8 Resultaten

Hurtigruten Antarctica

Vredige natuur op het witte continent

Reis mee aan boord van Hurtigruten expeditieschip MS Fram, MS Midnatsol op een ontdekkingsreis naar Antarctica, een onvergetelijke belevenis. De nieuwste aanwinsten in de expeditievloot MS Roald Amundsen en MS Fridtjof Nansen, doen dit zelfs in volledige stilte, dankzij hun hybride aandrijving. Met het hoogste comfort en hoge ijsklasse brengen de Hurtigruten schepen u dieper dan ooit tevoren in de ijskoude wereld van de zuidelijke poolcirkel, tot aan Marguerite Bay. Onze ervaren lectoren vertellen u aan boord over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied, waarna u het "live" per Polar Circle boot/zodiak gaat verkennen.

Ga met ons mee en ontdek het unieke landschap van deze antarctische streek: de steil oprijzende met sneeuw en ijs bedekte bergflanken van de Zuid Shetland eilanden. De meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de Antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en pas in het voorjaar weer vrijgegeven. Boven alles imponeert het ijs met verrassende facetten. Bijvoorbeeld de tafelijsbergen die tot 60 meter hoog boven het water uitsteken en onder water tot wel 400 meter verbergen.

Ook de antarctische dierenwereld fascineert met superlatieven. Het zuidelijk poolgebied heeft als bewoners walvissen, robben, zeevogels en de grootste pinguin kolonie ter wereld. Het is werkelijk heel bijzonder deze "ingezetenen" in de vrije natuur gade te slaan.

Verheug u op een intensieve en unieke Hurtigruten zeereis expeditie, die u zich nog lang zult blijven herinneren.
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding