6 Resultaten

Wintersport Hafjell Noorwegen

Op 180 km van Oslo ligt Lillehammer met het alpine skigebied Hafjell. Tijdens de Olympische Spelen (1994) heeft Lillehammer haar visitekaartje afgegeven in de wereld van de wintersport. U kunt hier van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat skiën. Met uitdagende funparks en honderden kilometers aan loipes komen ook snowboarders en liefhebbers van natuur en langlauf aan hun trekken.

Deze bestemming is uitermate familievriendelijk...

Gedetailleerde ski informatie Hafjell

Hafjell biedt de alpineskiërs een prachtig skigebied en met het uitgebreide funpark is Hafjell ook favoriet bij de snowboarders. Op zoek naar een extra uitdaging, neem de ski´s dan mee voor een dagje skiën bij Kvitfjell, waar jaarlijks het onderdeel afdaling tijdens de World Cup voor spectaculaire beelden zorgt. Voor de liefhebbers van wintersport in combinatie met natuur, voer honderden kilometers aan langlauf-loipes tot aan Sjusjoen en Nordseter; vergeet dan vooral ook niet uw camera mee te nemen voor het maken van idyllische winterplaatjes. Kinderen kunnen de mascotte Isa ontmoeten in één van de kinderskigebieden, hier worden allerlei spelletjes georganiseerd en leren kinderen spelenderwijs skiën.
 

De omgeving van Hafjell biedt voor ieder wat wils, ook zonder ski´s:

  • Hunderfossen winterpark is leuk om met de kinderen naartoe te gaan. U kunt hier bijvoorbeeld ijsbowlen en de cultuur van Noorwegen ervaren. Het restaurant in dit park wordt gedragen door trollen, iets wat veel indruk maakt op de kinderen.
  • Lillehammer (15km) heeft een gezellig centrum, met langs de hoofdstraat Storgata leuke winkels en goede restaurants. Ook kan hier het Olympisch Museum en de skischans worden bezocht. Naast de schans kunt u met supersnelle sleetjes een ritje maken...
  • Net voorbij Hunderfossen ligt de Olympisch bobsleebaan, hier maakt u met duizelingwekkende vaart de rit naar beneden in een bobraft. Deze activiteit is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.


Gedetailleerde ski informatie HafjellKlik op de kaart voor grotere versie:
Pistekaart Hafjell

SKIEN (Hafjell)

Totaal aantal pistes: 30 13 •1
Snowboard centra: 4
Mogelijkheden beginners: zeer goed
Mogelijkheden gevorderden: uitstekend
Snowboard mogelijkheden: uitstekend
Pistes: 50 km Hafjell / 113 km incl. nabijgelegen gebieden
Verlichte pistes: 7 km
Aantal liften: 18 en 1 gondol
Skipas 6 dagen: NOK 1550
Key Card: NOK 75
Skiles 5 dagen: ma-vr 5x 90 min. NOK 1325 (groepsles)
Skihuur 6 dagen: NOK 975 -1580 (set)
Snowboardhuur 6 dagen: NOK 1115 incl. schoenen

VERVOER

Veerhavens: Oslo, Gotenburg
Aanvlieghaven: Oslo Gardermoen
Transfer: per trein & bus, duur 2 uur en 55 min
Per auto vanaf Oslo ca. 200 km of Gotenburg ca. 490 km
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding