King Of Clubs Ierland

4 t/m 12 mei 2018

Bestemming: Ierland

Reisduur: 8 nachten

Vanaf: 749,00 €

 • Glenview House - Ballinamore
 • Glebe House - Mohill
 • Glebe House - Mohill
 • Glebe House - Mohill
 • Glenview House - Teresa Kennedy
 • Kilbrackan Arms - Carrigallen
 • Kilbrackan Arms restaurant
Na een afwezigheid van 6 jaar zal de meerdaagse Beet viswedstrijd King Of Clubs terugkeren op Ierse bodem in het prachtige graafschap Leitrim. Het bekende Ballinamore zal opnieuw, van 4 tot en met 11 mei 2018, het centrum vormen van deze 4-daagse legendarische witviswedstrijd. Dit met een nieuw concept, dat optimale kansen op veel vis op de visrijke meren van Leitrim. Er wordt gevist in 8 sectoren van minimaal 6 en maximaal 8 hengelaars. Op die manier kunnen per water de beste stekken benut worden. Het eerste jaar is er plaats voor maximaal 64 deelnemers.
 • Dag tot dag beschrijving

 • REISSOM:

  De reissom per persoon bedraagt:

  € 749 bij 2 personen in 1 auto (incl.2-persoonshut)
  -  715 bij 3 personen in 1 auto (incl.3-persoonshut)
  -  671 bij 4 personen in 1 auto (incl.4-persoonshut)

  INBEGREPEN:

   - Retourovertocht per ferry van Hoek van Holland naar Harwich met de Stena Line, incl. een bed op basis van indeling in een 2-persoons binnenhut met douche/toilet, incl. 1 auto (per 2 deelnemers) tot 6.00 m. lang en lager dan 2.00 m.
  - Retourovertocht per Irish Ferries van Holyhead naar Dublin, heen met de Fast Ferry, terug met de Cruiseferry, inclusief 1 auto (per 2 deelnemers).
  - 6 overnachtingen in B&B accommodatie, op basis van logies en ontbijt.
  - 5 x lunchpakket (niet op laatste dag)
  - 5 x diner in uw B&B (niet op de aankomstdag)

  Voor voertuigen hoger dan 2.00 m. is voor de Stena Line overtochten een toeslag van € 60 per voertuig retour van toepassing. Bij Irish Ferries is er een toeslag voor bestelwagens van hoger dan 2.25 m. (max. hoogte 2.60 m.) van € 60 retour per voertuig.

  VAARSCHEMA:

  De volgende ferryovertochten zijn inbegrepen:

  04 mei: Hoek van Holland - Harwich  22.30 uur vertrek, aankomst 06.30 uur (volgende dag)
  05 mei: Holyhead - Dublin                    17.15 uur vertrek, aankomst 19.15 uur (Dublin Swift, Fast Ferry)
  11 mei: Dublin – Holyhead                   08.05 uur vertrek, aankomst 11.30 uur (Ulysses, cruiseferry)
  11 mei: Harwich - Hoek van Holland  23.00 uur vertrek, aankomst 08.00 uur (volgende dag)

  Met een toeslag van € 20 per voertuig kan voor de terugreis over de Ierse Zee ook geboekt worden voor de Dublin Swift Fast Ferry, vertrek om 08.45 uur, aankomst 10.45 uur.

  De afstand Hoek van Holland - Holyhead is ca. 550 km., waar je onder normale omstandigheden ca. 6 uur over rijdt.

  MAALTIJDEN AAN BOORD:

  Als je vooraf het ontbijt en diner wil bijboeken op de boot kun je dit aangeven in de prijsopgave.

  Ontbijt € 17 p.p. / Diner € 35 p.p. / Diner + ontbijt € 42 p.p.

  VERBLIJF:

  Je kunt in de prijsopgave aanvinken welk B&B je voorkeur heeft.

  We hebben kamers gereserveerd in de volgende B&B’s:

  Glenview House - Ballinamore
  Glebe House - Mohill
  Kilbracken Arms - Carrigallen
  The Anglers Rest - Ballyconnell
  Commercial Hotel - Ballinamore

  Hamills B&B - Ballinamore

  INSCHRIJFGELD

  Het inschrijfgeld van € 100 is niet inbegrepen en dient contant te worden voldaan in Ierland bij de registratie op zondag 6 mei.

  LOTING & PRIJZENGELD

  Op zondag 6 mei is in het Commercial Hotel in Ballinamore om 20.00 uur de registratie van de deelnemers en de loting van sectoren. De kantnummers worden op de dag van de wedstrijd geloot.
  Bij het loten worden er maximaal twee hengelaars per auto geloot.

  Eerste visdag maandag 7 mei: loting kantnummers 08.00 uur - vissen van 11.00 - 16.00 uur
  Tweede visdag dinsdag 8 mei: loting kantnummers 08.00 uur - vissen van 11.00 - 16.00 uur
  Derde visdag woensdag 9 mei: loting kantnummers 08.00 uur - vissen van 11.00 - 16.00 uur
  Vierde visdag donderdag 10 mei: loting kantnummers 07.00 uur - vissen van 10.00 - 15.00 uur

  Prijsuitreiking donderdag 10 mei om 20.30 uur in het Commercial hotel in Ballinamore.

  Het eindprijzenpakket op basis van minimaal 48 deelnemers bedraagt € 13.000, met een hoofdprijs van € 2000. Per sector zijn er dagelijks 2 geldprijzen.

  De viswedstrijd in Ierland wordt georganiseerd door Beet/Vipmedia en valt buiten de verantwoordelijkheid van BBI Travel, die alleen de reis en het verblijf verzorgt.

  BOEKINGEN:

  Aanmelding is uitsluitend mogelijk via deze website. Na het maken van de prijsopgave kunt u een definitieve boekingsaanvraag doen door het invullen van de namen, adres en geboortedata in het boekingsformulier. Belangrijk: vermeld bij het maken van de boeking het merk, kenteken en de lengte en hoogte van uw auto in het veld: Overige opmerkingen. Zonder deze gegevens kunnen wij de boekingsaanvraag niet in behandeling nemen. Na het afsluiten van uw boekingsverzoek ontvangt u een e-mail met een referentienummer. Vervolgens ontvangt u per e-mail onze nota/bevestiging op het door u opgegeven e-mail adres. Samenreizende personen dienen samen 1 boekingsaanvraag te doen. Het is mogelijk om voor elke persoon de betaling voor zijn eigen deel van de faktuur aan ons over te maken onder vermelding van het faktuurnummer.

  VERLENGING:

  Het is op aanvraag evt. mogelijk de reis te verlengen voor € 45 per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt. Vermeld dit dan in het invulveld: Overige Opmerkingen. De boeking voor de ferries en accommodatie is dan wel onder voorbehoud van beschikbaarheid.

  VERZEKERINGEN:

  Als je een reisverzekering en/of annuleringsverzekering wil afsluiten kun je dit aanvinken in de prijsopgave.


 • Informatie Ierland


  Klik hier voor informatie over vluchtschema’s en vliegtarieven.  

  Klik hier voor autohuurprijzen en voorwaarden.


  Het land

  De Ierse Republiek telt ongeveer 4,5 miljoen inwoners op een oppervlakte van 69.825 km² (ongeveer twee keer zo groot als Nederland). In het noordoosten grenst de Republiek aan Noord Ierland , wat een onderdeel is van het Verenigd Koninkrijk. Het nationale symbool van Ierland is een Keltische harp, die ook op de Ierse euromunten afgebeeld staat. Maar ook wordt vaak het klaverblad (shamrock) gebruikt als nationaal symbool. De officiële naam van de Ierse Republiek is Poblacht Na h ’Éireann, in het kort : Éire.

  Bevolking
  Vanaf rond 1850 is het inwoneraantal sterk gedaald door o.a. de hongersnood van 1846 en doordat velen naar de Verenigde Staten emigreerden. Het aantal Ieren daalde van 6,5 miljoen tot 2,8 miljoen in 1961. Nu leven er ongeveer 4,5 miljoen mensen in het zeer dunbevolkte Ierland. Ruim een kwart van het totale aantal inwoners woont in de hoofdstad  Dublin, iets meer dan 1 miljoen. Andere grote steden zijn Cork, Limerick, Galway en Waterford. Ierland is sinds 1973 lid is van de Europese Unie. Hierdoor nam de welvaart flink toe en kwamen er de laatste jaren tienduizenden immigranten naar Ierland, vooral Ieren die weer naar hun vaderland wilden terugkeren.

  Taal
  De voertaal is in Ierland is Engels, maar in de wat meer afgelegen streken aan de gehele westkust spreekt men Iers (Gaelic), de oude Keltische taal. Deze streken waar ongeveer 70.000 Ieren het oude Iers nog beheersen, heten "The Gaeltacht. De Ieren zijn afstammelingen van de Kelten, net zoals de inwoners van Schotland, Wales en Bretagne, het Gaelic is hier dan ook aan elkaar verwant.

  Religie
  De meeste Ieren zijn rooms-katholiek, de protestanten zijn veruit in de minderheid. Beide groepen leven hier vreedzaam naast elkaar, dit in tegenstelling tot Noord-Ierland. Veel Ieren gaan nog minstens een keer per week naar de kerk.

  Cultuur
  De Ieren zijn erg trots op hun al duizenden jaren oude cultuur en houden veel tradities in ere, zoals de viering van St. Patrick’s Day op 17 maart, waarbij iedereen in het groen gekleed gaat, en het eten van Irish Stew (beef met wortels en kool) tijdens Halloween. De traditionele muziek hoort u overal, van de pubs tot in de stadscentra en er worden regelmatig muziekfestivals georganiseerd. De bekendste instrumenten die worden bespeeld zijn de ‘’bodhrán’’, een soort handtrommel, de viool en de ‘’tin whistle’’. Dansen wordt door de Ieren als een zeer serieuze zaak gezien (wij noemen bijv. de Riverdance) en door het hele land worden danswedstrijden gehouden. In een ‘’Céili kunt u zelf proberen mee te dansen met de Ieren.  De pub speelt een grote rol in het leven van de Ieren. Men gaat niet alleen naar de pub om te drinken, maar ook om te filosoferen over het bestaan, verhalen te vertellen en te genieten van een heerlijke maaltijd of gewoon rustig bij het knappende haardvuur te zitten onder het genot van een pint Guinness. De pub wordt als een soort openbare huiskamer gezien, waar men elkaar ontmoet en geniet van traditionele muziek, waarbij iedereen vaak spontaan meedoet.

  Tijdsverschil
  Het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

  Geld
  De munteenheid in de Republiek Ierland is de Euro. In Noord Ierland betaal je met Britse ponden. Pinautomaten zijn er alleen in de grotere plaatsen.

  Voltage
  Het voltage in Ierland is 220 Volt. U heeft wel een verloopstekker nodig (behalve voor scheerplug).

  Klimaat
  Ierland heeft dankzij de nabijheid van de Atlantische Oceaan en de Warme Golfstroom een gematigd zeeklimaat dat geen warme zomers en strenge winters kent. Het Ierse weer staat bekend als wisselvallig en wordt wel eens omschreven als ‘vier seizoenen in een dag’. De temperatuur varieert van ongeveer 5-7 °C in januari en februari tot ongeveer 16-18 °C in juli en augustus. Mei en juni zijn de zonnigste maanden met gemiddeld 6 tot 7 uur zon per dag. In het oosten valt in de maanden juni, juli en augustus ongeveer evenveel regen als in Nederland: +/- 200 mm. In het westen van Ierland valt in diezelfde periode zo’n 250 tot 300 mm regen, in de bergachtige gebieden nog iets meer. De Ierse zomers zijn aangenaam, maar extreem hoge temperaturen zijn er zeldzaam. De warmste gebieden van het land liggen in het zuiden.

    

  Roken
  In Ierland geldt een algeheel rookverbod in openbare ruimtes. Dit geldt ook voor cafés en restaurants.

  Rijden in Ierland
  In Ierland rijdt men aan de linkerkant van de weg. Rechts heeft altijd voorrang (behalve op T-splitsingen, hier heeft rechtdoorgaand verkeer voorrang) / het bord "yield right of the way" = altijd voorrang verlenen. De maximum snelheid binnen de bebouw­de kom is 50 km. per uur, buiten de bebouwde kom op nationale wegen 100 km en regionale wegen 80 km. per uur. 1 mijl = 1,6 km. en 1 gallon = 4,55 liter.

  Alarmnummers
  Het alarmnummer voor politie, brandweer en ambulance is in de Republiek Ierland 112 of 999 en in Noord Ierland 999.


  Streekinformatie

  Klik hier voor Zuid West Ierland

  Klik hier voor Zuid Oost Ierland


  Klik hier voor West Ierland


  Klik hier voor Oost Ierland


  Klik hier voor Noord Ierland


  Klik hier voor Dublin


  Klik hier voor Belfast


  Handige Links

  www.ierland.nl                            Landinformatie
  www.visitdublin.com                Informatie Dublin
  www.gotobelfast.com             Informatie Belfast
 • Reisbeoordelingen

  7,8 HC V. | 14.05.2018 King Of Clubs Ierland

  Vriendengroep

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 6
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  8,0 Giovanni J. | 14.05.2018 King Of Clubs Ierland

  Vriendengroep

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,5 Sipke Arjen G. | 14.05.2018 King Of Clubs Ierland

  Vriendengroep

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 10
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,3 Michel Wilhelmus Antonius D. | 16.05.2018 King Of Clubs Ierland

  Vriendengroep

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 9
  meer
  9,0 Otto V. | 14.05.2018 King Of Clubs Ierland

  Alleenreizende

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 9
  meer
  7,8 Johannes Gerardus v. | 14.05.2018 King Of Clubs Ierland

  Vriendengroep

  Boekingsproces 10
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 4
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 7
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,7 M D. | 13.05.2018 King Of Clubs Ierland

  Ouder stel

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding