8-Daagse autorondreis Hoogtepunten Van Ierland - Inns

Bestemming: Ierland

Reisduur: 7 nachten

Vanaf: 397,00 €

 • Gap Of Dunloe
 • Kerry strand
 • Blarney Castle
 • Eyries
 • Pub muziek
 • Muckross House Killarney
 • Cliffs Of Moher
 • Killarney
 • Dublin Temple Bar

Tijdens deze 8-daagse reis maakt u kennis met de toeristische hoogtepunten van Ierland, zoals Cork, de idyllische bergen en meren van Kerry, de Cliffs Of Moher aan de Atlantische kust, het ruige Connemara en de bruisende hoofdstad Dublin.

3 n Murphys Guesthouse - Killarney
2 n The Boat Inn - Oughterard
2 n Lansdowne Hotel - Dublin

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1: Amsterdam - Cork - Killarney

  Ochtendvlucht van Amsterdam naar Cork. Langs de kust, via de beroemde Bantry Bay en Glengarriff, met prachtige Italiaanse tuinen op Garinish Island , naar het sfeervolle Kenmare. Vervolgens via een schitterende route naar Killarney, bekend vanwege haar veel bezongen meren en heuvels. Overnachting in het sfeervolle Murphys Guesthouse in het centrum van Killarney (ca. 155 km).

  Dag 2 en 3: Verblijf in Killarney

  U heeft vele excursiemogelijkheden, zoals de toeristische route langs de ‘Ring Of Kerry’ met het uitzichtpunt Ladies View, de Skellig Rocks en Stague Fort. Ook in Killarney zelf is veel te zien: het Muckross House & de Torc waterval. Bij het 15e eeuwse Ross Castle vertrekken bootjes die u naar de smalle Gap Of Dunloe brengen, waar heerlijk gewandeld kan worden (of een ritje met een jaunting car, als het u te steil wordt). Vanaf Ross Castle vertrekken ook boottochten over het meer. Ook kunt u boeken voor een paardrijtocht . In het Killarney National Park zijn mooie wandel- en fietspaden, waar regelmatig “red deer” herten gespot worden. ’s Avonds kunt u boeken voor voor een diner met opzwepende Ierse muziek in de Danny Mann Pub .

  Dag 4: Killarney - Oughterard

  Via Adare, met haar fotogenieke cottages, naar Limerick. U kunt onderweg Bunratty Castle bezoeken en het daarnaast gelegen Folk Park. Aan de Atlantische kust kunt u de imposante Cliffs Of Moher rotswanden bekijken of een cruise maken. Door het mystieke steenlandschap van het Burren National Park met veel archeologische monumenten, zoals de Poulnabrone dolmen, rijdt u via Galway naar Oughterard, waar wordt overnacht in The Boat Inn, met een goed restaurant (ca.288 km).

  Dag 5: Verblijf in Oughterard

  U kunt genieten van het ongenaakbare heuvellandschap en de ongerepte natuur van Connemara, met haar witte cottages en turfvelden. Bezoek in elk geval de sprookjesachtige, aan een meertje gelegen, Kylemore Abbey. Bij Renvyle is een mooi zandstrand. Vanuit Rossaveal kunt u een dagtocht per ferry maken naar de Aran Islands. Ook interessant is een bezoek aan Cong, met een eeuwenoude abbey.

  Dag 6: Oughterard - Dublin

  Via Athlone rijdt u naar Dublin. Onderweg kunt u een stop maken in Clonmacnoise, de interessante ruïnes van een middeleeuwse kloosternederzetting, gelegen aan de Shannon rivier. Overnachting in het gunstig gelegen Lansdowne Hotel in Dublin (ca. 250 km.).

  Dag 7: Verblijf in Dublin

  De Ierse hoofdstad Dublin heeft vele culturele hoogtepunten zoals Trinity College, met de indrukwekkende Old Library, waar het beroemde Book Of Kells, stammend uit de 9e eeuw, wordt bewaard. Andere interessante bezoeken kunnen worden gebracht aan Dublin Castle, de National Gallery, St.Patrick’s Cathedral, Dublin Writers Museum, Christchurch Cathedral of het Guinness Storehouse. Een leuke manier om te stad te bekijken is een interessante wandeltour met een gids, die uitleg geeft over de historie van de stad. U kunt de reis afsluiten met een Irish Night bij Taylors Three Rock . Als u van whiskey houdt kunt u boeken voor een Whiskey Trail, waarbij u met een gids verschillende pubs bezoekt om Ierse whiskeys te proeven. Authentieke en echt Ierse gerechten kunt u proeven door met de Irish Food Trail mee te gaan.

  Dag 8: Dublin - Amsterdam

  De ochtend heeft u ter beschikking om Dublin verder te bekijken of te winkelen in de elegante winkelstraten, zoals Grafton Street. ´s Middags terugvlucht naar Amsterdam.

 • Informatie Ierland


  Klik hier voor informatie over vluchtschema’s en vliegtarieven.  

  Klik hier voor autohuurprijzen en voorwaarden.


  Het land

  De Ierse Republiek telt ongeveer 4,5 miljoen inwoners op een oppervlakte van 69.825 km² (ongeveer twee keer zo groot als Nederland). In het noordoosten grenst de Republiek aan Noord Ierland , wat een onderdeel is van het Verenigd Koninkrijk. Het nationale symbool van Ierland is een Keltische harp, die ook op de Ierse euromunten afgebeeld staat. Maar ook wordt vaak het klaverblad (shamrock) gebruikt als nationaal symbool. De officiële naam van de Ierse Republiek is Poblacht Na h ’Éireann, in het kort : Éire. 
  Bevolking
  Vanaf rond 1850 is het inwoneraantal sterk gedaald door o.a. de hongersnood van 1846 en doordat velen naar de Verenigde Staten emigreerden. Het aantal Ieren daalde van 6,5 miljoen tot 2,8 miljoen in 1961. Nu leven er ongeveer 4,5 miljoen mensen in het zeer dunbevolkte Ierland. Ruim een kwart van het totale aantal inwoners woont in de hoofdstad  Dublin, iets meer dan 1 miljoen. Andere grote steden zijn Cork, Limerick, Galway en Waterford. Ierland is sinds 1973 lid is van de Europese Unie. Hierdoor nam de welvaart flink toe en kwamen er de laatste jaren tienduizenden immigranten naar Ierland, vooral Ieren die weer naar hun vaderland wilden terugkeren.

  Taal
  De voertaal is in Ierland is Engels, maar in de wat meer afgelegen streken aan de gehele westkust spreekt men Iers (Gaelic), de oude Keltische taal. Deze streken waar ongeveer 70.000 Ieren het oude Iers nog beheersen, heten "The Gaeltacht. De Ieren zijn afstammelingen van de Kelten, net zoals de inwoners van Schotland, Wales en Bretagne, het Gaelic is hier dan ook aan elkaar verwant.

  Religie
  De meeste Ieren zijn rooms-katholiek, de protestanten zijn veruit in de minderheid. Beide groepen leven hier vreedzaam naast elkaar, dit in tegenstelling tot Noord-Ierland. Veel Ieren gaan nog minstens een keer per week naar de kerk.

  Cultuur
  De Ieren zijn erg trots op hun al duizenden jaren oude cultuur en houden veel tradities in ere, zoals de viering van St. Patrick’s Day op 17 maart, waarbij iedereen in het groen gekleed gaat, en het eten van Irish Stew (beef met wortels en kool) tijdens Halloween. De traditionele muziek hoort u overal, van de pubs tot in de stadscentra en er worden regelmatig muziekfestivals georganiseerd. De bekendste instrumenten die worden bespeeld zijn de ‘’bodhrán’’, een soort handtrommel, de viool en de ‘’tin whistle’’. Dansen wordt door de Ieren als een zeer serieuze zaak gezien (wij noemen bijv. de Riverdance) en door het hele land worden danswedstrijden gehouden. In een ‘’Céili kunt u zelf proberen mee te dansen met de Ieren.  De pub speelt een grote rol in het leven van de Ieren. Men gaat niet alleen naar de pub om te drinken, maar ook om te filosoferen over het bestaan, verhalen te vertellen en te genieten van een heerlijke maaltijd of gewoon rustig bij het knappende haardvuur te zitten onder het genot van een pint Guinness. De pub wordt als een soort openbare huiskamer gezien, waar men elkaar ontmoet en geniet van traditionele muziek, waarbij iedereen vaak spontaan meedoet.

  Tijdsverschil
  Het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

  Geld
  De munteenheid in de Republiek Ierland is de Euro. In Noord Ierland betaal je met Britse ponden. Pinautomaten zijn er alleen in de grotere plaatsen.

  Voltage
  Het voltage in Ierland is 220 Volt. U heeft wel een verloopstekker nodig (behalve voor scheerplug).

  Klimaat
  Ierland heeft dankzij de nabijheid van de Atlantische Oceaan en de Warme Golfstroom een gematigd zeeklimaat dat geen warme zomers en strenge winters kent. Het Ierse weer staat bekend als wisselvallig en wordt wel eens omschreven als ‘vier seizoenen in een dag’. De temperatuur varieert van ongeveer 5-7 °C in januari en februari tot ongeveer 16-18 °C in juli en augustus. Mei en juni zijn de zonnigste maanden met gemiddeld 6 tot 7 uur zon per dag. In het oosten valt in de maanden juni, juli en augustus ongeveer evenveel regen als in Nederland: +/- 200 mm. In het westen van Ierland valt in diezelfde periode zo’n 250 tot 300 mm regen, in de bergachtige gebieden nog iets meer. De Ierse zomers zijn aangenaam, maar extreem hoge temperaturen zijn er zeldzaam. De warmste gebieden van het land liggen in het zuiden.

    

  Roken
  In Ierland geldt een algeheel rookverbod in openbare ruimtes. Dit geldt ook voor cafés en restaurants.

  Rijden in Ierland
  In Ierland rijdt men aan de linkerkant van de weg. Rechts heeft altijd voorrang (behalve op T-splitsingen, hier heeft rechtdoorgaand verkeer voorrang) / het bord "yield right of the way" = altijd voorrang verlenen. De maximum snelheid binnen de bebouw­de kom is 50 km. per uur, buiten de bebouwde kom op nationale wegen 100 km en regionale wegen 80 km. per uur. 1 mijl = 1,6 km. en 1 gallon = 4,55 liter.

  Alarmnummers
  Het alarmnummer voor politie, brandweer en ambulance is in de Republiek Ierland 112 of 999 en in Noord Ierland 999.


  Streekinformatie

  Klik hier voor Zuid West Ierland

  Klik hier voor Zuid Oost Ierland


  Klik hier voor West Ierland


  Klik hier voor Oost Ierland


  Klik hier voor Noord Ierland


  Klik hier voor Dublin


  Klik hier voor Belfast


  Handige Links

  www.ierland.nl                            Landinformatie
  www.visitdublin.com                Informatie Dublin
  www.gotobelfast.com             Informatie Belfast
 • Reisbeoordelingen

  7,8 Ronald K. | 30.06.2016 8-Daagse voordeelrondreis Hoogtepunten Van Ierland

  Ouder stel

  In het Failte hotel in Killarney was de kamer op 3e verdieping. Voor oudere mensen is dit misschien te hoog zonder lift. Dit was vooraf niet duidelijk. Voor ons was dit geen probleem.
  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  6,7 Gertrude Renee S. | 19.09.2018 8-Daagse autorondreis Hoogtepunten Van Ierland - Inns

  Vriendengroep

  Boekingsproces 7
  Reisdocumenten 6
  Accommodatie 6
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 6
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  7,2 Steven d. | 28.04.2018 8-Daagse autorondreis Hoogtepunten Van Ierland - Inns

  Ouder stel

  Boekingsproces 6
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 6
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 7
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  8,0 Maria Louise O. | 03.09.2016 8-Daagse voordeelrondreis Hoogtepunten Van Ierland

  Ouder stel

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding