10 Resultaten

Wintersport Saariselkä Lapland

Saariselkä ligt 250 km boven de poolcirkel en is daarmee het meest noordelijke ski resort van Fins Lapland. Naast skiën zijn hier vele andere winterse activiteiten mogelijk. De Arctische natuur in, met huskyhonden of per sneeuwscooter, dat is genieten! Misschien ziet u het noorderlicht, het prachtige natuurverschijnsel dat tijdens de winteravonden het meest waargenomen wordt. Saariselkä is gelegen naast een nationaal park waar verschillende langlaufloipes doorheen lopen. Om uw Lapse vakantie traditioneel te beleven, is een diner in een echte Finse Kota een aanrader, en een bezoek aan de Sami.

Voor de kinderen is in en nabij Saariselkä veel te beleven; ze kunnen de Kerstman ontmoeten in Santa’s Home, spelen in Angry Birds Activity Park, zwemmen in de spa van Holiday Club en met een slee vanaf de top van Kaunispää 1,2 km (!) naar beneden suizen.

U vliegt vanaf Schiphol rechtstreeks met onze Transavia charter.

Gedetailleerde ski-informatie over Saariselkä

Saariselkä is het meest noordelijk gelegen winterresort van Finland en is met haar prachtige natuuromgeving erg populair, zowel bij de Finse als ook Europeese toeristen. 
 

In Saariselkä en de omgeving is er juist meer te doen zonder ski´s als met, tenzij het tour- of langlaufski´s betreft. Toch zal iedere liefhebber van de winter het hier uitstekend naar de zin hebben:

  • Er is een waar scala aan excursie- en activiteitsmogelijkheden. Avontuurlijke tochten met sneeuwscooters, huskies of sneeuwschoenen en er zijn noorderlichtsafari´s op verschillende manieren. 
  • Om uw wintervakantie echt onvergetelijk te maken boekt u een nachtje sneeuwhotel of glasiglo, om onder het dansende noorderlicht de nacht te verbrengen.
  • Neem de kinderen mee naar een husky- of rendierenfarm; hun glimmende oogjes zult u terug zien op de vakantiefoto´s...


Gedetailleerde ski informatie Saariselkä


Klik op de kaart voor grotere versie:

SKIEN

Totaal aantal pistes: 15 5 3 6 1
Mogelijkheden beginners: uitstekend
Mogelijkheden gevorderden: redelijk
Snowboard mogelijkheden: goed
Pistes: 11 km
Verlichte pistes: 7
Aantal liften: 5
Skipas 6 dagen: € 87-190
Skihuur 6 dagen: € 111 (set)
Snowboardhuur 1 dag: € 36 incl. schoenen
Skischool: ja

VERVOER

Aanvlieghaven: Ivalo
Transfer: per bus, duur 25 min.
 
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding