9-Daagse vlieg/busrondreis Irish Adventure

Bestemming: Ierland

Reisduur: 8 nachten

Vanaf: 1.011,00 €

 • Touringcar
 • Killarney
 • Cliffs Of Moher
 • Touringcar
 • Dublin Trinity College Old Library
 • Luxe touringcar
 • Belfast Titanic
 • Killarney
 • Glendalough
 • Giants Causeway
 • Derry
 • Skelligs
 • Killarney jauntingcar
 • Killarney Ladies View
 • Heuvellandschap
 • Touringcar
 • Chauffeur
 • Blarney Castle & Gardens
 • Dunbrody Famine Ship
Bij deze vlieg/busrondreis vliegt u van Amsterdam naar Dublin, van waaruit u een schitterende rondreis maakt langs de toeristische hoogtepunten van Ierland. De reis wordt uitgevoerd in samenwerking met CIE Tours, de Ierse nationale transportonderneming. U reist in een internationaal gezelschap, wat vaak een erg leuke sfeer oplevert, met engelstalige reisleiding. U bezoekt o.a. de hoofdstad Dublin, de Wicklow Mountains, Blarney, Kerry, de Cliffs Of Moher aan de Atlantische kust, de Burren, Donegal, de Giants Causeway en Belfast. Er wordt gelogeerd in goede hotels uit de drie/viersterren categorie. Alle entrees, 6 diners en alle excursies tijdens de reis zijn inbegrepen. De meeste vertrekdata (2 x per week!) gaan gegarandeerd door. Er staan ook een aantal vertrekdata gepland, waarbij gegarandeerd met een kleine groep van max. 26 personen wordt gereist. Wij ontvingen al vele enthousiaste reacties over deze rondreis.
 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1: Amsterdam - Dublin - stadswandeling

  Vlucht van Amsterdam naar Dublin, naar keuze met Aer Lingus of KLM. Na aankomst transfer op eigen gelegenheid naar het Clayton Hotel Cardiff Lane. CIE Tours heeft om 12 uur een gratis busservice naar het hotel. Om 14.00 uur krijgt u een rondleiding door de binnenstad van Dublin met een lokale gids. U bezoekt o.a. Trinity College met het beroemde Book Of Kells (entree is inclusief).  en de 18e eeuwse Georgiaanse huizen met hun kleurrijke deuren. Aan het eind van de middag is er een ontmoetingsbijeenkomst in het hotel, met een welkomstdrankje. ´s Avonds diner op eigen gelegenheid (niet inbegrepen). In de trendy wijk Temple Bar vindt u vele gezellige pubs, restaurantjes en winkeltjes.

  Dag 2: Dublin - Glendalough - Waterford

  Door de fraaie Wicklow Mountains naar Glendalough. Bij deze in de 6e eeuw gestichte kloosternederzetting zijn de ruïnes te zien van kerken, Keltische kruizen en een 34 meter hoge round tower. Een prachtig wandelpad voert u door de vallei tussen twee meren door langs de bezienswaardigheden.


  Tevens bezoeken we de beroemde kristalfabriek van Waterford, waar u de meest mooie en bijzondere kristallen meesterwerken kunt zien. Overnachting in het Dooleys Hotel in Waterford. Voor het diner is er een wandeling met een gids door het historische centrum van Waterford, de oudste stad van Ierland.

  Dag 3: Waterford - Blarney - Killarney

  Langs de kust van Cobh rijden we zuidwaarts en bezoeken we het historische Spike Island met haar fort die jarenlang dienst gedaan als gevangenis. Via Cork naar Blarney Castle, waar men de Ierse welbespraaktheid krijgt als men de ´Blarney Stone´ kust bovenin in het kasteel.  Vervolgens rijden we naar Killarney, de hoofdstad van het prachtige graafschap Kerry, met haar veelbezongen meren en bergen. Overnachting in het International Hotel in het gezellige centrum. Diner in het hotel.

  Dag 4: Ring Of Kerry

  We rijden vandaag de beroemde toeristische route, de ‘Ring Of Kerry’ met verbluffende uitzichten over de meren, bergen en Atlantische Oceaan.  Via een brug naar Valentia Island en bezoek aan de Skellig Experience, een expositie over deze eilanden voor de kust, waar vroeger monniken in afzondering woonden. We lunchen in een gezellige pub in Sneem (inbegrepen). Via Moll’s Gap terug naar Killarney. ’s Avonds bent u vrij om het diner te gebruiken in een van de vele restaurants of pubs van Killarney (niet inbegrepen).

  Dag 5: Killarney - Cliffs Of Moher - Galway

  Met een ferry steken we de monding van de Shannon rivier over naar de Atlantische kust van County Clare, met de spectaculaire Cliffs Of Moher rotswanden.  We maken hier een wandeling naar O’Briens Tower, met prachtig uitzicht. Via de Burren, een mystiek kalksteenlandschap met unieke plantengroei en vele prehistorische monumenten, rijden we naar Galway, voor diner en overnachting in het Ardilaun House Hotel.

  Dag 6: Galway - Donegal - Derry

  We rijden noordwaarts, met een stop in het pelgrimsoord Knock, naar Drumcliff. Hier ligt, aan de voet van de Benbulben tafelberg, de beroemde Ierse dichter W.B.Yeats begraven. We bezoeken een schaapherders-demonstratie en rijden langs de kust van Donegal Bay naar Derry, waar een stadswandeling gemaakt over de middeleeuwse stadsmuren en de wijk Bogside.  Diner en overnachting in het Everglades Hotel.

  Dag 7: Derry - Giants Causeway - Belfast - Dublin

  We rijden via de noordelijke Antrim kustweg naar de beroemde Giants Causeway en maken een fotostop bij Dunluce Castle.  In Belfast bezoeken we de H&W werf, waar de Titanic werd gebouwd en het nieuwe Titanic Belfast expositiecentrum. Iets ten zuiden van Dundalk genieten we in de historische Glyde Inn van een afscheidsdiner met traditionele Ierse muziek en dans. Overnachting in het Croke Park Hotel in Dublin.

  Dag 8: Verblijf in Dublin

  Vandaag heeft u de tijd om Dublin op eigen gelegenheid te ontdekken. Inbegrepen is een buspas voor de Dublin Open Top Sightseeing bus, inclusief een bezoek aan het Guinness Store House (incl.een drankje) , de Teeling Distillery, EPIC Ireland of het General Post Office Museum. Overnachting in Dublin.

  Dag 9: Dublin - Amsterdam

  Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland.
 • Inbegrepen:

  - Transferbus van Dublin Airport naar uw hotel v.v. (op aankomstdag alleen bij aankomst voor 12.00 uur).
  - 8 Overnachtingen in goede hotels, inclusief ontbijt
  - Rondreis volgens programma met engeltalige gids
  - 1 x publunch
  - 4 x 3-gangen diner in uw hotel
  - Afscheidsdiner met entertainment, Glyde Inn
  - Welkomstdrankje

  Highlights:

  - Waterford Crystal Factory Tour
  - Cliffs of Moher
  - Blarney Castle
  - Giant’s Causeway
  - Knock Shrine
  - Skellig Experience
  - Titanic Belfast 

  Vertrekdata:

  7 en 14 januari
  11 en 25* februari
  6, 11, 13, 18, 20, 25 en 27* maart
  1, 3, 8, 10, 15, 22* en 24 april
  1, 6, 8*, 13, 15, 20, 22*, 27, 29 en 31 mei
  5, 7, 10, 12, 17, 19, 24 en 26 juni
  1, 3, 8, 10, 19, 22, 24 en 31* juli
  5, 7, 12, 14, 19, 21, 26 en 28 augustus
  2, 4, 9, 18, 23, 25 en 30 september
  7, 9, 14, 16*, 21, 23 en 28 oktober
  4, 11* en 18 november
  2* december

  *) De volgende vertrekdata worden gegarandeerd uitgevoerd met een kleine groep van max. 26 personen: 25 feb, 27 mrt, 22 apr, 8 mei, 22 mei, 31 jul, 16 okt, 11nov en 2 dec en zijn derhalve wat duurder.


  Overnachtingshotels:  


  1 nacht Clayton Hotel Cardiff Lane ***, Dublin  1 nacht Dooleys Hotel *** , Waterford  2 nachten International Hotel ****, Killarney  1 nacht Ardilaun House Hotel ****, Galway  1 nacht Everglades Hotel ****,  Derry

   

  1 nacht Croke Park Hotel ****, Dublin

   


 • Informatie Ierland


  Klik hier voor informatie over vluchtschema’s en vliegtarieven.  

  Klik hier voor autohuurprijzen en voorwaarden.


  Het land

  De Ierse Republiek telt ongeveer 4,5 miljoen inwoners op een oppervlakte van 69.825 km² (ongeveer twee keer zo groot als Nederland). In het noordoosten grenst de Republiek aan Noord Ierland , wat een onderdeel is van het Verenigd Koninkrijk. Het nationale symbool van Ierland is een Keltische harp, die ook op de Ierse euromunten afgebeeld staat. Maar ook wordt vaak het klaverblad (shamrock) gebruikt als nationaal symbool. De officiële naam van de Ierse Republiek is Poblacht Na h ’Éireann, in het kort : Éire.

  Bevolking
  Vanaf rond 1850 is het inwoneraantal sterk gedaald door o.a. de hongersnood van 1846 en doordat velen naar de Verenigde Staten emigreerden. Het aantal Ieren daalde van 6,5 miljoen tot 2,8 miljoen in 1961. Nu leven er ongeveer 4,5 miljoen mensen in het zeer dunbevolkte Ierland. Ruim een kwart van het totale aantal inwoners woont in de hoofdstad  Dublin, iets meer dan 1 miljoen. Andere grote steden zijn Cork, Limerick, Galway en Waterford. Ierland is sinds 1973 lid is van de Europese Unie. Hierdoor nam de welvaart flink toe en kwamen er de laatste jaren tienduizenden immigranten naar Ierland, vooral Ieren die weer naar hun vaderland wilden terugkeren.

  Taal
  De voertaal is in Ierland is Engels, maar in de wat meer afgelegen streken aan de gehele westkust spreekt men Iers (Gaelic), de oude Keltische taal. Deze streken waar ongeveer 70.000 Ieren het oude Iers nog beheersen, heten "The Gaeltacht. De Ieren zijn afstammelingen van de Kelten, net zoals de inwoners van Schotland, Wales en Bretagne, het Gaelic is hier dan ook aan elkaar verwant.

  Religie
  De meeste Ieren zijn rooms-katholiek, de protestanten zijn veruit in de minderheid. Beide groepen leven hier vreedzaam naast elkaar, dit in tegenstelling tot Noord-Ierland. Veel Ieren gaan nog minstens een keer per week naar de kerk.

  Cultuur
  De Ieren zijn erg trots op hun al duizenden jaren oude cultuur en houden veel tradities in ere, zoals de viering van St. Patrick’s Day op 17 maart, waarbij iedereen in het groen gekleed gaat, en het eten van Irish Stew (beef met wortels en kool) tijdens Halloween. De traditionele muziek hoort u overal, van de pubs tot in de stadscentra en er worden regelmatig muziekfestivals georganiseerd. De bekendste instrumenten die worden bespeeld zijn de ‘’bodhrán’’, een soort handtrommel, de viool en de ‘’tin whistle’’. Dansen wordt door de Ieren als een zeer serieuze zaak gezien (wij noemen bijv. de Riverdance) en door het hele land worden danswedstrijden gehouden. In een ‘’Céili kunt u zelf proberen mee te dansen met de Ieren.  De pub speelt een grote rol in het leven van de Ieren. Men gaat niet alleen naar de pub om te drinken, maar ook om te filosoferen over het bestaan, verhalen te vertellen en te genieten van een heerlijke maaltijd of gewoon rustig bij het knappende haardvuur te zitten onder het genot van een pint Guinness. De pub wordt als een soort openbare huiskamer gezien, waar men elkaar ontmoet en geniet van traditionele muziek, waarbij iedereen vaak spontaan meedoet.

  Tijdsverschil
  Het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

  Geld
  De munteenheid in de Republiek Ierland is de Euro. In Noord Ierland betaal je met Britse ponden. Pinautomaten zijn er alleen in de grotere plaatsen.

  Voltage
  Het voltage in Ierland is 220 Volt. U heeft wel een verloopstekker nodig (behalve voor scheerplug).

  Klimaat
  Ierland heeft dankzij de nabijheid van de Atlantische Oceaan en de Warme Golfstroom een gematigd zeeklimaat dat geen warme zomers en strenge winters kent. Het Ierse weer staat bekend als wisselvallig en wordt wel eens omschreven als ‘vier seizoenen in een dag’. De temperatuur varieert van ongeveer 5-7 °C in januari en februari tot ongeveer 16-18 °C in juli en augustus. Mei en juni zijn de zonnigste maanden met gemiddeld 6 tot 7 uur zon per dag. In het oosten valt in de maanden juni, juli en augustus ongeveer evenveel regen als in Nederland: +/- 200 mm. In het westen van Ierland valt in diezelfde periode zo’n 250 tot 300 mm regen, in de bergachtige gebieden nog iets meer. De Ierse zomers zijn aangenaam, maar extreem hoge temperaturen zijn er zeldzaam. De warmste gebieden van het land liggen in het zuiden.

    

  Roken
  In Ierland geldt een algeheel rookverbod in openbare ruimtes. Dit geldt ook voor cafés en restaurants.

  Rijden in Ierland
  In Ierland rijdt men aan de linkerkant van de weg. Rechts heeft altijd voorrang (behalve op T-splitsingen, hier heeft rechtdoorgaand verkeer voorrang) / het bord "yield right of the way" = altijd voorrang verlenen. De maximum snelheid binnen de bebouw­de kom is 50 km. per uur, buiten de bebouwde kom op nationale wegen 100 km en regionale wegen 80 km. per uur. 1 mijl = 1,6 km. en 1 gallon = 4,55 liter.

  Alarmnummers
  Het alarmnummer voor politie, brandweer en ambulance is in de Republiek Ierland 112 of 999 en in Noord Ierland 999.


  Streekinformatie

  Klik hier voor Zuid West Ierland

  Klik hier voor Zuid Oost Ierland


  Klik hier voor West Ierland


  Klik hier voor Oost Ierland


  Klik hier voor Noord Ierland


  Klik hier voor Dublin


  Klik hier voor Belfast


  Handige Links

  www.ierland.nl                            Landinformatie
  www.visitdublin.com                Informatie Dublin
  www.gotobelfast.com             Informatie Belfast
 • Reisbeoordelingen

  8,7 Tijmen R. | 18.08.2016 9–Daagse vlieg/busrondreis Irish Adventure

  Gezin met kinderen

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  9,0 Marianne V. | 12.07.2016 9–Daagse vlieg/busrondreis Irish Adventure

  Ouder stel

  Het was een onvergetelijke, goed georganiseerde reis, zelfs met het minder goede weer dan normaal in Ierland. Wel was het even schrikken om vast te stellen dat wij de enige Europeanen waren, in een groep samengesteld uit Amerikanen, Australiërs en Nieuw-Zeelanders. ...
  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 9
  meer
  10,0 JH H. | 22.07.2018 9 Daagse vlieg/busrondreis Irish Adventure

  Ouder stel

  Boekingsproces 10
  Reisdocumenten 10
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 10
  Algehele beoordeling 10
  Prijs/kwaliteit 10
  meer
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding