Combinatiereis IJsland, Toronto & Niagara Falls 8 dagen

Bestemming: IJsland

Reisduur: 6 nachten

Vanaf: 1.331,00 €

 • Niagara Falls
 • Geysir
 • Toronto CN Tower
 • Blue Lagoon
 • Geysir
 • Gullfoss
 • Toronto
 • Reykjavik Halgrimmskirkja
 • Niagara Falls
 • Toronto Royal Ontario Museum
 • Toronto Kensington Market
 • Downtown Toronto
 • Toronto Skyline
 • Thingvellir
 • Niagara Falls
 • Toronto Eaton Place
 • Niagara Falls

Vanwege de ligging van IJsland, halverwege Europa en Amerika, zijn er aantrekkelijke mogelijkheden om een bezoek aan IJsland te combineren met Amerika of Canada. Een groter contrast tussen de prachtige natuur van IJsland en de metropool Toronto is nauwelijks denkbaar. Toronto is een hippe stad met leuke wijken als Chinatown, Kensington Market en Little Italy, met gezellige restaurants. Winkelen kunt u o.a. in het enorm grote Eaton Centre. Ook een bezoek aan het interessante Royal Ontario Museum mag u niet overslaan. Maak een boottochtje naar Toronto Island Park, waar u prachtig uitzicht heeft over de skyline. Ga met de lift naar de top van de CN Tower, waar een observatieplatform is met een glazen vloer. Wij stelden een aantrekkelijk arrangement samen, waarbij u ook twee nachten verblijft bij de beroemde Niagara watervallen, die op slechts anderhalf uur rijden van Toronto liggen. Er zijn in IJsland excursies inbegrepen naar de Blue Lagoon, Geysir, het Thingvellir nationale park en de spectaculaire Gullfoss waterval. De "vanaf" prijs is gebaseerd op deelname van 4 personen in een 4-persoonskamer.

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1: Amsterdam - Keflavik - Reykjavik

  Vlucht naar Keflavik. Transfer naar de unieke Blue Lagoon , waar u een heerlijk bad kunt nemen in het felblauw gekleurde warme water (entree inbegrepen). Transfer naar Hotel Fron (of gelijkwaardig) in het centrum van Reykjavik.

  Dag 2: Verblijf in Reykjavik - Golden Circle

  Vandaag staat de Golden Circle excursie op het programma, met bezoeken aan het Thingvellir National Park, de indrukwekkende Gullfoss waterval en Geysir, met de frequent spuitende Strokkur geiser.

  Dag 3: Reykjavik - Keflavik - Toronto

  Transfer naar Keflavik, waar om 17.00 uur de vlucht naar Toronto vertrekt. Aankomst om 18.55 uur lokale tijd. Transfer naar uw driesterren hotel in het centrum van Toronto.

  Dag 4: Verblijf in Toronto

  Gelegenheid om Toronto te verkennen. Interessant zijn o.a. het Harbourfront Centre, de CN Tower, de Art Gallery Of Ontario, het Royal Ontario Museum, de vele winkels in het Eaton Centre, St.Lawrence Market of een boottripje naar Toronto Island Park, met mooi uitzicht op de skyline. In de wijk Little Italy vindt u veel leuke restaurants.

  Dag 5: Toronto - Niagara

  Per bus naar de Niagara watervallen; een mooie rit van ca.1,5 uur langs Lake Ontario. ‘ s Middags kunt u de waterval bekijken vanaf het observatiedeck bij de Skylon Tower of een wandeling maken achter de waterval, door de tunnels van de Journey Behind The Falls. ’s Avonds wordt de waterval prachtig verlicht. Overnachting in Niagara Falls.

  Dag 6: Verblijf in Niagara

  Verblijf in Niagara Falls. Gelegenheid excursies te maken zoals de Hornblower (een boottocht vlak langs de watervallen), de Journey Behind The Falls, de Niagara Fury 4D Experience of the White Water Walk. Met de Niagara Falls Adventure Pass kunt u de 4 meest populaire attracties bezoeken en tevens 48 uur lang gebruik maken van de hop-on-hop-off bussen tussen de verschillende attracties en de hotels. Ook leuk is een bezoek aan het pittoreske plaatsje Niagara On The Lake, waar u kunt winkelen. Overnachting in Niagara Falls.

  Dag 7: Niagara - Toronto - Keflavik

  Bustransfer naar Toronto Airport. Vertrek om 21.00 uur met Icelandair naar Keflavik.

  Dag 8: Keflavik - Amsterdam

  Aankomst om 06.20 uur, waar u overstapt op de vlucht naar Amsterdam, die om 07.40 uur vertrekt. Aankomst in Amsterdam om 12.40 uur.
 • Optioneel bij te boeken :

  Toronto CN Tower & Ripley’s Aquarium:

  Dag 4: entrée CN Tower & Ripley’s Aquarium

  + Niagara Falls Adventure Pass Classic

  Dag 6: Hornblower Cruise, White Water Walk, Journey Behind The Falls & de Niagara Fury 4D Experience + 48 uurs WeGo Pass

  Beide passen samen: € 117 p.p. , kinderen 4 t/m 11 jaar € 79.


 • Informatie IJsland

  Klik hier voor de vliegtarieven en vluchtschema’s

  Klik hier voor de autohuurprijzen en voorwaarden

  KLIK HIER VOOR BELANGRIJKE INFORMATIE I.V.M. DE VERPLICHTE CORONA TEST

  IJSLAND 

  Het land
  Het vulkanische eiland in de Atlantische Oceaan biedt, met een oppervlakte van 103.000 km2 (3 x zo groot als Nederland), veel plaats aan haar 360.000 inwoners. Met 3 inwoners per km2 is IJsland het meest dunbevolkte land van Europa. De hoofdstad Reykjavik ligt in het zuidwesten, waar ca. 2/3 van de bevolking woonachtig is. De rest van het land is dus zeer dunbevolkt en bestaat uit zeer kleine gemeenschappen met beperkte faciliteiten qua winkels, restaurants en bars etc. Met ca. 20.000 inwoners is Akureyri de "capitool" van het Noorden. De internationale luchthaven Keflavik ligt op het schiereiland Reykjanes, op ca. 45 km. van Reykjavik. Iets meer dan 10% van het land is bedekt met gletsjers, 60% van het binnenland is onbewoonde hoogvlakte en woestijn, die uitsluitend in de zomermaanden met 4x4 voertuigen bereikt kan worden. Begroeide gebieden, heetwaterbronnen, lavavelden, adembenemende fjorden en tal van meren en watervallen vormen, naast het bewoonde kustgebied, het overige deel van IJsland. De best begaanbare weg is de ringweg, ook wel ´Route 1´ genaamd. Deze vrijwel geheel geasfalteerde weg voert met ca. 1340 km rondom het gehele eiland, langs vele bekende bezienswaardigheden, met uitzondering van de Westfjorden. In het binnenland vindt men veel met gravel verharde wegen. De wegnummers beginnend met een F zijn alleen zomers te berijden met terreinwagens met vierwielaandrijving, waarbij er sprake kan zijn dat u rivierbeddingen moet doorkruisen. Op de website
  www.road.is kunt u zien welke wegen open zijn.
   


  IJsland specialist
  BBI Travel is door Inspired by Iceland (het nationale toeristenbureau Visit Iceland) gecertificeerd als een echte IJsland specialist. Voor vragen en advies kunt u altijd contact met een van onze specialisten opnemen.

  Transfers
  In aansluiting op alle vluchten rijden de de Airport Express (uitgevoerd door Gray Line) , de FlyBus (uitgevoerd door Reykjavik Excursions) en Airport Direct (uitgevoerd door Reykjavik Sightseeing) zeer frequent tussen de luchthaven Keflavik en Reykjavik. De kosten hiervan zijn ca. € 30 p.p. per enkele reis. De bussen vertrekken ongeveer om het half uur en de reisduur van de luchthaven naar het centrale busstation in Reykjavik is ca. 45 minuten. Hier stapt u over op een kleinere bus die u naar uw hotel brengt. Voor hotels gelegen in de oude binnenstad gelden parkeerrestricties en u wordt dan afgezet/opgehaald bij een centrale bushalte niet ver van uw hotel. 

  Tijdsverschil

  Het tijdverschil tussen IJsland en Nederland bedraagt s’ zomers - 2 uur en tijdens onze wintertijd - 1 uur.

  Reisdocumenten
  IJsland maakt deel uit van het Schengengebied, maar is geen lid van de EU. Nederlanders hebben een geldig paspoort of Europese identiteitskaart nodig. Als u uit een land komt dat niet is aangesloten bij de EEA/EFTA (European Economic Area) dient het paspoort nog tot 3 maanden na terugkomst geldig te zijn. Voor andere nationaliteiten kan een visum vereist zijn.

  Valuta
  De valuta op IJsland is de IJslandse Kroon (1 = ca. 149 ISK, notering juni 2020). Creditcards als Visa en Mastercard zijn gangbare betaalmiddelen, ook voor kleine uitgaven als een kop koffie etc. Bij veel onbemande benzinestations kunt u alleen met een creditcard tanken. Met uw EC-bankpas kunt u bij bankautomaten pinnen. De meeste Nederlandse banken handelen niet in ISK, dus u dient in IJsland geld te pinnen of om te wisselen.
   
  Taal
  De nationale taal is IJslands, maar de meeste mensen spreken er tevens goed tot redelijk Engels. Gastvriendelijkheid wordt in IJsland met hoofdletters geschreven, vandaar dat u tijdens uw reis altijd op de hulpvaardige IJslanders kan terugvallen.
   
  Electriciteit
  Het voltage in IJsland is 220 volt en de stekkers zijn hetzelfde als in Nederland.
   
  Telefoneren
  In de bewoonde gebieden en langs de ringweg heeft u een goed bereik met uw mobiele telefoon, maar
  in grote gebieden in het onbewoonde binnenland van IJsland is vaak geen bereik.
   
  Daglicht
  Vanwege de noordelijke ligging van IJsland, vlak onder de poolcirkel, is het in de zomermaanden overal lang licht, ook ’s nachts. In juni gaat in het Noorden de zon helemaal niet onder en kan de middernachtzon worden bewonderd. ´s Winters (november - februari) hebben de kortste dagen 5 tot 6 uur daglicht. Het wordt echter nooit geheel donker, en al helemaal niet als de mooie Poolsterren aan een heldere hemel staan. Bij helder weer is in de herfst en de winter vaak het prachtige Noorderlicht (Aurora Borealis) te zien. Al vanaf maart is het in IJsland weer langer licht als in Nederland.
   
  Temperatuur
  IJsland is niet zo koud als de naam doet vermoeden. Het klimaat wordt door de warme golfstroom beïnvloed, waardoor de temperatuur in de winter niet zo ver daalt als men zou denken. Op IJsland is sprake van redelijk milde winters en koele zomers. De gemiddelde temperatuur ligt ´s winters tussen +5°en -5° Celsius en ´s zomers tussen +10° en +15° Celsius. Belangrijk is om de juiste kleding voor elk weertype mee te nemen. De weersomstandigheden kunnen er snel wisselen; een bekend gezegde in IJsland is; "als het weer je niet bevalt moet je vijf minuten wachten". IJsland wordt door de warme golfstroom beïnvloed, waardoor de temperatuur in de winter niet zo ver daalt als men zou denken. Op IJsland is sprake van milde winters en koele zomers. De gemiddelde temperatuur ligt ´s winters tussen +5°en -5°Celsius en ´s zomers tussen +10° en +14° Celsius. Belangrijk is om de juiste kleding voor elk weertype mee te nemen. De beste reistijd is van juni tot half september. Wie van de winter houdt kan het beste tussen januari en maart naar IJsland reizen. 
    
   
  Beste reistijd
  De beste reistijd ligt tussen juni en begin september. Het hoogseizoen loopt van juni tot augustus; voor deze periode adviseren wij uw accommodatie tijdig te reserveren om teleurstelling te voorkomen. In mei en september kan (in het noorden vaker als in het zuiden) soms nog een sneeuwbui voorkomen. In het voor -en najaar zijn de wegen naar de hooglanden niet toegankelijk.

  Autorijden
  De maximaal toegestane snelheid in IJsland is 50 km. binnen de bebouwde kom en 90 km. per uur buiten de bebouwde kom (80 km.op gravelwegen). Het is in IJsland verplicht (ook overdag) met verlichting aan te rijden. "Off Road" rijden is verboden.

  Eten & drinken
  De IJslandse keuken bestaat voornamelijk uit verse visgerechten en lamsvlees. In Reykjavik is een grote keus aan restaurants, ook die zich specialiseren in buitenlandse keukens. Buiten Reykjavik is het aantal restaurants zeer beperkt en is er minder variatie in de menu´s (veelal vis en lamsvlees). Water wordt altijd gratis geserveerd bij de maaltijd. In de meeste hotels is het ontbijt en soms ook het diner in buffetvorm. In het laagseizoen kan het soms voorkomen dat het restaurant van uw accommodatie gesloten is en u moet eten bij een naburig restaurant.Houdt er rekening mee dat de prijzen voor diners, met name buiten Reykjavik aanmerkelijk hoger zijn dan in Nederland. Ook de prijzen voor alcoholische dranken zijn flink hoger dan in Nederland.

  Accommodatie

  Reykjavik heeft veel verblijfsmogelijkheden, variërend van jeugdherbergen tot luxe viersterren hotels. Houdt u er rekening mee dat het hotelclassificatiesysteem in IJsland de hotels vaak iets hoger waardeert als de maatstaven die hiervoor in de rest van Europa worden gehanteerd. Op het dunbevolkte ´platteland´ is de hotelcapaciteit niet erg groot en minder gevarieerd. De hotels zijn in de meeste gevallen eenvoudiger als in Reykjavik en er zijn veel farm- en guesthouses. Sommige guesthouses beschikken alleen over standaard kamers, met gebruik van een gemeenschappelijke badkamer en toilet. 

  Vanwege de enorm toegenomen populariteit van de bestemming IJsland is er vooral buiten Reykjavik een tekort aan overnachtingsmogelijkheden, met name in Oost- en Noord IJsland. In 2010 gingen er jaarlijks 490.000 toeristen naar IJsland en in 2019 meer dan 2 miljoen, wat zorgt voor grote druk op de beschikbare accommodatie. De laatste jaren wordt er veel nieuwe accommodatie bijgebouwd en gerenoveerd/uitgebreid. Accommodaties worden vaak gebouwd met materialen als golfplaten en beton, het zijn materialen die zich goed houden bij de extreme weersomstandigheden, zoals harde arctische zeewinden. Dit kan soms aan de buitenkant een wat sobere indruk maken, maar meestal is er bij binnenkomst een verrassend knusse sfeer. Daarnaast kunt u reserveren voor vakantiehuisjes, veelal met een kitchenette. Veel accommodaties beschikken over een hot tub, waarin u een heerlijk warm bad kunt nemen in de buitenlucht. Belangrijk: het is essentieel van mei t/m september uw accommodatie ruim van te voren te reserveren, en dit niet op de ´bonnefooi´ te doen, want vanwege het beperkte aantal hotels in sommige gebieden zijn deze lang van te voren volgeboekt in het hoogseizoen. Wanneer een accommodatie is volgeboekt bieden wij u, in overleg, een zo goed mogelijk gelijkwaardig alternatief aan, zoveel mogelijk in dezelfde omgeving. Als u in het hoogseizoen wil reizen adviseren wij minimaal 6-8 maanden van te voren te reserveren.

   


  Kamperen
  Van juni tot augustus wordt er in IJsland veel gekampeerd. De campings zijn qua faciliteiten vaak vrij eenvoudig. Vroeger mocht er vrij gekampeerd worden, maar in 2016 is er een nieuwe natuurbeschermingswet in werking getreden die het vrij kamperen limiteert tot max. 3 tenten, uitsluitend in vrije natuurgebieden, waar geen camping in de buurt is. Als er sprake is van gecultiveerd landschap, hekken of woningen in de buurt dient u eerst toestemming van de eigenaar van het land te vragen of u uw tent hier mag opzetten. Als u met een camper reist moet u overal toestemming vragen. In beschermde natuurgebieden, zoals Þingvellir, Þórsmörk, Landmannalaugar, Skaftafell en Mývatn mag u niet vrij kamperen en moet verplicht gebruik gemaakt worden van de officiële campings. Een overnachting op een camping kost gemiddeld  € 20-25 per persoon

  Kleding
  Het weer op IJsland kan zeer grillig en wisselvallig zijn: prachtig zonnig weer kan van het ene op het andere moment veranderen in mist of zwaar weer met veel regen, flinke windstoten, (natte) sneeuw of hagel. Neem daarom ook warme winterkleding mee, het liefst van wol, zijde of polar fleece. Hele dikke truien en spijkerbroeken zijn niet aan te bevelen, omdat ze niet effectief tegen de koude en wind beschermen en bovendien slecht drogen. Een sweater of fleece en een katoenen broek verdienen de voorkeur. Verder is een outdoorbroek fijn, omdat deze snel droogt en vooral comfortabel zit tijdens wandelingen en klimpartijen. Een fleece trui met daar overheen een windstopper is ideaal in IJsland, vooral omdat de wind soms flink kan aantrekken. Over de windstopper draag je een regen werende jas in de zomermaanden, en een wat dikkere jas in de wintermaanden. Tijdens de wintermaanden en ook nog in de lente en herfst kan het geen kwaad om thermokleding onder je gewone kleding te dragen. Een regenjas en/of broek is erg handig, want aan een paraplu op het windrijke IJsland heb je niet veel.

  De beste tip is om zoveel mogelijk laagjes over elkaar aan te trekken, minimaal twee (als het heel koud is drie). De laagjes bieden u ook de gelegenheid om wat uit te trekken, als u ergens binnen komt. Zorg verder voor een muts, warme handschoenen en een sjaal, want de wind kan nog wel eens guur zijn. Stevig en waterdicht schoeisel is erg belangrijk. Wandelpaden kunnen soms slecht, modderig en glibberig zijn. (Berg)wandelschoenen moeten voldoende steun geven aan de enkels en zijn voorzien van een goede profielzool.

  The Icelandic Pledge
  IJsland biedt reizigers die het land bezoeken aan om een verantwoordelijke toerist te worden en The Icelandic Pledge af te leggen, een unieke ‘eed’ voor toeristen. Hierin belooft u om de natuur van IJsland te respecteren en op verantwoorde wijze te reizen tijdens uw bezoek en te genieten van IJsland zoals de IJslanders dat doen.

  Bussen
  De IJslandse bussen worden goed onderhouden en zijn technisch prima in orde. Door de soms barre weg- en weersomstandigheden hebben ze echter veel te lijden, vooral als ze door het binnenland rijden. Aan stofontwikkeling op de ruiten van de bus is bij ritten op onverharde wegen niet te ontkomen. 

   
   
  Klik hier voor Zuid West IJsland
  Klik hier voor Zuid Oost IJsland
  Klik hier voor Noord IJsland
  Klik hier voor West IJsland
  Klik hier voor Oost IJsland
  Klik hier voor Highlands IJsland
  Klik hier voor Reykjavik
   
  Handige links

  Officiële website van het IJslandse toeristenbureau https://nl.visiticeland.com
  Regio informatie en restaurants: https://visitorsguide.is
  Algemene informatie www.ontdekijsland.nl
  Informatie over excursies, foto’s en filmpjes www.guidetoiceland.is
  Informatie Reykjavik www.visitreykjavik.is
  Zuid IJsland: www.south.is
  West IJsland: www.west.is
  Oost IJsland: www.east.is
  Noord IJsland: www.northiceland.is
  Informatie over de wegcondities in IJsland www.road.is
  Video’s https://vimeo.com/channels/iceland/videos
  Reisgidsen & kaarten www.dezwerver.nl/r/europa/ijsland
  Informatie over natuurbaden: www.icelandlagoons.com

   
 • Oost Canada

  De provincies Ontario en Québec worden gezien als het hart van Canada. Je kan zeggen dat in Ontario het echte hart van Canada klopt en dat Québec de provincie van het goede leven is.

  ONTARIO 
  Ontario is gelegen ten oosten van Manitoba en ten westen van Québec. De hoofdstad Toronto is gelegen in het zuiden van de provincie. Ontario heeft naast Toronto nog een belangrijke stad, namelijk Ottawa, de hoofdstad van Canada.

  Met ruim 12 miljoen inwoners is Ontario de dichtstbevolkte streek van het land. De meest mensen wonen in het gebied tussen Toronto en Niagara, dit gebied staat bekend als de Golden Horseshoe. Ontario staat bol van de musea en deze musea bepalen ook een groot gedeelte van de cultuur in de provincie.

  In Ontario vind je veel grote en kleine meren. Het grenst als enige provincie aan vier van de vijf grootste meren, het Bovenmeer, het Huron meer, het Michigan meer, het Erie meer en het Ontario meer. Net als veel andere provincies beschikt Ontario ook over veel rivieren. De belangrijkste rivieren zijn de St. Lawrence rivier en de Detroit. Op deze meren en rivieren zijn veel watersportmogelijkheden.

  Ontario staat tevens bekend om de prachtige Niagara Falls. Een bezoek aan dit wereldwonder is zeker de moeite waard en het is een ware belevenis. Je kunt de watervallen van bovenop en van onderaf bekijken. Vanwege de grote oppervlakte van de provincie is het klimaat zeer gevarieerd. Het zuiden heeft een vochtig klimaat met gemiddeld 23 graden en de winters zijn zeer koud met -4 graden Celsius.

  Toronto
  Toronto is de hoofdstad van Ontario en tevens de grootste stad van Canada. De stadswijken "Little Italy", "Chinatown" en "Malta Village" zeggen veel over het multiculturele karakter van de stad. Toronto is welvarend, er is veel aandacht voor de natuur en relatief weinig criminaliteit. In de binnenstad zie je veel wolkenkrabbers en de 553 meter hoge Canadion National Tower (CN tower) schetst het silhouet van Toronto. Vanaf de CN Tower heb je een waanzinnig uitzicht over Lake Ontario.In Toronto vind je het grootste museum van Canada, het Royal Ontario Museum. Dit museum heeft een enorme collectie aan kunstwerken, natuurwetenschappelijke- en archeologische voorwerpen. Naast het Royal Ontario Museum zijn er nog tientallen andere musea in Toronto. Het grote stadion met schuifdak, de "Skydome" en de beroemde City Hall (vaak gebruikt voor films) zijn ook zeker een bezoek waard. Toronto organiseert veel festivals waarvan het "Toronto Film festival" een van de bekendste is.  Ottawa

  Ottawa is een stad die nauw betrokken is bij Nederland. Ottawa is namelijk wereldberoemd om zijn Tulpen festival. Het is het grootste tulpenfestival ter wereld met jaarlijks meer dan 600.000 bezoekers. Ottawa combineert natuur en cultuur in een ontspannen pittoreske omgeving. In deze hoofdstad van Canada en voormalige houthakkersstad vind je de natuur op een kleine afstand van de stad. Het Rideau kanaal is het oudste kanaal van Noord Amerika. Op dit kanaal kun je verschillende activiteiten ondernemen, onder andere schaatsen in de winter op de prachtige en tevens de langste natuurschaatsbaan ter wereld. Op enkele minuten van de stad kun je fantastisch raften in het enorme Gatineau Park. Naast de mooie natuur biedt Ottawa je ook verschillende gourmet restaurants en entertainment in een vriendelijke sfeer.

  Niagara Watervallen
  Op ca. 2 uur rijden van Toronto vindt je de Niagara watervallen. Deze op de grens van de VS en Canada vind je de Niagara Falls die behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld. De watervallen worden gevormd door de Niagara rivier die tussen Lake Erie naar het lager gelegen Lake Ontario stroomt. De American Falls, Bridal Veil Falls en Horseshoe Falls vormen samen de Niagara Falls. De meest indrukwekkende is de reusachtige Horseshoe Falls van 54 meter hoog en 675 meter breed. Deze waterval heeft zijn naam te danken aan de vorm van een hoefijzer en ligt aan de Canadese kant. Een bezoek aan dit wereldwonder is zeker de moeite waard en het is een ware belevenis. Je kunt de watervallen van bovenop en van onderaf bekijken. Met de boten van "Maid Of The Mist" kun je een tocht maken langs de watervallen en heel dichtbij komen. De Niagara Falls zijn ook bijzonder vanwege de Rainbowbridge. Deze brug is de grensovergang van Ontario naar New York State. Vanwege de weerkaatsing van de zon op de waterval is hier altijd, als de zon schijnt, een regenboog te zien.  Ten noorden van de watervallen vindt u Niagara On The Lake, het middelpunt van de wijnregio. Het is een klein plaatsje tussen de wijngaarden vlakbij de Niagara Falls. Het is een van de leukste en mooiste steden van Ontario en tevens het middelpunt van de wijnregio Niagara. In dit kleine deftige plaatsje vindt je mooie oude huizen, leuke winkeltjes, charmante kleine hotels en wijnhuizen in overvloed. Er worden in Niagara On The Lake ook regelmatig wijnevenementen gehouden. Vanaf deze stad heb je een geweldig uitzicht over Lake Ontario. Dit stadje is bekend om het jaarlijkse "Shaw Festival", een van de bekendste toneelfestivals van Noord Amerika.

  Thousand Islands

  De Thousand Islands zijn gelegen in de St. Lawrence rivier. Het is een gebied met meer dan 1000 eilanden. Al deze eilanden variëren in omvang. De beste manier om de schoonheid van deze streek te bewonderen is aan boord van een van de vele excursieboten. In deze streek kun je ook gebruik maken van de goede duik- en visfaciliteiten.

  St. Lawrence Islands National Park

  Het St. Lawrence Islands National Park ligt in de gelijknamige rivier en is een onderdeel van de Thousand Islands. Het is het kleinste National Park van Canada en vormt de grens tussen New York State en Canada. Het park bestaat uit achttien beboste eilanden en ongeveer tachtig rotsachtige kleine eilandjes. Een groot gedeelte van het park kun je alleen bereiken per boot. Je kunt er picknicken en als je van kamperen houdt zijn er verschillende kampeermogelijkheden.

  Algonquin Provincial Park

  Het Algonquin Provincial Park is het oudste, grootste en beroemdste nationale park in Ontario. Het park heeft een oppervlakte van 7.725 vierkante kilometer met ongerepte natuur en meer dan duizend meren. Het park is gelegen op 300 kilometer ten noorden van Toronto. Als je er lekker op uit wilt trekken en wilt genieten van de flora en fauna kun je gebruik maken van de vele hiking trails. In het park kun je uitstekend kanoën en het park is zeer geschikt voor vissers. Voor rust en avontuur is dit park zeker een aanrader. In het zuiden van het park loopt Highway 60. Langs deze Highway is de kans groot dat je een of meerdere elanden tegenkomt. In het park kun je verder nog beren, wolven, herten en bevers tegenkomen.

  Manitoulin Island

  Manitoulin Island is het grootste eiland ter wereld dat in een meer gelegen is. Het is een mooi rustig eiland met uitgerekte stranden en ligt vlak tegen de noordoever van Lake Huron. Het eiland heeft een beperkt aantal hotels. Op het eiland kun je bootjes huren, vissen en duiken in een van de honderd zoetwatermeren. Er zijn vijf Indianenreservaten op het eiland waar in augustus een van de grootste "Pow wows" van Canada georganiseerd wordt.
   
  Voor meer informatie over Ontario zie ook: www.ontariotravel.net
   
  Niet te missen: Toronto met CN Tower, Ottawa en Niagara Falls.

  Speciaal voor kinderen : Toronto Zoo.

  QUEBEC
  Québec is een combinatie van levendige steden, avontuurlijke activiteiten en fascinerende culturele ontdekkingen. De provincie grenst aan Ontario en aan Newfoundland en Labrador, gelegen in het zuidoosten van Canada. Québec is de grootste provincie van Canada en heel bijzonder omdat het een Franstalige provincie is.De provincie Québec is verdeeld over 21 regio’s. Québec heeft ongeveer 7.700.807 inwoners, waarvan er 537.088 in de hoofdstad Québec-city wonen en 1.871.846 in de stad Montreal. Kenmerkend voor Québec is dat het gemakkelijk bereikbaar, betaalbaar maar vooral verrassend is. Kortom deze bestemming heeft het hele jaar door iets te bieden. Het is niet voor niets de ‘fun’ provincie van Canada. De bevolking van Québec is erg gericht op feesten en andere festiviteiten. Zij houden van lekker eten en maken daar ook een ware kunst van. De Franse invloeden zorgen voor  een combinatie van de Canadese en de Europese keuken. De musea bepalen een groot gedeelte van het culturele leven in Québec en je vindt overal een stukje cultuur en historie terug.  Québec biedt veel avontuurlijke activiteiten in en net buiten de steden. Je kunt er sportieve activiteiten ondernemen, dieren spotten, maar ook ontspannen en genieten van het prachtige landschap en de vele natuurparken. De bekendste en grootste rivier is de St. Lawrence River die onder andere langs Québec City stroomt. Op deze rivier kun je deelnemen aan verschillende cruises en boottochten om zo de prachtige omgeving en diersoorten van Québec te bezichtigen.

  Klimaat
  In de provincie zijn er op korte afstand grote verschillen in temperatuur en klimaat. In het hoge noorden heerst een toendraklimaat. In de zomermaanden kan het 15 graden worden maar in de winter kunnen deze temperaturen dalen tot 20 graden onder nul. Langs de kustgebieden is de temperatuur in de zomer vergelijkbaar met die van Nederland en in de wintermaanden is de maximumtemperatuur 10 graden onder nul. Rond het gebied van de St. Lawrence rivier kan men in de zomer profiteren van de zuidelijke ligging. Dan wordt het hier namelijk gemiddeld 24,5 graden. In het najaar daalt de temperatuur snel en in de winter zal de minimumtemperatuur ruim 12 graden onder nul zijn. 

  Québec City
  Het leven in Québec City wordt getypeerd als ‘The good life’. Deze stad is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en regio Québec. Het is gelegen op 250 kilometer afstand ten noorden van Montréal. De stad ligt op de ‘Kaap Diamant’ aan de St. Lawrence rivier. Québec City is een stad met een uitzonderlijke sfeer en veel bezienswaardigheden. Je vindt in deze stad veel cultuur en historie terug. Québec City is de enige stad ten noorden van Mexico die nog door een stadsmuur wordt omgeven. Deze 4,6 kilometer lange muur is een historisch monument en zeker de moeite waard om te bezichtigen. Het Chateau Frontenac is een opvallende bezienswaardigheid op de punt van "Kaap Diamant’" Het is een hotel uit 1893 in de stijl van een kasteel. In Québec City kunt u talloze musea bezoeken en de onderwerpen van de musea zijn heel uiteenlopend. Zo kunt u musea bezoeken over kunst, geschiedenis, architectuur, wetenschap en technologie en natuur- en milieuwetenschappen.

  Op de lijst met de grootste carnavals ter wereld staat het wintercarnaval in Québec City op de derde plaats. Dit zeer bekende festival trekt ongeveer 1 miljoen bezoekers per jaar. Kenmerkend voor het wintercarnaval zijn de optochten, het grote ijspaleis en de levende sneeuwpop "mascotte" Bonhomme.

  Montreal
  Montreal is een drukke stad op een eiland in een bocht van de St. Lawrence Rivier. Montréal is de grootste stad van de provincie Québec. Het is een zeer karakteristieke stad want men spreekt er Frans, denkt Engels en leeft Canadees. Je ziet in de stad veel van de Franse cultuur en invloeden terug want Montréal is na Parijs de grootste franstalige stad ter wereld ! Vanaf de 234 meter hoge heuvel Mont Royal heb je een prachtig uitzicht over de stad. Het oude centrum van Montréal genaamd ‘Vieux Montréal’ beschikt over nauwe straatjes met verschillende cafés en restaurants. Ben je op zoek naar trendy cafés, winkeltjes en restaurants dan ben je op de Rue St. Paul op het goede adres. Hier komen veel toeristen om te winkelen en om een hapje te eten. Als je op zoek bent naar de kwalitatief betere restaurants dan kun je beter naar de Rue St. Denis gaan. In "The underground" vind je verschillende warenhuizen, hotels, kantoren en openbare gebouwen die door middel van wandelgangen met elkaar verbonden zijn. Vanwege de open sfeer heb je niet het gevoel dat je je onder de grond bevindt. Je kunt hier ook in de koudere maanden heerlijk winkelen. Ook interessant is een bezoek aan de Notre Dame basiliek, de botanische tuinen of het Biosfeer Museum.
   


  Natuurgebieden
  De provincie Québec is gezegend met uitgestrekte bossen en ontelbare meren en rivieren. Als je een bezoek brengt aan deze natuurgebieden kun je onder andere herten, elanden, wolven en zwarte beren spotten. Er zijn meer dan honderd zalmrivieren in het noorden van Québec en in de zomer zijn de walvissen in de St. Lawrence rivier een fantastisch spektakel wat je ooit in je leven gezien moet hebben.

  St. Lawrence River

  Deze ruim 1200 kilometer lange rivier is de grootste rivier van Québec. De St. Lawrence River begint in Lake Ontario en komt in de Golf van Saint Lawrence samen met de Atlantische oceaan. De St. Lawrence is omringd met veel eilanden en een boottocht over deze veelzijdige rivier is zeker de moeite waard. Tijdens deze boottocht kun je genieten van het mooie uitzicht en de schitterende natuur en in de zomer kun je op deze rivier walvissen spotten.

  Montmorency Falls
  De Montmorency Falls liggen op ongeveer 10 kilometer ten oosten van Québec City aan de Montmorency rivier. Deze watervallen zijn 76 meter hoog en daarmee de hoogste van de provincie. De Montmorency Falls zijn zelfs 27 meter hoger dan de Niagara Falls. Je kunt met behulp van een kabelbaan op de top van deze prachtige watervallen komen. In de zomer worden hier internationale vuurwerk competities gehouden wat een spectaculaire show oplevert.

  Mont-Tremblant
  Mont-Tremblant is een nationaal park in de regio Laurentians. Het park heeft een prachtig natuurgebied voor een bijvoorbeeld een perfecte wintersport vakantie. Het grootste nationale park van Québec biedt zowel in de zomer als in de winter genoeg activiteiten. In de zomer kunt u er verschillende activiteiten ondernemen zoals paardrijden, kajakken, raften, mountainbiken en heerlijk wandelen door de prachtige natuur. De rivieren, meren en bergen zorgen voor het adembenemend landschap. Mont-Tremblant heeft veel wilde dieren zoals elanden, bevers, wolven of beren. Naast deze sportieve activiteiten kun je ook kiezen voor een ontspannen dag in een van de spa’s en gezondheidscentra van de regio. De zomer van Mont-tremblant heeft verschillende festivals en evenementen. Zo kun je onder andere genieten van het Tremblant film festival.

  Voor meer informatie over Quebec zie: www.bonjourquebec.com

  Niet te missen:
  Quebec, Montreal, ontdek de heerlijke maple (esdoorn) syrup en de geschiedenis die 300 jaar terug gaat, breng een bezoek aan een van de vuurtorens langs de St. Lawrence rivier, walvissafari.

  Speciaal voor kinderen: per koets door Montreal, walvissen spotten.
   
 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding