Winteravontuur in Kiruna

beleef magisch Kiruna

Bestemming: Zweden Winter

Reisduur: 7 nachten

Vanaf: 1.298,00 €

Winteravontuur in Kiruna

Kiruna is de hoofdstad van Zweeds Lapland. Door de mijnbouw is het ook een van de rijkste en belangrijkste steden van heel Zweden. Al een hele eeuw wordt ijzererts uit de mijn gehaald en de wereld in gescheept. Was het niet voor de mijn, was er geen vliegveld hier in het noorden. Op korte afstand van de stad bevindt u zich in de wildernis waar u deel kunt nemen aan winterse excursies zoals sneeuwscooter tochten, rendier- en huskysafaris, ijsvissen en meer. Ook krijgt u de mogelijkheid om een nacht in het beroemde Icehotel te slapen. Dit is werkelijk een mooie kans om slapen in een bijzonder hotel van uw bucketlijst af te vinken! Met een rechtstreekse vlucht naar Kiruna bent u vanaf Amsterdam binnen een paar uur in Zweeds Lapland. U verblijft 7 nachten in de mijnstad Kiruna en van hieruit kunt u deelnemen aan verschillende excursies om deze bijzondere stad en omgeving te leren kennen. Een nacht in het Icehotel behoort zeker tot de mogelijkheden. Lijkt het u niets om te slapen in een kamer met een temperatuur van -5 graden, dan raden wij u aan om een rondleiding door dit magische hotel te maken. Dit is nét zo bijzonder!

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 naar Kiruna

  Vlucht Amsterdam - Kiruna per Transavia
  Transfer luchthaven - accommodatie (duur ca.10-15 min.)

  Voor meer informatie over Transavia en vluchtschema’s, klik hier

  Dag 2 t/m 7 Kiruna

  U verblijft 7 nachten in Camp Ripan, eventueel in combinatie met een verblijf in het Icehotel.
  Kiruna zelf is zeer de moeite waard om te verkennen! Zo’n 120 jaar geleden werd de stad gebouwd vanwege de mijnbouw (ijzererts). Onder de stad ligt het ertslichaam en door de uitbreiding van de mijn moet een groot deel van de stad verhuizen. Huizen zullen worden verplaatst naar de nieuwe stad en een heel deel zal nieuw gebouwd worden. In 2035 zal het volledig nieuwe stadscentrum klaar staan. In het infocentrum in het stadhuis (Kiruna Stadshus) vindt u meer informatie en een film over hoe ze weer een nieuwe en moderne stad zullen bouwen. Boekt u een stadstour krijgt u van de lokale gids alle ins en outs te horen over deze grote ’operatie’. De mijn is heel belangrijk voor Kiruna. Een excursie naar het visitors centre op level 540 meter onder de grond, is verrassend leuk. De gids vertelt over de geschiedenis en toekomst van de mijn en over de noodzakelijkheid van een hele stad verhuizen. U kunt ook kiezen voor een stadswandeling in Kiruna met een lokale gids. Verder kunt u nog meer activiteiten kiezen, zoals bijvoorbeeld een rondleiding in het Icehotel, huskytocht, sneeuwscootertocht, rendierslede tocht en bezoek bij de rendieren en de Sami. Uiteraard zijn er ook noorderlicht excursies te boeken.
  U hoeft zich niet te vervelen in Kiruna!

  Dag 8 terugreis

  U gaat vandaag met een transfer naar de luchthaven van Kiruna voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam, per Transavia.
 • Kiruna

  Winter in Kiruna

  De winter in Kiruna kan koud en donker zijn, maar ook heel magisch!
  Het donker geeft het noorderlicht een prachtige achtergrond en de kou geeft sprookjesachtige en winterse landschappen waar de vorst de bomen in een laagje twinkelende ijskristallen bekleedt. Zodra de polaar-winter zijn greep loslaat, worden de dagen lichter en milder. De lokals gaan er dan vaak op uit om te skiën, ijsvissen of sneeuwscooteren en trekken de bergen in vanwege hun liefde voor de natuur en het buitenleven terwijl er hard wordt gewerkt in de mijnen die zo kenmerkend zijn voor Kiruna.

  Ook u kunt deze magische wereld meemaken! U kunt ervoor kiezen om een week hier te verblijven, evt. in combinatie met een overnachting in het Icehotel, of als onderdeel van een rondreis.

 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding