Kerstavontuur in Tromsø

Vier kerst boven de Poolcirkel met echte winterse activiteiten

Bestemming: Noorwegen Winter

Reisduur: 7 nachten

Vanaf: 2.465,00 €

Wij nemen u mee naar het arctisch gebied voor een Noors kerstavontuur. U vertrekt op zaterdag 23 december met een rechtstreekse vlucht naar Tromsø.
In het prachtige Malangen Resort verblijft u 5 nachten waar wij voor u op kerstavond een sfeervol kerstdiner hebben gereserveerd. Bij Malangen verblijft u op basis van vol pension (ontbijt, lunch en diner) en hebben wij ook voor u een huskysafari en Sami excursie geboekt. De twee laatste nachten blijft u in het bruisende Tromsø. Hier zijn er tal van mogelijkheden om te gaan dineren waardoor wij de maaltijden aan u overlaten (ontbijt is wel inclusief). Wij vinden dat een bezoek aan Tromsø in deze periode niet zonder een orca en walvis safari - deze is dan ook inclusief in uw reissom.

Het wordt een week met veel leuke activiteiten maar ook tijd voor ontspanning! Helaas is dit kerstavontuur volgeboekt!

 

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 Amsterdam - Tromsø

  Met een comfortabele vlucht van Transavia komt u aan in het "Parijs van het Noorden" Tromsø. Op de Luchthaven wordt u om 11.00 uur opgehaald en naar uw accommodatie gebracht.

  Voor meer informatie over Transavia en vluchtschema’s, klik hier

  Dag 2 Kerstavond

  Vandaag heeft u heerlijk de tijd om te ontspannen en alvast de omgeving te verkennen. Gaat u mee op een van de excursies, of komt u liever tot rust met een boekje? Vanavond hebben wij voor u een Kerstdiner gereserveerd bij Camp Nikka. Camp Nikka is een wildernis camp op ca. 10 minuten loopafstand vanaf uw resort. De kerstman is uiteraard vanavond aanwezig om iedereen het kerstgevoel te geven. Een speciaal 3-gangen diner wordt geserveerd in een sfeervolle zetting om een open haard heen, en met hopelijk een grote kans om het noorderlicht te zien.

  Dag 3 Huskysafari

  Om 09.00 uur wordt u verwacht bij de enthousiaste husky honden. Na een uitvoerige instructie over hoe u uw eigen team met husky honden moet leiden, rijden we in 2-tallen de natuur in. Halverwege wordt gewisseld zodat iedereen mag proberen te besturen. We sluiten af met een warme maaltijd bij het kampvuur. Het kamp is klein en sfeervol waardoor kleinschaligheid wordt gewaarborgd.
  De excursie duurt ca. 3 uur en u kunt de middag zelf indelen.

  Dag 4 de Sami

  Vandaag staat in het teken van de Sami, een etnische bevolkingsgroep die in het noorden van Europa leven. In een lavvu (traditionele Sami tent) luistert u naar de verhalen van een Sami. Dit zijn verhalen die ontstaan zijn gedurende duizenden jaren van een nomadische levensstijl. Rond het kampvuur leert u meer over de geschiedenis, cultuur en de oude bijgeloven van de Sami. Een absoluut magisch moment is wanneer de Sami gaat joiken (traditionele Sami zang) terwijl u Samische delicatessen mag proeven rond het vuur.
  Deze activiteit duurt ca. 2 uur en start om 14.00 uur. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht zelf indelen.

  Dag 5 vrije dag Malangen

  De dag is helemaal vrij om te genieten van de omgeving en op het resort. Maakt u gebruik van de openbare sauna (inclusief, open tussen 16-18 uur)? U kunt ook de jacuzzi en sauna exclusief afhuren. Of wilt u liever iets actiefs doen? Er zijn vele excursies mogelijk zoals een sneeuwscooter safari, langlauftocht, sneeuwschoen wandeling of een fat bike huren om zelf de omgeving te verkennen.

  Dag 6 naar Tromsø

  Vroeg uit de veren, want vandaag vertrekt u naar Tromsø. Om 09.00 uur vertrekt uw transferbus richting Tromsø waar u ongeveer om 10.30 uur aankomt bij het Scandic Ishavshotel. Aangezien u vroeg bij het hotel aankomt kunnen wij niet garanderen dat de kamers al klaar zijn. U kunt gratis uw bagage bij de receptie achterlaten en alvast de stad even verkennen. Vanaf nu zijn de maaltijden niet meer inbegrepen maar in Tromsø zijn er vele leuke cafés waar u lekker kunt lunchen en vanavond kunt u in het hotel of een ander restaurant in de buurt dineren.

  Tromsø heeft 2 kerken die u gezien moet hebben. De houten Domkerk met 750 plaatsen, een van de grootste kerken van het land en de in 1965 in gebruik genomen "Ishavskathedraal". Door de moderne architectuur en haar grote mozaïeken ramen is de kathedraal wereldberoemd.
  Wilt u meer weten over het noorderlicht kunt u een bezoek brengen aan Nordnorsk Vitensenter, gelegen bij de universiteit van Tromsø. Voor kinderen is dit ook een leuk uitje! O.a. kunt u de bussen 20, 32 en 27 nemen vanaf het centrum, maar vraag voor de laatste update even na bij de receptie.

  Tromsø herbergt ook heel wat poolgeschiedenis. Wist u dat Tromsø in het verleden een belangrijk startpunt voor poolexpedities was? Bezoek het Polaria en het Poolmuseum, waar u meer over Fridjof Nansen, poolexpedities en de Arctische gebieden leert. Naast het Polaria vindt u de MS Polstjerna; een museumschip die u kunt bezoeken.

  Dag 7 Walvis en orca safari

  In deze tijd van het jaar kan een walvis safari niet ontbreken tijdens uw bezoek aan het arctisch gebied!
  Om 08.30 uur wordt u opgehaald in Tromsø, voor het Scandic Ishavshotel, en per bus naar de basecamp op Kvaløya eiland gebracht. Onderweg geniet u van de mooie omgeving terwijl u luistert naar de lokale gids die alles vertelt over de walvissen, Tromsø en leuke anekdotes uit de omgeving.
  De boot is een comfortabel en charmant vaartuig met plaats voor 22 personen. Door de kleine groepen bent u verzekerd van een persoonlijke ervaring. De boot staat bekend als een van de eerste reddingsboten in Noorwegen en geweldige geschiedenis. De boot heeft een buitendek en een klein salon binnen zodat u af en toe kan opwarmen met een warm drankje. Aan boord ontmoet u uw kapitein en hij/zij zal veiligheids-instructies geven voordat wij de zee op gaan.

  Geniet van dit avontuur en de adembenemende natuur terwijl u de fjorden per boot ontdekt. De meest voorkomende soorten zijn bultruggen en orcas, maar er leven hier ook vinvissen en bruinvissen in dit gebied. houdt uw ogen open voor andere diersoorten zoals zeearenden, zeekoeten en alken. Zelfs zeehonden ziet u soms liggen te rusten langs de kant. In enkele gevallen is er nog tijd en mogelijkheid om onderweg te gaan vissen. Vangen wij vis, dan zullen wij de vis bereiden zodat iedereen kan proeven. Verser dan dit wordt het niet! Omstreeks 14.00 uur bent u weer terug bij het Scandic Ishavshotel en heeft u de rest middag ter vrije besteding.

  Dag 8 Tromsø - Amsterdam

  Na een vroeg ontbijt gaat u op eigen gelegenheid met de Flybussen (niet inclusief, vertrekt vóór uw hotel) naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam per Transavia.
 • Vlucht informatie 

  voor meer informatie over de vluchten met Transavia kunt op de onderstaande link klikken: Transavia  

  Transfers

  De volgende transfers zijn bij deze reis inbegrepen:
  Bij aankomst wordt u om 11.00 uur opgehaald door de transferbus van Malangen Resort.
  Op 28 december wordt u om 09.00 uur naar het Scandic Ishavshotel gebracht.

  Belangrijke informatie voor uw terugreis:
  De bustransfer per ’Flybussen’ is niet inbegrepen bij uw reis. Op alle vluchten die aankomen en vertrekken op Tromsø Airport rijden aansluitend transfer bussen van en naar de stad. U kunt dan instappen bij de halte van het Scandic Ishavs hotel. Kosten hiervan zijn ca. 90 NOK per persoon (ongeveer 10 euro) ter plaatse betalen.

  Accommodaties

  U verblijft de eerste 5 nachten in Malangen Resort en de 2 laatste nachten in Scandic Ishavshotel.
  Klik op de namen voor meer informatie over de accommodaties.

  Maaltijden

  Tijdens uw verblijf in Malangen Resort zijn alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner) inclusief. Op 24 december hebben wij voor u een speciale Kerstdiner gereserveerd. Tijdens deze avond wordt een heerlijk 3-gangen diner voorbereid in Camp Nikka. Uiteraard zal de Kerstman aanwezig zijn voor een ultieme kerstsfeer. Het diner wordt geserveerd in een sfeervolle zetting om een open haard met hopelijk grote kans om het noorderlicht te zien.

  U verblijft de laatste twee nachten in het Scandic Ishavs hotel in Tromsø. Dit hotel ligt in hartje centrum en op loopafstand van vele restaurants en café’s waar u kunt eten. De maaltijden tijdens deze dagen zijn daardoor niet inclusief.

  Excursies

  Bij deze reis zijn 3 excursies inbegrepen:
  25 december: huskysafari
  26 december: Sami excursie
  29 december: Orca en walvis safari - per Colin Archer (vanuit Tromsø)

 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding