1 Resultaten

Hurtigruten Bergen - Kirkenes - Bergen

Waar andere cruiserederijen de Noorse kustwateren net ontdekken, varen de schepen van Hurtigruten al 120 jaar lang hun vertrouwde route. Met een vloot van 11 kleine en middelgrote schepen, vertrekt Hurtigruten dagelijks vanuit Bergen voor de reis noordwaarts naar Kirkenes en weer terug, over een route die voor grote mega cruiseschepen niet geschikt is.

Hurtigruten brengt u, ongeacht het jaargetij, dicht bij de Arctische en Subarctische natuur en cultuur in eenzaam gelegen kustnederzettingen. De zeereis voert door zee-engtes en nauwe fjorden, met steil uit de zee oprijzende rotswanden; maar ook langs lieflijke scherenkuststreken. U vaart de horizon niet alleen tegemoet onder de middernachtzon, maar ook onder de sterrenhemel van de poolnacht die door het Noorderlicht lijkt te worden ingekleurd. Uw beleving vindt u niet in een casino of tijdens een theatershow, maar aan dek bijvoorbeeld tijdens de schitterende doorvaart door de Geirangerfjord, Raftsund of de Trollfjord.

Ondanks haar leeftijd is Hurtigruten nog steeds authentiek van karakter. Ook al zijn de schepen gaande weg de jaren van steeds meer comfort voorzien, toch is de sfeer aan boord en het karakter van de reis niet veel veranderd. In elke haven wordt nog steeds vracht ontladen en geladen en gebruikt de lokale bevolking Hurtigruten als lokaal transport. Het merendeel van de bemanning aan boord is afkomstig uit het noorden van Noorwegen en dus van kinds af opgegroeid met Hurtigruten. Daarnaast worden de maaltijden in het restaurant geprepareerd met lokale producten en het menu bepaald door de streek waar het schip zich bevindt.

Voor een authentieke belevenis aan één van ’s werelds mooiste kusten reist u dus vertrouwd met Hurtigruten.

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding