2020 6-Daagse Spitsbergen en polar beer expeditie

Een Arctisch avontuur!

Bestemming: Noorwegen

Reisduur: 5 nachten

Vanaf: 1.390,00 €

Een Arctisch avontuur

Deze avontuurlijke reis op MS Nordstjernen is een echte Spitsbergen-ervaring. U brengt een nacht door op het land en vaart langs de westkust van Spitsbergen. Verken het buitengewone Arctisch landschap, gletsjers, fjorden en prachtige Arctic Wildlife. Als we echt geluk hebben, zien we misschien de koning van de Noordpool; de ijsbeer.

Hoogtepunten: 

 • Kans op het zien van ijsberen
 • Steek 80 ° N over en kom aan wal om de Arctische wildernis te verkennen
 • Ervaar de middernachtszon (tot 23 augustus), waardoor je 24 uur daglicht hebt om Svalbard te ontdekken
 • Expeditie aan boord van het meest nostalgische schip de MS Nordstjernen

Spitsbergen is de kroon van arctisch Noorwegen; een eiland gesmeed door wind, oceaan, ijs en sneeuw. Vanwege de locatie is het een biologische hotspot. Hier ontmoet de ijskoude Noordelijke IJszee de warmere stromingen van de Golfstroom.

Longyearbyen en Barentsburg
De fascinerende nederzettingen van Spitsbergen hebben hun eigen aparte sfeer. Een veel voorkomend aspect is de ruwe en tuimelende pioniersgeest waarop ze zijn gebaseerd. Dit avontuur begint in de Noorse nederzetting die vaak de hoofdstad van Svalbard wordt genoemd. Hier vindt u alle voorzieningen van een modern klein stadje - gelegen in een fantastisch Arctisch landschap. De geschiedenis van Longyearbyen is rijk aan tradities van kolenwinning, en restanten van de vroege mijnbouwprojecten zijn overal te zien. In de Russische nederzetting Barentsburg zijn er mogelijkheden om het Pomoruseum te bezoeken (optioneel) en een levendige folkloreshow te zien. Na dit bezoek rijden we vanuit Isfjorden verder richting het noorden langs Prins Karls Forland.

80 ° N oversteken
We varen de Magdalenefjord en de Noordwestelijke hoek in. Hier zul je echt culturele erfgoed zien; een walvisstation vanaf de 16e eeuw,. We zullen hier een tender bootlanding maken. Moffen is een eiland met hoge breedtegraad, boven de 80e breedtegraad. Het is populair bij walrussen en we zullen proberen zover als mogelijk naar het noorden te varen als wind- en ijscondities dit toelaten.

Opvallende fjorden en Ny-Ålesund
Woodfjorden en Liefdefjorden zijn grote fjorden in Noord-Spitsbergen die een opvallend gevarieerd landschap bieden - van grote vlaktes tot overblijfselen van uitgedoofde vulkanen en zelfs de noordelijkste hete bron op aarde. Als we naar de Monaco-gletsjer varen kunnen we geluk hebben en een ijsbeer zien of we zoeken naar zeehonden of vogeleieren. Kongsfjorden is de grootste fjord aan de noordwestkust van Spitsbergen. Het landschap varieert van grote toendravlaktes tot alpiene toppen met dramatische gletsjers die de oceaan in tuimelen. Aan het einde van de fjord vindt u de majestueuze Kongsbreen (King’s Glacier). Met 78º 55 ’N is Ny-Ålesund een van’ s werelds noordelijkste gemeenschappen het hele jaar door. Eerder een mijnbouwgemeenschap, Ny-Ålesund is nu een geavanceerd onderzoekscentrum in de Hoge Arctische gebieden. Een aantal landen hebben hier hun eigen nationale onderzoeksstations en er is hier veel activiteit in de zomer. Op de terugweg naar Longyearbyen varen we het meest prominente fjord-systeem op Svalbard binnen. Bewonder de grote U-vormige valleien, uitgehouwen uit de bergen door gigantische gletsjers die het gebied tienduizend jaar geleden bedekten.

Nostalgie aan boord van Hurtigruten
Verken deze buitengewone natuurlijke wereld van MS Nordstjernen, een schip dat rijk is aan karakter met een aura van nostalgie. Ze werd gebouwd voor de Hurtigruten-vloot in 1956, maar is uitgebreid gemoderniseerd. Haar klassieke houten interieur gecombineerd met meer modern comfort creëert een buitengewone atmosfeer. Omdat MS Nordstjernen een klein vaartuig is, zal ze ons meenemen naar de minder toegankelijke parels van deze prachtige kusten, waardoor uw reis uniek en onvergetelijk wordt.

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 Longyearbyen

  Uw avontuur begint met een overnachting in Longyearbyen. Deze Noorse nederzetting is een uniek stadje. Hoewel de arctische omgeving dominant is, is het ook een verrassend kosmopolitische plek, met kunstgalerijen, pubs, lange wijnkaartjes in restaurants, winkels en een mini-winkelcentrum. Longyearbyen wordt vaak een tegengif voor de stress van het moderne leven genoemd en is een uitstekende bestemming voor avontuurlijke reizigers.

  Herinneringen aan de geschiedenis en het erfgoed van de vroege mijnwerkers zijn overal te zien. Toen kolenmijn nummer 1 in de jaren dertig van de vorige eeuw werd geopend, trokken de mijnwerkers over in een dunne kazerne van twee verdiepingen. Toen de Tweede Wereldoorlog Europa verwoestte, werd Svalbard ook getroffen en werd Nybyen in 1943 in brand gestoken. Na de oorlog keerden de mijnwerkers terug naar de nieuw gebouwde kazerne. Deze "barakken" zijn volledig gerenoveerd om onze gasten een hoge standaard aan comfort te bieden. Spitsbergen Hotel is oorspronkelijk gebouwd als een eet- en eetruimte voor medewerkers van Store Norske Spitsbergen Coal Company. Het was ook het officiële representatieve gebouw van het bedrijf. Het interieur en de architectuur maakten het de grootste constructie van Longyearbyen. Het hotel is bewaard gebleven en ingericht met behulp van de geschiedenis. Het is de moeite waard om door de gangen en openbare ruimtes te wandelen om de historische foto’s en foto’s van oude kaarten en krantenverhalen te bekijken. Gelegen op "The Hill", geeft het u een prachtig uitzicht op Longyearbyen, de Lars- en Longyear-gletsjer. Het hotel is in 1947 gebouwd, maar is in de loop der jaren grondig gerenoveerd. Je brengt de nacht door in een van deze hotels.


  Indien u er voor kiest de vlucht vanuit Nederland bij te boeken is het tevens mogelijk (niet noodzakelijk) om een hotel overnachting in Oslo bij te boeken.

  Dag 2 Longyearbyen en Barentsburg

  Na het ontbijt wordt u uitgenodigd voor een rondleiding door de stad in Longyearbyen, met bezoeken aan het Spitsbergenmuseum en de galerij Svalbard. Dit fantastische museum is echt een bezoek waard, omdat het u veel achtergrondinformatie biedt over alles wat u tijdens uw expeditie zult ervaren. Dan is het tijd om aan boord te gaan van de MS Nordstjernen. We varen zuidwaarts naar Isfjorden tot we de Russische nederzetting Barentsburg bereiken. Deze ’kolenmijnstad’ is sinds 1932 Russisch en huisvest nog steeds ongeveer 500 mensen. Hier kunt u de exotische verzameling oude Russische kunstvoorwerpen en architectuur verkennen, meedoen aan een folkloristische show of genieten van de echte Russische sfeer in de plaatselijke pub.

  Dag 3 Woodfjorden, Liefdefjorden, Moffen en 80 ° Noord

  Het Noordwest Spitsbergen Nationaal Park is een rijke omgeving, met eilanden, fjorden en stranden, allemaal met een lange geschiedenis van verkenning. Toen Willhelm Barentz Svalbard voor het eerst zag in 1596, was dit het land dat hij voor het eerst zag. De naam die hij aan dit nieuwe land gaf, was ’Spitsbergen’, een weerspiegeling van de steile en steile bergen in het gebied. Kijk uit naar het verkennen van enkele van de meest spectaculaire fjorden van Noord-Spitsbergen. Diep in het gigantische Woodfjord-systeem vind je de enorme en snelbewegende Monaco-gletsjer. Aan de voorkant van dit gletsjervormige gletsjerfront is altijd brak ijs en grotere stukken die zijn ’afgekalfd’. Soms bezoeken we ook de Jotunkjeldane thermische bronnen, de meest noordelijk gedocumenteerde thermale bronnen op aarde. Deze grote fjorden bieden een opvallend gevarieerd landschap - van de grootste vlakke vlakte op Svalbard; Reinsdyrflya (de vlakte van het rendier), tot de rode steen van de Devonische geologie, tot overblijfselen van vulkanen. De dag zal besteed worden aan het varen naar de Monaco-gletsjer, langs een aantal kleine eilandjes waar eidereenden in de zomer broeden. Als we geluk hebben, kunnen we hier een ijsbeer zien en zoeken naar eieren. Wees op je hoede voor de gebogen achterkant van de incidentele dwergvinvis en de baardrobben die zonnebaden op ijsschotsen dicht bij het front van de gletsjer. Als de ijscondities gunstig zijn, varen we over 80 ° noord en richting Moffen, een eiland dat vaak gastheer is voor walrussen.

  Dag 4 Kongsfjorden en Ny-Ålesund

  Kongsfjorden is de grootste fjord aan de noordwestkust van Spitsbergen. Het is ook bekend als King’s Bay. Er is ook een zeer goede kans dat we een groot zijfjord, genaamd Krossfjorden, binnenvaren. Het landschap varieert van grote toendra vlaktes tot alpiene toppen met dramatische gletsjers die de oceaan in tuimelen. Zorg voor zicht op de berg Mitra - vernoemd naar een ’Mitre’ of een katholieke bisschopshoed - gelegen aan de noordelijke oever van de ingang van Kongsfjorden. Aan het einde van de fjord ziet u de majestueuze Kongsbreen (King’s Glacier) met de drie karakteristieke nunataks: Nora, Dana en Svea-genoemd naar de drie Scandinavische landen. Later meren we aan bij Ny-Ålesund. Gelegen op 78º 55 ’N, is dit een van’ s werelds noordelijkste gemeenschappen het hele jaar door. Voorheen een kolenmijncentrum, het is nu een geavanceerd onderzoekscentrum voor de Hoge Arctische gebieden. Een aantal landen hebben hier hun eigen nationale onderzoeksstations en de activiteit is bijzonder hoog in de zomer.

  Dag 5 Isfjorden en Longyearbyen

  Isfjorden ligt in het centrum van Spitsbergen en is het meest prominente fjordstelsel op Svalbard. We zullen de ochtend doorbrengen met varen naar Longyearbyen. Een van de meest opvallende bergen in dit gebied is Alkhornet, waar duizenden zeekoeten van broeders nestelen tijdens het zomerseizoen. Als we de uiterlijke delen van de fjord in varen, verandert het landschap. Bewonder de grote U-vormige valleien, uitgehouwen uit de bergen door de gigantische gletsjers die zo’n tienduizend jaar geleden het gebied bedekten. Na het uitstappen in Longyearbyen heeft u de rest van de dag tot uw beschikking. Dan is er ’s avonds een afscheidsdiner in het hotel.

  Dag 6 Einde van de expeditie, Longyearbyen

  Je Spitsbergen-avontuur is voorbij. Na een transfer naar de luchthaven is het tijd voor de terugvlucht naar huis.

  Naar keuze kunt u de vlucht voor de terugreis naar Nederland bij boeken.
 • Voor boekingen met Hurtigruten gelden afwijkende voorwaarden.

  Let op ! tijdens deze reis is het invullen van een medische vragenlijst verplicht.

  Reisschema

    Vliegreis Amsterdam - Oslo (Bij te boeken)
    Vliegreis Oslo - Longyearbyen Bij te boeken)
    Transfer airport - Hotel 
  1 Nacht Hotelovernachting in Longyearbyen incl. ontbijt 
    Transfer hotel- Hurtigruten kade
  3 Nachten Expeditiereis per MS Nordstjernen met volpension aan boord.
  1 Nacht  Hotelovernachting in Longyearbyen incl. lichte lunch, diner en ochtend snack 
    Transfer Hurtigruten kade - airport
    Vliegreis Longyearbyen - Oslo (Bij te boeken)
    Vliegreis Oslo - Amsterdam (Bij te boeken)

   

  Inbegrepen:
  - Gekozen hutaccommodatie op basis van volpension.
  - Alle beschreven landgangen en wandelingen.
  - Ervaren Engels/Duitstalig Expeditieteam verzorgen lezingen en activiteiten aan boord..
  - Thee en koffie aan boord
  - Wind en waterdichte jas
  - Eén hotelnacht ervoor en één hotelnacht na de reis in Longyearbyen inclusief ontbijt.
    De laatste nacht is inclusief een lichte lunch, diner en ochtend snack
    Radisson Blu Polar Hotel bij het boeken van A, I, J of N klasse hutten
    Coal Miner’s Cabin bij het boeken van D- of E-klasse hutten
  - Transfer luchthaven naar hotel in Longyearbyen
  - 3 uur sightseeing inclusief Camp Barentz en Museum eindigend bij de pier om in te schepen
  - Transfer van hotel naar luchthaven in Longyearbyen

  Opmerkingen:
  - Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de lokale weersomstandigheden
  - Alle geplande route’s zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Niet inbegrepen:

  - Optionele excursies (excursies die tijdens de reis worden aangeboden kunnen te plaatse worden geboekt en betaald)

  - Drankjes aan boord.

  - Eventueel een extra hotelovernachting als de vliegreis niet aansluitend geboekt kan worden.

   

  Hurtigruten flexibel prijssysteem:
  Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem. De vanaf prijzen in de online prijsopgave kunnen afwijkend zijn. Indien dit het geval is zullen wij hierover contact met u opnemen.

   

  Landingen:

  Om deel te nemen aan de landingen dient u in staat te zijn om op oneven en gladde oppervlakte’s te lopen. Ook zal u in staat moeten zijn om in en uit een polar circkel boot te stappen. Alle landingen zijn weersafhankelijk. De kapitein en de expeditie leider zullen voor u een zo goed mogelijk programma samen stellen tijden uw expeditie reis


  Schip: 
  Deze reis langs de westkust van Spitsbergen wordt gevaren door het expeditie schip de MS Nordstjernen.  Voor meer informatie over MS Nordstjernen kijkt u onder het kopje "De Expeditie Schepen".

  Verlengen van uw reis: 
  Wilt u voorafgaand of achteraf een extra hotel overnachting in Oslo dan is dit uiteraard mogelijk.Indien gewenst dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen voor een offerte op maat. Indien u de reis online wenst te reserveren dan is dit ook mogelijk en kunt u in het opmerkingsveld uw wensen kenbaar maken. Wij zullen dan contact met u opnemen. 

 • Alg. informatie Expeditiereizen

  ALCOHOL
  Hurtigruten ASA is in het bezit van een volledige vergunning: bier, wijn en sterke drank zijn tussen 06.00 uur ’s morgens en 03.00 uur ’s nachts verkrijgbaar. Wij maken u erop attent dat prijzen voor sterke drank in Noorwegen over het algemeen hoger zijn dan in Nederland en niet belastingvrij aan boord.

  BAGAGE
  We raden u dringend aan slechts zoveel bagage mee te nemen als u zelf kunt dragen en tijdens de reis onder controle kunt hebben. Denkt u er aan om belangrijke medicijnen, bril en reisdocumenten altijd in uw handbagage en niet in uw koffer te vervoeren. Het is mogelijk om een koffer bij de receptie af te geven voor opslag tijdens de reis. Let u op dat de bagagevrijdom bij vliegreizen aan restricties is.

  BETAALMIDDEL AAN BOORD
  U kunt contact betalen met de Noorse kronen, Amerikaanse dollar, Engelse ponden en de Euro tegen een vaste wisselkoers. Om aan boord een afwikkeling zonder contant geld te waarborgen, kan er voor u een rekening worden geopend. Uw hut sleutel wordt dan gebruikt als ´cruisecard´ waaraan een creditcard of deposito in contant geld wordt gekoppeld. U kunt zo alle betalingen aan boord met uw hut sleutel/cruisecard doen. Tevens kunt u met deze kaart zien welke passagiers er aan boord zijn en welke aan land. Het is aan te raden om voor kleine uitgaven aan land de plaatselijke valuta in kleine hoeveelheden mee te nemen. Omdat u bij bepaalde reizen nauwelijks in de gelegenheid zult zijn naar een bank te gaan, dient u voor vertrek de passende voorzorgsmaatregelen te treffen. 

  DIEET
  Speciale gerechten als vegetarische maaltijden en diëten dienen bij boeking te worden opgegeven en aan het begin van de reis gedetailleerd te worden besteld.

  ELEKTRICITEIT
  De hutten zijn uitgerust met stopcontacten voor 220V wisselstroom.

  ENTERTAINMENT
  Aan boord wordt zoveel mogelijk afgezien van show en entertainment. Tijdens de reis staat het beleven en beschouwen van de natuur, evenals de individuele ontspanning centraal. 

  EXCURSIES
  Wij bieden gedurende de reis diverse excursies aan welke tot 4 weken voor vertrek boekbaar zijn. U ontvangt ruim van tevoren een overzicht van excursiemogelijkheden en tarieven, zodat u in alle rust de voor u interessante excursies kunt reserveren.

  FITNESS, SAUNA EN ZWEMBAD
  De MS Fram beschikt over een eenvoudig uitgeruste fitnessruimte en een verwarmde whirlpool aan dek. De openingstijden verneemt u bij de receptie. 

  FLEXIBILITEIT
  Bij de beschreven dagprogramma’s gaat het om een mogelijk en gepland reisverloop, niet om een gegarandeerde dienstregeling. Uw expeditie team/reisleiding aan boord kan het programma op korte termijn aanpassen als gevolg van snel veranderende ijs- of weersomstandigheden of om gespotte dieren te observeren. Op deze manier wordt een voor u optimaal, individueel reisprogramma gegarandeerd.

  FOOI
  Aan boord zijn fooien geen must. Bent u met een bepaalde service bijzonder tevreden, dan bent u vanzelfsprekend vrij om individueel fooi te geven. Als richtlijn adviseren wij 6 euro (ca. 50 NOK & 8 USD) per passagier per dag.

  FLEXIBILITEIT
  De beschreven dagprogramma’s zijn mogelijke en gepland reisverloop, niet een gegarandeerde dienstregeling. Uw expeditie team/reisleiding aan boord kan het programma op korte termijn aanpassen als gevolg van snel veranderende ijs- of weersomstandigheden of om gespotte dieren te observeren. Zo wordt u een optimaal, individueel reisprogramma gegarandeerd.

  FOTOGRAFEREN
  Voor zover dit uw interesse heeft, denk aan een videocamera, fototoestel en verrekijker. Het is aan te bevelen voldoende films of opslagmedia mee te nemen.

  GEBOORTEDATA
  Volgens de veiligheidsvoorschriften voor de scheepvaart dient BBI Travel te beschikken over de geboortedata van alle passagiers. 

  GEZONDHEIDSVOORSCHRIFTEN
  Op de MS Fram bevindt zich een arts aan boord, bovendien is de bemanning medisch opgeleid. Informeert u zich tijdig over bescherming tegen infecties en inentingen evenals andere voorzorgsmaatregelen en vraag doktersadvies voor trombose en andere gezondheidsrisico’s. Met betrekking tot de reizen naar Chili, Antarctica en Argentinië, verwijzen we u in verband hiermee naar algemene informatie te verkrijgen bij de G.G.D.

  IJSKLASSEN
  IJsklassen geven aan hoe dik het ijs mag zijn waar het schip doorheen vaart. De schepen van Hurtigruten hebben de ijsklasse 1A en 1B daarmee zijn ze uitermate geschikt om door het poolgebied te varen.

  Fins/Zweedse ijsklassen:
  1A tot 1,0m dik ijs
  1B tot 0,6m dik ijs

  INENTINGEN
  Vraag bij de GGD na welke inentingen er voor uw reisbestemming aanbevolen worden. Zodra u de reis bij ons geboekt heeft ontvangt u een medisch formulier. Deze dient u in te vullen en naar ons terug te sturen. Dit formulier dient ter informatie van de scheepsarts zodat zij in staat zijn u optimale medische dienst te verlenen. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

  KLEDING
  Avondkleding (kostuum, cocktailkleding) is niet nodig, evenwel hoort bv een colbert of blazer in de bagage. Vergeet niet dat u naar koude streken gaat - dus absoluut warme, wind- en waterdichte kleding meenemen. Ook sjaal, muts, stevige schoenen en zonnebril/crème zijn onmisbaar.

  KLIMAAT
  Het weer kan niet alleen dagelijks maar ook per uur sterk schommelen. In Argentinië ligt de temperatuur ’s zomers (tussen november en maart) tussen 10-35ºC, op Antarctica kan de temperatuur dalen tot 0ºC en in de noordelijke poolstreken ligt de temperatuur ’s zomers tussen 0 en 15ºC, met uitschieters naar 20ºC.

  MEDISCHE VERKLARING
  Bij de reizen naar Antarctica is voor vertrek het Invullen van een medische vragenlijst verplicht. Deze vragenlijst dient ter informatie voor de scheepsarts of de rederij, om uw medische verzorging in noodgevallen optimaal te kunnen waarborgen. Alle gegevens worden vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld.

  REISDOCUMENTEN
  Wij adviseren u, om met een paspoort te reizen. Voor uw reisbestemming gelieve contact op te nemen met de desbetreffende ambassade over de duur van de geldigheid en eventuele visumplicht. 

  REIZEN VOOR MINDERVALIDEN
  Op de MS Fram zijn er een liften en rolstoelgeschikte hutten aan boord. De toegang tot het schip is meestal via het autodek. Mensen met een ernstige handicap, of mensen die niet in staat zijn voor zichzelf te zorgen, moeten met een begeleider reizen. Wilt u dit bij boeking doorgeven?

  De excursies zijn niet voor mindervaliden geschikt.

  RESTAURANT
  De verzorging aan boord is op basis van volpension (ontbijt, lunch & diner). De maaltijden worden op vaste tijden geserveerd.

  • Uitgebreid ontbijtbuffet tussen 07.00 - 10.00 uur
  • Groot lunchbuffet met warme en koude gerechten en desserts 11.30 -14.30 uur.
  • Het driegangendiner, gewoonlijk tussen 18.30 - 21.00 uur.

  De exacte tijden worden aan boord gegeven. U kunt bij boeking een voorkeur opgeven voor tafelreservering 1e of 2e zitting.
  Ontbijt en lunch worden meestal in buffet vorm geserveerd. En het diner bestaat uit een 3-gangen diner, buffet of barbecue.

  ROKEN AAN BOORD
  Op alle Hurtigruten schepen is het roken alleen aan dek toegestaan als het schip zich op zee bevindt. 

  Ambassador korting 
  Passagiers die eerder minimaal 3 nachten verbleven aan boord van Hurtigruten, komen in aanmerking voor loyaliteitskorting van 5% op de reissom bij reservering van een Hurtigruten Explorer reis. Voor de berekening van deze korting berekent u eerst het tarief met de vroegboekkorting en vervolgens trekt u de Ambassadorkorting van de reissom af. De korting wordt alleen berekend over de Hurtigruten reis. 

  TELEFOON & FAX
  Alle hutten beschikken over een telefoon. Voor telefoongesprekken en internettoegang kan aan boord een tegoedkaart gekocht worden. WLan is alleen op de MS Fram op dek 4 beschikbaar. Alle schepen kunnen via automatisch telefoonverkeer rechtstreeks bereikt worden. De telefoonnummers en e-mailadressen staan vermeld achterin de brochure en in uw reisbescheiden.

  Door de geografische positie van de schepen is het goed mogelijk dat internet en de telefoonverbinding tijdelijk niet functioneren.

  VOERTAAL AAN BOORD
  Officiële voertaal aan boord is zowel Noors als Engels. De reisleiding aan boord en de medewerkers in de receptie, purser en bemanning spreken meestal ook Duits. Ook mededelingen, dagprogramma’s, informatie over de havens die worden aangedaan, menukaart etc. zijn vaak in het Duits.

  WAARDEVOLLE ARTIKELEN
  Er is een kluis in de receptie. Hurtigruten accepteert geen verantwoordelijkheid voor waardevolle artikelen en geld bewaard in de hut.

  WEERSOMSTANDIGHEDEN
  Geplande reisroute, landgangen en excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van lokale ijs- en weersomstandigheden.

  WINKEL
  Op de meeste schepen is een kleine winkel met verkoop van ansichtkaarten, postzegels, souvenirs, gebreide truien/vesten en enige toiletartikelen.

  ZEEZIEKTE
  Medicijnen tegen zeeziekte zijn tegen een vergoeding verkrijgbaar bij de receptie. Als u vaker last heeft van zeeziekte dan is het aan te raden zelf medicijnen mee te nemen waar u aan gewend bent.

  ZEKER IS ZEKER...
  Bij geen van de aangeboden reizen is een reis- of annuleringsverzekering inbegrepen. Wij stellen het onze passagiers verplicht om goed verzekerd op reis te gaan. U kunt bij reservering aangeven of u elders verzekerd bent of anders de door ons aangeboden verzekeringen van de Europeesche Verzekering wilt afsluiten. Zo kunt u onbezorgd en (ver)zeker(d) op reis.

   

 • De Expeditie Schepen

  Alle schepen uit de Hurtigruten vloot hebben restaurants, bar, cafe’s  en panorama lounges maar zo heeft ieder haar eigen sfeer en style. Elk schip heeft weer iets unieks. Ondanks de verschillen tussen de schepen hebben ze allemaal dezelfde intieme sfeer met een informele Hurtigruten sfeer.

  De Hurtigruten Expeditie schepen:
  Klik op de naam van het schip voor meer informatie en foto’s.
   

  MS Fram
  Dit expeditie schip is gebouwd in 2007.
  MS Fram is een zeer wendbaar en modern
  ingericht passagiersschip van de ijsklasse
  1B en daarmee uitstekend geschikt voor
  expedities naar deze gebieden.

  • Expeditie team aan boord
  • Scandinavisch design,gerenoveerd in 2016   
  • Zonnedek, twee jacuzzi’s
  • Sauna & fitnes-centrum     
  • Specialist in de arctische wateren
  • Expeditie reizen naar Spitsbergen, IJsland,
   Groenland, Noordwest Passage,
   Noord-Amerika, Caribisch Gebied, Midden &
   Zuid-Amerika en Antarctica

  Informatie MS Fram

   

  MS Fridtjof Nansen
  In de zomer 2019 zal dit nieuwste expeditie schip
  in de vaart genomen worden. Doordat dit
  een hybride schip is kan het bijna geluidloos
  door de natuur varen.

  • Expedities naar Antarctica, Falklandeilanden,
   de Chileense fjorden en Alaska.
  • Expeditie team aan boord        
  • Het eerste hybride schip van de wereld
  • Rijk Scandinavisch interieur     
  • Buiten zwembad
  • Interactief activiteiten centrum          
  • Bouwjaar 2018

   

   
  MS Midnatsol
  Dit expeditie schip werd voorheen gebruikt
  langs de kust van Noorwegen. In 2016
  is dit schip gerenoveerd en volledig klaar
  voor gebruik in de arctische wateren
  • Expeditie team aan boord
  • Vooral te vinden in Antarctica                      
  • Zonnedek en jacuzzi
  • 2 verdiepingen panorama lounge                    
  • Apart a la carte restaurant
  • Sauna en fitness ruimte
  • Vaart in ´s winters in Antarctica
  • Bouwjaar 2003

   

  MS Roald Amundsen
  In de herfst 2018 zal dit nieuwste expeditie schip
  in de vaart genomen worden. Doordat dit
  een hybride schip is kan het bijna geluidloos
  door de natuur varen.

  • Expedities naar Antarctica, Falklandeilanden,
   de Chileense fjorden en Alaska.
  • Expeditie team aan boord        
  • Het eerste hybride schip van de wereld
  • Rijk Scandinavisch interieur     
  • Buiten zwembad
  • Interactief activiteiten centrum          
  • Bouwjaar 2018

   

   

  MS Spitsbergen
  Dit expeditie schip is gerenoveerd in 2015.
  Door de smalle vorm van het schip kom je nog
  dichter bij de natuur.

  • Expeditie team aan boord
  • Scandinavisch design,gerenoveerd in 2016   
  • Zonnedek en jacuzzi                             
  • 2 Restaurants
  • Specialist in de arctische wateren
  • Expeditie reizen naar Spitsbergen

   
   

  MS Nordstjernen 
  Dit expeditie schip is gebouwd in 1956 en in 2013
  gemoderniseerd voor expeditie reizen. Met maar
  max. 108 passagiers is dit het meest nostalgische
  schip onder de expeditie schepen. 

  • Korte expeditie reizen in Spitsbergen 
  • Vaart het gehele zomerseizoen    
  • Ideaal voor expeditie beginner                       
  • Informele, ongedwongen maritieme sfeer 
  • Klassiek houten inrichting 

  MS Nordstjernen

   
   
   
   
   
   
   
 • Reisbeoordelingen

  9,0 Andries Egbert W. | 30.07.2019 2019 7-Daagse Hurtigruten reis van Noorwegen naar Spitsbergen

  Ouder stel

  Alles prima geregeld. Top reis.
  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 10
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding