8-Daagse autorondreis Zuid Ierland - Inns

Bestemming: Ierland

Reisduur: 7 nachten

Vanaf: 409,00 €

 • Kustwandeling
 • Kinsale
 • Dingle Slea Head
 • Valentia Island
 • Beara
 • Killarney
 • Dingle Gallarus Oratory
 • Healy Pass
 • Wild Atlantic Way
 • Gougane Barra Hotel

Prachtige rondreis met korte dagafstanden door Zuid Ierland met goede mogelijkheden om wandelingen te maken. U vliegt naar Cork en verblijft de eerste twee nachten in het Gougane Barra Forest Park en kunt een rondrit maken over het ruige Beara schiereiland. Daarna kunt de Ring Of Kerry gaan rijden en overnacht u in Killarney, met haar prachtige heuvels en meren. Vervolgens bezoekt u het woeste Dingle schiereiland, met haar mooie stranden. De reis wordt afgesloten in het pittoreske havenstadje Kinsale, dat bekend staat als de gourmet-hoofdstad van Ierland, met vele uitstekende restaurants.

Deze reis kan ook worden geboekt met verblijf in B&B’s of hotels .

Route:

2 n Gougane Barra Hotel - Gougane Barra
2 n Murphys Guesthouse - Killarney
2 n O’Connors Guesthouse - Cloghane
1 n Tierneys Guesthouse - Kinsale

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1: Amsterdam - Cork - Gougane Barra

  Aankomst in Cork. U rijdt naar Gougane Barra, waar u de eerste twee nachten verblijft (ca.70 km). Het hotel ligt in een schitterende wandelomgeving.

  Dag 2: Verblijf in Gougane Barra - Beara schiereiland

  U kunt vanuit Glengarriff, gelegen aan de beroemde Bantry Bay een rondrit maken over het Beara schiereiland met als hoogtepunt de Healy Pass, waar u ook heerlijk kunt wandelen. Op het meest westelijke punt van het schiereiland kunt u met een eenvoudig kabelbaantje oversteken naar Dursey Island. Ook een tripje met de ferry naar Bear Island of de tuinen op Garinish Island zijn zeer de moeite waard. Overnachting in Gougane Barra.

  Dag 3: Gougane Barra - Killarney

  Via Kenmare rijdt u via een schitterende bergroute (gedeelte van de Ring Of Kerry route) naar Killarney, het toeristische centrum van de veelbezongen streek Kerry (ca. 80 km). Vanaf Ladies View heeft u een adembenemend uitzicht over de meren en heuvels. In het centrum zijn veel gezellige pubs en restaurants. Een aanrader is een diner met traditionele Ierse muziek in de Danny Mann Pub .

  Dag 4: Verblijf in Killarney - Ring Of Kerry

  Verblijf in Killarney. Vele excursiemogelijkheden, zoals de ‘Ring Of Kerry’ route, het Killarney National Park, de Torc waterval, Muckross House & Gardens, Ross Castle, de Gap Of Dunloe bergpas, of een boottocht over de meren. Ook kunt u boeken voor een paardrijtocht .

  Dag 5: Killarney - Dingle

  U rijdt naar Dingle, het meest noordelijk gelegen schiereiland in County Kerry, dat gekenmerkt wordt door scherpe bergen van de Slieve Mish Mountains. Bijzonder spectaculair is de Connor-bergpas. Het strand van Inch wordt door velen beschouwd als het mooiste van Ierland. Dingle Town is een levendig plaatsje met veel pubs en restaurants met vele restaurantjes en pubs, dat als toeristische attractie de dolfijn Fungie heeft, die u soms vanaf de kust kunt zien springen in het water. Tevens vindt u in Dingle "Oceanworld", met als hoogtepunt een enorm aquarium, met o.a. haaien, waar u via een doorzichtige tunnel doorheen kunt lopen. U overnacht in Cloghane, aan de voet van de Mount Brandon in een pub met ’s avonds vaak traditionele Ierse muziek.

  Dag 6: Verblijf in Dingle

  Verblijf in Cloghane/Dingle. Wij raden u de Slea Head Drive aan, een rondrit langs de kust over kronkelige smalle weggetjes, met verbluffende uitzichten over de Atlantische Oceaan. Het schiereiland heeft ook veel historisch interessante bezienswaardigheden, zoals eeuwenoude ruïnes van forten, de vroegchristelijke Gallarus Oratory en de voor Dingle zo karakteristieke beehives, kleine hutjes van gestapelde stenen, waar vroeger monniken in woonden. In Annascaul kunt u een bezoek brengen aan The South Pole Inn, met een klein museum gewijd aan de Ierse poolreiziger Tom Crean. Overnachting in Cloghane.

  Dag 7: Dingle - Kinsale

  Via Killarney rijdt u naar Kinsale (ca.161 km), waar u overnacht bij Tierneys Guesthouse op basis van logies. U kunt heerlijk ontbijten bij ’The Lemon Leaf’, welke is gevestigd op de begane grond, onder Tierneys Guesthouse. Het kleurrijke, fotogenieke havenstadje Kinsale met haar smalle winkelstraatjes en het interessante Charles Fort heeft een rijke historie. ’s Avonds kunt u hier culinair genieten in een van de vele fantastische restaurants.

  Dag 8: Kinsale - Cork - Amsterdam

  U kunt een wandeling door Kinsale boeken of een bezoek brengen aan de stad Cork, met een leuk winkelcentrum of aan Blarney Castle & Gardens, met de beroemde Blarney Stone. ’s Middags terugvlucht van Cork Airport naar Amsterdam (ca.33 km). Let op: de middagvlucht vliegt alleen op ma/vr/zo, op de overige dagen is er alleen een hele vroege terugvlucht.

 • Informatie Ierland


  Klik hier voor informatie over vluchtschema’s en vliegtarieven.  

  Klik hier voor autohuurprijzen en voorwaarden.


  Het land

  De Ierse Republiek telt ongeveer 4,5 miljoen inwoners op een oppervlakte van 69.825 km² (ongeveer twee keer zo groot als Nederland). In het noordoosten grenst de Republiek aan Noord Ierland , wat een onderdeel is van het Verenigd Koninkrijk. Het nationale symbool van Ierland is een Keltische harp, die ook op de Ierse euromunten afgebeeld staat. Maar ook wordt vaak het klaverblad (shamrock) gebruikt als nationaal symbool. De officiële naam van de Ierse Republiek is Poblacht Na h ’Éireann, in het kort : Éire. 
  Bevolking
  Vanaf rond 1850 is het inwoneraantal sterk gedaald door o.a. de hongersnood van 1846 en doordat velen naar de Verenigde Staten emigreerden. Het aantal Ieren daalde van 6,5 miljoen tot 2,8 miljoen in 1961. Nu leven er ongeveer 4,5 miljoen mensen in het zeer dunbevolkte Ierland. Ruim een kwart van het totale aantal inwoners woont in de hoofdstad  Dublin, iets meer dan 1 miljoen. Andere grote steden zijn Cork, Limerick, Galway en Waterford. Ierland is sinds 1973 lid is van de Europese Unie. Hierdoor nam de welvaart flink toe en kwamen er de laatste jaren tienduizenden immigranten naar Ierland, vooral Ieren die weer naar hun vaderland wilden terugkeren.

  Taal
  De voertaal is in Ierland is Engels, maar in de wat meer afgelegen streken aan de gehele westkust spreekt men Iers (Gaelic), de oude Keltische taal. Deze streken waar ongeveer 70.000 Ieren het oude Iers nog beheersen, heten "The Gaeltacht. De Ieren zijn afstammelingen van de Kelten, net zoals de inwoners van Schotland, Wales en Bretagne, het Gaelic is hier dan ook aan elkaar verwant.

  Religie
  De meeste Ieren zijn rooms-katholiek, de protestanten zijn veruit in de minderheid. Beide groepen leven hier vreedzaam naast elkaar, dit in tegenstelling tot Noord-Ierland. Veel Ieren gaan nog minstens een keer per week naar de kerk.

  Cultuur
  De Ieren zijn erg trots op hun al duizenden jaren oude cultuur en houden veel tradities in ere, zoals de viering van St. Patrick’s Day op 17 maart, waarbij iedereen in het groen gekleed gaat, en het eten van Irish Stew (beef met wortels en kool) tijdens Halloween. De traditionele muziek hoort u overal, van de pubs tot in de stadscentra en er worden regelmatig muziekfestivals georganiseerd. De bekendste instrumenten die worden bespeeld zijn de ‘’bodhrán’’, een soort handtrommel, de viool en de ‘’tin whistle’’. Dansen wordt door de Ieren als een zeer serieuze zaak gezien (wij noemen bijv. de Riverdance) en door het hele land worden danswedstrijden gehouden. In een ‘’Céili kunt u zelf proberen mee te dansen met de Ieren.  De pub speelt een grote rol in het leven van de Ieren. Men gaat niet alleen naar de pub om te drinken, maar ook om te filosoferen over het bestaan, verhalen te vertellen en te genieten van een heerlijke maaltijd of gewoon rustig bij het knappende haardvuur te zitten onder het genot van een pint Guinness. De pub wordt als een soort openbare huiskamer gezien, waar men elkaar ontmoet en geniet van traditionele muziek, waarbij iedereen vaak spontaan meedoet.

  Tijdsverschil
  Het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

  Geld
  De munteenheid in de Republiek Ierland is de Euro. In Noord Ierland betaal je met Britse ponden. Pinautomaten zijn er alleen in de grotere plaatsen.

  Voltage
  Het voltage in Ierland is 220 Volt. U heeft wel een verloopstekker nodig (behalve voor scheerplug).

  Klimaat
  Ierland heeft dankzij de nabijheid van de Atlantische Oceaan en de Warme Golfstroom een gematigd zeeklimaat dat geen warme zomers en strenge winters kent. Het Ierse weer staat bekend als wisselvallig en wordt wel eens omschreven als ‘vier seizoenen in een dag’. De temperatuur varieert van ongeveer 5-7 °C in januari en februari tot ongeveer 16-18 °C in juli en augustus. Mei en juni zijn de zonnigste maanden met gemiddeld 6 tot 7 uur zon per dag. In het oosten valt in de maanden juni, juli en augustus ongeveer evenveel regen als in Nederland: +/- 200 mm. In het westen van Ierland valt in diezelfde periode zo’n 250 tot 300 mm regen, in de bergachtige gebieden nog iets meer. De Ierse zomers zijn aangenaam, maar extreem hoge temperaturen zijn er zeldzaam. De warmste gebieden van het land liggen in het zuiden.

    

  Roken
  In Ierland geldt een algeheel rookverbod in openbare ruimtes. Dit geldt ook voor cafés en restaurants.

  Rijden in Ierland
  In Ierland rijdt men aan de linkerkant van de weg. Rechts heeft altijd voorrang (behalve op T-splitsingen, hier heeft rechtdoorgaand verkeer voorrang) / het bord "yield right of the way" = altijd voorrang verlenen. De maximum snelheid binnen de bebouw­de kom is 50 km. per uur, buiten de bebouwde kom op nationale wegen 100 km en regionale wegen 80 km. per uur. 1 mijl = 1,6 km. en 1 gallon = 4,55 liter.

  Alarmnummers
  Het alarmnummer voor politie, brandweer en ambulance is in de Republiek Ierland 112 of 999 en in Noord Ierland 999.


  Streekinformatie

  Klik hier voor Zuid West Ierland

  Klik hier voor Zuid Oost Ierland


  Klik hier voor West Ierland


  Klik hier voor Oost Ierland


  Klik hier voor Noord Ierland


  Klik hier voor Dublin


  Klik hier voor Belfast


  Handige Links

  www.ierland.nl                            Landinformatie
  www.visitdublin.com                Informatie Dublin
  www.gotobelfast.com             Informatie Belfast
 • Reisbeoordelingen

  8,3 Bertha Wilhelmina W. | 01.09.2017 8-Daagse autorondreis Zuid Ierland - Inns

  Ouder stel

  De bagage-afgifte balie op Schiphol is niet bij balierij nr 18. Welk nummer het nu is weet ik niet meer. Het is veel verder naar links. Wij bezochten Josies Lakeview Restaurant in het midden van het schiereiland Baera. Zo verrassend. Mooi gelegen, met ...
  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding