Skivakantie in Kläppen: focus op familie en ski-enthousiasme

Skivakantie in Kläppen: focus op familie en ski-enthousiasme

06/07/2021 0 Door blogbbi
Delen:

Begin september was ik met mijn vakcollega Anders uit Sälen op tournee langs verschillende skibestemmingen in en om het Zweedse Scandinavian Mountains Airport  om de locaties te zien en de mensen te ontmoeten die in de verschillende skigebieden werken. De eerste plaats waar we aankwamen was Kläppen. We werden hier rondgeleid door Linda Gånors. Al in de aanloop naar dit bezoek werd de drijfkracht duidelijk van deze fantastisch lieve en gepassioneerde mensen die vol passie vertelden over een skivakantie in Kläppen en over Kläppen als skigebied voor het hele gezin.

Je voelt echt dat ze uitkijken naar het skiseizoen en het moment dat Kläppen als skigebied opent tijdens het Zweedse Lucia weekend op 10 december. En dat is heel goed te begrijpen! Hier op Kläppentorget, waar we op een grijsweer dag in september zaten, ademt de sfeer gezelligheid – en je kunt je goed voorstellen hoe gezellig het zou zijn als er buiten een sneeuwwit landschap was.

Snelle bediening: skipassen en verhuur zijn eenvoudig op te halen!

Wanneer je op skivakantie in Kläppen aankomt, heb je al heel snel alle uitrusting in handen, zodat je klaar bent om de piste op te gaan. Skipassen en verhuur bevinden zich op dezelfde plek en u wordt bediend door één persoon, die alles voor je zal vinden, dus je bent vrijwel meteen klaar. Ze hebben in totaal 12 kassa’s op Kläppentorgen en ze doen veel moeite om dat wat vaak een hectisch moment tijdens een skivakantie kan zijn, met speels gemak af te wikkelen zodat het een goede ervaring wordt.

Het resort is in eigendom van de familie Eriksson, zij zijn degenen die Kläppen hebben opgericht en de boel sinds 1982 runnen. Nooit een gebrek aan visie bij Per Eriksson, die nu meer en meer overdraagt ​​aan zijn zoon Gustav, die tegenwoordig de leiding heeft en aan Gustavs vrouw Lene, die HR-manager is.

Alle accommodatie in Kläppen op ski-afstand

Alle accommodatie in Kläppen op ski-afstand… van het skiën…

Verblijf op glijafstand

In Kläppen zijn er veel verschillende hutten en appartementen en terugkerende bezoekers willen veelal in dezelfde accommodatie verblijven waarin ze eerder hebben verbleven. Het is een grote puzzel, aangezien veel van de hutten in privébezit zijn, maar ze werken onder hoge druk zodat iedereen een heel goede ervaring heeft tijdens de skivakantie. Ze hebben hutten met in totaal plaats voor 17 personen, en de nieuwste, waarvan er vele dit seizoen open zijn, hebben zelfs een jacuzzi buiten – dus hier is extra luxe voor de gelukkigen! BBI Travel hutten en appartementen voor je boeken in de gebieden “Gullbrändan” (8-9 pers.) + Sjungarbacken (4-6 pers.) + Apartotel Kurbits (2-6pers.) – bekijk alle opties op https://www.bbi-travel.nl/winterreizen-vanaf-groningen-airport-eelde/klappen. Er is een goede toegang tot liften, loipes, pistes of transportroutes vanuit alle hutten in de omgeving.

Wanneer je in Kläppen komt, lijkt het op het eerste gezicht misschien niet dat er nogal wat pistes zijn – maar laat je niet foppen! De meeste hellingen vind je aan de andere kant van de berg, die je vanaf de weg niet kunt zien. Kläppen heeft een grote afwisseling op de hellingen en de berg is bebost, en daarom niet zo koud, zelfs niet als het waait. Er zijn hellingen aan alle kanten van de berg zodat u de zon kunt volgen en er zijn veel lange groene hellingen zodat zelfs beginners een aantal hele goede lange afdalingen naar beneden kunnen maken.

In Kläppen zijn er ook twee snowparks, waarvan de grootste is uitgeroepen tot beste snowpark van Zweden. In dit park zijn de Zweedse kampioenschappen gehouden en er is verlichting in het park zodat je ook rondom kerst tot laat in de avond bezig kunt blijven. Voor de kinderen is er ook een junior snowpark, dat zich direct naast het kindergedeelte met kinderheuvel en schommels enz. bevindt, er is ook een barbecue in de buurt en u kunt een stoel nemen en in de zon zitten en genieten van het leven terwijl de kinderen spelen. Voor de kinderen hebben ze ook de leuke en grappige trollen, Trolle en Trolla, die onder andere lol maken met de kinderen. Zo worden er trollensafari’s, speurtochten en trollenskiën georganiseerd. Over het algemeen is er in Kläppen veel aandacht voor het gezin.

Snowboardpark in Kläppen, Zweden

Snowboardpark in Kläppen, gebruikt o.a. voor de Zweedse kampioenschappen

 

Bekroond enthousiasme

Kläppen is door SLAO (Swedish Lift Construction Organization) uitgeroepen tot Skiambassadeur van het Jaar. Ze hebben deze bekroning gekregen omdat ze een “skigebied zijn dat met hun rijkdom aan ideeën en grote inzet bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van de industrie tot ver buiten het gebruikelijke”. Ik voel duidelijk dat deze grote inzet doorstraalt bij de mensen hier, die de tijd nemen om ons in Kläppen rond te leiden.

Pistes tussen de besneeuwde bossen.

Pistes tussen de besneeuwde bossen.

We rijden in een 4×4 helemaal naar de top van de berg waar Toppstugan zich bevindt. Hier kun je terecht voor lunch, koffie en andere versnaperingen – inclusief heerlijke vers gebakken wafels met bergbraambessenjam, dat moet absoluut fantastisch zijn. Ook al is het nu vrij rustig, is er grijs weer en is er geen sneeuwvlokje te bespeuren, je voelt dat het vanaf hier een fantastisch uitzicht moet zijn op een heldere dag met een besneeuwd landschap.

Langlauf op de top

Op de top van de berg is er ook de mogelijkheid om te langlaufen op Toppspåret. Als je je langlaufski’s onder hebt, kun je gratis met de lift omhoog en weg te razen op langlaufski’s. Daarnaast is er een 13-14 km lang verlicht pad langs de rivier beneden in de vallei. De rivierbaan met verlichting is geopend vanaf 06:00 uur – 23:00 uur al vanaf november met kunstmatige sneeuw – zo niet, dan heeft de echte sneeuw zijn komst al aangekondigd.

Het centrale punt van het gebied is het grote plein Tranantorget. Met een goed restaurant waar je lekker kunt eten en waar je plezier kunt hebben. Er is gratis en goede wifi in zowel het snowpark, op Kläppentorget, Tranantorget en in Toppstugan.  Dus het is mogelijk om jaloersmakende vakantiekiekjes te delen met de buitenwereld, tenminste als je daar zin in hebt tijdens je vakantie.

Familie huskytocht

Familie huskytocht, onvergetelijk voor het hele gezin.

Meer activiteiten

Wil je eens iets anders proberen dan “gewoon” skiën, dan zijn er verschillende mogelijkheden.

  • Scootersafari: Ga op scootersafari met een gids of alleen. Zelfs de kinderen kunnen ski-scooters uitproberen, want je kunt ook mini-scooters huren die geschikt zijn voor kinderen.
  • Rodelen: Maandag- en vrijdagavond is er rodelen waar het hele gezin kan snowboarden en rodelen.
  • Huskysafari: Laat je meeslepen door het prachtige winterlandschap door husky’s. Het is een super leuke ervaring die zowel kinderen als volwassenen zich nog lang zullen herinneren.
  • Ochtendskiën: Boek een heerlijke ochtend-skitocht op de nieuw geprepareerde pistes, die eindigt met een gezellig ontbijt in Toppstugan. Een fantastische manier om een ​​geweldige skidag te beginnen!

Als je ook van activiteiten houdt die niets met sneeuw te maken hebben, kun je gemakkelijk naar Lindvallen rijden. Dat is 20 minuten rijden van Kläppen. Hier ligt Experium, een grote faciliteit met een groot waterpark, bowling, restaurants, fitness et cetera. Het kost natuurlijk wat geld om van de faciliteiten gebruik te maken, maar de mogelijkheden zijn er, en niet heel ver weg.

Scandinavian Mountains Airport 40 minuten van Kläppen.

Scandinavian Mountains Airport in het hart van Scandinavië op 40 minuten van Kläppen.

In 105 minuten vanaf Groningen Airport Eelde

Vanaf 19 december 2021 vliegen wij wekelijks vanaf Groningen Airport Eelde naar Scandinavian Mountains Airport. Hiervandaan ben je in 40 transferminuten in Kläppen, helemaal voor gezinnen met kinderen heerlijk ongecompliceerd. Om het nog aantrekkelijker te maken is het parkeren  op de luchthaven (ca. 100 meter van de check-in balie) gratis! Wij vliegen met de moderne vliegtuigen van Transavia, die onze klanten uitstekende service bieden.

Kläppen behoort absoluut tot onze favorieten voor familievakanties – ook al heb ik het nog niet in de sneeuw gezien!

Wilt u meer weten over een wintersportvakantie in Kläppen? Bekijk alle opties op: https://www.bbi-travel.nl/winterreizen-vanaf-groningen-airport-eelde/klappen

Delen: