Stena Line 11-Daagse autorondreis incl.ferries Noord West Ierland - Inns

Bestemming: Ierland

Reisduur: 10 nachten

Vanaf: 559,00 €

 • Giants Causeway
 • Antrim Coast Mussenden Temple
 • Dunluce Castle
 • Carrick-a-Rede
 • Achill Island
 • Titanic Building Belfast
 • Donegal kust
 • Dublin, Christchurch Cathedral
 • The Dark Hedges
 • Dublin Temple Bar
 • Inishowen Culdaff Beach
 • Westport
 • Croagh Patrick

Steeds meer toeristen ontdekken de schoonheid van Noord Ierland en het ongerepte "wilde westen" van de Ierse Republiek. U bezoekt tijdens deze reis o.a. de Giants Causeway, de Antrim Coast & Glens, het eenzame Donegal, het graafschap Mayo, Connemara en de steden Dublin, Belfast en Derry. U verblijft in sfeervolle Inns en in Dublin in een centraal gelegen hotel. Inclusief de ferry overtochten met Stena Line en Irish Ferries.

Inns:

1 n Aan boord Stena Line 
1 n Lansdowne Hotel -  Dublin
2 n The Fullerton Arms - Ballintoy
2 n Careys Viking House Hotel - Kincasslagh
2 n The Helm - Westport
1 n Lansdowne Hotel -  Dublin
1 n Aan boord Stena Line 

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1: Hoek van Holland - Harwich per nachtboot

  U vertrekt om 22.00 uur met de Stena Line nachtboot vanuit Hoek van Holland naar Harwich. U kunt al eerder inschepen en het diner aan boord gebruiken.

  Dag 2: Harwich - Holyhead - ferry - Dublin

  U kunt aan boord ontbijten. Om 06.30 uur wordt er uitgescheept. U rijdt naar Holyhead in Wales (ca. 560 km), waar u om 17.15 uur de snelle ferry neemt, die u in slechts 2 uur naar Dublin brengt. Overnachting in Dublin.

  Dag 3: Dublin - Belfast - Ballintoy

  U rijdt in ca. 2 uur naar Belfast, met vele bezienswaardigheden, zoals de imposante City Hall, de Botanic Gardens, de St. Anne’s kathedraal en de scheefstaande Albert Clock Tower. In het havengebied kunt u de scheepswerf Harland & Wolff bekijken en het dok waar de Titanic is gebouwd. Vervolgens rijdt u noordwaarts via Ballymena naar de prachtige Antrim kust, waar wordt overnacht in het pittoreske plaatsje Ballintoy (ca.262 km).

  Dag 4: Verblijf in Ballintoy - Antrim Coast

  Gelegenheid de prachtige Antrim Coast te verkennen. Indrukwekkend is een bezoek aan Carrick-a-Rede, met een spectaculaire, 25 meter hoge, touwbrug. Aan de kustweg, die tot de mooiste routes van Ierland behoort, vindt u de ruïnes van Dunluce Castle. De uitzichten over de ruige kliffenkust en het strand zijn fantastisch. Het hoogtepunt is natuurlijk de Giant´s Causeway. Over dit natuurwonder, bestaand uit een verzameling zeskantige basalten zuilen in zee, doen vele legendes de ronde, met de reus Finn McCool in de hoofdrol. In Portrush vindt u een van beroemdste golfbanen ter wereld, de Royal Portrush. In Downhill kunt u de Mussenden Temple bekijken, gelegen op een hoge klif, met fraaie zeezichten. Ook een rondleiding door de Bushmills whiskydestilleerderij mag u niet overslaan, waarbij uiteraard ook geproefd kan worden.U kunt ook een tocht maken naar de negen Glens (valleien) van Antrim. In het Glenariff Forest Park zijn wandelpaden uitgezet door de vallei, waarbij u verschillende mooie watervallen passeert. Ook de Dark Hedges zijn een bezoekje waard. Overnachting in Ballintoy.

  Dag 5: Ballintoy - Kincasslagh

  Naar de stad Derry, met haar goed bewaarde stadsmuren en de mooie St. Columb kathedraal. Er worden interessant stadswandelingen over de stadsmuur georganiseerd, die ook langs de muurschilderingen (murals) in de wijk Bogside voeren. Dit stadsdeel kent een roemruchte historie en was de plaats van handeling van “Bloody Sunday”, waarbij in 1972 veertien mannen werden doorgeschoten door Britse militairen na een vreedzame demonstratie. Optioneel kunt u een tocht maken naar het Inishowen schiereiland, met prachtige verlaten stranden. Een mooie route door dit ongerepte Gaeltacht (Ierstalige) gebied voert naar Malin Head, het meest noordelijke punt van Ierland. Via Letterkenny rijdt u naar het ruige graafschap Donegal. Overnachting in Kincasslagh, met een prachtig zandstrand (ca.169 km).

  Dag 6: Verblijf in Kincasslagh - Donegal

  Verblijf in Donegal. De moeite waard is een bezoek aan het Glenveagh National Park, met als hoogtepunt het Glenveagh Castle, met haar weelderige tuinen. In Dunlewy, aan de voet van de Mount Errigal, kunt u het huis van de lokale wever Manus Ferry bezoeken en een boottochtje over het meer maken. Bij Bunbeg vindt u een schitterend strand en ook de spectaculaire Slieve League, de hoogste kliffen van Europa, mag u niet overslaan. In het bedevaartsplaatsje Glencolumbkille vindt u het "Folk Village", met een aantal authentieke Ierse cottages met rieten daken. Ook leuk is een tocht per ferry naar het afgelegen Ierstalige Tory Island. Het eiland ligt 15 km. voor de kust van Bloody Foreland en heeft een eigen “koning”, die wordt gekozen door de bewoners.

  Dag 7: Kincasslagh - Westport

  Via de badplaats Bundoran naar Drumcliff, aan de voet van de Benbulben tafelberg, waar u het graf van de beroemde Ierse dichter W.B.Yeats kunt bezoeken. U rijdt via het bedevaartsoord Knock naar het kleurrijke kustplaatsje Westport, waar wordt overnacht (ca.232 km).

  Dag 8: Verblijf in Westport

  Verblijf in Westport. U kunt een dagtocht maken naar Connemara, met haar mystieke heuvellandschap en verlaten turfvelden. Een snel veranderend wolkenspel zorgt hier voor prachtig licht en steeds veranderende tinten groen op het ongenaakbare heuvellandschap; “Forty Shades Of Green” noemen de Ieren dit verschijnsel. In het Connemara National Park kunt u heerlijk wandelen. Een bezoekje aan de fotogenieke Kylemore Abbey is een ‘must’. Ook een tocht naar het ongerepte Achill Island met schitterende stranden is zeer de moeite waard. U kunt een fiets huren en een gedeelte van de Great Western Greenway afleggen of een
  kajaktocht of een dag zeevissen bijboeken. Een andere optie is met de ferry vanaf Roonah Pier naar Clare Island te gaan, waar u heerlijk kunt wandelen en het kasteel bekijken, waar ooit de beruchte piratenkoningin Grace O’Malley woonde. Wandelaars kunnen de heilige berg Croagh Patrick gaan beklimmen.

  Dag 9: Westport - Dublin

  U rijdt terug naar Dublin (ca. 255 km), met elegante winkelstraten zoals Grafton Street en Henry Street. De Ierse hoofdstad heeft vele culturele hoogtepunten zoals Trinity College, met de indrukwekkende Old Library, waar het beroemde Book Of Kells, stammend uit de 9e eeuw, wordt bewaard. Andere interessante bezoeken kunnen worden gebracht aan Dublin Castle, de National Gallery, St. Patrick’s Cathedral, Dublin Writers Museum, Christchurch Cathedral of het Guinness Storehouse. U kunt de reis afsluiten met een Irish Night bij Taylors Three Rock . Als u van whiskey houdt kunt u boeken voor een Whiskey Trail, waarbij u met een gids verschillende pubs bezoekt om Ierse whiskeys te proeven. Authentieke en echt Ierse gerechten kunt u proeven door met de Irish Food Trail mee te gaan.

  Dag 10: Ferries Dublin - Holyhead en Harwich - Hoek van Holland per nachtboot

  ‘s Ochtends neemt u om 08.05 uur de ferry van Dublin naar Holyhead, aankomst om 11.30 uur. U rijdt naar Harwich (ca. 560 km) , waar om 23.00 uur de Stena Line nachtboot vertrekt naar Hoek van Holland. Overnachting aan boord.

  Dag 11: Aankomst in Hoek van Holland

  Om 08.00 uur aankomst in Hoek van Holland.
 • Noord Ierland

  Glens Of Antrim
  U kunt prachtig wandelen bij de negen Glens (valleien) van Antrim.In het Glenariff Forest Park zijn wandelpaden uitgezet door de vallei, zoals de Waterfall Trail (4,5 km), waarbij u verschillende watervallen passeert.

   

  Carrick-a-Rede
  In Carrick-a-Rede vindt u de spectaculaire 25 meter hoge touwbrug, waarover u zich naar een rotseilandje voor de kust kunt wagen. Een mooie wandeling van ca. 20 minuten voert naar de touwbrug. Bij slechte weersomstandigheden wordt de touwbrug gesloten.

   
  Giant’s Causeway
  Een van de hoogtepunten aan de Antrim Coast is de beroemde Giant’s Causeway. Over dit natuurwonder, bestaand uit een verzameling zeskantige basalten zuilen in zee, doen vele legendes de ronde, met de reus Finn McCool in de hoofdrol.

   
   
   
   
  Bushmills Distellery
  Vlakbij de Giants Causeway ligt de Old Bushmills whiskeydistilleerderij, waar u een rondleiding kunt volgen, waarbij uiteraard ook geproefd kan worden.

   

  Dunluce Castle
  Indrukwekkend zijn ook de ruïnes van het op een klif gelegen Dunluce Castle. De uitzichten over de ruige kliffenkust zijn hier fantastisch. 
   
   
   


  U kunt de levendige badplaatsen Portstewart en Portrush bezoeken.
  In Portrush vindt u een van beroemdste golfbanen ter wereld, de Royal Portrush. 
  In Downhill kunt u de Mussenden Temple bekijken, die uitkijkt over een prachtig zandstrand.

  Derry
  Ook interessant is een bezoek aan de stad Derry, met haar goed bewaarde stadsmuren en de mooie St.Columb kathedraal. Er worden vanaf het Tourist Office interessante stadswandelingen georganiseerd, waarbij ook de wijk Bogside wordt bezocht. Dit stadsdeel kent een roemruchte historie en was de plaats van handeling van "Bloody Sunday" , waarbij in 1972 veertien mannen en jongens werden doorgeschoten door Britse militairen na een vreedzame demonstratie. Dit wordt vaak gezien als het escalatiepunt in de onderlinge schermutselingen tussen de protestanten en katholieken in het Noord Ierse conflict, oftewel "The Troubles" zoals de Ieren dit zelf noemen. 
   
   
 • West Ierland

  Klik hier voor informatie over vluchtschema’s en vliegtarieven.  

  Klik hier voor autohuurprijzen en voorwaarden.
  Limerick
  In deze stad, bekend als naamgever van de 5-regelige "limerick’" rijmpjes, vindt u het imposante Middeleeuwse King Johns Castle, gelegen aan de oever van de Shannon rivier.  County Clare
  De ruige Atlantische kust van het graafschap Clare, met haar karakteristieke stenen muurtjes en witte cottages, laat een onuitwisbare indruk achter bij haar bezoekers. Imposant is een wandeling over de kilometerslange steile rotsen van de Cliffs Of Moher (220 meter hoog), met het geluid van de wind en de woest schuimende golven op de achtergrond.

   
    
  Geniet hier van de "craic" in de muziekpubs in charmante dorpjes als Doolin, dat bekend staat als het centrum van de traditionele Ierse volksmuziek.
   
   
   
  Doolin is tevens het vertrekpunt van een ferry naar de Aran Islands, waar de Keltische taal nog gesproken wordt en het traditionele Ierse leven goed bewaard is gebleven. Hier kunt u heerlijk wandelen, of fietsen huren, en genie­ten van de ongerepte natuur.  Ook een bezoek aan het aan de rand van de kliffen gebouwde ringfort Dun Aengus op Inishmore is de moeite waard.

   

   

  Ook interessant is het "Burren" gebied met een zeer bijzon­der grijs karstland­schap, met een unieke plan­ten­groei, en vele onderaardse riviertjes en grotten. Dit gebied is een paradijs voor botanisten. Voor geïnteresseerden bevindt zich in Kilfeno­ra het Burren Display Centre, waar het Burrenge­bied op schaal is nagebouwd en de bijzondere flora en fauna en archeologie van dit gebied wordt toege­licht. U vindt in de Burren vele kasteelruines en prehistorische monumenten, zoals hunebedden, bijv. de Poulnabrone dolmen.

   

  In het Lahinch is een mooi strand en een fraai gelegen golfbaan, aan de Atlantische Oceaan. Bij Lahinch SeaWorld & Leisure Centre treft u een aquarium aan met o.a. dolfijnen, een overdekt zwembad en kinderspeeltuin.

  Vlakbij Ballyvaughan vindt u de interessante Ailwee Cave en het roofvogelcentrum Birds Of Prey, met een falconry.

  Galway

  De studentenstad Galway is een van de gezelligste steden van Ierland. Eyre Square is het levendige centrale plein. Er is een groot voetgangersgebied met leuke winkelstraten als Shop Street, Quay Street en William Street, met vaak straatartiesten, terrassen en een keur aan gezellige pubs en restaurants.

   
  Connemara
  Het "Wilde Westen" van Ierland is een unieke regio met een ongekende natuurlijke schoonheid, waar u heerlijk tot rust zult komen. Ontdek het mystieke heuvellandschap, met haar grillige kustlijn, pittoreske vissersplaatsjes en verlaten zandstranden.
   
   
   
  Het gebied wordt beheerst door de Twelve Pins bergrug, met twaalf toppen, waarop door een snel wisselend wolkenspel prachtig licht valt. "Forty Shades Of Green" noemen de Ieren dit verschijnsel.
   
    
  Bezoek ook Kylemore Abbey, een aan een meertje gelegen kasteel, dat nu in gebruik is als klooster.
  In het Connemara National Park (bij Letterfrack) zijn prachtige wandelroutes uitgezet.

   
   
  Clifden is de sfeervolle hoofdstad van Connemara met leuke winkeltjes, muziekpubs en bistro’s. Langs de smalle Sky Road kunt u een mooie rit langs de Atlantische kust maken.
    
  In Ballyconneely is een lang zandstrand en de prachtige Connemara Golf Coarse, met prachtige vergezichten over de Atlantische Oceaan.
   
  Het leukeplaatsje Roundstone, met haar fotogenieke haventje, is bekend vanwege de traditionele Ierse muziek die hier nog wordt gekoesterd. U kunt er met de hand gemaakte Ierse muziekinstrumenten zoals de bodhran kopen.
   
   
  Vanuit Rossaveal vertrekt een ferry naar de ruige Aran Islands, o.a. bekend van de wollen Aran sweaters.
   
  County Mayo
  Het pittoreske stadje Westport heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen. U vindt hier ook het Westport House, een historish landhuis met aangrenzend een kinderdierentuin en pretpark. In het centrum vindt u veel sfeervolle restaurants en pubs, zoals de bekende singsong pub Matt Malloys.
   
   
   
  Het grootste eiland van Ierland, Achill Island, is met een brug verbonden met het vasteland. U kunt de 40 km. lange Atlantic Drive langs de kust volgen met prachtige utizichten. Naast prachtige stranden vindt u bij Slievemore de archeologisch interessante Deserted Village. Het eiland ligt in het zg.Gaeltacht gebied, waar de oude Ierse taal nog gesproken wordt.
   
   
   
  De heilige berg Croagh Patrick (763 m) wordt door pelgrims beklommen. Volgens de verhalen St.Patrick zou hier 40 dagen en 40 nachten hebben gevast.
   
  Sligo
  Het gebied rondom Sligo wordt Yeats Country genoemd; het fraaie landschap rondom de Benbulben tafelberg en Lough Gill was de inspiratie voor gedichten van de beroemde Ierse poëet William Butler Yeats, wiens graf u kunt bezoeken in Drumcliff.

   

  Donegal
  Donegal is een woest, dunbevolkt gebied, dat steeds meer in de belangstelling van toeristen komt vanwege haar natuurlijke schoonheid met groene heuvels en schitterende verlaten stranden.   

  Bezoek Glenveagh Castle & Gardens in het Glenveagh National Park, de Mount Errigal of het bedevaartsplaatsje Glencolumbkille, met een openluchtmuseum. Malin Head, op het ongerepte Inishowen schierland, is het meest noordelijke punt van Ierland.


 • Reisbeoordelingen

  8,3 Arianne D. | 27.09.2019 Stena Line 11-Daagse autorondreis incl.ferries Noord West Ierland - Inns

  Ouder stel

  Verblijf in Dublin heenreis te kort om iets van de stad te zien. Terugreis zou een middag en een avond kunnen zijn. Ook vrij kort. Dat is jammer. Reis geeft een mooi beeld van Noord-Ierland en het noorden van Ierland. We hebben het enorm naar onze zin ...
  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,8 Paul S. | 09.08.2019 Stena Line 11-Daagse autorondreis incl.ferries Noord West Ierland - Inns

  Alleenreizende

  Ik vond het een super georganiseerde reis. Wat ik erg prettig vond was de bijgevoegde informatie over de bezienswaardigheden op de route en eventuele alternatieve routes. Ik hoefde deze alleen op Google maps in te zetten en gaan. De accommodaties waren ...
  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 9
  meer
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding