Noord Ierland

Glens Of Antrim
U kunt prachtig wandelen bij de negen Glens (valleien) van Antrim.In het Glenariff Forest Park zijn wandelpaden uitgezet door de vallei, zoals de Waterfall Trail (4,5 km), waarbij u verschillende watervallen passeert.

 

Carrick-a-Rede
In Carrick-a-Rede vindt u de spectaculaire 25 meter hoge touwbrug, waarover u zich naar een rotseilandje voor de kust kunt wagen. Een mooie wandeling van ca. 20 minuten voert naar de touwbrug. Bij slechte weersomstandigheden wordt de touwbrug gesloten.

 
Giant’s Causeway
Een van de hoogtepunten aan de Antrim Coast is de beroemde Giant’s Causeway. Over dit natuurwonder, bestaand uit een verzameling zeskantige basalten zuilen in zee, doen vele legendes de ronde, met de reus Finn McCool in de hoofdrol.

 
 
 
 
Bushmills Distellery
Vlakbij de Giants Causeway ligt de Old Bushmills whiskeydistilleerderij, waar u een rondleiding kunt volgen, waarbij uiteraard ook geproefd kan worden.

 

Dunluce Castle
Indrukwekkend zijn ook de ruïnes van het op een klif gelegen Dunluce Castle. De uitzichten over de ruige kliffenkust zijn hier fantastisch. 
 
 
 


U kunt de levendige badplaatsen Portstewart en Portrush bezoeken.
In Portrush vindt u een van beroemdste golfbanen ter wereld, de Royal Portrush. 
In Downhill kunt u de Mussenden Temple bekijken, die uitkijkt over een prachtig zandstrand.

Derry
Ook interessant is een bezoek aan de stad Derry, met haar goed bewaarde stadsmuren en de mooie St.Columb kathedraal. Er worden vanaf het Tourist Office interessante stadswandelingen georganiseerd, waarbij ook de wijk Bogside wordt bezocht. Dit stadsdeel kent een roemruchte historie en was de plaats van handeling van "Bloody Sunday" , waarbij in 1972 veertien mannen en jongens werden doorgeschoten door Britse militairen na een vreedzame demonstratie. Dit wordt vaak gezien als het escalatiepunt in de onderlinge schermutselingen tussen de protestanten en katholieken in het Noord Ierse conflict, oftewel "The Troubles" zoals de Ieren dit zelf noemen. 
 
 
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding