereldklasse, pooltafels, simulatiegames en sappige hamburgers. Locatie is het Radisson Blu Resort Trysil aan de zuidkant van de berg.

Rode wijn fondue bij Skihytta

Aan de voet van de pistes serveert men overdag bij Skihytta dagelijks de lunch. Tip is de goulashsoep die hier in een half brood wordt geserveerd (Suppegjøk prijs NOK 139 ca. € 14) . Mocht u in de lounge willen zitten, dan is het een goed idee om van tevoren te reserveren. Afterski in het weekend, vaak met livemuziek en eten van het à-la-cartemenu. Wat ook een aanrader is hier, is op dinsdag- en donderdagavond de rode wijnfondue (prijs NOK 525 ca. € 53), niet alleen smakelijk maar ook de locatie hoog op Trysilfjell maakt dat u hier de sterrenhemel duidelijk zult zien. (http://www.skihyttatrysil.no/)

Skihytta Trysil

Skihytta, net boven de boomgrens onder aan de piste

Geen thuisbezorgd.nl, wel Peppes Pizza

Tijdens een verblijf in één van de blokhutten of chalets op Trysilfjellet heb je ook wel eens géén zin om te koken, maar ook geen zin om de deur uit gaan na een lange dag op de latten… dan is er Peppes Pizza. U kunt hier online het menu bekijken (gebruik uw vertaalprogramma voor de vertaling uit het Noors). We kunnen aanraden telefonisch en op tijd te bestellen, er wil nogal eens een wachttijd zijn en telefonisch krijgt u een geschatte aflevertijd; u kunt ook afhalen. Tip: de L op het menu betekend ‘liten’ oftewel klein (en geen Large); de S staat voor ‘stor’ oftewel groot (prijs S- maat pizza ca. NOK 300 ca. € 30). U eet met 2-3 personen van een grote pizza … u bestelt snel te veel,  maar ze zijn erg lekker. (https://www.peppes.no)

Fjellroa, midden op de piste

Aan de Fageråsen kant van de berg, ligt dit leuke restaurantje midden op pistes. Bij helder en zonnig weer een perfecte stopplek. Het menu bestaat hier uit Burgers, bagels & wraps. (https://www.restaurantfjellroa.com)

Blij worden bij Happy Faces

Zin in iets anders? Kies dan uit een gezonde pokebowl (NOK 195 ca. € 19,50), sushi, burgers en andere grill gerechten. Ook om af te halen. (https://www.happyfaces.no/)

Laaven1790 lunch & afterski

Laaven1790 ligt gunstig en serveert een goede snelle lunch, voordat de afterski begint.

Laaven 1790 lunch en afterski (après-ski)

Hier brand altijd een haardvuur en ben je voor de lunch met een pasta of soep met brood van het ‘Hurtigmenu’ (snelle menu) al voor NOK 115 (ca. € 11,50) klaar. De sfeer is familievriendelijk en de locatie perfect voor als je met de kids wilt lunchen na de skiles. Tussen 3 en 4 uur ‘s middags begint hier langzaam de afterski (18+) en regelmatig draait er hier een DJ tot de latere uurtjes.

Brasserie T in het Radisson Blu Resort

Het restaurant, Brasserie T, heeft een van de beste locaties van de berg. Men heeft  een eigen interpretatie van een internationale brasserie gecreëerd, met een vleugje Trysil. Wel verstandig om vroeg te reserveren.

Restaurant TASTE, Mat & Vinhus

Restaurant Taste is een goed eet- en wijnhuis en ligt aan het begin van de stoeltjeslift T2 Fjellekspressen. De menukaart bestaat uit lekker en eerlijk eten, helemaal vers gemaakt door een keukenteam dat gezond, klassiek maar met een eigen draai de verschillende gerechten durft te combineren. Er zijn gerechten met verse vis, soepen en vlees. Vegetarische en veganistische gerechten en een kindermenu maken ook deel uit van het aanbod. TASTE biedt ook een loungeruimte voor wie vane een lekker kopje koffie of een goed glas wijn wil genieten. (https://www.tastetrysil.no/)

Restaurant Taste Trysil

Dineren in stijl bij Restaurant Taste

 

Restaurant in Trysil reserveren via de app

Handig is de app ‘Trysil Restaurant’ , makkelijk om restaurants uit te kiezen. De app is te download in de app-store.

U zult merken dat er volop keuze is om de lunch op of aan de pistes te hebben en er tal van mogelijkheden zijn om ook ‘s avonds eens uit te gaan eten. Ook de après-ski is in Trysil gezellig gemaakt, in deze tijden natuurlijk geheel covid-proof. Ter indicatie nog wat algemene prijzen; Cola (0,3l) NOK 33 (ca. € 3,30), bier van de tap (0,3l) NOK 70 (ca. € 7,00) en koffie NOK 26 (ca. € 2,60), waarbij gezegt moet worden dat gewone Noorse koffie niet lekker is (persoonlijke vind ik hem zuur…) vraagt dus altijd om een Cappuccino of bonenkoffie.

Ons aanbod in Trysil

Delen: