4-Daagse citybreak Helsinki

Met optionele dagtrip naar Tallinn

Bestemming: Finland

Reisduur: 3-7 nachten

Vanaf: 453,00 €

Helsinki is een bruisende, groene oase aan zee met veel natuur. Kenmerkend zijn de brede avenues, het vele groen, de levendige haven met kleurrijke zeilboten en de ligging aan de prachtige scherenkust. De meeste bezienswaardigheden zijn te voet bereikbaar, van de Russisch-orthodoxe Uspenski-Kathedraal via het regeringspaleis, het Senaatsplein met de Domkerk, het Sibelius-monument tot de beroemde stenen kerk Temppeliaukio. Verder kunt u te kust en te keur kiezen uit vele restaurants, winkels en uitgaansmogelijkheden.

Vlucht en overnachtingen zijn inbegrepen.

Reisschema:
Amsterdam - Helsinki per KLM
3 nachten in Hotel Arthur - Helsinki
Dagtrip naar Tallinn (optioneel en tegen extra kosten bij te boeken)
Helsinki - Amsterdam per KLM • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 naar Helsinki

  U vliegt vandaag van Amsterdam naar Helsinki. Bij aankomst kunt u de Finnair bus nemen richting het centrum van Helsinki tot het station. De rit duurt ca. 30-40 minuten, afhankelijk van het verkeer. U kunt ook de trein nemen naar het centraal station. De treinen I en P vertrekken regelmatig vanaf de luchthaven en het duurt ca. 30 minuten. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u wellicht tijd om het centrum van Helsinki te verkennen in de namiddag.

  Dag 2 en 3 Helsinki

  U heeft volop de tijd om de bezienswaardigheden van Helsinki te bezoeken. Tijdens een wandeling door de stad kunt u onder andere de Uspenski-Kathedraal, het regeringspaleis, het Senaatsplein met de Domkerk, het Sibelius-monument en de stenen kerk Temppeliaukio bekijken. Het gehele jaar door kunt u per ferry in zo’n 15 minuten varen naar Suomenlinna, het eeuwenoude fort dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Van mei tot september varen daarnaast waterbussen naar Suomenlinna.

  Wilt u op een echt Finse manier ontspannen, dan is saunacomplex Löyly, op zo’n 20 minuten lopen van het centrum, een aanrader. Hier vindt u een traditionele rooksauna, twee houtgestookte sauna’s en een restaurant. Voor de sauna’s is badkleding verplicht.

  Helsinki is van oudsher toegangspoort tot de Baltische Staten. Met een Dagtrip naar Tallinn kunt u kennismaken met de hoofdstad van Estland. U vertrekt ’s morgens vanuit de haven van Helsinki en komt na ongeveer 2 uur varen aan in het sfeervolle Talinn. Tot uw afvaart ’s avonds kunt u wandelen door de historische binnenstad, een van de diverse musea bezoeken en de Estlandse keuken uitproberen.

  Dag 4 terug naar Amsterdam

  U checkt uit en neemt de bus of trein (niet inclusief) naar het vliegveld om terug te vliegen naar Amsterdam.
 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding