Fly Drive Zweden met KLM

Bestemming: Zweden

Reisduur: 3-28 nachten

Vanaf: 220,75 €

Zweden heeft veel te bieden als vakantieland en per huurauto is het gemakkelijk rijden op de goede Zweedse wegen. Zowel in de zomer als in de winter kunt u genieten van het natuurschoon. Het noorderlicht of middernachtzon in het noorden, skivakantie in de Zweedse bergen of heerlijk ontspannen aan een van de lieflijke plaatsen aan de kust - het is allemaal makkelijk te bereiken per huurauto. Er zijn een aantal toeristenwegen in Zweden; ziet u een bruin bordje met een witte bloem, bevindt u zich op een toeristenweg.

Als u in de winterperiode reist dan zijn alle auto’s van winterbanden voorzien en kunt u ook in dat seizoen prima uit de voeten, eventueel kunt u een 4x4 wagen te huren.

Voordeel voor klanten van BBI Travel: ongelimiteerde kilometers, basis afkoop eigen risico, diefstaldekking, geen stads- of airporttoeslag, autopass/cityfee en winterservicefee!

Het huren van een auto in Zweden is in vergelijking met andere landen niet goedkoop door het korte verhuurseizoen en het feit dat de auto’s door het rijden op niet verharde wegen veel te lijden hebben. Wij werken in Zweden samen met AVIS, een van de grotere autoverhuurders ter wereld en met meer dan 150 huurlocaties in 80 verschillende steden in Zweden. AVIS Zweden staat garant voor goede, nieuwe auto’s en een zeer goede service tegen scherpe tarieven.

Als u een fly drive (vlucht + huurauto) boekt bent u uiteraard vrij in het kiezen van uw accommodatie ter plaatse. In het hoogseizoen raden wij u echter af om op de ´bonnefooi´ te reizen omdat veel hotels en stuga’s lang van te voren zijn volgeboekt.

 • Dag tot dag beschrijving

 • Zweden autohuur

   
  AVIS autohuur Zweden
  Wij werken in Zweden samen met AVIS, een van de grotere autoverhuurders ter wereld en met meer dan 150 huurlocaties in 80 verschillende steden in Zweden. AVIS Zweden staat garant voor goede, nieuwe auto’s en een zeer goede service tegen scherpe tarieven.

  Voordeel voor klanten van BBI Travel: ongelimiteerde kilometers, basis afkoop eigen risico, diefstaldekking, geen stads- of airporttoeslag, autopass/cityfee en winterservicefee!


  Zweden heeft veel te bieden als vakantieland en per huurauto is het gemakkelijk rijden op de goede Zweedse wegen. Zowel in de zomer als in de winter kunt u genieten van het natuurschoon. Het noorderlicht of middernachtzon in het noorden, skivakantie in de Zweedse bergen of heerlijk ontspannen aan een van de lieflijke plaatsen aan de kust - het is allemaal makkelijk te bereiken per huurauto. Er zijn een aantal toeristenwegen in Zweden; ziet u een bruin bordje met een witte bloem, bevindt u zich op een toeristenweg. 
   


  AVIS heeft veel verhuurstations in Zweden Toeren met een huurauto door Zweden

  BELANGRIJKE AUTOHUUR INFORMATIE:
  • Een huurdag is 24 uur, met een marge (grace period) van 1 uur op de laatste dag. Als u de auto later inlevert wordt ter plaatse een extra dag tegen de lokaal geldende tarieven in rekening gebracht.
  • Onze huurtarieven zijn inclusief ongelimiteerde kilometers, lokale belasting (25%), (evt) winterservicefee, VRF (kenteken regestratie toeslag), stads- of airporttoeslag, diefstaldekking en standaard CDW (Collission Damage Waiver) verzekering. Brandstof is niet inbegrepen. 

  • De aanvangsdatum is bepalend voor de huurprijs van de gehele huur als deze in twee verschillende seizoenen valt.

  • De luchthaventoeslag voor het afhalen op één van de luchthavens is bij BBI Travel inclusief (mits binnen openingstijden). Let op: bij veel andere verhuurders wordt hiervoor ter plaatse nog een toeslag berekend van € 40-50!

  • Een creditcard op naam van de huurder met voldoende saldo om het eigen risico af te dekken is verplicht. Prepaid creditcards of debitcards worden niet geaccepteerd.

  • De auto wordt met een volle tank benzine afgeleverd. Wij adviseren de auto ook weer met een volle tank in te leveren. Als u de auto niet met een volle tank terugbrengt wordt de auto afgetankt en de verbruikte benzine (met een toeslag van 30% van de prijs van het aftanken) in rekening gebracht.

  • Minimum leeftijd: 21 jaar. Voor chauffeurs in de leeftijdscategorie 21-25 geldt geen extra toeslag maar wel een extra eigen risico van SEK 2500,- (extra bovenop de normale eigen risico). Een internationaal rijbewijs in het Engels is nodig. 

  • De huurauto is verzekerd met een eigen risico bij diefstal of schade van SEK 7.500 (ca. € 750,-). U kunt ter plaatse een Super CDW verzekering (SCDW) afsluiten tegen een premie van ca. € 11 per dag, waarmee het eigen risico wordt gereduceerd tot 0.

  • Kosten tweede bestuurder is SEK 40 per dag (tot maximaal SEK 400). Deze dient ter plaatse te worden betaald. 

  • Te huren extra’s: GPS Navigatiesysteem SEK 125 per dag (maximaal SEK 625), kinderstoel (baby/kindstoel SEK 125 per dag/max. SEK 500, one-way fee SEK 469 | kinderzitje SEK 30 per dag/max SEK 120, one-way fee SEK 375), mobile WiFi SEK 125 per dag en skidrager SEK 175.

  • Kosten voor een "one way"-huur (op andere locatie inleveren als waar u de auto heeft afgehaald) zijn afhankelijk van het aantal kilometers. Auto’s van categories A en B kunnen niet als one way worden gehuurd.
   Afstand:
   0 - 200 km     SEK   625,00
   201-400 km   SEK   937,00
   401-600 km   SEK 1250,00
   601-800 km   SEK 1562,50
   801-meer      SEK 2343,50
   Visby           SEK 7812,50
   Internationaal is soms op aanvraag mogelijk.

  • De automerken en modellen zijn als voorbeeld genoemd om een indruk te geven van het type auto van deze categorie. Het merk en/of model kunnen niet worden gegarandeerd. Alle auto’s hebben een radio/cd speler.

  • Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor uw eindafrekening met de autoverhuurder. Het huurcontract dat ter plaatse wordt opgemaakt is een overeenkomst tussen de bestuurder en de verhuurder, waarin wij geen partij zijn.
   

  Auto Cascoverzekering
  Zelfs als u ter plaatse de Super CDW verzekering afsluit blijft veel schade voor eigen rekening. Wij adviseren u daarom deze Super CDW verzekering niet af te sluiten, maar in plaats hiervan via ons bij boeking de veel voordeliger Auto Cascoverzekering af te sluiten tegen een premie van € 6 per auto per dag (incl. 21% assurantiebelasting / excl. € 4,24 poliskosten), waarmee u volledig bent verzekerd, zonder eigen risico. In geval van schade wordt het in Noorwegen aan de autoverhuurder betaalde eigen risico na terugkomst in Nederland bij de Europeesche Verzekeringsmaatschappij terug geclaimd.

  De autocascoverzekering dekt zowel normale schade tot een maximum bedrag van € 3500, als de zogenaamde uitgesloten schades tot max. € 7000. Onder uitgesloten schade wordt bijv. beschouwd: schade aan banden, wielen, ophanging, bodem, glas, interieur, radio en sleutels. Kortom, u betaalt voor deze verzekering minder premie, maar heeft meer dekking dan wanneer u ter plaatse de Super CDW en andere aanvullende verzekeringen afsluit. Diefstal valt niet onder de dekking van de cascoverzekering.

  De verschillende autotypes:

   AVIS Noorwegen huurauto categorie A

  Cat.A, Mini, Fiat 500 (3-deurs) of gelijkwaardig, 4 personen + 1 koffer
   
  AVIS Zweden huurauto categorie B
  Cat.B, Compact, Toyota Yaris (5-deurs) of gelijkwaardig, 4 personen + 2 koffers
   
   AVIS Zweden huurauto categorie C
  Cat.C, Economy, VW Golf (5 deurs) of gelijkwaardig, 5 personen + 3 koffers
  AVIS Zweden huurauto categorie D
  Cat.D, Economy automaat, Volvo V40 (5-deurs) of gelijkwaardig, 5 personen + 3 koffers
  AVIS Zweden huurauto categorie E
  Cat.E., Economy, Nissan Qashqai (5-deurs) of gelijkwaardig, 5 personen + 3 koffers
  AVIS Zweden huurauto categorie F
  Cat.F, Premium, Audi A6 Sedan (5-deurs) of gelijkwaardig, 5 personen + 4 koffers
  AVIS Zweden huurauto categorie G
  Cat.G, Economy, Toyota Auris SW /Opel Astra SW (5-deurs) of gelijkwaardig, 5 personen + 4 koffers

  AVIS Zweden huurauto categorie H
  Cat.H, Economy, Skoda Octavia SW (5-deurs) of gelijkwaardig, 5 personen + 4 koffers
  AVIS Zweden huurauto categorie I
  Cat.I, Groot, Opel Insignia SW (5-deurs) of gelijkwaardig, 5 personen + 4 koffers 
  AVIS Zweden huurauto categorie J
  Cat.J, Premium automaat, Volvo V60SW / Audi A SW (5-deurs) of gelijkwaardig, 5 personen + 4 koffers
  AVIS Zweden huurauto categorie K
   
  Cat.K, Economy automaat, Toyota Auris kombi automaat (5-deurs) of gelijkwaardig, 5 personen + 2 koffers

  AVIS Zweden huurauto categorie N
   
  Cat.N, Minibus, VW Sharan (5-deurs) of gelijkwaardig, 7 personen + 2 koffers
 • KLM vluchtinformatie Zweden

  Een vakantie die begint met KLM, begint goed. U kunt tijdens de vlucht ontspannen achterover leunen in uw vliegtuigstoel. Er wordt een drankje geserveerd waarbij u de keuze heeft uit vruchtensappen, frisdranken, wijnen, bier en koffie of thee en een heerlijke sandwich. Op vluchten tot 120 minuten wordt i.p.v. een sandwich vaak een zoete of hartige snack geserveerd.

     

  Bagage
  Aan boord van KLM mag u handbagage meenemen, bestaande uit 1 bagagestuk met een maximale afmeting van max. 55 x 25 x 35 cm. + 1 accessoire (bijv. handtas of laptop), samen maximaal 12 kg. Let op: het is verboden vloeistoffen mee te nemen in uw handbagage. Dit geldt bijv. voor flesjes water/frisdrank, tandpasta, crèmes, deodorant, haarlak, gel, shampoo, zonnebrandolie etc. De enige uitzonderingen hierop zijn babyvoeding en medicijnen die u tijdens de vlucht nodig heeft. U mag alleen nog vloeistoffen of gels meenemen in verpakkingen van niet meer dan 100 ml. indien deze bij de handbagagecontrole apart worden aangeboden in een hersluitbaar doorzichtig plastic zakje (niet groter dan 1 liter) en maximaal 1 per persoon.

  Ruimbagage
  Voor ruimbagage wordt door KLM € 25 per enkele reis voor het eerste stuk ruimbagage van max. 23 kg berekend, indien dit voor aankomst op de luchthaven ingecheckt wordt. Als u ruimbagage wil meenemen kunt u dit opgeven wanneer u online incheckt voor uw vlucht op de KLM website (mogelijk vanaf 30 uur voor vertrek). Voor inchecken op de luchthaven geldt een tarief van € 35 per enkele reis voor het eerste stuk ruimbagage van max. 23 kg.

  Flying Blue
  Voor Flying Blue deelnemers geldt dat 1 bagagestuk van max. 23 kg tegen betaling van € 15 per enkele reis meegenomen mag worden. Dit dient voor aankomst op de luchthaven geboekt te worden. Door bij het het online inchecken uw persoonlijke lidmaatschapsnummer in uw boeking te vermelden kunt u van dit voordeliger tarief profiteren. De kosten voor het boeken op de luchthaven bedragen € 20 per enkele reis voor het eerste stuk ruimbagage van max. 23 kg. Indien u al Flying Blue Member bent, dan geeft u uw registratienummer bij boeking aan ons door en staat dit nummer op uw e-ticket.

  Wilt u zich aanmelden als Flying Blue Member dan kan dit gratis, heel gemakkelijk en snel via deze link . U ziet na aanmelding direct uw deelnemersnummer (10 cijferig) op het scherm en ontvangt deze ook op uw mailadres. U kunt dit nummer per mail (o.v.v. uw dossiernummer) of telefonisch aan ons doorgeven, dan zorgen wij dat het alsnog in uw KLM boeking wordt vermeld voordat u gaat inchecken.

  Bijzondere bagage

  Voor de tarieven en voorwaarden voor het meenemen van bijzondere bagage zoals ski-uitrusting, fietsen, hengels of golfbags klik hier .

  Alle bovenstaande informatie is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

  Bestemmingen in Zweden
  KLM heeft een groot aantal dagelijkse vluchten naar Zweden. Hieronder vindt u de de vliegschema’s en tarieven (onder voorbehoud van wijziging):

  Gotenburg

  Traject  Periode  Vluchtdagen  Vluchtnummer  Tijden
  Amsterdam - Gotenburg  28/10-25/3  Dagelijks  KL1153  08:00-09:30
       Dagelijks  KL1155  12:10-13:40
       Dagelijks  KL1161  14:15-15:40
       Dagelijks  KL1159  16:20-17:45
     25/3-27/10  Dagelijks  KL1153  07:50-09:20
       Dagelijks  KL1155  09:50-11:20
       Dagelijks  KL1157  12:15-13:40
       ma t/m vr,zo  KL1159  14:20-15:45
       Dagelijks  KL1161  16:20-17:45
       Dagelijk  KL1163  21:15-22:45
  Gotenburg - Amsterdam  28/10-25/3  Dagelijks  KL1152  06:00-07:35
       Dagelijks  KL1154  10:00-11:35
       Dagelijks  KL1156  14:10-15:45
       Dagelijks  KL1162  16:10-17:45
       Dagelijks  KL1160  18:15-20:00
     25/3-27/10  Dagelijks  KL1152  06:10-07:40
       Dagelijks  KL1154  09:50-11:25
       Dagelijks  KL1156  12:05-13:35
       ma t/m vr,zo  KL1160  16:10-17:45
       Dagelijks  KL1162  18:15-19:50

   

  Vliegtarief per persoon inclusief luchthavenbelastingen vanaf € 218,00

   

  Linköping

  Traject  Periode  Vluchtdagen  Vluchtnummer  Tijden
  Amsterdam - Linköping  28/10-25/3  Dagelijks  KL1181  09:40-11:25
       Dagelijks  KL1179  15:30-17:15
       ma t/m vr,zo  KL1183  20:55-22:40
     25/3-27/10  ma t/m vr  KL1179  09:40-11:25
       Dagelijks  KL1181  14:20-16:00
       Dagelijks  KL1183  21:00-22:45
  Linköping - Amsterdam  28/10-25/3  Dagelijks  KL1178  06:00-07:50
       Dagelijks  KL1182  11:55-13:45
       ma t/m vr,zo  KL1180  17:45-19:35
     25/3-27/10  Dagelijks  KL1178  06:05-07:50
       ma t/m vr  KL1180  11:55-13:40
       ma t/m vr,zo  KL1182  16:30-18:20

   

  Vliegtarief per persoon inclusief luchthavenbelastingen vanaf € 216,00

   

  Stockholm

  Traject  Periode  Vluchtdagen  Vluchtnummer  Tijden
  Amsterdam - Stockholm  28/10-25/3  ma t/m vr  KL1105  06:50-08:55
       Dagelijks  KL1107  08:20-10:35
       Dagelijks  KL1109  10:40-12:45
       Dagelijks  KL1115  14:35-16:35
       ma t/m vr,zo  KL1117  17:00-19:15
       Dagelijks  KL1121  20:50-22:55
     25/3-27/10  Dagelijks  KL1105  06:50-08:55
       ma t/m za  KL1107  08:45-10:45
       Dagelijks  KL1109  10:55-12:55
       Dagelijks  KL1115  14:40-16:40
       ma t/m vr,zo  KL1117  17:30-19:30
       Dagelijks  KL1121  20:50-22:55
  Stockholm - Amsterdam  28/10-25/3  Dagelijks  KL1104  06:30-08:35
       ma t/m vr  KL1198  09:30-11:35
       Dagelijks  KL1108  11:15-13:20
       Dagelijks  KL1110  13:30-15:35
       Dagelijks  KL1116  17:20-19:35
       ma t/m vr  KL1118  19:50-21:55
     25/3-27/10  Dagelijks  KL1104  06:30-08:40
       Dagelijks  KL1106  09:35-11:35
       ma-za  KL1108  11:30-13:35
       Dagelijks  KL1110  13:40-15:45
       Dagelijks  KL1116  17:30-19:35
       ma t/m vr, zo  KL1118  20:20-22:25

   

  Vliegtarief per persoon inclusief luchthavenbelastingen vanaf € 136,00

   

  Vaxjo

  Traject  Periode  Vluchtdagen  Vluchtnummer  Tijden
  Amsterdam - Vaxjo  14/5-27/10  Dagelijks  KL1089  12:00-13:35
     28/10-25/3  ma,wo t/m vr,zo  KL1089  12:00-13:35
  Vaxjo - Amsterdam  14/5-27/10  Dagelijks  KL1090  14:05-15:50
     28/10-25/3  ma,wo t/m vr,zo  KL1090  14:05-15:50

   

  Vliegtarief per persoon inclusief luchthavenbelastingen vanaf € 190,00

   

   

   


 • Algemene informatie Zweden

   
  STREEKINFORMATIE & BEZIENSWAARDIGHEDEN

  Klik hier voor Zuid-Zweden
  Klik hier voor West-Zweden
  Klik hier voor Midden-Zweden
  Klik hier voor Noord-Zweden
  Klik hier voor Stockholm


  Zweden

  HET LAND
  Met een oppervlakte van bijna 450.000 km², 11 keer groter dan Nederland, is Zweden het grootste land van Scandinavië. In totaal wonen er ruim 9 miljoen mensen in Zweden, waarvan 17.000 Samen in het noorden. Een groot deel van het land is bedekt met bos en 9% bestaat uit meren en rivieren. In het zuiden en oosten is het landschap heuvelachtig. Hier zijn ook de twee grootste meren van Zweden te vinden: het Vättern en Vänern. Richting de Noorse grens en het noorden wordt het ruiger en bergachtiger. Verdeeld over Zweden zijn er 2 nationale parken. Zweden is een constitutionele monarchie met een parlement. In de de hoofdstad Stockholm zetelt de regering en het parlement en woont de koning, Carl-Gustav XVI.

   Midsummer Celebration Lena Granefelt imagebank sweden.se

  REISINFORMATIE
  Zweden is op diverse manieren aan te reizen. Per vliegtuig kan vanaf Schiphol rechtstreeks gevlogen worden naar Göteborg, Stockholm en Linköping. SAS onderhoudt diverse binnenlandse vluchtverbindingen.Ook per ferry is Zweden te bereiken. Er zijn diverse mogelijkheden, zo biedt Stena Line afvaarten aan vanaf Kiel in Duitsland naar Göteborg en vaart Finnlines vanuit het Duitse Travemünde naar Malmö. Wie niet wil varen kan via bruggen reizen, via Denemarken. De 16 km lange Öresundbrug verbindt  Kopenhagen en Malmö in Zuid-Zweden. Voor deze brug geldt dat tol betaald dient te worden.
   
  TIJDSVERSCHIL
  Er is geen tijdsverschil tussen Zweden en Nederland.

  PASPOORT
  Nederlanders hebben een geldig paspoort of Europese identiteitskaart nodig. Voor andere nationaliteiten kan een visum vereist zijn. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor geldige reisdocumenten.

  VALUTA

  De valuta in Zweden is de Zweedse Kroon (SEK 100 = ca. € 11,30 stand februari 2014). Creditcards als Visa en Mastercard zijn gangbare betaalmiddelen. Met uw bank- of giropas kunt u bij bankautomaten pinnen.  
   
  TAAL
  De nationale talen zijn Zweeds en Samisch, maar de meeste mensen spreken tevens goed tot redelijk Engels. 
   
  ELEKTRICITEIT
  Het voltage in Zweden is 220 volt. De tweetandstekkers zijn hetzelfde als in Nederland.
   
  MOBIEL TELEFONEREN
  In de bewoonde gebieden heeft u een goed bereik met uw mobiele telefoon, in afgelegen gebieden kan het bereik minder zijn.
   
  DAGLICHT
  De noordelijke ligging van Zweden heeft invloed op het daglicht. In het noorden, in Lapland, komt de zon in december helemaal niet op en is het overdag schemerig. Dit is een zeer bijzondere ervaring. De Lappen zelf spreken van blauw licht, dit omdat de witte sneeuw weerkaatst en het ’donker’ niet pikdonker maakt, maar juist een blauwe gloed geeft. Vanaf januari worden de dagen steeds langer tot in de zomer gedurende een periode de zon helemaal niet ondergaat: de middernachtzon. In Björkliden bijvoorbeeld is het 24 uur per dag licht van 17 juni tot 19 juli, terwijl in Kiruna van 31 mei tot 11 juli de zon niet ondergaat. 

  KLIMAAT
  Het weer in Zuidwest-Zweden is te vergelijken met het weer in Nederland. De zomers zijn net zo warm, maar minder regenachtig en duren minder lang. Meer naar de Noorse grens heerst een landklimaat en verder naar het noorden een poolklimaat. Hier zakken de temperaturen in de winter ver beneden 0° C.

  AUTORIJDEN
  Zweden kent een goed onderhouden wegennet. De belangrijkste verbindingen, onder andere tussen de steden Stockholm en Göteborg, zijn snelwegen. Verder zijn er goed berijdbare tweebaans- en driebaanswegen. In de bossen van Midden- en Noord-Zweden en op het platteland komen daarnaast veel onverharde wegen voor. Met name in Midden- en Noord-Zweden, vooral in de schemering, is de kans aanwezig dat groot wild oversteekt. Winterbanden zijn verplicht van 1 december tot 1 april bij winterse omstandigheden.

  Eland
   
  TOLWEGEN EN MILIEUBELASTING
  Voor de Sontbrug wordt tol geheven, verder zijn er geen tolwegen in Zweden. Wel geldt voor de steden Göteborg en Stockholm een zogenaamde congestion tax. Buitenlandse voertuigen zijn hier van uitgesloten. Bij huurauto’s is de belasting over het algemeen bij de prijs inbegrepen.

  VEERPONTEN
  In Zweden kunt u op verschillende plaatsen, bij rivieren en in de archipels, te maken krijgen met veerponten. Reserveren is hierbij niet nodig. De ferry’s varen met grote regelmaat, zodat u over het algemeen niet lang hoeft te wachten. Betaling is ter plaatse met contant geld. Door de staat beheerde veerponten zijn gratis.

  FEESTDAGEN IN 2014

  Bijzondere feestdagen in Zweden zijn:

  06 juni Nationale Feestdag
  21 juni Midzomeravond
  22 juni: Midzomerdag
  02 november: Allerheiligen
  13 december: Sint-Lucia
   
 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding