Stena Line 16-daagse rondreis incl.ferries Ierland In Een Notendop - vakantiewoningen

Bestemming: Ierland

Reisduur: 15 nachten

Vanaf: 774,00 €

 • Cliffs Of Moher
 • Killarney
 • Doolin
 • Kerry Mountains
 • Pub muziek
 • Kasteel
 • Dublin Trinity College Old Library
 • Gap Of Dunloe
 • Stena Line
 • Howth
 • Stena Line

Bij deze rondreis verblijft u telkens 3 nachten in een vakantiewoning in de mooiste streken van Ierland. Na de eerste overnachting in Rosslare verblijft u 3 nachten in Baltimore in West Cork, waarna u doorrijdt naar Killarney in het zuidwesten. In het schitterende graafschap Kerry kunt u de fraaie autoroutes Ring Of Kerry en Ring Of Beara rijden. De volgende overnachtingsplaats is Lisdoonvarna, vlakbij het unieke Burren natuurgebied en de Cliffs Of Moher. De laatste twee nachten verblijft u in een sfeervol hotel in de Ierse hoofdstad Dublin.

Route:

1 n Aan boord Stena Line
1 n Ferryboat Inn - Fishguard
1 n Ferryport House - Rosslare
3 n Killeena House Apartments - Baltimore
3 n Killarney Lakeland Cottages - Killarney
3 n Town Square Holiday Homes - Lisdoonvarna
2 n Lansdowne Hotel - Dublin
1 n Aan boord Stena Line

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1: Hoek van Holland - Harwich per nachtboot

  U vertrekt om 22.00 uur met de Stena Line nachtboot vanuit Hoek van Holland naar Harwich. U kunt al eerder inschepen en het diner aan boord gebruiken.

  Dag 2: Harwich - Fishguard

  U kunt aan boord ontbijten. Om 06.30 uur wordt er uitgescheept. U rijdt naar Fishguard (ca. 558 km), waar u overnacht in de Ferryboat Inn.

  Dag 3: Ferry Fishguard - Rosslare

  Om 13.10 uur neemt u de ferry naar Rosslare, aankomst 16.25 uur. Overnachting in het Ferryport House in Rosslare.

  Dag 4: Rosslare - Baltimore

  Via Waterford, met haar beroemde kristalfabriek, rijdt u via Cork naar Baltimore (ca.290 km), waar u drie nachten verblijft. U kunt via het historische havenplaatsje Kinsale rijden,dat zeker een bezoek waard is, met haar smalle, fotogenieke straatjes met gekleurde huizen. Een andere optie is een bezoek aan het vlakbij Cork gelegen Blarney Castle & Gardens. Als u de beroemde Blarney Stone kust bovenin het kasteel ontvangt u volgens de legendes de Ierse welbespraakheid ...

  Dag 5 en 6: Verblijf in Baltimore

  Verblijf in Baltimore. In het ongerepte West Cork gebied kunt u genieten van prachtige verlaten stranden, zoals bij Barley Cove, of een bezoek brengen aan de eilanden Sherkin Island of Cape Clear. U vindt hier veel pittoreske dorpjes zoals Glandore, met een leuk haventje. Vanuit Baltimore vertrekken boattrips om walvissen te spotten. U kunt een autotocht maken naar het meest zuidwestelijke puntje van Ierland, Mizen Head, een zeeklif die zich uitstrekt langs de kolkende Atlantische Oceaan met beukende golven. De weg er naar toe biedt indrukwekkende panorama’s over de Oceaan. Er is hier een interessant Maritiem Museum en een 100 jaar oud signaalstation, dat werd gebouwd om schepen te waarschuwen tegen de verraderlijke rotsen die hier dicht aan de kust liggen. U bereikt het signaalstation via een hoge boogbrug die het eilandje verbindt met het vasteland.

  Dag 7: Baltimore - Killarney

  Via Bantry, met het fraaie Bantry House & Gardens, rijdt u naar Glengarriff, waar u een boottocht kunt maken naar de tuinen op Garinish Island. Via Kenmare bereikt u via een spectaculaire route Killarney (ca.120 km), waar u verblijft in de Killarney Lakeland Cottages. Killarney heeft een gezellig centrum met veel winkeltjes, pubs en restaurants.

  Dag 8 en 9: Verblijf in Killarney - Ring Of Kerry

  U kunt de beroemde "Ring Of Kerry" route (ca. 176 km.) gaan rijden. Deze schilderachtige weg, met mooie vergezichten over de Atlantische Oceaan, leidt door groene dalen en langs indrukwekkende bergen, zoals de Carrantuohill, met 1050 meter de hoogste berg van Ierland. U passeert het uitzichtpunt Ladies View, waar u uitkijkt over de veelbezongen meren van Killarney. De naam Ladies View werd ontleend aan Koningin Victoria die hier al in 1861 met haar damesgevolg genoot van het prachtige uitzicht over de meren en bergen van Killarney. Een andere fraaie autotocht is de Ring Of Beara, ca. 85 km vanuit Kenmare. Qua natuurschoon kan de Ring Of Beara zeker wedijveren met de veel bekendere Ring Of Kerry en is bovendien veel rustiger. Op het uiterste punt van het schiereiland is een ritje met een oud kabelbaantje naar Dursey Island de moeite waard. Ook leuk is de korte ferryoversteek te nemen naar het ongerepte Bere Island.

  Dag 10: Killarney - Lisdoonvarna

  Via Limerick naar Lisdoonvarna (ca. 190 km). Onderweg kunt u een stop maken in Bunratty, met haar middeleeuwse kasteel en het aangrenzende Folk Park. Dit is een openluchtmuseum met diverse Ierse cottages, pubs, oude ambachten etc. Naast het kasteel vindt u de beroemdste pub van Ierland: Durty Nellies.

  Dag 11 en 12: Verblijf in Lisdoonvarna

  U kunt een bezoek brengen aan de spectaculaire Cliffs Of Moher, waar u een wandeling kunt maken over de kilometerslange, 200 meter hoge rotswanden, waarop de woeste Atlantische Oceaangolven continue stukslaan. Vanaf de eeuwenoude O’Briens Tower heeft u mooi uitzicht. In het Visitor Centre vindt u een restaurant met panoramisch uitzicht en de in een grot gevestigde Atlantic Edge Exhibition, met een audiovisuele presentatie over de natuur en het vogelleven rondom de Cliffs Of Moher. Tevens kunt u een bezoek brengen aan de "Burren", een zeer bijzonder grijs karstlandschap, met een unieke plantengroei, en vele onderaardse riviertjes en grotten.U vindt er vele prehistorische overblijfselen, zoals grafkamers, dolmens en stenen ringforten. De Poulnabrone Dolmen diende als graf voor meer dan 30 personen. In Lahinch is een mooi strand en een fraai gelegen golfbaan, aan de Atlantische Oceaan. Er worden boottrips georganiseerd om dolfijnen te spotten, of dagtrips naar de Aran Islands.

  Dag 13: Lisdoonvarna - Dublin

  Via Galway en Athlone naar Dublin (ca. 265 km). Onderweg kunt u bij Shannonbridge de ruines van Clonmacnoise bezoeken. Overnachting in het Lansdowne Hotel. ’s Avonds kunt u zo’n gezellige pub bezoeken in de sfeervolle wijk Temple Bar.

  Dag 14: Verblijf in Dublin

  De binnenstad biedt geweldige mogelijkheden voor shoppers. In de elegante autovrije winkelstraat Grafton Street, die loopt tussen Trinity College en het Stephens Green stadspark, vindt u o.a. het chique warenhuis Brown Thomas en het beroemde Bewleys Café. Bij het Guinness Store House en de Old Jameson whiskeydestilleerderij worden rondleidingen gegeven.Vanaf de Cityhall worden gratis stadswandelingen door Dublin georganiseerd (de gids verwacht alleen een fooi ...). Er rijdt een Hop On Hop Off bus langs de belangrijkste bezienswaardigheden. ’s Avonds kunt u een spectaculaire dansshow met diner in Taylors Three Rock bijwonen. Als u van whiskey houdt kunt u boeken voor een Whiskey Trail, waarbij u met een gids verschillende pubs bezoekt om Ierse whiskeys te proeven. Authentieke en echt Ierse gerechten kunt u proeven door met de Irish Food Trail mee te gaan.

  Dag 15: Ferries Dublin - Holyhead en Harwich - Hoek van Holland per nachtboot

  ‘s Ochtends neemt u om 08.20 uur de ferry van Dublin Port naar Holyhead, aankomst om 11.50 uur. U rijdt naar Harwich (ca. 553 km) , waar om 23.00 uur de Stena Line nachtboot vertrekt naar Hoek van Holland. Overnachting aan boord.

  Dag 16: Aankomst in Hoek van Holland

  Aankomst om 08.00 uur in Hoek van Holland.

 • Informatie Ierland


  Klik hier voor informatie over vluchtschema’s en vliegtarieven.  

  Klik hier voor autohuurprijzen en voorwaarden.


  Het land

  De Ierse Republiek telt ongeveer 4,5 miljoen inwoners op een oppervlakte van 69.825 km² (ongeveer twee keer zo groot als Nederland). In het noordoosten grenst de Republiek aan Noord Ierland , wat een onderdeel is van het Verenigd Koninkrijk. Het nationale symbool van Ierland is een Keltische harp, die ook op de Ierse euromunten afgebeeld staat. Maar ook wordt vaak het klaverblad (shamrock) gebruikt als nationaal symbool. De officiële naam van de Ierse Republiek is Poblacht Na h ’Éireann, in het kort : Éire. 
  Bevolking
  Vanaf rond 1850 is het inwoneraantal sterk gedaald door o.a. de hongersnood van 1846 en doordat velen naar de Verenigde Staten emigreerden. Het aantal Ieren daalde van 6,5 miljoen tot 2,8 miljoen in 1961. Nu leven er ongeveer 4,5 miljoen mensen in het zeer dunbevolkte Ierland. Ruim een kwart van het totale aantal inwoners woont in de hoofdstad  Dublin, iets meer dan 1 miljoen. Andere grote steden zijn Cork, Limerick, Galway en Waterford. Ierland is sinds 1973 lid is van de Europese Unie. Hierdoor nam de welvaart flink toe en kwamen er de laatste jaren tienduizenden immigranten naar Ierland, vooral Ieren die weer naar hun vaderland wilden terugkeren.

  Taal
  De voertaal is in Ierland is Engels, maar in de wat meer afgelegen streken aan de gehele westkust spreekt men Iers (Gaelic), de oude Keltische taal. Deze streken waar ongeveer 70.000 Ieren het oude Iers nog beheersen, heten "The Gaeltacht. De Ieren zijn afstammelingen van de Kelten, net zoals de inwoners van Schotland, Wales en Bretagne, het Gaelic is hier dan ook aan elkaar verwant.

  Religie
  De meeste Ieren zijn rooms-katholiek, de protestanten zijn veruit in de minderheid. Beide groepen leven hier vreedzaam naast elkaar, dit in tegenstelling tot Noord-Ierland. Veel Ieren gaan nog minstens een keer per week naar de kerk.

  Cultuur
  De Ieren zijn erg trots op hun al duizenden jaren oude cultuur en houden veel tradities in ere, zoals de viering van St. Patrick’s Day op 17 maart, waarbij iedereen in het groen gekleed gaat, en het eten van Irish Stew (beef met wortels en kool) tijdens Halloween. De traditionele muziek hoort u overal, van de pubs tot in de stadscentra en er worden regelmatig muziekfestivals georganiseerd. De bekendste instrumenten die worden bespeeld zijn de ‘’bodhrán’’, een soort handtrommel, de viool en de ‘’tin whistle’’. Dansen wordt door de Ieren als een zeer serieuze zaak gezien (wij noemen bijv. de Riverdance) en door het hele land worden danswedstrijden gehouden. In een ‘’Céili kunt u zelf proberen mee te dansen met de Ieren.  De pub speelt een grote rol in het leven van de Ieren. Men gaat niet alleen naar de pub om te drinken, maar ook om te filosoferen over het bestaan, verhalen te vertellen en te genieten van een heerlijke maaltijd of gewoon rustig bij het knappende haardvuur te zitten onder het genot van een pint Guinness. De pub wordt als een soort openbare huiskamer gezien, waar men elkaar ontmoet en geniet van traditionele muziek, waarbij iedereen vaak spontaan meedoet.

  Tijdsverschil
  Het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

  Geld
  De munteenheid in de Republiek Ierland is de Euro. In Noord Ierland betaal je met Britse ponden. Pinautomaten zijn er alleen in de grotere plaatsen.

  Voltage
  Het voltage in Ierland is 220 Volt. U heeft wel een verloopstekker nodig (behalve voor scheerplug).

  Klimaat
  Ierland heeft dankzij de nabijheid van de Atlantische Oceaan en de Warme Golfstroom een gematigd zeeklimaat dat geen warme zomers en strenge winters kent. Het Ierse weer staat bekend als wisselvallig en wordt wel eens omschreven als ‘vier seizoenen in een dag’. De temperatuur varieert van ongeveer 5-7 °C in januari en februari tot ongeveer 16-18 °C in juli en augustus. Mei en juni zijn de zonnigste maanden met gemiddeld 6 tot 7 uur zon per dag. In het oosten valt in de maanden juni, juli en augustus ongeveer evenveel regen als in Nederland: +/- 200 mm. In het westen van Ierland valt in diezelfde periode zo’n 250 tot 300 mm regen, in de bergachtige gebieden nog iets meer. De Ierse zomers zijn aangenaam, maar extreem hoge temperaturen zijn er zeldzaam. De warmste gebieden van het land liggen in het zuiden.

    

  Roken
  In Ierland geldt een algeheel rookverbod in openbare ruimtes. Dit geldt ook voor cafés en restaurants.

  Rijden in Ierland
  In Ierland rijdt men aan de linkerkant van de weg. Rechts heeft altijd voorrang (behalve op T-splitsingen, hier heeft rechtdoorgaand verkeer voorrang) / het bord "yield right of the way" = altijd voorrang verlenen. De maximum snelheid binnen de bebouw­de kom is 50 km. per uur, buiten de bebouwde kom op nationale wegen 100 km en regionale wegen 80 km. per uur. 1 mijl = 1,6 km. en 1 gallon = 4,55 liter.

  Alarmnummers
  Het alarmnummer voor politie, brandweer en ambulance is in de Republiek Ierland 112 of 999 en in Noord Ierland 999.


  Streekinformatie

  Klik hier voor Zuid West Ierland

  Klik hier voor Zuid Oost Ierland


  Klik hier voor West Ierland


  Klik hier voor Oost Ierland


  Klik hier voor Noord Ierland


  Klik hier voor Dublin


  Klik hier voor Belfast


  Handige Links

  www.ierland.nl                            Landinformatie
  www.visitdublin.com                Informatie Dublin
  www.gotobelfast.com             Informatie Belfast
 • Reisbeoordelingen

  8,2 Coenraad v. | 22.09.2017 Stena Line 16-daagse rondreis incl.ferries Ierland In Een Notendop - vakantiewoningen

  Ouder stel

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 6
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 9
  meer
  7,7 Robert W. | 05.06.2017 Stena Line 16-daagse rondreis incl.ferries Ierland In Een Notendop - vakantiewoningen

  Ouder stel

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 6
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  8,5 Willem Johannes C. | 12.08.2018 Stena Line 16-daagse rondreis incl.ferries Ierland In Een Notendop - vakantiewoningen

  Jong stel

  Wij waren erg laat met reserveren: pas één week voordat we op vakantie wilden hebben wij de reis bij u besteld. Mw. Steenbeek heeft echter nog een reis voor ons kunnen arrangeren. Heel hartelijk dank daarvoor. De manier waarop het ging, waarop wij stap-voor-stap ...
  Boekingsproces 10
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  7,3 Brigitta d. | 10.09.2016 Stena Line, 16-daagse rondreis, incl.ferries, Ierland In Een Notendop, vakantiewoningen

  Ouder stel

  Wij hebben een heerlijke vakantie gehad, en hebben 3 verbeteringen voor jullie: 1. het hotel in Dublin is enigzins verouderd, bijv. het raam sloot niet goed (aan rumoerige zijde busstation) 2. het huis in Doolin is geen rookvrij huis 3. in de reisbescheiden ...
  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 7
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 7
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding