17 Resultaten

Noorderlicht reizen en winteravonturen

Scandinavië leent zich uitstekend voor een avontuurlijke wintervakantie onder het noorderlicht.
BBI Travel biedt u verschillende reizen aan naar het noorden van Europa waarbij activiteiten als huskysafari’s, sneeuwscootersafari’s en excursies per ijsbreker niet zullen ontbreken. U kunt ervoor kiezen om zelf de activiteiten samen te stellen, of boekt u liever één van onze reizen waarbij wij reeds een aantal activiteiten voor u hebben toegevoegd? Ook voor een overnachting in een bijzondere accommodatie zoals bijvoorbeeld een sneeuwhotel, kunt u bij ons terecht. Tijdens de wintermaanden is in dit gebied het noorderlicht bijzonder vaak actief. Dit prachtige natuurverschijnsel is bij heldere donkere hemel te zien en u zult uw ogen uitkijken bij deze bijzondere waarneming.

Verlaagde tarieven Noorderlicht & winteravonturen

Noorderlicht- en winterse activiteiten

Het noorderlicht ’spotten’ is ideaal te combineren met winterse activiteiten overdag, zoals de natuur in met een huskyslee of sneeuwscooter. Houdt u van bewegen kunt u een sneeuwschoenwandeling maken of de latten onderbinden. Verblijft u in het noorden van Noorwegen kiest u wellicht ook voor een walvis safari, of een natuursafari waarbij u dichtbij de bijzondere vogels en andere arctische dieren komt. Waar u ook voor kiest, wij kunnen u verzekeren dat met de ideale combinatie van verschillende activiteiten uw vakantie naar het arctisch gebied gegarandeerd een van uw meest spectaculaire en onvergetelijke wintervakanties wordt!

 

 

 

Wat is het noorderlicht eigenlijk?

Het noorderlicht is een welbekend fenomeen aan de hemel in het noorden van Europa. De internationale naam is Aurora Borealis en betekent ’het noordelijke morgenrood’. Het noorderlicht kan er zelfs overdag zijn, maar om het echt te kunnen zien moet het buiten donker en de hemel helder zijn.
Vroeger waren er verschillende meningen over wat noorderlicht kon zijn. Waren het overleden maagden of de zielen van kinderen? Was het een waarschuwing dat er mindere tijden aan zaten te komen, of een weerspiegeling van de zee? Tegenwoordig weten we natuurlijk heel goed hoe het werkt.
Noorderlicht, of soms ook poollicht genoemd, ontstaat doordat grote hoeveelheden geladen deeltjes door de zon het heelal worden in geslingerd. Deze stroming wordt zonnewind genoemd. De geladen deeltjes die richting de aarde gaan worden beïnvloed door het aardmagnetisch veld. Dit magnetisch veld leidt de geladen deeltjes naar een ovaalvormige kring rond de magnetische pool. Hier botsen de geladen deeltjes met aardse moleculen. Noorderlicht komt het meeste voor op hoogtes tussen 80 en 500 kilometer.

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding