6 Resultaten

Wintersport Peer Gynt Ski Regio Noorwegen

Op slechts één uur van Lillehammer ligt een sprookjesachtige wereld genaamd de Peer Gynt Ski Regio. Het belangrijkste alpine gebied is hier de Gålå Ski Arena, maar u vindt in het nabijgelegen Espedalen en Fefor eveneens verschillende skiliften en afdalingen. De verscheidenheid aan alpine-, telemark- en snowboardpistes, alsmede de onderlinge samenhang in deze skigebieden maakt deze regio tot een grote uitdaging voor zowel beginners als gevorderden. Voor diegenen die eens een echte beproeving zoeken, zijn de op 45 minuten rijafstand verwijderde Olympische pistes van Hafjell en Kvitfjell aan te bevelen.


Houdt u meer van langlaufen? Dan is deze regio eveneens een perfecte bestemming voor u. Het goed geprepareerde en samenhangende loipenetwerk strekt zich uit van Espedalen via Fefor en Gålå tot aan Fagerhøi en bestrijkt circa 630 km. Ook zonder ski´s kunt u natuurlijk heerlijk genieten in deze prachtige omgeving. Wat te denken van arrenslee- en fakkeltochten of van een verfrissende wandeling door de maagdelijke sneeuw in de vrieskou? En na afloop van een enerverende dag is het heerlijk ontspannen bij het haardvuur, in de sauna of in het zwembad.

Welkom in een winters sprookje!


Gedetailleerde ski informatie Gala

Gålå en de Peer Gynt Ski Regio beschikt over een Alpine-skigebied, maar is vooral een paradijs voor liefhebbers van de langlaufsport. Met keuze uit loipes over de ruige eindeloos witte hoogvlaktes of de witte bepoederde bossen in de lager gelegen dalen, is er elke dag een nieuwe, andere tocht te maken. Wilt u het langlaufen afwisselen met een dagje alpine-skiën, dan is kan dat in Gålå.

Ook voor gezinnen met kleine kinderen is dit een uitstekend  gebied. Veilig, overzichtelijk en ook buiten de pistes leuke activiteiten om met elkaar aan mee te doen.
 

Gålå en de omgeving heeft voor ieder wat wils, ook zonder ski´s:

  • Er worden tal van activiteiten georganiseerd, zoals hukysafaris, sneeuwschoentochten, arresleetochten en slee-avonturen.
  • Lillehammer ligt op een uurtje rijden en heeft een gezellig centrum, met langs de hoofdstraat Storgata leuke winkels en goede restaurants. Ook kan hier het Olympisch Museum en de skischans worden bezocht. Naast de schans kunt u met supersnelle sleetjes een ritje maken...
  • Net voorbij Hunderfossen ligt de Olympisch bobsleebaan, hier maakt u met duizelingwekkende vaart de rit naar beneden in een bobraft. Deze activiteit is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.


Gedetailleerde ski informatie Gålå

Klik op de kaart voor grotere versie:

SKIEN

Totaal aantal pistes: 148 4 3 1
Snowboard park: 1
Mogelijkheden beginners: goed
Mogelijkheden gevorderden: matig
Snowboard mogelijkheden: goed
Pistes: 20 km
Verlichte pistes: 5
Aantal liften: 8
Skipas 6 dagen: 7jan-1feb+11mrt-5apr NOK 1730, rest  NOK 1800
Key Card: NOK 75
Skiles: 3 dagen x 50 min. NOK 1185 (privé, min. 2 personen)
Skihuur 6 dagen: NOK 930-1165 (set)
Snowboardhuur 6 dagen: NOK 930 incl. schoenen

VERVOER

Veerhavens: Oslo, Gotenburg
Aanvlieghaven: Oslo Airport
Transfer: huurauto aangeraden
Per auto vanaf Oslo ca. 270 km of Gotenburg ca 560 km
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding