Informatie n.a.v. het coronavirus - COVID-19 - IJsland

Klik hier voor VEEL GESTELDE VRAGEN .

Voor meer informatie over het coronavirus zie ook de website van het ANVR , de IJslandse overheid en Icelandair .

Vanaf 15 juni zijn de grenzen van IJsland weer geopend voor internationale bezoekers. Per 15/6 is ook het reisadvies van Buitenlandse Zaken veranderd van code oranje naar code geel.

Er zijn wel een aantal maatregelen van kracht zoals een verplichte Covid-19 test bij aankomst op de luchthaven van Keflavik en het vooraf invullen van een online registratie (gekoppeld aan uw mobiele telefoon) met uw vluchtgegevens, waarin u verklaard geen corona-verschijnselen te hebben en akkoord gaat met de test. Tevens wordt aanbevolen de tracing app Rakning C-19 op je telefoon te installeren, die momenteel al door 40% van de IJslandse bevolking wordt gebruikt (dit is niet verplicht). De kosten van de test bedragen ISK 9.000 / ca. € 60 per persoon als u vooraf betaald bij de pre-registratie of ISK 11.000 / ca. € 70 p.p. als u ter plaatse op Keflavik Airport betaald. Kinderen die geboren zijn in 2005 of later hoeven niet getest te worden. Nadat u de PCR-test heeft gedaan kunt u naar uw eerste overnachtingsadres gaan en ontvangt dan in de meeste gevallen nog dezelfde dag, maar uiterlijk binnen 24 uur, de uitslag. Tot u de uitslag heeft gekregen wordt gevraagd zoveel mogelijk contact met andere mensen te vermijden en de "social distance" van 2 meter in acht te nemen. In het onwaarschijnlijke geval dat de uitslag van de test positief is moet u tenminste 14 dagen in zelf-isolatie en worden er aanvullende testen gedaan. Als u zelf geen geschikte locatie hiervoor heeft kunt u op kosten van de IJslandse overheid gebruik maken van een hiertoe speciaal ingericht isolatiecentrum. Van de eerste 15.000 mensen die zijn getest, waren er slechts 6 personen positief, met een actieve variant van het virus. Voor de exacte voorwaarden (in het engels) klik hier.

Een groot voordeel van het testen is natuurlijk dat u in IJsland een relatief veilige en onbezorgde vakantie kunt hebben in de wetenschap dat er in IJsland nauwelijks nog corona besmettingen aanwezig zijn en er zijn al geruime tijd geen ziekenhuisopnames meer geweest. Hotels, restaurants, bars, zwembaden, scholen, musea, gyms etc. zijn vrijwel allemaal weer open. Er wordt aanbevolen zoveel mogelijk de "social distance" afstand van 2 meter te betrachten, maar dit is sinds 25/5 niet meer verplicht. In de IJslandse samenleving gaat men uit van het gezonde verstand van mensen en de eigen verantwoordelijkheid in dezen. Er zijn geen restricties voor meerdere samen reizende huishoudens. Bijeenkomsten van meer dan 500 personen zijn verboden. Voor veelgestelde vragen zie ook: https://www.covid.is/faq .

Omdat wij onze klanten graag zo volledig mogelijk willen informeren hebben wij zelf al de proef op de som genomen en zijn  afgereisd naar IJsland; lees hier de blog over onze ervaringen.

Icelandair vliegt weer naar IJsland (heenvlucht om 14.10 uur, terugvlucht om 07.40 uur), t/m 19/7 dagelijks behalve op maandag en vrijdag en vanaf 20/7 weer dagelijks. Vanaf Brussel wordt vanaf 13/7 weer gevlogen (op maandag, woensdag en vrijdag en vanaf 27/7 ook op zondag). Transavia vliegt vanaf 19/6 weer naar Keflavik (in juli alleen op woensdag, vrijdag en zaterdag, in augustus op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag).

Om na te lezen welk beleid wij hanteren ten aanzien van annulering of wijziging klikt u op de periode welke voor uw reis van toepassing is:

IJsland reizen met vertrek tussen 1 juli en 31 juli 2020

IJsland reizen met vertrek vanaf 1 augustus 2020

Momenteel volgen wijzigingen in de informatie en in-reis-bepalingen elkaar snel op. We doen ons best de hier getoonde informatie actueel te houden maar aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden of onvolledigheden. Aan deze webpagina kunnen geen rechten worden ontleend.

KOSTELOOS ANNULEREN GARANTIE VOOR NIEUWE RESERVERINGEN( t/m vertrekdatum 31/10/2020):

Wij kunnen ons voorstellen dat u momenteel afwachtend bent bij het maken van een nieuwe boeking, maar ook aan de coronavirus crisis zal een einde komen. Om u toch in de gelegenheid te stellen zonder veel risico te boeken geven wij u de garantie dat u de boeking tot 30 dagen voor vertrek kosteloos kan annuleren, dus plan gerust uw reis ! Dit aanbod is geldig voor vanaf 17 maart 2020 geboekte reizen met vertrek t/m 31 oktober 2020. Dit geldt voor alle vliegreizen met Icelandair, maar niet voor de low-cost vluchten met Transavia van Amsterdam naar Reykjavik en de Smyril Line ferry.

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding