9-Daagse autorondreis Zuid Oost Ierland - Hotels

Bestemming: Ierland

Reisduur: 8 nachten

Vanaf: 469,00 €

 • Wicklow Mountains
 • Kinsale
 • Blarney Castle & Gardens
 • Wicklow Lough Tay
 • Kilkenny Castle
 • Cobh
 • Dublin Temple Bar
 • Glendalough
 • Rock Of Cashel
 • Howth
 • Dublin Custom House
 • Powerscourt

Fraaie rondreis door Zuid Oost Ierland, waarbij u o.a. bezoekt: de stad Cork, Blarney Castle, de Midleton whiskeydestilleerderij, Cobh (de laatste haven die de Titanic aandeed), de Rock Of Cashel, het sfeervolle middeleeuwse stadje Kilkenny, de Wicklow Mountains (prachtig wandelgebied !) , Glendalough en tot slot drie nachten in de bruisende Ierse hoofdstad Dublin. U verblijft in uitstekende hotels.

Deze reis kan ook worden geboekt met verblijf in Inns of B&B’s .

Hotels:

1 n Trident Hotel - Kinsale
2 n Hotel Kilkenny - Kilkenny
2 n Tinakilly Country House Hotel - Rathnew

3 n Lansdowne Hotel - Dublin

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1: Amsterdam - Cork - Kinsale

  Ochtendvlucht naar Cork. Overnachting in het historische havenplaatsje Kinsale, dat bekend staat als de gourmet hoofdstad van Ierland, met fantastische restaurants. (ca.33 km).

  Dag 2: Kinsale - Kilkenny

  U kunt ’s ochtends een wandeling door Kinsale maken. Ook kunt u een bezoek brengen aan de cultureel interessante stad Cork of aan de Old Jameson Distillery in Midleton. Vervolgens via Cahir, met een mooi kasteel, naar het sfeervolle Kilkenny. Onderweg kunt u de grotten van Mitchelstown bezoeken en de Rock Of Cashel vesting (ca.191 km).

  Dag 3: Verblijf in Kilkenny

  Verblijf in het karakteristieke middeleeuwse stadje Kilkenny, met een mooi kasteel en veel interessante kerken en kathedralen. Ook bekend zijn de bierbrouwerijen, waar u een rondleiding kunt krijgen.

  Dag 4: Kilkenny - Rathnew

  Naar de Wicklow Mountains, ook wel de ‘Tuin van Ierland’ genoemd. U mag een bezoek aan Powerscourt House & Gardens of de Mount Usher Gardens niet overslaan. U kunt wandelen langs de Wicklow Way in een prachtig, bosrijk gebied. Overnachting in Rathnew (ca.112 km).

  Dag 5: Verblijf in Rathnew - Wicklow Mountains

  Bezoek aan Glendalough (“vallei van de twee meren”) met mooie wandelpaden langs zeven kerkruïnes en een ‘round tower’ uit de middeleeuwen. Interessant zijn verder de Vale Of Avoca-vallei en de handweverij (tweed) in Avoca, dat ook bekend is als filmlocatie van de TV serie Ballykissangel.

  Dag 6: Rathnew - Dublin

  Naar de Ierse hoofdstad Dublin, waar u de huurauto inlevert (ca. 44 km). Bezoek ’s avonds zo’n gezellige muziekpub in de uitgaanswijk Temple Bar, met zijn smalle straatjes.

  Dag 7 en 8: Verblijf in Dublin

  Verblijf in het sfeervolle Dublin, met vele culturele hoogtepunten (de nationale musea zijn gratis toegankelijk), uitstekende winkelmogelijkheden en een bruisend nachtleven. Interessant is een bezoek aan Trinity College, de National Gallery, Dublin Castle, de lugubere Kilmainham gevangenis of Christchurch Cathedral. Dublin is een eldorado voor ‘shoppers”, met de chique winkelstraten Grafton Street en Henry Street en overdekte winkelcentra als het Stephens Green Shopping Centre en Powerscourt Centre. U kunt boeken voor een wandeltour door de stad met een gids, of voor de avontuurlijke Dublin Viking Splash tour. In het Guinness Storehouse is het mogelijk een rondleiding te volgen over het bereidingsproces van dit beroemde Ierse bier. Vanuit de Gravity Bar bovenin het gebouw heeft u prachtig uitzicht over de stad. De verkeersader O’Connell Street is een van de breedste winkelstraten van Europa, met grote warenhuizen. Een opvallend kunstwerk op deze promenade is de 120 meter hoge naald, genaamd The Spire, die symbool staat voor het nieuwe Ierland. De Dublin Hop On Hop Off bus is een snelle manier om alle bezienswaardigheden te bezoeken. ’s Avonds kunt u een spectaculaire dansshow met diner in Taylors Three Rock bijwonen.

  Dag 9: Dublin - Amsterdam

  Naar Dublin Airport voor de terugreis naar Nederland.
 • Reisbeoordelingen

  7,5 Antonius V. | 30.04.2017 9-Daagse autorondreis Zuid Oost Ierland - Hotels

  Ouder stel

  Boekingsproces 7
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding