Belly Boat Ireland Trophy 2020

25 sept. t/m 4 okt. 2020

Bestemming: Ierland

Reisduur: 9 nachten

Vanaf: 879,00 €

Van vrijdag 25 september tot en met zondag 4 oktober organiseren wij, in samenwerking met Pierre Bronsgeest, rondom het Ierse Ballinamore in de visrijke provincie Leitrim de eerste Belly Boat Ireland Trophy! De wedstrijd wordt gevist op 28, 30 september en 2 oktober op drie verschillende meren in de omgeving van Ballinamore.

U verblijft in het prachtige Glenview Guesthouse van Brian en Teresa Kennedy op basis van volpension. Er is hier voldoende ruimte voor alle materialen en het drogen van kleding etc.

De Belly Boat Ireland Trophy is een driedaagse wedstrijd. Er wordt gevist op maandag 28 september, woensdag 30 september en vrijdag 2 oktober. Dinsdag 29 september en donderdag 1 oktober zijn vrije visdagen. Op deze manier krijgen de viswateren telkens een dag rust. Er wordt gevist op snoek, baars en forel.

 

 • Dag tot dag beschrijving

 • PROGRAMMA

  Van vrijdag 25 september tot en met zondag 4 oktober organiseert Ierlandspecialist BBI-Travel in samenwerking met Pierre Bronsgeest rondom het Ierse Ballinamore in de visrijke provincie Leitrim de eerste Belly Boat Ireland Trophy, een driedaagse belly boat wedstrijd op drie meren in de omgeving van Ballinamore.

  De Belly Boat Ireland Trophy is een driedaagse wedstrijd. Er wordt gevist op maandag 28 september, woensdag 30 september en vrijdag 2 oktober. Dinsdag 29 en donderdag 1 oktober zijn vrije visdagen. Op deze manier krijgen de viswateren telkens een dag rust. De organisatie kan de meren nog wijzigen ivm weersomstandigheden of visvangst.

  Er wordt gevist op drie meren in drie sectoren:
  A) Lough Garadice
  B) Kilty Barden
  C) Lough Scur

  Er wordt gevist op snoek, baars en forel.

  De deelnemers vissen elke wedstrijddag op een ander meer dat bepaald wordt op de loting die op zondagavond in Glenview House om 21.00 uur wordt gehouden. Er wordt op de wedstrijddagen gevist van 10.00 tot 16.00 uur. Op vrijdag 2 oktober is na het diner in Glenview house om 21.00 uur de prijsuitreiking.

  Het inschrijfgeld voor de wedstrijd bedraagt 150 euro p.p.

  De viswedstrijd in Ierland wordt georganiseerd door BBI Travel, i.s.m. Pierre Bronsgeest, die alleen de reis en het verblijf verzorgt.

  INBEGREPEN

  - Retourovertocht per ferry van Rotterdam/Zeebrugge naar Hull met P&O Ferries, incl. een bed op basis van indeling in een 2-persoons binnenhut met douche/toilet, incl. 1 auto (per 2 deelnemers) tot 6.00 m. lang en lager dan 2.40 m.
  - Retourovertocht per Irish Ferries van Holyhead naar Dublin, heen met de Fast Ferry, terug met de Cruiseferry, inclusief 1 auto (per 2 deelnemers). 
  - 7 overnachtingen in B&B accommodatie, op basis van logies en ontbijt.
  - 6 x lunchpakket (niet op laatste dag)
  - 6 x diner in uw B&B (niet op de aankomstdag)

  Voor voertuigen hoger dan 2.40 m. is voor de P&O Ferries overtochten een toeslag van € 985 per voertuig retour van toepassing. Bij Irish Ferries is er een toeslag voor vans/minibussen (voertuigen met alleen voorin zitplaatsen, zoals een VW Caddy, Citroen Berlingo of Peugeot Partner) en voor bestelwagens van hoger dan 2.25 m. (max. hoogte 2.60 m.) van € 60 retour per voertuig.

  VAARSCHEMA

  De volgende ferryovertochten zijn inbegrepen:

  25 september:    Rotterdam - Hull     21.00 uur vertrek, aankomst 08.00 uur (volgende dag)
      Zeebrugge - Hull    19.00 uur vertrek, aankomst 09.00 uur (volgende dag)
  26 september:    Holyhead - Dublin    16.45 uur vertrek, aankomst 19.00 uur (Swift, Fast Ferry)
  3 oktober   Dublin – Holyhead    08.05 uur vertrek, aankomst 11.30 uur (Ulysses, cruiseferry)
  3 oktober   Hull - Rotterdam   20.30 uur vertrek, aankomst 09.00 uur (volgende dag)
      Hull - Zeebrugge   18.30 uur vertrek, aankomst 09.30 uur (volgende dag)


  Met een toeslag van € 45-49 per voertuig kan voor de terugreis over de Ierse Zee ook geboekt worden voor de Dublin Swift Fast Ferry, vertrek om 07.30 uur, aankomst 09.45 uur.

  De afstand Hull - Holyhead is ca. 350 km., waar je onder normale omstandigheden ca. 3-4 uur over rijdt.

  BOEKINGEN

  Aanmelding is uitsluitend mogelijk via deze website. Na het maken van de prijsopgave kunt u een definitieve boekingsaanvraag doen door het invullen van de namen, adres en geboortedata in het boekingsformulier. Belangrijk: vermeld bij het maken van de boeking het merk, kenteken en de lengte en hoogte van uw auto in het veld: Overige opmerkingen. Zonder deze gegevens kunnen wij de boekingsaanvraag niet in behandeling nemen ! Na het afsluiten van uw boekingsverzoek ontvangt u een e-mail met een referentienummer. Vervolgens ontvangt u per e-mail onze nota/bevestiging op het door u opgegeven e-mail adres. Samenreizende personen dienen samen 1 boekingsaanvraag te doen. Het is mogelijk om voor elke persoon de betaling voor zijn eigen deel van de factuur aan ons over te maken onder vermelding van het factuurnummer.

  VERLENGING:

  Het is op aanvraag evt. mogelijk de reis te verlengen voor € 44 per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt. Vermeld dit dan in het invulveld: Overige Opmerkingen. De boeking voor de ferries en accommodatie is dan wel onder voorbehoud van beschikbaarheid.

  VERZEKERINGEN:

  Als je een reisverzekering en/of annuleringsverzekering wil afsluiten kun je dit aanvinken in de prijsopgave.

  DEELNEMERSLIJST ONLINE:

  We publiceren alle deelnemende vissers aan de competities op onze website.


 • Informatie Ierland


  Klik hier voor informatie over vluchtschema’s en vliegtarieven.  

  Klik hier voor autohuurprijzen en voorwaarden.


  Het land

  De Ierse Republiek telt ongeveer 4,5 miljoen inwoners op een oppervlakte van 69.825 km² (ongeveer twee keer zo groot als Nederland). In het noordoosten grenst de Republiek aan Noord Ierland , wat een onderdeel is van het Verenigd Koninkrijk. Het nationale symbool van Ierland is een Keltische harp, die ook op de Ierse euromunten afgebeeld staat. Maar ook wordt vaak het klaverblad (shamrock) gebruikt als nationaal symbool. De officiële naam van de Ierse Republiek is Poblacht Na h ’Éireann, in het kort : Éire. 
  Bevolking
  Vanaf rond 1850 is het inwoneraantal sterk gedaald door o.a. de hongersnood van 1846 en doordat velen naar de Verenigde Staten emigreerden. Het aantal Ieren daalde van 6,5 miljoen tot 2,8 miljoen in 1961. Nu leven er ongeveer 4,5 miljoen mensen in het zeer dunbevolkte Ierland. Ruim een kwart van het totale aantal inwoners woont in de hoofdstad  Dublin, iets meer dan 1 miljoen. Andere grote steden zijn Cork, Limerick, Galway en Waterford. Ierland is sinds 1973 lid is van de Europese Unie. Hierdoor nam de welvaart flink toe en kwamen er de laatste jaren tienduizenden immigranten naar Ierland, vooral Ieren die weer naar hun vaderland wilden terugkeren.

  Taal
  De voertaal is in Ierland is Engels, maar in de wat meer afgelegen streken aan de gehele westkust spreekt men Iers (Gaelic), de oude Keltische taal. Deze streken waar ongeveer 70.000 Ieren het oude Iers nog beheersen, heten "The Gaeltacht. De Ieren zijn afstammelingen van de Kelten, net zoals de inwoners van Schotland, Wales en Bretagne, het Gaelic is hier dan ook aan elkaar verwant.

  Religie
  De meeste Ieren zijn rooms-katholiek, de protestanten zijn veruit in de minderheid. Beide groepen leven hier vreedzaam naast elkaar, dit in tegenstelling tot Noord-Ierland. Veel Ieren gaan nog minstens een keer per week naar de kerk.

  Cultuur
  De Ieren zijn erg trots op hun al duizenden jaren oude cultuur en houden veel tradities in ere, zoals de viering van St. Patrick’s Day op 17 maart, waarbij iedereen in het groen gekleed gaat, en het eten van Irish Stew (beef met wortels en kool) tijdens Halloween. De traditionele muziek hoort u overal, van de pubs tot in de stadscentra en er worden regelmatig muziekfestivals georganiseerd. De bekendste instrumenten die worden bespeeld zijn de ‘’bodhrán’’, een soort handtrommel, de viool en de ‘’tin whistle’’. Dansen wordt door de Ieren als een zeer serieuze zaak gezien (wij noemen bijv. de Riverdance) en door het hele land worden danswedstrijden gehouden. In een ‘’Céili kunt u zelf proberen mee te dansen met de Ieren.  De pub speelt een grote rol in het leven van de Ieren. Men gaat niet alleen naar de pub om te drinken, maar ook om te filosoferen over het bestaan, verhalen te vertellen en te genieten van een heerlijke maaltijd of gewoon rustig bij het knappende haardvuur te zitten onder het genot van een pint Guinness. De pub wordt als een soort openbare huiskamer gezien, waar men elkaar ontmoet en geniet van traditionele muziek, waarbij iedereen vaak spontaan meedoet.

  Tijdsverschil
  Het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

  Geld
  De munteenheid in de Republiek Ierland is de Euro. In Noord Ierland betaal je met Britse ponden. Pinautomaten zijn er alleen in de grotere plaatsen.

  Voltage
  Het voltage in Ierland is 220 Volt. U heeft wel een verloopstekker nodig (behalve voor scheerplug).

  Klimaat
  Ierland heeft dankzij de nabijheid van de Atlantische Oceaan en de Warme Golfstroom een gematigd zeeklimaat dat geen warme zomers en strenge winters kent. Het Ierse weer staat bekend als wisselvallig en wordt wel eens omschreven als ‘vier seizoenen in een dag’. De temperatuur varieert van ongeveer 5-7 °C in januari en februari tot ongeveer 16-18 °C in juli en augustus. Mei en juni zijn de zonnigste maanden met gemiddeld 6 tot 7 uur zon per dag. In het oosten valt in de maanden juni, juli en augustus ongeveer evenveel regen als in Nederland: +/- 200 mm. In het westen van Ierland valt in diezelfde periode zo’n 250 tot 300 mm regen, in de bergachtige gebieden nog iets meer. De Ierse zomers zijn aangenaam, maar extreem hoge temperaturen zijn er zeldzaam. De warmste gebieden van het land liggen in het zuiden.

    

  Roken
  In Ierland geldt een algeheel rookverbod in openbare ruimtes. Dit geldt ook voor cafés en restaurants.

  Rijden in Ierland
  In Ierland rijdt men aan de linkerkant van de weg. Rechts heeft altijd voorrang (behalve op T-splitsingen, hier heeft rechtdoorgaand verkeer voorrang) / het bord "yield right of the way" = altijd voorrang verlenen. De maximum snelheid binnen de bebouw­de kom is 50 km. per uur, buiten de bebouwde kom op nationale wegen 100 km en regionale wegen 80 km. per uur. 1 mijl = 1,6 km. en 1 gallon = 4,55 liter.

  Alarmnummers
  Het alarmnummer voor politie, brandweer en ambulance is in de Republiek Ierland 112 of 999 en in Noord Ierland 999.


  Streekinformatie

  Klik hier voor Zuid West Ierland

  Klik hier voor Zuid Oost Ierland


  Klik hier voor West Ierland


  Klik hier voor Oost Ierland


  Klik hier voor Noord Ierland


  Klik hier voor Dublin


  Klik hier voor Belfast


  Handige Links

  www.ierland.nl                            Landinformatie
  www.visitdublin.com                Informatie Dublin
  www.gotobelfast.com             Informatie Belfast
 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding