Informatie n.a.v. het coronavirus - COVID-19 - Hurtigruten

De Noorse overheid heeft vanaf maandag 16 maart 08.00 uur zowel de vliegvelden als alle havens tot nader orde gesloten voor niet ingezetenen van de Scandinavische landen.

Er is momenteel geen negatief reisadvies (code rood) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van kracht, maar niet noodzakelijke reizen worden ontraden (code oranje).

Voor veelgestelde vragen over het coronavirus zie ook de website van het ANVR en Visit Norway.

Globaal is het advies om voor de komende weken geen onnodige reizen te ondernemen. Voor annulering van reeds geboekte reizen gelden vooralsnog de reguliere Hurtigruten annuleringsvoorwaarden .

Alle Hurtigruten Noorse kust reizen t/m 15.06.2020 zullen niet worden uitgevoerd. Vanaf 16 juni zal Hurtigruten indien mogelijk gefaseerd weer langs de Noorse kust gaan varen.

Alle expeditie reizen t/m 12 mei vertrek zullen niet worden uitgevoerd. Indien mogelijk zal er vanaf 13 mei weer gevaren worden volgens schema met uitzondering van de expeditie reizen naar Alaska, deze reizen worden niet uitgevoerd t/m juli.   

ANNULERINGSKOSTEN 
(Hurtigruten hanteert eigen annuleringsvoorwaarden)

Annuleringskosten Noorse kust 

tot 45 dagen voor vertrek                  20 %  van de reissom 

44 t/m 22 dagen voor vertrek            40 %  van de reissom

21 t/m 15 dagen voor vertrek            60 %  van de reissom

14 dagen voor vertrek                      100%  van de reissom

Annuleringskosten expeditie reizen 

tot 150 dagen voor vertrek                 20% van de reissom 

149 t/m 90 dagen voor vertrek           25% van de reissom 

89 t/m 60 dagen voor vertrek             50% van de reissom 

59 t/m 30 dagen voor vertrek             75% van de reissom 

29 t/m 1 dag voor vertrek                   90% van de reissom 

Op de vertrekdag of later                   100% van de reissom

HURTIGRUTEN OMBOEKGARANTIE

Hurtigruten introduceert een flexibel omboekingsbeleid - waarmee gasten hun boekingen kunnen wijzigen van boekingen met vertrek tussen 12 maart t/m 30 september 2020 naar een vertrek voor een Hurtigruten-cruise tot en met 31 december 2021.

Sinds het begin van de uitbraak - en lang voordat de wereldwijde pandemie werd uitgeroepen - heeft Hurtigruten een breed scala aan voorzorgsmaatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de gezondheid en veiligheid voor gasten en bemanning te waarborgen.

Om de flexibiliteit en het comfort van reeds geboekte gasten te garanderen, introduceert Hurtigruten een nieuw flexibel omboekingsbeleid:

** Voor alle gasten die geboekt hebben met vertrek tussen 12 maart en 30 september 2020, bieden we gratis omboeking aan voor elke toekomstige Hurtigruten-cruise - expeditie of Noorse kust reis - van 1 juli 2020 tot 31 december 2021.

** Het aanbod is geldig voor alle nieuwe Hurtigruten-boekingen gemaakt voor 31 december 2021.U dient een nieuwe reis te boeken met uiterlijk vertrek eind december 2021. 

** Een gewijzigde reservering wordt terugbetaald als een Hurtigruten Future Cruise Voucher voor een bedrag van 100% en 10% korting op uw toekomstige cruise inclusief de extra kosten. De eventuele meerprijs van de nieuwe cruise dient u zelf te betalen. Indien uw reis goedkoper is, wordt dit niet uitgekeerd in contanten maar krijgt u dit terug in een cruise tegoed. U kunt hiermee een hut upgrade doen of bijvoorbeeld excursies bijboeken.

** Uw Hurtigruten Cruise-voucher is geldig voor alle Hurtigruten-vertrekken - expeditie of Norwegian Coastal Voyages - tot 31 December 2021.

** Als u uw Hurtigruten-reservering wilt wijzigen, dient u BBI Travel hiervan op de hoogte te stellen.

** Indien u gebruik wilt maken van de omboek garantie of het future cruise voucher dient u dit voor 31 juli of 3 dagen voor vertrek van uw reis aan ons door te geven. 

Als u uw eigen vluchten regelt: ten minste 48 uur voorafgaand aan het inchecken van uw hotel of het inschepen van de cruise (wat het eerst is).

** De voucher is te combineren met alle andere aanbiedingen van Hurtigruten.

- Hurtigruten is al meer dan 125 jaar actief en we hebben geleerd van onze ervaringen uit het verleden in uitdagende situaties. Hurtigruten werkt hun reactie voortdurend bij om ervoor te zorgen dat hun gasten, bemanning en personeel met vertrouwen kunnen reizen.

Voor recente informatie en reisadviezen kijk op de website Coronavirus Updates Hurtigruten . Indien u geen gebruik wilt maken van de omboekgarantie en de reis wil annuleren dan gelden gewoon de standaard Hurtigruten annuleringsvoorwaarden.

Tijdelijk geen wijzigingskosten bij KLM en Air France

De wijzigingskosten voor alle KLM/Air France, Delta Air Lines vluchten en vluchten van partner airlines vervallen voor boekingen tot en met 31 maart 2020 en voor reizen met vertrek tot en met 31 mei 2020.

Je kunt kosteloos een KLM-ticket wijzigen in dezelfde boekingsklasse. Bij wijzigen naar een andere boekingsklasse blijven de kosten van een mogelijk tariefsverschil gelden.

Hurtigruten Inschepingsbeleid update vanaf 9 maart 2020

Gezien de aanhoudende uitbraak van Corona virus (COVID-19) volgt Hurtigruten richtlijnen en aanbevelingen van CLIA (Cruise Lines International Association), WHO (Wereldgezondheidsorganisatie), ECDC (Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding), CDC (VS Centrum voor Ziekte) Controle en preventie) en FHI (de Noorse autoriteit voor volksgezondheid).
De volgende procedures zijn tot nader order geïmplementeerd op alle schepen, internationaal en aan de Noorse kust:
Hurtigruten staat geen gasten of bemanning toe om aan boord van een van de schepen te gaan als ze de afgelopen 14 dagen vóór het inschepen de volgende gebieden hebben bezocht of zijn overgestapt, ongeacht hun nationaliteit:
 Zuid-Korea
 Iran
 China (inclusief Hong Kong en Macau)
 Elke Italiaanse gemeente die in lockdown is
 Tirol in Oostenrijk
 Singapore
 Japan

Alle personen die hebben gereisd vanaf, bezocht of overgestapt zijn via luchthavens op andere bestemmingen met aanhoudende COVID-19-uitbraken, zoals gedefinieerd door Hurtigruten en binnen 14 dagen vóór het inschepen, worden gescreend op symptomen zoals controles van de reis geschiedenis en koortsscreening.
Gasten of bemanningsleden, ongeacht hun nationaliteit, die de afgelopen 14 dagen vóór het inschepen nauw contact hebben gehad met of hebben geholpen voor iedereen die vermoedelijk of gediagnosticeerd is met het Corona virus, of die momenteel wordt onderworpen aan gezondheidsmonitoring voor mogelijke blootstelling aan Novel Corona virus, is het is niet toegestaan om aan boord van een van de Hurtigruten schepen te gaan.

Tot nader order hebben ze de toegang van niet-reizende bezoekers tot de schepen van Hurtigruten in de haven beperkt. Alleen mensen die met het schip reizen, worden aan boord toegelaten.

Voor alle inschepende gasten en bemanning is het invullen van een standaard gezondheidsvragenlijst verplicht en wordt dit als een voorwaarde voor het inschepen beschouwd. Deze gegevens worden verzameld en geëvalueerd door verantwoordelijk medisch personeel aan boord.
Alle gasten of bemanningsleden die symptomatisch lijken voor een overdraagbare ziekte, worden onderworpen aan medische evaluaties indien dit noodzakelijk wordt geacht.
Alle gasten of bemanningsleden die symptomen tonen of ademhalingsproblemen hebben terwijl ze aan boord zijn, worden onderworpen aan screening op corona virus en kunnen worden onderworpen aan mogelijke quarantaine en / of ontscheping.
Algemene screening (koorts en reisgeschiedenis) kan te allen tijde aan boord worden uitgevoerd als een algemene proactieve maatregel.
Alle Hurtigruten-schepen werken met uitgebreide reinigings- en desinfectieprotocollen om een uitbraak van ziekten aan boord te voorkomen.
Voor Hurtigruten staat veiligheid voorop. Daarom volgen we de situatie en zullen we snel reageren op richtlijnen van autoriteiten als dat nodig is.

Het coronavirus valt niet onder de garantieregeling van het Calamiteitenfonds. Deze dekt uitsluitend calamiteiten die zijn ontstaan door een natuurramp of molest en gezondheidsrisico’s en ziektes vallen hier niet onder.

Voor vragen over de dekking die wordt gegeven door een reisverzekering en/of annuleringsverzekering zie de website van het Verbond Van Verzekeraars.

Momenteel volgen wijzigingen in de informatie en inreis-bepalingen elkaar snel op. We doen ons best de hier getoonde informatie actueel te houden maar aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden of onvolledigheden. Aan deze webpagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding