16-Daagse Mökki Tour ’Pekka’ incl. vlucht & autohuur

Rauha - Koli - Vuokatti - Keuruu

Bestemming: Finland

Reisduur: 15 nachten

Vanaf: 945,00 €

Deze klassieke comforthuttenrondreis gaat door het schitterende Saimaa merengebied. U verblijft op locaties waar u vele activiteiten kunt makveel valt te ondernemen in de omringende natuur en uw onderkomen een gemoedelijke uitvalsbasis is. Maar ook de tussenliggende trajecten voeren langs interessante, leuke en gezellige bezoekerscentra en bezienswaardigheden, waardoor u Finland echt leert kennen.  

Reisschema

Amsterdam - Helsinki per KLM lijndienstvlucht
3 n Holiday Club Saimaa - Rauha (255 km)
4 n Honkakoli Chalets - Koli (293 km)
4 n Holiday Club Katinkulta - Vuokatti (161 km)
4 n Keurusharju Chalets - Keuruu (405 km)
Helsinki - Amsterdam per KLM lijndienstvlucht (280 km)  

Tijdens de reis is een auto cat. A (Nissan Micra of soortgelijk) inbegrepen. Voor de voorwaarden en toeslagen overige categorieën klik hier 

     

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1

  Vanuit Nederland vliegt u nonstop naar Helsinki. Nadat u uw huurauto afgehaald heeft, reist u door het zuiden van Finland naar Rauha. U verblijft in Holiday Club Saimaa. (Bedlinnen, handdoekenset en eindschoonmaak inbegrepen.)

  Dag 2 en 3

  Er zijn allerlei activiteiten te ondernemen op en om het meer en in de omliggende bossen. Voor ontspanning kunt u terecht in de luxe spa of een van de sauna’s van Holiday Club. Als dagexcursie kunnen wij een bezoek aan Savonlinna aanraden.

  Dag 4

  De route voert u richting Joensuu en naar de streek Karelië. Onderweg passeert u het natuurwonder bij Punkaharju, waar de in de ijstijd gevormde bergruggen de attractie vormen, alsmede ´s wereld grootste houten kerkgebouw bij Kerimäki. In Koli verblijft u op de oevers van het Pielinen meer in Koli. (eindschoonmaak inbegrepen.)

  Dag 5, 6 en 7

  Er zijn dagelijks veel activiteiten mogelijk, zoals wandel- en kanotochten. In het lokale hotel kunt u tevens gebruik maken van het spacentrum. Eventueel dagtochtje kan bijvoorbeeld naar Nurmes, hier vindt u een nagebouwd Karelisch dorp. Hier staat het Bombahuis, het grootste blokhuis van Scandinavië, waar u kunt proeven van lokale specialiteiten.

  Dag 8

  Een relatief kort traject door het noordelijk merengebied naar Vuokatti. Vier nachten verblijf in Holiday Club Katunkulta. (Huur bedlinnen € 15 per set, eindschoonmaak € 120.)

  Dag 9,10 en 11

  Verblijf in Vuokatti. U bevindt zich temidden van de prachtige natuur. Er zijn verschillende dagtochtjes te maken zowel wandelend als met de auto. Op het meer kan naast andere activiteiten ook worden gevist, er is een 18-holes golfbaan en voor de liefhebbers is een spacentrum aanwezig.
  Ook is het mogelijk een speciale berensafarinacht bij te boeken; u gaat voor één nacht een beren-observatiehut in om tijdens het midzomerse licht beren te observeren. Een unieke belevenis!

  Dag 12

  Door een landschap met vele heuvels en uitgestrekte bossen gaat u via Kuopio en Jyvaskylä naar Keuruu. Verblijf in Keurusselka Chalets. (Huur bedlinnen + 1 handdoek € 8 per set, eindschoonmaak inbegrepen)

  Dag 13,14 en 15

  Diverse dagtripjes mogelijk, bijvoorbeeld naar Ähtäri. Hier ligt het interessante wildpark dat zich specialiseert in dieren van Noord-Europa. Ook kan er in de omgeving worden gewandeld en zijn er activiteiten op het meer mogelijk.

  Dag 16

  Vertrek terug naar de luchthaven van Helsinki, waar u de auto weer inlevert. U vliegt nonstop terug naar Amsterdam.
 • Mökki’s

  Mökki’s zijn comfortabele en knusse hutten, speciaal door ons geselecteerd op de mooiste plekjes en omgeven door mooie natuur in verschillende gebieden van Finland. Soms maken ze deel uit van een camping of  huttencomplex, met faciliteiten voor de gasten. De mökki’s bestaan uit een woonkamer, een of twee aparte slaapkamers, douche en toilet, volledig ingerichte keuken(hoek) met kookgerei, bestek etc. U kunt bij reservering opgeven of u het linnengoed wilt huren. U kunt er ook voor kiezen om de kosten hiervoor te besparen door zelf linnengoed of slaapzakken mee te nemen. Dekens of dekbedden zijn aanwezig.
  De mökki’s dienen door u schoon achtergelaten te worden, maar indien gewenst, kan tegen betaling de eindschoonmaak ter plaatse geregeld worden.  

  Midzomernacht

  Rond 21 juni wordt in de Scandinavische landen midzomernacht gevierd. In Finland is dit op vrijdag avond 22 juni en zaterdag 23 juni 2018. Dit is dan ook een geliefde reisperiode. Diverse accommodaties zijn rond die tijd al vroeg volgeboekt. Bovendien kunnen de accommodatieverschaffers vanwege de grote vraag een extra toeslag berekenen. Op tijd reserveren is aan te raden!

 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding