21-Daagse hotelrondreis Richard With inclusief Hurtigruten

Helsinki – Kuopio – Vuokatti - Rovaniemi - Saariselkä - Hurtigruten - Bergen - Geilo - Oslo

Bestemming: Finland

Reisduur: 20 nachten

Vanaf: 2.915,00 €

Een schitterende rondreis met de fraaiste trajecten door Finland en Noorwegen, met als hoogtepunt de zeereis Kirkenes - Bergen per Hurtigruten.  
U reist door het merengebied van Finland en passeert de poolcirkel. Vervolgens gaat de reis om de Noordkaap naar de Vesterålen en Lofoten eilanden in Noord-Noorwegen. Op weg naar de Noorse hoofdstad verblijft u nog aan de voet van de Hardangervidda in Geilo.  

Reisschema

2 n Finnlines Travemünde - Helsinki (24.00-08.00)
1 n Sokos Hotel Presidentti - Helsinki
1 n Sokos Hotel Puijonsarvi - Kuopio (380 km)
1 n Sokos Hotel Vuokatti - Vuokatti (210 km) 
2 n Sokos Hotel Vaakuna - Rovaniemi (345 km)
1 n Santas Hotel Tunturi - Saariselkä (260 km)
1 n  Scandic Kirkenes - Kirkenes (270 km)
5 n Hurtigruten zeereis Kirkenes - Bergen (12.45-14.30)
2 n Comfort Hotel Holberg - Bergen
2 n Bardøla Høyfjellshotel - Geilo (280 km)
1 n Scandic Holmenkollen Park - Oslo (245 km)
1 n Color Line Oslo - Kiel (14.00-10.00)  
 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 en 2

  U reist naar Travemünde, waar u ´s avonds vanaf 21.00 uur kunt inchecken voor de ferry naar Helsinki. Aan boord rijden start vanaf ca. 23.30 uur. Het schip vaart ´s nachts af en u heeft de hele dag op zee.

  Dag 3

  Na aankomst per ferry overnacht u in Helsinki, ook wel dochter van de Oostzee genoemd.

  Dag 4

  Door het zuidelijke merengebied rijdt u naar Kuopio, bekend van de alternatieve Elfstedentocht.

  Dag 5

  U rijdt door Karelië in Oost-Finland via Joensuu en Nurmes naar Vuokatti. Onderweg een stop bij de grootste houten kerk ter wereld in Kerimaki en het Bomba Karelische huis in Nurmes.

  Dag 6

  De reis vervolgt naar Fins Lapland, waar de zon ’s zomers bijna niet onder gaat. U verblijft in Rovaniemi, dat nagenoeg op de poolcirkel ligt.

  Dag 7

  Een dag om even bij te komen en om een bezoek brengen aan Santa Claus Village en het Artikum.

  Dag 8

  Vandaag gaat u op weg naar Saariselkä. Op de wegen wordt het steeds rustiger.

  Dag 9

  Via Ivalo en Inari, waar u zeker een stop moet maken bij het Siida Sami centre, door naar Kirkenes.

  Dag 10

  U scheept vandaag in aan boord van Hurtigruten. Het schip vertrekt om 12.45. Eerst legt u aan bij Vardø, waar u het fort Vardøhus kunt bekijken. De reis wordt voortgezet richting Varanger. In de avonduurtjes legt de Hurtigruten aan in de havens van Båtsfjord en Berlevåg.

  Dag 11

  In de ochtend brengt u een bezoek aan Honningsvåg om vervolgens via Hammerfest en de Sørøysundet zee-engte door te stomen naar Øksfjord. U kunt heerlijk ontspannen genieten van de immense natuur van Noord-Noorwegen, terwijl het schip langzaam verder vaart naar Tromsø.

  Dag 12

  Vandaag meert de Hurtigruten aan bij Sortland, het centrum van de Vesterålen en bij Stokmarknes waar ook het Hurtigruten-museum is gevestigd. Aan het einde van de middag bezoekt u Svolvær en Stamsund. U laat de fascinerende natuur van de Lofoten achter u en reist verder om na middernacht de stad Bodø te bereiken.

  Dag 13

  In de loop van de ochtend kruist het schip de poolcirkel in zuidelijke richting. U heeft een prachtige dag voor de boeg met de kust van Helgeland. Ter hoogte van Sandnessjøen ziet u in het westen de majestueuze berg Dønnmannen boven de eilandjes uittorenen. Na Sandnessjø ziet u al gauw de Zeven Zusters, een indrukwekkende bergketen met zeven bergtoppen. Volgens de legende waren de zusters vergeten zich te verbergen toen de zon opkwam en zijn toen veranderd in steen. Nadat u Brønnøysund bent gepasseerd ziet u Torghatten, de beroemde berg met een gat in het midden, ontstaan door de golven van de zee.

  Dag 14

  Voor de vroege vogels staat er een mooie stad op het programma: Trondheim. Tussen 06.30 en 10.00 uur kunt u bezienswaardigheden als de Nidaros Kathedral en de pakhuizen bekijken. De Hurtigruten zakt verder af langs de grillige kustlijn en de ongerepte natuur. Wanneer u Romsdal-Alpen in het vizier krijgt, is het tijd om aan te leggen in de haven van de rozenstad Molde.

  Dag 15

  De laatste dag van deze adembenemende zeereis langs de Noorse kust. U kunt nog een laatste blik werpen op de fjorden en de schitterende natuur voor u om 14.30 uur aanlegt in de Hanzestad Bergen, het eindpunt van deze Hurtigruten reis. U heeft een overnachting in Bergen.

  Dag 16

  Een dag om de Hanzestad Bergen te verkennen. Geniet van de mooie haven met oude pakhuizen, breng een bezoek aan de vismarkt en maak een ritje met de kabeltrein voor een uniek uitzicht over de stad.

  Dag 17

  In de loop van de ochtend verlaat u Bergen over een schitterend traject via Voss en Flåm op weg naar Geilo.

  Dag 18

  Verblijf in Geilo. U heeft gelegenheid een trip over de Hardangervidda te maken voor een wandeling en/of een bezoek aan de Vøringfoss waterval.

  Dag 19

  Vroeg vertrek om optimaal uw tijd in Oslo te kunnen gebruiken. Via de E6 bereikt u Oslo gemakkelijk. Wij raden u aan om voor u bij het hotel incheckt een bezoek te brengen aan het schiereiland Bygdøy. Hier liggen namelijk het Vikingschepen-, Fram-, openlucht- en scheepvaartmuseum.
  Andere topattracties zijn het Munchmuseum, het Vigeland beeldenpark en de vesting Akerhus. U verblijft in Holmenkollen Park Hotel, een prachtig, in "drakenstijl" gebouwd hotel met een fantastisch uitzicht over Oslo en de fjord.

  Dag 20 en 21

  U reist met de luxe ferry van Color Line vanuit Oslo naar Kiel.
  Na aankomst in Duitsland door naar Nederland.
 • Diner en ontbijt

  De reissom is gebaseerd op verblijf in de hotels inclusief ontbijt. Echter, door halfpension bij te reserveren verzekert u zich van een voordelig tarief voor uw diners. Soms is er gezien de landelijke ligging van de accommodaties geen alternatief.
  De maaltijden tijdens uw overtocht zijn niet standaard inbegrepen. Wij raden u aan deze vooraf te reserveren; de ervaring leert dat het buffetrestaurant vaak is volgeboekt.

  Meer Hurtigruten informatie

  U kunt op onderstaande links klikken voor de gewenste informatie:
  Schepen
  Huttypen
  Excursiemogelijkheden
  Afvaarttijden  

  Auto aan boord van Hurtigruten

  Niet alle schepen van Hurtigruten bieden de mogelijkheid om uw auto mee te nemen aan boord. Een aantal vertrekdata in de boekingsperiode is daarom niet mogelijk. Voor MS Vesterålen geldt voor de auto’s een maximaal gewicht van 5000 kg, een max. hoogte van 1.90 meter en een max. lengte van 5.40 meter. Voor de overige schepen geldt een maximaal gewicht van 5000 kg, een max. hoogte van 2.20-2.40 meter en een max. lengte van 6.30-6.40 meter.   

  Flexibele prijzen Hurtigruten

  Hurtigruten hanteert een flexibel prijsbeleid. Met andere woorden, naar gelang de beschikbaarheid afneemt, stijgt het tarief voor de nog beschikbare hutaccommodaties. De rondreis is gebaseerd op het meest voordelige tarief. De prijs op het moment van boeking is het geldende tarief, dit verschilt per vertrekdatum. Vroeg boeken zal veelal de voordeligste prijs geven. 

 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding