Wintersport in Noorwegen en Zweden | 5 redenen waarom

17/04/2024 0 Door Kirsten Muntendam
Delen:

De wintersportreizen van BBI Travel staan weer online! Dit jaar vliegen wij vanaf Groningen Airport Eelde en Schiphol naar Scandinavian Mountains Airport in Zweden. Dit vliegveld biedt toegang tot verschillende skigebieden in Noorwegen en Zweden. Ben jij geïnteresseerd zijn in een wintersportreis die net even anders is dan anders? Lees hier waarom je dit jaar de wintersport in Noorwegen en Zweden zeker moeten overwegen!

Wintersport in Noorwegen en Zweden is sneeuwzeker

Wintersporters hebben één ding met elkaar in gemeen; ze houden van sneeuw. In Scandinavië zijn de pistes gegarandeerd wit. Van december tot en met april ligt er in de Scandinavische skigebieden zowel in de dalen als op de bergen een dik pak sneeuw. De koude nachten zorgen voor prachtige sneeuw die kraakt onder de ski’s. Heerlijk om op af te dalen!

Prima après-ski mogelijkheden

Voor veel mensen is een skivakantie niet compleet zonder après-ski. Men gaat er vaak vanuit dat de après-ski mogelijkheden in Scandinavië gelimiteerd zijn, maar niets is minder waar. Aan het einde van een dag skiën sluit men in de skigebieden van Noorwegen en Zweden de dag ook af met een feestje. Toegegeven, je hoort hier geen traditionele après-ski knallers, maar wij Nederlanders zijn ook hartstikke bekend met de hits van Abba. Als je die hoort, gaat het dak eraf.

Vol terras bij apres-ski bar Laaven in Trysil, Noorwegen

Ook in de Scandinavian Mountains kun je prima apres-skiën. Foto: BBI Travel

Genieten van raggmunk en kanelbullar

Op de pistes in Scandinavië is veel gezelligheid te vinden. Overal kom je traditionele houten restaurantjes tegen waar men bij een gezellig vuurtje lekker kan opwarmen. De restaurantjes serveren dan wel geen gröstl of kaiserschmarren, maar wel raggmunk en kanelbullar! Bovendien vind je in Zweden en Noorwegen ook goulashsoep, kaasfondue en schnitzels op het menu. Het ademt een knus sfeertje.

Auto is niet nodig

Nederlanders zijn gewend om met de auto op wintersportvakantie te gaan, maar dat is bij wintersport in Noorwegen en Zweden helemaal niet nodig. De rechtstreekse vliegverbinding met Scandinavian Mountains Airport ligt vlakbij de skidorpen en bij de pakketreizen van BBI Travel is een transfer naar de accommodatie inbegrepen. Je staat in no time op de piste. Bovendien zijn de accommodaties vrijwel allemaal ski-in ski-out en liggen ze centraal, waardoor je makkelijk toegang hebt tot winkels en restaurantjes. Geen auto nodig!

Genoeg te beleven voor iedereen

Reis je met een groep waarvan een aantal mensen niet skiën? Bij de wintersport trekken zij vaak aan het kortste eind, maar in Noorwegen en Zweden is er voor hen meer dan genoeg te beleven! Terwijl de skiërs en snowboarders bij de pistes naar beneden zoeven, kunnen de niet-skiënde reisgenoten zich vermaken met een saunabezoek, een dagje langlaufen of een hondensledetocht. Echte avonturiers kunnen zich vermaken met een snowscootertocht of een sneeuwschoenwandeling. Wie weet laat je zelf de lange latten ook wel een dagje staan!

Twee sneeuwscooters in Stöten, Zweden

Sneeuwscooter in Stöten. Foto: Kevin van Leeuwen

De praktische informatie

BBI Travel vliegt van 21 december 2024 tot 15 maart 2025 iedere zaterdag met een eigen charterverbinding vanaf Schiphol en Groningen Airport Eelde naar Scandinavian Mountains Airport. Een transfer brengt je gemakkelijk en snel naar Trysil in Noorwegen of Sälen en Stöten in Zweden. Het skigebied Åre bereik je middels een vliegverbinding van Schiphol naar Trondheim. Een transferbus van BBI Travel brengt je van Trondheim naar Åre.

Overige winterreizen

Naast wintersport in Noorwegen en Zweden kun je bij ons terecht voor winterreizen naar Fins Lapland en IJsland. Daarnaast bieden wij de noorderlicht- en winterreizen van Hurtigruten aan en kun je sinds kort wintersportvakanties naar Canada bij ons boeken! Neem voor meer informatie contact op met onze collega’s van de reserveringsafdeling.

Wintersport in Noorwegen en Zweden

Genieten van de sneeuw met het hele gezin in Åre, Zweden

Delen: