Hurtigruten Groenland

Unieke cultuur & adembenemende natuur

Groenland is de woonplaats van de Inuit. "Inuit" stamt af van de taal Inuktitut en betekent "mensen". Van de ca. 150.000 mensen omvattende stam van de Inuit leven er slechts 50.000 in Groenland. De Inuit-cultuur wordt nog steeds door de jacht bepaald, die zich tot midden 20e eeuw vooral op robben, walvissen, walrussen en ijsberen, maar ook op landdieren (rendieren/cariboes) concentreerde.

Ondanks het ijs en het arctische klimaat biedt het grootste eiland ter wereld verrassend mooie plaatjes: bontgekleurde houten huizen, diepe fjorden waarin zich gletsjers en rotsen weerspiegelen en bloeiende weiden.
 

Expeditie Zuid-Groenland & Disco Baai incl. vluchten vertrek 02 juni 2015

Deze reis voert ons van IJsland via het nog onontdekte Zuid-Groenland naar de hoogtepunten van Diskobaai. We maken kennis met de unieke Groenlandse cultuur en bezoeken traditionele Inuit-nederzettingen en historische plaatsen uit de Vikingtijd.

Reissom is vanaf € 4376 per persoon.

Vluchten van/naar Düsseldorf zijn inbegrepen.
toevoegen aan favorieten
Details vanaf € 4.376,00

Expeditie Noordwest-Groenland - Arctisch wildernis avontuur incl. vluchten vertrek 13 & 23 juni 2015

Het noordwesten van Groenland is het land van de Inuit en de middernachtzon! Geniet van de prachtige Arctische wildernis rondom de Diskobaai en de zelden bezochte nederzetting van Upernavik, met gigantische ijsbergen, fjorden, dieren en spectaculaire landschappen.
toevoegen aan favorieten
Details vanaf € 4.606,00
1