0 Resultaten

Hurtigruten Noorwegen Expedities

Hurtigruten brengt u dichter bij de natuur & cultuur langs de Noorse kust.

Tijdens een reis met één van de drie expeditie schepen beleefd u unieke excursies, deskundige lezingen, wandelingen en activiteiten die u tot een ontdekkingsreiziger maken.

Aan boord van MS Nordnorge, MS Nordkapp en MS Nordlys zal het Hurtigruten-expeditie team u op informatieve en actieve wijze dichter bij de fascinerende Noorse kust brengen. De voormalige directeur van de Noorse Polaire Instituut, Olav Orheim, is een van degenen die van harte welkom aan boord heet. Hij zal u keer op keer inspireren met lezingen, verhalen tijdens speciale kajaktochten en wandelingen. "Het is leuk om zijn kennis van de geschiedenis en de natuur met onze nieuwsgierige en geïnteresseerde passagiers te delen. Het overwegend Engelstalige expeditie team bestaat uit ervaren wetenschappers, met allemaal hun speciale vaardigheden. Wie meereist boord is afhankelijk van het onderwerp en van het seizoen. Dus we hebben altijd de juiste experts aan boord die ter plaatse hun kennis in spannende verhalen delen. We leggen uit wat u ziet op onze gezamenlijke wandelingen aan wal."

Orheim’s referenties zijn indrukwekkend
Hij heeft een doctoraat in de glaciologie en klimatologie heeft verschillende onderzoek expedities geleid naar Antarctica, was o.a. hoofd van de Noorse Pool Instituut en heeft de Pool Onderzoeksraad van Noorwegen geleidt. Vanzelfsprekend zult u gefascineerd worden en geïnspireerd raken door zijn kennis en vele verhalen.
"Als onze gasten willen leren over het milieu, natuur en cultuurhistorie, is het naar mijn mening zeer belangrijk dat we hen de actuele feiten van het huidige onderzoek voorleggen en ze mee nemen op actieve wandelingen," zegt Orheim. Hij heeft deelgenomen aan expedities die zwaarder zijn dan dat Hurtigruten haar gasten biedt. Toch ziet hij enkele parallellen: "Natuurlijk hebben we altijd een masterplan, waaraan wij ons houden, maar afhankelijk van het seizoen en het weer is elke expeditie uniek."

De expeditieschepen:

  •   MS Nordnorge
  •   MS Nordkapp
  •   MS Nordlys
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding