13-Daagse Mökki Tour "Ilmarinen" incl. vlucht & autohuur

Luosto - Saariselkä - Levi - Meltosjärvi

Bestemming: Finland

Reisduur: 12 nachten

Vanaf: 1.049,00 €

Lapland verkennen? Deze rondreis langs gezellige, houten vakantiehuisjes is een absolute aanrader. Overdag wandelen, kanoën, vissen en ´s avonds heerlijk bij komen bij de open haard of buiten op het terras, genietend van rust en ruimte en natuurlijk de sauna!  

Reisschema

Vlucht Amsterdam – Helsinki - Rovaniemi per Finnair lijndienstvlucht
3 n Luostotunturi Chalets -  Luosto (110 km)
3 n Holiday Club appartementen -  Saariselkä (170 km)
3 n Immelmökit Chalets - Levi (Sirkka) (245 km)
3 n Loma Vietonen -  Meltosjärvi (200 km)
Vlucht Rovaniemi – Helsinki – Amsterdam per Finnair lijndienstvlucht (75 km)  

Tijdens de reis is een auto cat. A (Nissan Micra of soortgelijk) inbegrepen. Voor de voorwaarden en toeslagen overige categorieën klik hier

Mokki tour Ilmarinen

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 naar het hoge noorden

  Na uw vlucht via Helsinki naar Rovaniemi, staat uw huurauto klaar op de luchthaven. Uw eerste verblijfsplaats is Luosto op 110 km van de luchthaven. (Bij uw verblijf zijn bedlinnen + 1 handdoek p.p. en eindschoonmaak inbegrepen.)

  Dag 2 en 3 verblijf in Luosto

  Verblijf in een bosrijke omgeving. Het naastgelegen hotel beschikt over een spacentrum waarvan gebruik kan worden gemaakt (niet gratis). Tevens kunt u de mijn gaan bekijken waar arctische edelstenen worden gevonden.

  Dag 4 naar Saariselkä

  De route leidt u verder noordwaarts naar Saariselkä. Onderweg komt u door een streek waar nog steeds met de pan goud wordt gevonden. Een stop bij het Goudmuseum in Tankavaara is dan ook aan te bevelen. U verblijft in een appartement in het centrum van Saariselkä. (Bij uw verblijf zijn bedlinnen + 1 handdoek p.p. en eindschoonmaak inbegrepen.)

  Dag 5 en 6 omgeving van Saariselkä

  U heeft de mogelijkheid een wandeling te maken of een fiets te huren om zo een fietstocht per mountainbike te gaan doen in het naastgelegen en schitterende Urho Kekkonen Nationaal Park. Fiets- en wandelpaden staan goed aangegeven. Er zijn diverse andere activiteiten mogelijk.

  Dag 7 naar Levi

  Eén van de fraaiste trajecten in Lapland via Inari naar Levi (ook wel Sirkka genaamd). Wij raden u aan onderweg in Inari een stop te maken bij het Siida Sami Museum, waar u naast de geschiedenis van de Lapse cultuur ook veel te zien krijgt over de natuurverschijnselen middernachtzon en het noorderlicht in een multimediashow. In Levi overnacht u in Immelmökit Chalets. (Bedlinnen + 2 handdoeken € 14 per set, eindschoonmaak € 140-150.)

  Dag 8 en 9 omgeving Levi

  Verblijf in Levi. U bevindt zich temidden van de prachtige natuur, waar vele activiteiten worden georganiseerd.
  Reist u met kinderen, breng dan een bezoek aan het rendierenpark of het Bike Park.

  Dag 10 naar Meltosjärvi

  Door een landschap met vele heuvels en uitgestrekte bossen reist u zuidwaarts naar Meltosjärvi. Drie nachten in Loma Vietonen. (Bedlinnen + 2 handdoeken € 16 per set, eindschoonmaak inbegrepen.)

  Dag 11 en 12 middenin de natuur

  U verblijft temidden van de natuur. Vele activiteiten zijn mogelijk, zoals wandelingen met een gids, vissen, fietsen, vlotcruisen of kanoën. U heeft ook gelegenheid een tripje naar Rovaniemi te maken voor bezoek aan Polaria en Santa Village.

  Dag 13 terugvlucht

  Vertrek voor de terugreis vanaf Rovaniemi Airport. U vliegt via Helsinki terug naar Nederland.
 • Mökki’s

  Mökki’s zijn comfortabele en knusse hutten, speciaal door ons geselecteerd op de mooiste plekjes en omgeven door mooie natuur in verschillende gebieden van Finland. Soms maken ze deel uit van een camping of  huttencomplex, met faciliteiten voor de gasten. De mökki’s bestaan uit een woonkamer, een of twee aparte slaapkamers, douche en toilet, volledig ingerichte keuken(hoek) met kookgerei, bestek etc. U kunt bij reservering opgeven of u het linnengoed wilt huren. U kunt er ook voor kiezen om de kosten hiervoor te besparen door zelf linnengoed of slaapzakken mee te nemen. Dekens of dekbedden zijn aanwezig.
  De mökki’s dienen door u schoon achtergelaten te worden, maar indien gewenst, kan tegen betaling de eindschoonmaak ter plaatse geregeld worden.  

  Midzomernacht

  Rond 21 juni wordt in de Scandinavische landen midzomernacht gevierd. In Finland is dit op vrijdag avond 19 juni en zaterdag 20 juni 2020. Dit is dan ook een geliefde reisperiode. Diverse accommodaties zijn rond die tijd al vroeg volgeboekt. Bovendien kunnen de accommodatieverschaffers vanwege de grote vraag een extra toeslag berekenen. Op tijd reserveren is aan te raden!

 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding