Zuid Oost Ierland

Cork
De vriendelijke stad Cork is na Dublin en Belfast de 3e stad van Ierland. Naast het gezellige winkelcentrum is o.a. interessant de St.Finbarr´s kathedraal, de St.An­ne´s kerk met het Shandon klokkenspel uit 1720, of een bezoek aan de drukke over­dek­te "English Market". Ook een bezoek waard is de Cork City Goal, waar het gevangenisleven uit de vorige eeuw op beeldende wijze wordt weergegeven.
 
 
 
 
Blarney
Vlakbij Cork vindt u ook Blarney Castle, met de beroemde Blarney Stone. Volgens de legende krijgt u de Ierse welbe­spraaktheid als u er in slaagt de steen boven in het kasteel te kussen, hetgeen in een achteroverhangende positie echter nog niet mee­valt. Rondom het kasteel bevinden zich fraaie tuinen en de Blarney Woolen Mills, een grote winkel met een enorm aanbod van typisch Ierse artikelen, zoals wollen sweaters, kristal en andere souvenirs.
 
 
 
Kinsale
Het ten zuiden van Cork gelegen pittoreske havenplaatsje Kinsale, met haar gekleurde huisjes, staat bekend als het gourmet-centrum van Ierland, met uitstekende restaurants en gezellige pubs.Jaarlijks vindt hier het "Fine Food Festival" plaats. Het plaatsje heeft een rijke historie, die u o.a. kunt bewonderen in het Charles Fort en Desmond Castle (met wijnmuseum). Er worden historische wandelingen georganiseerd, waarbij een gids uitleg geeft over de roemruchte geschiedenis van Kinsale, met als hoogtepunt The Battle Of Kinsale in 1601 tegen de Spanjaarden. Vanuit Kinsale worden ook zeevis-trips georganiseerd, waarbij u met een boot de zee op gaat, met goede kans op het vangen van rog, leng, conger en haaien. 
 
  
  
Clonakilty
Gezellig, kleurrijk plaatsje met leuke restaurants en muziekpubs. Hier bevindt zich ook het West Cork Model Railway Village met miniatuur-treinen. Vlakbij Clonakilty ligt het prachtige strand van Inchydoney.
 
 Cobh
Het plaatsje Cobh, ten oosten van Cork, is bekend als de laatste haven die door de beroemdeTitanic werd aangedaan.Het pittoreske plaatsje heeft een rijke maritieme geschiedenis en was de vertrekplaats van 2,5 miljoen Ierse emigranten die hun geluk in Amerika gingen beproeven. U kunt de geschiedenis hiervan bekijken in het Cobh Heritage Centre, The Queenstown Story of de begeleide Titanic Trail wandeling volgen. In het centrum van Cobh staat op een heuvel de fraaie St.Colman´s kathedraal, met mooie glas-in-lood ramen.
 
 
Midleton
In Midleton bevindt zich de Old Midleton Distillery met een audio-visu­ele presentatie over de geschiede­nis van de beroemde Ierse Jameson whiskey, met tevens een whiskey-proeverij.
 
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding