2021 8-Daagse Noordkaap, Sneeuwhotel & Barentszee safari

Noorderlicht avonturen Noordkaap, Sneeuwhotel & Barentszee

Bestemming: Noorwegen

Reisduur: 7 nachten

Vanaf: 2.298,00 €

Vertrek zaterdag 06 of 20 februari 2021

Een afwisselende reis met de leukste winter avonturen in Noord- Noorwegen

Deze afwisselende reis start met een nonstop vlucht van Amsterdam naar Tromsø. Tromsø wordt ook wel "Gateway to the Arctic" genoemd en kent verschillende interessante bezienswaardigheden zoals het Polaria bezoekerscentrum en het Poolmuseum. Vanuit Tromsø vaart u over de oude postschiproute met de Hurtigruten naar Kirkenes en passeert u onderweg het uiterste Noorden van Europa, de Noordkaap. Tijdens deze 2 daagse zeereis, die deels over de Barendsz-zee gaat, heeft u vaak goede kans op het zien van Noorderlicht. Hou uw camera daarom voortdurend bij de hand.

Het avontuur gaat verder bij het Sneeuwhotel vlakbij de Russische grens in Kirkenes, waar u 1 nacht in één van de sneeuwkamers verblijft. Dit is een onvergetelijke belevenis! Er worden hier tal van adrenaline verhogende excursies georganiseerd. Uw eigen king crab vangen en eten, met sneeuwscooters door het witte landschap of een spectaculaire husky tocht door de bossen zijn slechts een aantal mogelijkheden. ’s Avonds dient u bij helder weer de ogen op de hemel gericht te houden, want het magische Noorderlicht moet u niet missen. De tweede nacht in Kirkenes verblijft u in een "warme accommodatie" en wel een Aurora Gamme cabin bij het Sneeuwhotel.

Nadat u het Sneeuwhotel getrotseerd heeft, is het weer tijd om uw reis te vervolgen met de postroute langs de Noorse kust. Wat u op het traject hierheen tijdens de slaap heeft moeten missen, wordt nu overdag gevaren.... U kunt nogmaals profiteren van een lichtvervuilingsvrije hemel op zee om het Noorderlicht op de gevoelige plaat vast te leggen, maar bovendien ook van het comfort van uw schip. Na aankomst in Tromsø, rond middernacht, heeft u nog een laatste overnachting alvorens u weer huiswaarts vliegt.

Hurtigruten Hutkeuze: 
U kunt tijdens deze reis kiezen uit 3 verschillende soorten garantiehutten. U boekt een vaste categorie en krijgt aan boord uw hutnummer en huttype toegewezen:

Garantie polar binnenhut:  
Deze hut beschikt over een eigen douche en toilet. De hutten liggen verspreid over het gehele schip. Deze hutten hebben een bed en een bedsofa, tweepersoonsbed of een boven en onderbed. 
Garantie Polar buitenhut beperkt zicht/volledig zicht:  
De garantie buitenhut heeft standaard een douche en toilet en heeft een raam met beperkt/volledig zicht. Deze hutten hebben een bed en een bedsofa/tweepersoonbed of een boven en onderbed en liggen veelal op de dekken 2 , 3, en 5.
Garantie Polar buitenhut volledig zicht:  
De garantie buitenhut heeft standaard een douche en toilet en heeft een raam met volledig zicht. Deze hutten hebben een bed en een bedsofa/tweepersoonbed of een boven en onderbed en liggen veelal op de dekken 2 , 3, en 5. 

 

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 Amsterdam - Tromsø

  Vanaf Amsterdam vliegt u met Transavia rechtstreeks naar Tromsø, waar u de Airportbus neemt naar uw hotel. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding en kunt deze gezellige stad en haar bezienswaardigheden gaan verkennen.
  Vanwege het grote aantal leuke en goede restaurants hebben wij het diner niet inbegrepen en bent u vrij om te kiezen waar u de maaltijd nuttigt. Wij doen u graag enkele suggesties.

  Voor meer informatie over Transavia en vluchtschema’s, klik hier

  Dag 2 Tromsø & inschepen Hurtigruten

  Vergeet vandaag niet een kijkje te nemen bij de IJszeekathedraal, het Poolmuseum en Polaria museum!
  Uw Hurtigruten schip meert rond 14:30 uur aan in de haven en is dan gereed voor inscheping. Het schip zet om 18:30 uur koers richting het Noorden.

  Dag 3 De Noordkaap

  Het schip doet de haven van Hammerfest al vroeg in de ochtend aan. Vanaf hier is het nog 210 kilometer tot aan de Noordkaap. Vervolgens vaart het schip naar Havøysund. Tijdens de route noordwaarts vaart u langs de ruwe kust van Finnmark. U passeert bloeiende, alsmede verlaten vissersdorpjes voordat het schip Honningsvåg bereikt. Honningsvåg is de hoofdstad van de Noordkaap en telt zo’n 2800 inwoners. De totale gemeente heeft 3500 inwoners. Er zijn hier vele visspecialiteiten te vinden. U kunt een bezoek brengen aan het Noordkaapmuseum waar u een overzicht krijgt van de geschiedenis van de visserij en het Noordkaap toerisme. De Kerk van Honningsvåg is ook de moeite waard om te bezoeken. Dit gebouw is als enige gespaard gebleven bij het platbranden tijdens de 2e Wereldoorlog. Een must tijdens deze stop is een bezoek aan het Noordkaap plateau. Met de bus wordt u vervoerd door het eindeloze witte landschap naar dit 307 meter hoge plateau. In de middag vervolgt u uw reis oostwaarts en steekt de uitgestrekte Porsangerfjord over. Dezelfde dag zult u de haven Kjøllefjord aan doen. Het binnenvaren in deze haven is adembenemend vanwege de klippenformatie Finnkjerka. Deze rotsen werden pas in 1955 voor het eerst beklommen. Eenmaal in de haven aangekomen kunt u een adrenalineverhogende sneeuwscootersafari maken. Deze avondexcursie is bij uitstek perfect om met uw sneeuwscooter naar Mehamn te rijden op jacht naar het Noorderlicht. Diner en overnachting aan boord.

  Dag 4 Kirkenes en het Sneeuwhotel

  Na het ontbijt komt u om ca. 09.00 uur aan in Kirkenes. Kirkenes bevindt zich op dezelfde lengtegraad als St. Petersburg, Cairo en Istanbul, en is slechts een paar kilometer van de Russische grens verwijderd. De stad is in vergelijking met de rest van de kust van Finmarken bijzonder vruchtbaar. De stad ligt aan de monding van de Pasvikelva rivier, die gedeeltelijk de grens van Rusland aangeeft. Door de Russische invloeden krijgt de stad een bepaalde sfeer die niet te omschrijven is.  Bij aankomst wordt u opgehaald en na een korte transfer komt u aan bij het sneeuwhotel waar u de komende twee nachten zult verblijven. U wordt verwelkomd met een welkomstdrankje bij de Icebar en vervolgens bent u klaar voor een ‘coole’ incheck. Het is nog vroeg dus u heeft voldoende tijd om vandaag een excursie bij te boeken. In de namiddag staat voor u een heerlijk 3-gangen diner klaar. De traditionele gerechten zijn gemaakt van lokale ingrediënten. Na het diner heeft u nog even de gelegenheid om in de omgeving van het Snowhotel een wandeling te maken en een kijkje nemen bij de rendieren. Op een heldere avond heeft u misschien geluk en ziet u het noorderlicht over de hemel dansen. Uw lokale gids zal ervoor zorgen dat u optimaal voorbereid bent voor de komende avond en voor al uw vragen kunt u bij hem of haar terecht. Slaap lekker!

  Dag 5 Kirkenes

  Na een verfrissend nachtje slapen kunt u een ochtend sauna en een douche nemen voordat u gaat ontbijten (tussen 07.00 en 09.30 uur).  U heeft de hele dag te besteden aan tal van bij te boeken activiteiten, voordat u intrek neemt in uw warme accommodatie. ’s Avonds is het diner inbegrepen.
  Met een gunstige weersvoorspelling, heeft u goede kans op een spannende avond waarin hopelijk het Noorderlicht zich aan de pool hemel laat zien. Zorg in dat geval dat u uw camera tijdig instelt en op een tripod plaatst voor de beste resultaten...

  Dag 6 Kirkenes en inschepen

  Na het ontbijt wordt het tijd zich op te maken voor de transfer terug naar de kade en weer in te schepen aan boord van een ander Hurtigruten schip. Net na het middaguur zal uw Hurtigruten schip weer uit Kirkenes vertrekken en begint u aan de terugvaart naar Tromsø.

  Dag 7 Hammerfest & Tromsø

  Ook vandaag passeert u Europa’s meest noordelijke stad, Hammerfest, maar deze keer overdag. Uw kunt het schip in de haven verlaten om op eigen houtje de stad te verkennen. Leuke winkelstraatjes en de gezellige uitstraling brengen u even terug in de bewoonde wereld. Als u graag meer wilt weten over de geschiedenis , tradities en de Sami cultuur in Hammerfest, dan kunt u deelnemen aan een bus excursie. Aan het einde van de ochtend verlaat u deze leuke handelsstad weer om richting Tromsø te varen. Door de vele lichtjes ziet u de stad al van veraf opdoemen. Rond middernacht vaart u de haven binnen en loopt u naar uw overnachtingshotel voor de laatste nacht.

  Dag 8 Tromsø - Amsterdam

  Na het ontbijt gaat u met de Airportbus terug naar de luchthaven van Tromsø. Helaas is uw reis ten einde gekomen en gaat u met een rechtstreekse vlucht per Transavia terug naar Nederland. Let op: bij helder weer is het zicht op o.a. de Lofoten erg fraai, stop uw camera dus niet te ver weg...
 • Reisschema
  Vlucht Amsterdam - Tromsø per Transavia incl. ruim/handbagage
  *Bustransfer flybussen Tromsø Airport - Scandic Ishavs hotel 
  1 nacht Scandic Ishavshotell incl. ontbijt
  2 nachten Hurtigruten Tromsø - Kirkenes incl. ontbijt
  Bustransfer Hurtigruten kade - Sneeuwhotel
  1 nacht Sneeuwhotel in een Sneeuwkamer incl.halfpension
  1 nacht Aurora Gamme Cabin bij het Sneeuwhotel incl.halfpension
  Bustransfer Kirkenes Sneeuwhotel - Hurtigruten kade
  1 nacht Hurtigruten Kirkenes - Tromsø incl. ontbijt
  1 nacht Scandic Ishavshotell incl. ontbijt
  *Bustransfer flybussen Scandic Ishavs hotel - Tromsø Airport
  Vlucht Tromsø - Amsterdam per Transavia incl. ruim/handbagage 

  *Deze bustransfer is niet inbegrepen bij uw reis. Op alle vluchten die aankomen op Tromsø Airport rijden aansluitend transfer bussen richting de stad. U kunt dan uitstappen bij de halte van het Scandic Ishavs hotel. Kosten hiervan zijn 90 NOK per persoon (ongeveer 10 euro) ter plaatse betalen. De zelfde bus kunt u ook weer nemen terug naar het vliegveld.

  Vlucht informatie
  voor meer informatie over de vluchten met Transavia kunt op de onderstaande link klikken:
  Transavia

  Informatie Hurtigruten
  Voor meer Hurtigruten informatie kunt u op onderstaande links klikken: 
  Schepen
  Huttypen       

  Hurtigruten flexibel prijssysteem: 
  Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem. De vanaf prijzen in de online prijsopgave kunnen afwijkend zijn. Indien dit het geval is zullen wij hierover contact met u opnemen.

  Welk schip vaart wanneer?

  Vertrek datum   Traject Tromsø - Kirkenes   Traject Kirkenes - Tromsø
  06/02/2019   MS Polarlys   MS Richard With
  20/02/2019   MS Nordnorge   MS Kong Harald

  Hurtigruten maaltijden: 
  Zowel de lunch als het diner kan aan boord van Hurtigruten bijgeboekt worden. 
  Lunch per persoon: 52,50 euro (in buffetvorm) 
  Diner per persoon: 69 euro (drie gangen diner / 2e avond beroemde Noordkaapbuffet)
  Verder is er aan boord van het schip mogelijk nog maaltijden te nuttigen in een aparte bistro.  

  *Voor Hurtigruten gelden afwijkende voorwaarden

  Indien u de gewenste informatie hier niet kunnen vinden dan kunt u ons altijd bellen op 050-3136000 of vraag uw lokale reisbureau.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Aan boord van Hurtigruten kunt u naar wens verblijven op basis van logies & ontbijt (alle ontbijten inbegrepen) of halfpension (alle ontbijten en diners inbegrepen).

  Vertrek Tromsø-Kirkenes Kirkenes-Tromsø
  28jan MS Trollfjord  
  04feb MS Polarlys  MS Richard With
  11feb MS Spitsbergen  MS Nordkapp
  18feb MS Richard With  MS Kong Harald
  25feb MS Finnmarken  MS Vesterålen
  04mrt MS Lofoten  MS Nordlys

   

 • Algemene Informatie

  Activiteiten aan boord
  Tijdens de Hurtigruten reis worden er verschillende activiteiten en demonstraties aan boord en buiten op het dek gegeven. De activiteiten zijn gerelateerd aan de seizoenen en de gebieden waarin u vaart. De activiteiten worden aan boord bekend gemaakt in het dagelijkse programme. 

  A la carte menu
  Iedereen die een retourreis heeft geboekt Bergen – Kirkenes – Bergen/Trondheim, Bergen – Kirkenes of Kirkenes – Bergen is volpension bij de prijs inbegrepen tenzij anders vermeld. Daarnaast kunt u tegen een kleine vergoeding upgraden naar het à la carte menu. Indien u geen volpension heeft kunt u ook gewoon een plaatsje reserveren in het à la carte restaurant. Heeft u een platinum pakket geboekt dan is dit menu bij uw reis inbegrepen. 

  Op de meeste schepen wordt het à la carte menu geserveerd in een apart gedeelte van de restaurants. Aan boord van MS Midnatsol, MS Trollfjord en MS Finnmarken zijn er aparte eetzalen uitsluitend voor à la carte gasten. Geniet van twee-, drie-, vier- of vijfgangendiners en kies uit vier verschillende voorgerechten, vijf hoofdgerechten, vier desserts en onze beroemde kaas. Er zijn ook extra wijn- en drankarrangementen beschikbaar. U kunt alleen het à-la-cartemenu boeken wanneer u aan boord bent.

  MS Lofoten heeft een eigen dinerconcept met een menu uit de jaren 60 en MS Vesterålen biedt niet het à-la-cartemenu aan

  Voor meer informatie over de Noorse keuken klikt u hier

  Auto aan boord
  In Bergen is het autodek geopend van 18:00 uur in het zomerseizoen (01-06-31.10 uur) en van 19:30 uur tot 21:30 uur in het winterseizoen (01.11-31.05).
  Voordat u de auto naar het autodek brengt moet iedereen inclusief de bestuurder eerst ingecheckt worden. De bagage wordt niet vanuit het autodek ingecheckt. U dient deze dus gelijk mee te nemen aan boord als u gaat inchecken. Alleen de bestuurder van de auto mag met de auto naar het autodek rijden. De autosleutels moeten worden afgegeven aan de bemanning op het autodek.

  Alcohol
  Hurtigruten ASA is in het bezit van een volledige vergunning: bier, wijn en sterke drank zijn tussen 06.00 uur ’s morgens en 03.00 uur ’s nachts verkrijgbaar. Wij maken u erop attent dat prijzen voor sterke drank in Noorwegen over het algemeen hoger zijn dan in Nederland en niet belastingvrij aan boord.

  Bevestiging en Reisbescheiden
  Na het boeken van uw reis ontvangt u een bevestigingsfactuur waarin u wordt verzocht een aanbetaling te doen van 20% van de reissom. Het resterende bedrag dienen wij uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te hebben. U ontvangt geen bevestiging van binnenkomst van de betaling. Circa 10 dagen voor uw vertrek ontvangt u de reisbescheiden met tickets, vouchers, informatieboekje en uitgebreide reiswenken.

  Bijkomende kosten
  Reserveringskosten: 
  per boeking wordt eenmalig € 36,- in rekening gebracht. Indien u uw reis boekt via onze website zijn de reserveringskosten € 20,-.

  Last minute reizen:
  boekt u uw reis binnen 14 dagen voor vertrek dan betaalt u eenmalig € 25,- extra reserveringskosten.

  Wijzigingskosten: 
  Voor Hurtigruten gelden afwijkende voorwaarden € 50,- per wijziging indien gewijzigd binnen 35 dagen voor vertrek.

  Annuleringskosten: 
  voor Hurtigruten gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden:

  ANNULERINGSKOSTEN NOORSE KUST 

  tot 45 dagen voor vertrek                  20 %  van de reissom 

  44 t/m 22 dagen voor vertrek            40 %  van de reissom

  21 t/m 15 dagen voor vertrek            60 %  van de reissom

  14 dagen voor vertrek                      100%  van de reissom

   

  ANNULERINGSKOSTEN EXPEDITIE REIZEN 

  tot 150 dagen voor vertrek                 20% van de reissom 

  149 t/m 90 dagen voor vertrek           25% van de reissom 

  89 t/m 60 dagen voor vertrek             50% van de reissom 

  59 t/m 30 dagen voor vertrek             75% van de reissom 

  29 t/m 1 dag voor vertrek                   90% van de reissom 

  Op de vertrekdag of later                   100% van de reissom

  Heeft u een individuele groepsreis geboekt of een deeltraject minder dan 5 nachten aan boord van Hurtigruten dan gelden er afwijkende annuleringsvoorwaarden. 


  Brandstoftoeslag
  Momenteel wordt er door Hurtigruten een brandstoftoeslag van € 6,00 per persoon per nacht berekend. Daar dit een toeslag betreft welke alleen wordt geheven in geval van extreem hoge olieprijzen, zijn deze vanaf 2013 inbegrepen in de reissom. Mocht de toeslag vervallen of veranderen dan brengen wij u uiteraard op de hoogte.

  Bagage
  Bagage afhandeling is niet bij uw reis inbegrepen. U zult uw bagage zelf aan boord moeten dragen. In Bergen kunt u uw bagage afgeven in de Hurtigruten terminal. U mag maximaal 50 kg bagage aan boord meenemen. U kunt uw bagage op eigen verantwoordelijkheid opslaan in de bagageruimte / kluisjes van de schepen. Hurtigruten is niet verantwoordelijk voor eventuele verloren bagage. Het is niet toegestaan om  bagage op te slaan in de gemeenschappelijke ruimtes van het schip. Elke andere extra grote / zware bagage wordt als vracht gerekend. De extra kosten hiervoor zijn gebaseerd op de prijzen van de Nor-Lines. 

  Blindengeleide hond aan boord
  Geleidehonden worden aan boord aanvaard en kunnen in speciale hutten worden geboekt. De blindengeleidehonden mogen in alle openbare ruimtes aan boord verblijven, behalve in het restaurant, waar de blinde / slechtziende gast wordt bijgestaan ​​door een van de bemanningsleden. Assistentie door de bemanning wordt te allen tijde aangeboden wanneer dit vereist is voor de blinde of slechtziende gast. Neemt u contact op met ons reserveringsafdeling voor meer informatie en tarieven.

  Cafetaria/Bistro
  U kunt warme/ koude dranken en snacks kopen in de cafetaria aan boord, die meestal 24 uur per dag is geopend. Tijdens de winter kunnen openingstijden variëren - deze worden aan boord getoond.

  Creditcards / betalingsopties / valuta in Noorwegen
  De Noorse valuta wordt aan boord gebruikt. Visa, American Express, MasterCard en Diners Card worden allemaal geaccepteerd aan boord. Je kunt je ook aanmelden voor een cruisekaart, waarmee je je extra’s kunt betalen terwijl je aan boord bent en aan het einde van je reis het account kunt verrekenen. U betaald alleen aan boord contant met Noorse kronen of met uw creditcard.  Dit kan onderhevig zijn aan wijzigingen.

  We raden aan dat u een kleine hoeveelheid lokale valuta, de Noorse Kronen (NOK) contant mee te nemen. Belangrijke creditcards worden in Noorwegen algemeen aanvaard, behalve mogelijk bij kleinere bedrijven. Mogelijk wordt u gevraagd om een ​​identificatie te geven wanneer u met een creditcard of wisselgeld betaalt.

  Drones
  Houd er rekening mee dat het gebruik van drones niet is toegestaan ​​tijdens uw reis. Dit is bedoeld voor de algemene veiligheid en de bescherming van de persoonlijke veiligheid van andere reizigers.

  Elektriciteit
  Stopcontacten aan boord van uw schip is op de 220-volt AC-standaard, en vereist een 2-pins stekker van het continentale type. Als u voedingsadapters of converters nodig heeft, breng ze dan alstublieft mee.

  Excursies
  We raden u aan om vooraf excursies te reserveren, omdat deze mogelijk volgeboekt zijn als u wacht tot u aan boord bent. Excursies geboekt aan boord moeten worden betaald in Norwegian Kroner, wat betekent dat de prijs kan variëren als gevolg van wisselkoersschommelingen. U kunt excursies reserveren tot 2 weken voor vertrek. Als u Excursies zijn onderhevig aan limieten op het maximum en / of minimumaantal deelnemers, vaartijden en weers- / plaatselijke omstandigheden. Indien een excursie geannuleerd wordt vragen wij u de restitutie via BBI Travel te regelen. Aan boord kan er koerswisselingen minder restitutie worden gegeven. U vraagt dan om een schriftelijke bevestiging van annulering aan boord.  

  Fitnessruimte
  Sommige Hurtigruten  schepen hebben jacuzzi’s en een fitnessruimte. Voor meer informatie over de schepen klikt u hier. 

  Fooien
  Het is niet gebruikelijk om fooien te geven tijdens een Hurtigruten reis. Als u echter vindt dat bemanningsleden moeten worden beloond voor uitzonderlijke service, vindt u in het restaurant aan boord een enveloppe voor om een fooi te geven.

  Geluid aan boord
  De Hurtigruten schepen fungeren als werkschepen en varen 24 uur per dag van haven naar haven. U kunt in sommige hutten hinder ondervinden bij het aanmeren in een haven en tijdens het laden en lossen van goederen. Dit kan varieren van de locatie van uw hut en het schip. 

  Hutten aan boord 
  Voor onze reis Bergen-Bergen, de reis van Bergen-Kirkenes-Trondheim en alle suite-boekingen in het select tarief, kunt u het specifieke nummer van de hut waarin u wenst te verblijven, zonder extra kosten (afhankelijk van beschikbaarheid) kiezen.

  Als u andere reizen van vijf nachten of langer maakt en een boeking maakt in het select tarief, kunt u een hutnummer kiezen, tegen betaling en afhankelijk van beschikbaarheid. U kunt contact met ons opnemen als u hier meer informatie over wilt hebben. 

  Voor alle andere reizen en als u besluit om de extra kosten niet te betalen voor het kiezen van een hutnummer, wijst Hurtigruten u een hutnummer toe wanneer u aan boord gaat.

  Houd er rekening mee dat andere passagiers op het promenade dek voor uw hut langs kunnen lopen en dus het uitzicht kunnen hinderen. Vraag ons reserverings team om advies over de beste locatie van uw hut. 

  Voor meer informatie over het verblijf aan boord klikt u hier

  Hotels
  Als u hulp nodig heeft bij het boeken van een hotelkamer voor of na uw reis bij ons, neemt u dan contact op met ons reserveringssteam. Zij zullen u graag helpen. De standaard van de hotels die we gebruiken is gelijk aan 3 of 4 sterren. Hotels kunnen kosten in rekening brengen voor sommige faciliteiten, bijvoorbeeld sauna’s.

   In- en uitchecken
  Alle havens
  Gasten die met een auto reizen, moeten ten minste 1 uur voor vertrek in Bergen, Trondheim, Bodø, Tromsø en Kirkenes anwezig zijn. In alle andere havens is de laatste check in mogelijkheid 30 minuten voor vertrek. In alle havens behalve Bergen kunt u aan boord bij de receptie inchecken. 

  Bergen checkt in
  De Hurtigruten Terminal is geopend van 08:00 uur ma-vr en 13:00 uur za-zo.
  Het inchecken van uw bagage is mogelijk vanaf 13:00 uur. Het inchecken begint om 15:00 uur en de officiële inscheping vindt plaats om 16.00 uur.

  Er wordt een veiligheidsinstructie gegeven vanaf 15:50 uur en vervolgens twee keer per uur - kwart voor / kwart over

  Als u incheckt, kunt u uw bagage achterlaten bij de incheckbalie. Uw bagage wordt dan bij uw hut afgeleverd, uw hut is pas vanaf 18.00 uur beschikbaar. Vanaf 19.30 uur sluit de officiële check in, in de Hurtigruten terminal. Uiteraard is het daarna nog steeds mogelijk om later in te checken. 

  Uitcheck informatie
  U dient in de meeste havens de hut om 12.00 uur te verlaten. U kunt informeren bij de receptie of het mogelijk is om later uit te checken. De kosten hiervan bedragen 225 NOK.  U dient eerder uw hut te verlaten in de volgende havens: 

  Bergen - 10:00 uur 
  Kirkenes - 08.30 uur
  Trondheim - 08:00 uur 
  Tromsø (in zuidelijke richting) - 20:00 uur

  Inscheping/ ontscheping
  In Bergen varen de Hurtigruten-schepen vanuit de Hurtigruten Terminal, Nøstegaten 30, N-5010 Bergen. Als u een taxi neemt vanaf het vliegveld dan kunt u de taxichauffeur eenvoudig vragen om u naar "de Hurtigruten-terminal" te brengen. Bagagekluisjes zijn beschikbaar in de terminal en kosten NOK 30 (3 x 10 kr.) De terminal is geopend voor bagage inchecken vanaf 13:00 uur tot 14.30 uur. Inchecken van de passagiers begint om 15:00 uur en de officiële inscheping vindt plaats van 16:00 tot 19:30 uur. Hutten zijn beschikbaar vanaf 18:00 uur. Houd er rekening mee dat de laatste inchecktijd in de terminal om 19:30 uur is gedurende het hele jaar voor alle reizen.

  Periode 1 januari - 31 mei                      Vertrek 22.30 uur  Inscheping vanaf 16.00 uur
  Periode 1 juni - 31 oktober  Vertrek 21.30 uur  Inscheping vanaf 16.00 uur 
  Periode 1 nov - 31 dec Vertrek 22.30 uur Inscheping vanaf 16.00 uur  

  Een buffetdiner wordt geserveerd op de avond van vertrek uit Bergen, meestal tussen 18: 00-21: 00 uur met alleen open zitplaatsen. Heeft u een rondreis geboekt dan vindt u de tafeltoewijzing voor de rest van de reis in de envelop die u bij het inchecken ontvangt. Bij het ontschepen in Bergen wordt bagage in de terminal aan de bagageband afgeleverd. Op de laatste dag van de rondreis wordt u een paar uur voor aankomst gevraagd uw hut te verlaten. Informatie over het laden en lossen van bagage in andere havens is beschikbaar aan boord.

  Internet
  Aan boord van de Hurtigruten schepen is draadloos internet aanwezig voor laptops, tablets, mobiele telefoons etc. Indien u gebruik wil maken van het draadloos netwerk aan boord zijn hier kosten aan verbonden volgens onderstaand tabel. Houd er rekening mee dat de bandbreedte beperkt is en de sterkte van het draadloze signaal varieert. Het is geschikt voor gebruik van sociale media, e-mail en basissurfen. Het is niet geschikt voor streaming van bijvoorbeeld Netflix en kan op twee apparaten worden gebruikt.

  Kosten (NOK)
  1 dag 50 kronen 
  3 dagen 125 kronen 
  5 dagen 200 kronen 
  11 dagen 400 kronen 

  Informatiebijeenkomst
  Er zal een informatie- en veiligheidsavond plaatsvinden voor vertrek vanuit Bergen en Kirkenes. Elk schip heeft een expeditieleider aan boord die adviezen kan geven over excursies, het dagelijks programma en aankondigingen doet met betrekking tot bezienswaardigheden, ontschepen, etc. Af en toe kan de receptie deze service verlenen. Alle expeditieleiders spreken Noors, Engels en Duits.

  Kinder speelruimte 
  Er is een kleine speelruimte voor kinderen op de volgende schepen: MS Trollfjord, MS Midnatsol, MS Finnmarken, MS Richard With, MS Nordlys en MS Vesterålen.

  Kostbaarheden
  Draag geen grote hoeveelheden contant geld en houd waardevolle spullen, waaronder mobiele telefoons en camera’s, uit het zicht. Hurtigruten accepteert geen verantwoordelijkheid voor waardevolle artikelen en geld

  Kleding
  De dresscode aan boord van de Hurtigruten schepen is casual. Het weer in Noorwegen kan variëren tijdens elke reis, of zelfs overdag. U kunt zich daarom he beste in laagjes kleden. Hiermee kunt u zich gemakkelijk aanpassen aan de weersomstandigheden.  In elk seizoen is regen en winddichte kleding aan te raden.

  Klimaat 
  Het weer kan niet alleen dagelijks, maar ook per uur sterk schommelen. De temperaturen in Noorwegen liggen ’s zomers tussen 10 en 25ºC en ´s winters tussen de 2 en -10ºC. Daarbij blijft de kust dankzij de warme Golfstroom ijsvrij.  

  GEMIDDELDE DAGTEMPERATUREN

   

   

   

  Datum

  Bergen

  Tromso

  Amsterdam

  Januari

  Februari

  Maart

  April

  Mei

  Juni

  Juli

  Augustus

  September

  Oktober

  November

  December

  3,5

  3,8

  6,0

  9,0

  14,1

  17,0

  18,2

  17,9

  14,6

  11,3

  6,8

  4,6

  -2,0

  -1,6

  0,1

  3,3

  7,8

  12,7

  15,4

  13,8

  9,2

  4,6

  1,1

  -1,1

  1,8

  3,5

  7,9

  13,2

  18,6

  21,8

  23,1

  22,8

  18,7

  13,3

  7,0

  3,2

  Klachten
  BBI Travel doet zijn uiterste best om de reizen voorspoedig te laten verlopen. Mocht u desondanks niet geheel tevreden zijn over de uitvoering van de reis, dan dient u dit ter plaatse zo spoedig mogelijk te melden zodat naar een oplossing kan worden gezocht. Wordt de klacht niet naar tevredenheid opgelost, dan kunt u contact opnemen met BBI Travel en zullen wij kijken naar een passende oplossing.

  Maaltijden
  Het ontbijt wordt meestal geserveerd vanaf 07.30 uur (open zitplaatsen), lunch vanaf 12.00/13.00 uur (open zitplaatsen) en diner vanaf 18.30 (toegewezen zitplaatsen). Tijdens het hoogseizoen kunnen er twee lunch- en avondmaaltijden worden gehouden - de tijden worden aan boord getoond. De reis begint met een dinerbuffet bij vertrek uit Bergen en eindigt met een brunch op de dag van aankomst in Bergen. Het ontbijt bestaat uit een brede selectie vleeswaren, kaas, eieren, ontbijtgranen en fruit, met vers gebakken brood, zoete deegwaren en vaak ’sveler’ (kleine pannenkoeken) en wafels vers bereid in het restaurant. Het volpension pakket bestaat uit een mix van buffetten en vaste menu’s voor lunches en diners. 

  Medische hulp en noodsituaties
  Er is geen dokter of apotheek aan boord. Het personeel wordt echter eerst getraind en kunnen dringende medische hulp verlenen. De schepen zijn ook dichtbij land indien dringende medische hulp vereist is.

  Middernachtzon
  De middernachtzon is een natuurlijk fenomeen dat optreedt wanneer het hele lichaam van de zon 24 uur per dag zichtbaar is boven de horizon. Dit gebeurt alleen ten noorden van de poolcirkel. Hieronder vindt u de data en locaties voor de middernachtzon.

  Plaats

  Eerste/laatste dag

  Bodo

  Hammerfest

  Harstad

  Noordkaap1

  Svolvaer

  Tromso

  Vardo

  03 juni - 08 juli

  16 mei - 26 juli

  24 mei - 18 juli

  13 mei - 29 juli

  28 mei - 14 juli

  20 mei - 22 juli

  17 mei - 25 juli

  Minimum aantal deelnemers
  Voor sommige van onze reizen is er een minimum aantal deelnemers vereist. Indien dit het geval is vindt u dit terug onder het kopje "details" van de reis. 

  Mobiliteit
  Passagiers die niet volledig mobiel zijn kunnen mee aan boord op alle schepen behalve op de MS Lofoten. De schepen hebben een aangepaste hut aan boord die rolstoelvriendelijk is. Passagiers die een rolstoel gebruiken, moeten hun eigen standaard opvouwbare stoel meenemen. Gasten die zonder hulp in een rolstoel door het schip kunnen navigeren, hebben geen reisgenoot nodig. Passagiers die assistentie nodig hebben, moeten mogelijk worden begeleid. U dient dan een reisgenoot mee te nemen. 

  Het is uiterst belangrijk dat u ons op de hoogte stelt van speciale vereisten wanneer u boekt, zodat we de nodige regelingen kunnen treffen om u van dienst te zijn.

  Roken
  Rokers zijn van harte welkom om te roken in de daarvoor bestemde ruimtes op de buitendekken. Roken is echter niet toegestaan ​​als de schepen in de haven zijn en van brandstof worden voorzien. Het personeel zal u informeren wanneer buiten roken niet is toegestaan. Roken in de hut is verboden.

  Speciale verzoeken
  Als u speciale verzoeken heeft (bijvoorbeeld een dieet of medische aandoening), laat het ons dan weten op het moment van boeking. We zullen ons uiterste best doen om aan dergelijke verzoeken te voldoen, maar kunnen niet garanderen dat we dat doen.

  Stabilisatoren
  Met uitzondering van MS Lofoten, zijn al onze schepen uitgerust met stabilisatoren.

  Telefoons / mobiele telefoons
  U kunt uw mobiele telefoon aan boord gebruiken, hoewel de kwaliteit van het signaal kan variëren. Neem contact op met uw provider voor kosten bij het gebruik van uw telefoon in het buitenland.

  Transfers
  Vanaf de luchthaven in Bergen gaat een bus die stopt bij de Hurtigruten kade. De transfers vanaf en naar de luchthaven Bergen, Trondheim en Kirkenes zijn niet standaard inbegrepen bij uw reis. U kunt deze optioneel bijboeken. Ook aan boord van het schip kunt u bij de informatiebalie een kaartje kopen voor uw luchthaventransfer. 

  Een warme muts, handschoenen, sjaal en thermische kleding, samen met thermisch ondergoed is handig in de wintermaanden. Op het land waar het ijzig kan zijn, zijn stevige schoenen belangrijk voor excursies aan wal. 

  Talen
  Noors en Engels zijn de officiële boordtalen. Het personeel bij de receptie en een deel van de servicemedewerkers spreken vaak ook Duits. De Tour Leader spreekt Noors, Engels en Duits.

  Uren daglicht in Bergen en Tromso in vergelijking met Amsterdam

   

   

   

  Datum

  Bergen

  Tromso

  Amsterdam

  Januari

  Februari

  Maart

  April

  Mei

  Juni

  Juli

  Augustus

  September

  Oktober

  November

  December

  6,0

  8,0

  10,5

  13.5

  16,0

  18,5

  19,0

  17,0

  14,0

  11,5

  8,5

  6,5

  0,0

  5,0

  9,5

  14,0

  18,5

  24,0

  24,0

  21,0

  15,5

  11,0

  6,5

  0,0

  8,0

  9,0

  11,0

  13,0

  15,0

  16,5

  17,0

  15,5

  13,5

  11,5

  9,5

  8,0

  Vluchten
  Als u hulp nodig heeft bij het boeken van een vliegreis laat ons dit dan weten. Wij kunnen deze optioneel voor bijboeken. Tevens kunt u ervoor kiezen om deze online bij te boeken. Sommige reizen worden aangeboden inclusief vliegreis.

  Verzekeringen
  Bij geen van de aangeboden reizen is een reis- of annuleringsverzekering inbegrepen. Wij stellen het onze passagiers verplicht om goed verzekerd op reis te gaan. U kunt bij reservering aangeven of u elders verzekerd bent of anders de door ons aangeboden verzekeringen van de Europeesche Verzekering wilt afsluiten. Zo kunt u onbezorgd en (ver)zeker(d) op reis.

  Voorbehoud en prijswijzigingen
  Bij tussentijdse (prijs-)wijzigingen zoals bijvoorbeeld brandstoftoeslagen en luchthavenbelastingen behouden we ons het recht voor om de reissom aan te passen. Aangezien BBI Travel hier geen invloed op heeft, zijn wij genoodzaakt eventuele prijsverhogingen door te berekenen aan de deelnemers. Kennelijke fouten of vergissingen van welke aard dan ook voorkomend in de reisbrochure, advertenties, brieven of bevestigingen binden BBI Travel niet. In gevallen waarin deze beknopte reisvoorwaarden niet voorzien, zal BBI Travel zich houden aan de reisvoorwaarden zoals deze in de reisbranche worden gehanteerd.

  Wijzigingen in route en excursies
  Het weer langs de Noorse kust is onvoorspelbaar en kan van invloed zijn op de route of excursies. Sommige excursies hebben een minimum of maximumaantal deelnemers. In de maanden voorafgaande de kerst, kunnen reisschema’s veranderen. Naarmate de kerst nadert, kunnen reisschema’s veranderen, zodat aan boord van de schepen diners en feesten kunnen worden georganiseerd. 

  Wasserij
  Wasruimtes met wasmachines, drogers en strijkijzers zijn beschikbaar op alle schepen. U kunt tokens voor om te wassen kopen bij de receptie.

  Winkel
  Alle Hurtigruten schepen hebben een winkel aan boord. De winkels verkopen lokale producten, souvenirs, boeken, postkaarten, postzegels en een beperkt aantal toiletartikelen. Op de MS Lofoten kunt u deze artikelen krijgen in de cafetaria

   

   

   

   

   

   

   

 • De Hurtigruten Schepen

  e schepen uit de Hurtigruten vloot hebben restaurants, bar, cafe’s  en panorama lounges maar zo heeft ieder haar eigen sfeer en style. Elk schip heeft weer iets unieks. Ondanks de verschillen tussen de schepen hebben ze allemaal dezelfde intieme sfeer met een informele Hurtigruten sfeer.

  Hurtigruten heeft een vloot van 12 schepen. MS Spitsbergen is het nieuwste schip, hierna expeditieschip MS Fram en dan volgen MS Trollfjord en MS Midnatsol (zusterschepen) en MS Finnmarken.
  De 90-er jaren categorie bestaat uit MS Nordnorge, MS Polarlys, MS Richard With, MS Kong Harald, MS Nordlys en MS Nordkapp. MS Vesterålen werd in de 80-er jaren gebouwd en MS Lofoten is het laatst overgebleven traditionele Hurtigruten schip (1964) op de route langs de Noorse kust. MS Nordstjernen (1956) is het oudste schip in de vloot en vaart zomers speciale expeditiereizen bij Spitsbergen.
   
  De Hurtigruten schepen langs de kust van Noorwegen:
  Klik op de naam van het schip voor meer informatie en foto’s. 

  MS Spitsbergen
  • Expeditie team aan boord
  • Scandinavisch design,gerenoveerd in 2016
  • Zonnedek en jacuzzi                             
  • 2 Restaurants
  • Fitness ruimte en sauna
  • Expeditie buiten dek
  • Vaart in de winter en de zomer
  • Bouwjaar 2009
   Klik hier voor het dekplan 

   

   
  MS Midnatsol
  • Expeditie team aan boord
  • Licht en kleurig interieur                           
  • Zonnedek en jacuzzi
  • 2 verdiepingen panorama lounge             
  • Aparte a la carte restaurant
  • Sauna en fitness ruimte
  • Vaart in de winter in Antarctica
  • Bouwjaar 2003
   Klik hier voor het dekplan 

   
  MS Trollfjord
  • Expeditie team aan boord
  • Interieur van hout en steen         
  • 2 Verdiepingen panorama lounge    
  • Aparte a la carte restaurant
  • Sauna, fitness ruimte en jacuzzi              
  • Bouwjaar 2002
   Klik hier voor het dekplan


  MS Finnmarken

  • Expeditie team aan boord
  • Zwembad op het buitendek                        
  • Apart a la carte restaurant
  • Fitness ruimte en sauna
  • Bouwjaar 2002
   Klik hier voor het dekplan 

  MS Richard With
  • Expeditie team aan boord
  • Gerenoveerd in 2018
  • Fitness ruimte en sauna
  • Bibliotheek
  • 2 Lezing ruimtes
  • Genoemd naar de oprichter van Hurtigruten
  • Bouwjaar 1993
   Klik hier voor het dekplan 

  MS Nordlys

  • Expeditie team aan boord                             
  • Gerenoveerd in 2019                                  
  • Expeditie buiten dek
  • Fitness ruimte en sauna
  • Bibliotheek
  • Apart a la carte restaurant
  • Bouwjaar 1994
   Klik hier voor het dekplan