6 Resultaten

Wintersport Hemsedal Noorwegen

Met 48 pistes, 24 liften en een uitgebreid snowboard park behoort Hemsedal tot één van de grootste skigebieden in Noorwegen. Door de hoge bergtoppen, Totten (1450 m), Tinden (1440m) en Røgjin (1370m), wordt er zelfs gesproken van de Scandinavische Alpen!

Een skivakantie in dit gebied is zeer populair, mede vanwege de vele extra’s die geboden worden. Er kan hier zelfs een tocht met een huskyslee gemaakt worden.

Voor de kinderen zijn er verschillende gebieden waar veel vermaak aanwezig is. Pubers vertonen hun kunsten in één van snowboardparken. Voor de echte die hards zijn diverse pistes op vier avonden in de week geopend. Vele bars maken de après-ski in Hemsedal erg gezellig.


Gedetailleerde ski informatie Hemsedal

Waar ski-sterren Hemsedal in één adem noemen met het Canadeese wintersportoort Whistler, vanwege de uitstekende poedersneeuw, is Hemsedal ook bij Scandinavië minnende Nederlanders erg populair. Toch, ook al noemt men de bergen rondom Hemsedal ook wel de Scandinavische Alpen, doen er zich hier geen vergelijkbare, drukke toestanden voor. 
De focus ligt op een brede doelgroep. Zowel families met kleine kinderen - Hemsedal is erg kindvriendelijk - als ook de fanatiekere skiër komen in Hemsedal aan hun trekken. Lieghebbers van natuur, tourskiën en de langlauf-sport, voelen zich in Hemsedal zeker thuis.

Hemsedal en haar omgeving bieden voor ieder wat wils, ook zonder ski´s:

  • Net als in veel noordelijker gelegen winterbestemmingen kan men in Hemsedal tochten met huskyslee en sneeuwscooters maken. Daarnaast zijn er mogelijkheden tot ijsklimmen en worden er arreslee- tochten georganiseerd.
  • Hemsedal is één van de winterbestemmingen waar een goede après-ski wordt aangeboden en verschillende leuke restaurants kunnen worden geprobeerd.
  • In Hemsedal is het voor degenen die op zoek zijn naar extra uitdaging mogelijk een off-piste cursus te volgen.


Gedetailleerde ski informatie Hemsedal

 
Klik op de kaart voor grotere versie:

 

SKIEN

Totaal aantal pistes: 50 24 12 10 4
Snowboard park: 5 parken
Mogelijkheden beginners: uitstekend
Mogelijkheden gevorderden: uitstekend
Snowboard mogelijkheden: uitstekend
Pistes: 47 km
Verlichte pistes: 9
Aantal liften: 24
Skipas 6 dg: EUR 215,50
Skiles: 5 dagen x 1,5 uur EUR 114,50 (groepsles)
Skihuur 6 dg: EUR 93,50-157 (set)
Snowboardhuur: EUR 103,50

VERVOER

Veerhaven: Oslo
Aanvlieghaven: Oslo Airport
Transfer per bus: duur 3 uur
Per auto vanaf Oslo 222 km
 
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding