Stena Line 14-daagse rondreis incl.ferries Zuid West Ierland - B&B’s

Bestemming: Ierland

Reisduur: 13 nachten

Vanaf: 880,00 €

 • Killarney
 • Pub
 • Ring Of Kerry Golf Coarse
 • Slea Head Dingle
 • Cliffs Of Moher
 • Kinsale
 • County Kerry
 • Killarney Golf Coarse
 • Kinsale
 • Stena Line hut
 • Dublin pub
 • Dublin Temple Bar
 • Stena Line

Schitterende rondreis door de fraaiste delen van Zuidwest Ierland. U bezoekt het pittoreske Kinsale, vlakbij Cork, het prachtige graafschap Kerry, het Dingle schiereiland, de Cliffs Of Moher aan de Atlantische Oceaan, de unieke Burren en Dublin. Wij ontvingen al vele enthousiaste reacties over deze prachtige rondreis, waarbij u verblijft in goede B&B’s. 

1 n Aan boord Stena Line
1 n Ferryboat Inn - Fishguard

1 n Ferryport House - Rosslare
1 n Landfall House - Kinsale
3 n Oldchurch House - Kenmare

1 n O’ Neills B&B - Dingle

2 n Nellie Dee`s B&B - Doolin
2 n Fly Over B&B - Dublin
1 n Aan boord Stena Line

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1: Hoek van Holland - Harwich per nachtboot

  U vertrekt om 22.00 uur met de Stena Line nachtboot vanuit Hoek van Holland naar Harwich. U kunt al eerder inschepen en het diner aan boord gebruiken.

  Dag 2: Harwich - Fishguard

  U kunt aan boord ontbijten. Om 06.30 uur wordt er uitgescheept. U rijdt naar Fishguard (ca. 558 km), waar u overnacht in de Ferryboat Inn.

  Dag 3: Ferry Fishguard - Rosslare

  Om 13.10 uur neemt u de ferry naar Rosslare, aankomst 16.25 uur. Overnachting in het Ferryport House in Rosslare.

  Dag 4: Rosslare - Kinsale

  Via Waterford, met haar beroemde kristalfabriek, rijdt u naar Midleton, waar u een rondleiding kunt volgen bij de Old Jameson Whiskey Distillery. Via Cork, de tweede stad van Ierland met een leuk winkelcentrum, bereikt u het kleurrijke havenplaatsje Kinsale, met haar smalle straatjes, waar het wemelt van de gezellige pubs en uitstekende restaurants (ca. 219 km). Ook interessant is een bezoek aan het nabijgelegen Blarney Castle, met fraaie tuinen.

  Dag 5: Kinsale - Kenmare

  Langs de beroemde Bantry Bay rijdt u naar Glengarriff, waar een boottochtje gemaakt kan worden naar Garinish Island met haar prachtige Italiaanse tuinen. Door een prachtig berglandschap naar Kenmare, waar wordt overnacht (ca.117 km).

  Dag 6 en 7: Verblijf in Kenmare

  Verblijf in het gezellige Kenmare. Schitterende autotochten langs de Atlantische kust mogelijk, zoals de ‘Ring Of Kerry’ en de ‘Ring Of Beara’. In Killarney kunt u een boottocht maken over het meer, een bezoek brengen aan Muckross House met schitterende tuinen, de Torc waterval, Ross Castle, het Killarney National Park of de spectaculaire Gap Of Dunloe bergpas. Ook kunt u boeken voor een paardrijtocht . ’s Avonds wordt er in veel pubs traditionele Ierse muziek gespeeld.

  Dag 8: Kenmare - Dingle

  Naar het mystieke schiereiland Dingle, met prachtige stranden en overblijfselen uit vervlogen tijden, zoals de eeuwenoude “beehives”. Via Inch, met een mooi strand, naar het kleurrijke Dingle Town. Er worden boottrips georganiseerd om de beroemde dolfijn Fungie te spotten. Een prachtige tocht is de Slea Head Drive naar de uiterste punt van het schiereiland (ca.117 km).

  Dag 9: Dingle - Doolin

  Via de spectaculaire Connor Pass naar Tralee. In Tarbert neemt u de ferry over de Shannon en volgt de kustweg naar Doolin, vlakbij de Cliffs Of Moher (ca.169 km).

  Dag 10: Verblijf in Doolin

  Verblijf in Doolin, de bakermat van de Ierse traditionele muziek. Bezoek aan de Cliffs Of Moher, de spectaculaire rotswanden aan de Atlantische Oceaan, waar een cruise gemaakt kan worden. Ook de mysterieuze ‘Burren’, een ruig kalksteenplateau met vele overblijfselen uit de Keltische tijd, zoals de Poulnabrone dolmen, is een bezoek waard. In Ballyvaughan vindt u de Aillwee Cave (grot) en ‘Birds Of Prey’, met een roofvogelshow. Een andere optie is een dagtocht per ferry vanuit Doolin naar de Aran Islands. ’s Avonds kunt u de beroemde Gus O’Connor muziekpub bezoeken.

  Dag 11: Doolin - Dublin

  Via Bunratty Castle & Folk Park en Limerick rijdt u naar de Ierse hoofdstad Dublin, waar wordt overnacht (ca.284 km).

  Dag 12: Verblijf in Dublin

  De stad heeft vele culturele hoogtepunten, uitstekende winkelmogelijkheden en een bruisend nachtleven. Interessant is een bezoek aan Trinity College, de National Gallery (de nationale musea zijn gratis toegankelijk), Dublin Castle, de lugubere Kilmainham gevangenis of Christchurch Cathedral. Er rijdt een Hop On Hop Off bus langs de belangrijkste bezienswaardigheden. U kunt ook boeken voor een interessante wandeltour met een gids, of de avontuurlijke Dublin Viking Splash tour. Dublin is een eldorado voor ‘shoppers”, met de chique winkelstraten Grafton Street en Henry Street en overdekte winkelcentra als het Stephens Green Shopping Centre en Powerscourt Centre. In het Guinness Storehouse is het mogelijk een rondleiding te volgen over het bereidingsproces van dit beroemde Ierse bier. Vanuit de Gravity Bar bovenin het gebouw heeft u prachtig uitzicht over de stad. De verkeersader O’Connell Street is een van de breedste winkelstraten van Europa, met grote warenhuizen. Een opvallend kunstwerk op deze promenade is de 120 meter hoge naald, genaamd The Spire, die symbool staat voor het nieuwe Ierland. ’s Avonds kunt u een spectaculaire dansshow met diner in Taylors Three Rock bijwonen. Als u van whiskey houdt kunt u boeken voor een Whiskey Trail, waarbij u met een gids verschillende pubs bezoekt om Ierse whiskeys te proeven. Authentieke en echt Ierse gerechten kunt u proeven door met de Irish Food Trail mee te gaan.

  Dag 13: Ferries Dublin - Holyhead en Harwich - Hoek van Holland per nachtboot

  ‘s Ochtends neemt u om 08.20 uur de ferry van Dublin Port naar Holyhead, aankomst om 11.50 uur. U rijdt naar Harwich (ca. 553 km) , waar om 23.00 uur de Stena Line nachtboot vertrekt naar Hoek van Holland. Overnachting aan boord.

  Dag 14: Aankomst in Hoek van Holland

  Aankomst om 08.00 uur in Hoek van Holland.

 • Informatie Ierland


  Klik hier voor informatie over vluchtschema’s en vliegtarieven.  

  Klik hier voor autohuurprijzen en voorwaarden.


  Het land

  De Ierse Republiek telt ongeveer 4,5 miljoen inwoners op een oppervlakte van 69.825 km² (ongeveer twee keer zo groot als Nederland). In het noordoosten grenst de Republiek aan Noord Ierland , wat een onderdeel is van het Verenigd Koninkrijk. Het nationale symbool van Ierland is een Keltische harp, die ook op de Ierse euromunten afgebeeld staat. Maar ook wordt vaak het klaverblad (shamrock) gebruikt als nationaal symbool. De officiële naam van de Ierse Republiek is Poblacht Na h ’Éireann, in het kort : Éire. 
  Bevolking
  Vanaf rond 1850 is het inwoneraantal sterk gedaald door o.a. de hongersnood van 1846 en doordat velen naar de Verenigde Staten emigreerden. Het aantal Ieren daalde van 6,5 miljoen tot 2,8 miljoen in 1961. Nu leven er ongeveer 4,5 miljoen mensen in het zeer dunbevolkte Ierland. Ruim een kwart van het totale aantal inwoners woont in de hoofdstad  Dublin, iets meer dan 1 miljoen. Andere grote steden zijn Cork, Limerick, Galway en Waterford. Ierland is sinds 1973 lid is van de Europese Unie. Hierdoor nam de welvaart flink toe en kwamen er de laatste jaren tienduizenden immigranten naar Ierland, vooral Ieren die weer naar hun vaderland wilden terugkeren.

  Taal
  De voertaal is in Ierland is Engels, maar in de wat meer afgelegen streken aan de gehele westkust spreekt men Iers (Gaelic), de oude Keltische taal. Deze streken waar ongeveer 70.000 Ieren het oude Iers nog beheersen, heten "The Gaeltacht. De Ieren zijn afstammelingen van de Kelten, net zoals de inwoners van Schotland, Wales en Bretagne, het Gaelic is hier dan ook aan elkaar verwant.

  Religie
  De meeste Ieren zijn rooms-katholiek, de protestanten zijn veruit in de minderheid. Beide groepen leven hier vreedzaam naast elkaar, dit in tegenstelling tot Noord-Ierland. Veel Ieren gaan nog minstens een keer per week naar de kerk.

  Cultuur
  De Ieren zijn erg trots op hun al duizenden jaren oude cultuur en houden veel tradities in ere, zoals de viering van St. Patrick’s Day op 17 maart, waarbij iedereen in het groen gekleed gaat, en het eten van Irish Stew (beef met wortels en kool) tijdens Halloween. De traditionele muziek hoort u overal, van de pubs tot in de stadscentra en er worden regelmatig muziekfestivals georganiseerd. De bekendste instrumenten die worden bespeeld zijn de ‘’bodhrán’’, een soort handtrommel, de viool en de ‘’tin whistle’’. Dansen wordt door de Ieren als een zeer serieuze zaak gezien (wij noemen bijv. de Riverdance) en door het hele land worden danswedstrijden gehouden. In een ‘’Céili kunt u zelf proberen mee te dansen met de Ieren.  De pub speelt een grote rol in het leven van de Ieren. Men gaat niet alleen naar de pub om te drinken, maar ook om te filosoferen over het bestaan, verhalen te vertellen en te genieten van een heerlijke maaltijd of gewoon rustig bij het knappende haardvuur te zitten onder het genot van een pint Guinness. De pub wordt als een soort openbare huiskamer gezien, waar men elkaar ontmoet en geniet van traditionele muziek, waarbij iedereen vaak spontaan meedoet.

  Tijdsverschil
  Het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

  Geld
  De munteenheid in de Republiek Ierland is de Euro. In Noord Ierland betaal je met Britse ponden. Pinautomaten zijn er alleen in de grotere plaatsen.

  Voltage
  Het voltage in Ierland is 220 Volt. U heeft wel een verloopstekker nodig (behalve voor scheerplug).

  Klimaat
  Ierland heeft dankzij de nabijheid van de Atlantische Oceaan en de Warme Golfstroom een gematigd zeeklimaat dat geen warme zomers en strenge winters kent. Het Ierse weer staat bekend als wisselvallig en wordt wel eens omschreven als ‘vier seizoenen in een dag’. De temperatuur varieert van ongeveer 5-7 °C in januari en februari tot ongeveer 16-18 °C in juli en augustus. Mei en juni zijn de zonnigste maanden met gemiddeld 6 tot 7 uur zon per dag. In het oosten valt in de maanden juni, juli en augustus ongeveer evenveel regen als in Nederland: +/- 200 mm. In het westen van Ierland valt in diezelfde periode zo’n 250 tot 300 mm regen, in de bergachtige gebieden nog iets meer. De Ierse zomers zijn aangenaam, maar extreem hoge temperaturen zijn er zeldzaam. De warmste gebieden van het land liggen in het zuiden.

    

  Roken
  In Ierland geldt een algeheel rookverbod in openbare ruimtes. Dit geldt ook voor cafés en restaurants.

  Rijden in Ierland
  In Ierland rijdt men aan de linkerkant van de weg. Rechts heeft altijd voorrang (behalve op T-splitsingen, hier heeft rechtdoorgaand verkeer voorrang) / het bord "yield right of the way" = altijd voorrang verlenen. De maximum snelheid binnen de bebouw­de kom is 50 km. per uur, buiten de bebouwde kom op nationale wegen 100 km en regionale wegen 80 km. per uur. 1 mijl = 1,6 km. en 1 gallon = 4,55 liter.

  Alarmnummers
  Het alarmnummer voor politie, brandweer en ambulance is in de Republiek Ierland 112 of 999 en in Noord Ierland 999.


  Streekinformatie

  Klik hier voor Zuid West Ierland

  Klik hier voor Zuid Oost Ierland


  Klik hier voor West Ierland


  Klik hier voor Oost Ierland


  Klik hier voor Noord Ierland


  Klik hier voor Dublin


  Klik hier voor Belfast


  Handige Links

  www.ierland.nl                            Landinformatie
  www.visitdublin.com                Informatie Dublin
  www.gotobelfast.com             Informatie Belfast
 • Reisbeoordelingen

  8,3 Lambertus V. | 28.08.2017 Stena Line 14-daagse rondreis incl.ferries Zuid West Ierland - B&B’s

  Jong stel

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  8,2 Adrianus H. C. | 19.08.2016 Stena Line, 14-daagse rondreis incl.ferries, Zuid West Ierland, B&B’s

  Ouder stel

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  7,3 Hermanus K. | 18.08.2017 Stena Line 14-daagse rondreis incl.ferries Zuid West Ierland - B&B’s

  Ouder stel

  accommodatie Kenmare; erg goed! accommodatie in Trallee; zolderkamer in woonwijk... niet meer doen.
  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 7
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 6
  meer
  7,8 Marcel H. | 02.08.2019 Stena Line 14-daagse rondreis incl.ferries Zuid West Ierland - B&B’s

  Ouder stel

  Goede prijs/kwaliteit verhouding. B&B’s zijn schoon en rustig gelegen en ontbijt is zeer goed.
  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding