Op jacht naar het Noorderlicht

In tegenstelling tot Nederland kennen de Scandinavische landen en Finland nog vier èchte jaargetijden, welke elk verschillend aan een unieke vakantiebelevenis bijdragen. Naar onze persoonlijk mening is de winterperiode het meest karaktervolle seizoen.De donkere periode (Nov t/m Jan) noemt men ook wel de blauwlicht periode, omdat het juist niet helemaal donker is maar de sneeuw het aanwezige licht weerkaatst, ook dat van het Noorderlicht. Tijdens de latere wintermaanden komt het daglicht terug. De natuur verschijnt in al haar winterpracht en tal van activiteiten maken een unieke reis tot een belevenis. De nachten zijn nog steeds donker genoeg voor het zien van het magische Noorderlicht...

Hurtigruten, ’s werelds mooiste zeereis

Stelt u zich een reis voor langs een besneeuwde kust, met temperaturen die soms het zelfs het zeewater doen bevriezen, onder een sterrenhemel waar het magische Noorderlicht danst. Binnen wacht u een gemoedelijke warmte aan boord van het schip dat u over de poolcirkel, langs de Lofoten eilanden, om de Noordkaap naar Kirkenes bij de Russische grens en weer terugbrengt. Overdag kunt u deelnemen aan avontuurlijke excursies met sneeuwscooters en husky’s of minder extreme stadexcursies en bezoeken.

Deze winterse belevenis wordt in de latere wintermaanden met meer zonuren wellicht nog mooier; overdag het fraaie landschap en ’s nachts het fascinerende Noorderlicht…

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht ook wel Aurora Borealis genaamd, is een indrukwekkend natuurschouwspel dat uitsluitend in de poolstreken te zien is. In de tijd van de Vikingen gold het Noorderlicht als soort van wegwijzer naar Groenland.
Het Noorderlicht ontstaat wanneer elektrische geladen deeltjes van de zon in de aard atmosfeer terecht komen. Deze partikelen botsen met gasdeeltjes in de bovenste luchtlagen van de atmosfeer en laten het Noorderlicht met al haar kleurenpracht aan de hemel verschijnen.
De diverse kleuren van het Noorderlicht geven aan welke deeltjes met elkaar botsen en wat de temperatuur is in de luchtlaag waar dit gebeurt. Het Noorderlicht is uitsluitend zichtbaar binnen de poolcirkelgebieden vanwege de opbouw van het magnetische veld rondom de aardbol. Noorderlicht is uitsluitend zichtbaar tijdens duisternis en uiteraard bij heldere hemel.

8-Daagse Lofoten & Arctic Ocean Safari
vertrek 01, 15 feb & 01, 08 mrt 2015

Tijdens deze unieke trip, maakt u alle speciale hoogtepunten in het noorden van Noorwegen mee. Per authentieke Hurtigruten vaart u langs de Arctische kust van Noorwegen en heeft als geen ander kans op het zien van het magische Noorderlicht.
Vliegen van/naar Nederland met onze rechtstreekse Transavia chartervlucht.

naar de aanbieding

8 Daagse Hurtigruten Polar Express
Lofoten, Hurtigruten & Fins Lapland
Vertrek 1 februari en 8 maart 2015

Boek deze cultuur rondreis door het hoge noorden voor 30 september 2014 en u ontvangt 5% vroegboekkorting!
naar de aanbieding

Unieke 11-Daagse Noorderlicht Express Bergen - Kirkenes - Svolvær incl. verblijf Lofoten en directe vluchten
vertrek 22 jan 2015

Ervaar deze winterse expeditie langs de Noorse kust en de Lofoten extra voordelig. Boek voor 30 september 2014 en ontvang 10% vroegboekkorting !!
naar de aanbieding