West Ierland

Klik hier voor informatie over vluchtschema’s en vliegtarieven.  

Klik hier voor autohuurprijzen en voorwaarden.
Limerick
In deze stad, bekend als naamgever van de 5-regelige "limerick’" rijmpjes, vindt u het imposante Middeleeuwse King Johns Castle, gelegen aan de oever van de Shannon rivier.County Clare
De ruige Atlantische kust van het graafschap Clare, met haar karakteristieke stenen muurtjes en witte cottages, laat een onuitwisbare indruk achter bij haar bezoekers. Imposant is een wandeling over de kilometerslange steile rotsen van de Cliffs Of Moher (220 meter hoog), met het geluid van de wind en de woest schuimende golven op de achtergrond.

 
  
Geniet hier van de "craic" in de muziekpubs in charmante dorpjes als Doolin, dat bekend staat als het centrum van de traditionele Ierse volksmuziek.
 
 
 
Doolin is tevens het vertrekpunt van een ferry naar de Aran Islands, waar de Keltische taal nog gesproken wordt en het traditionele Ierse leven goed bewaard is gebleven. Hier kunt u heerlijk wandelen, of fietsen huren, en genie­ten van de ongerepte natuur.  Ook een bezoek aan het aan de rand van de kliffen gebouwde ringfort Dun Aengus op Inishmore is de moeite waard.

 

 

Ook interessant is het "Burren" gebied met een zeer bijzon­der grijs karstland­schap, met een unieke plan­ten­groei, en vele onderaardse riviertjes en grotten. Dit gebied is een paradijs voor botanisten. Voor geïnteresseerden bevindt zich in Kilfeno­ra het Burren Display Centre, waar het Burrenge­bied op schaal is nagebouwd en de bijzondere flora en fauna en archeologie van dit gebied wordt toege­licht. U vindt in de Burren vele kasteelruines en prehistorische monumenten, zoals hunebedden, bijv. de Poulnabrone dolmen.

 

In het Lahinch is een mooi strand en een fraai gelegen golfbaan, aan de Atlantische Oceaan. Bij Lahinch SeaWorld & Leisure Centre treft u een aquarium aan met o.a. dolfijnen, een overdekt zwembad en kinderspeeltuin.

Vlakbij Ballyvaughan vindt u de interessante Ailwee Cave en het roofvogelcentrum Birds Of Prey, met een falconry.

Galway

De studentenstad Galway is een van de gezelligste steden van Ierland. Eyre Square is het levendige centrale plein. Er is een groot voetgangersgebied met leuke winkelstraten als Shop Street, Quay Street en William Street, met vaak straatartiesten, terrassen en een keur aan gezellige pubs en restaurants.

 
Connemara
Het "Wilde Westen" van Ierland is een unieke regio met een ongekende natuurlijke schoonheid, waar u heerlijk tot rust zult komen. Ontdek het mystieke heuvellandschap, met haar grillige kustlijn, pittoreske vissersplaatsjes en verlaten zandstranden.
 
 
 
Het gebied wordt beheerst door de Twelve Pins bergrug, met twaalf toppen, waarop door een snel wisselend wolkenspel prachtig licht valt. "Forty Shades Of Green" noemen de Ieren dit verschijnsel.
 
  
Bezoek ook Kylemore Abbey, een aan een meertje gelegen kasteel, dat nu in gebruik is als klooster.
In het Connemara National Park (bij Letterfrack) zijn prachtige wandelroutes uitgezet.

 
 
Clifden is de sfeervolle hoofdstad van Connemara met leuke winkeltjes, muziekpubs en bistro’s. Langs de smalle Sky Road kunt u een mooie rit langs de Atlantische kust maken.
  
In Ballyconneely is een lang zandstrand en de prachtige Connemara Golf Coarse, met prachtige vergezichten over de Atlantische Oceaan.
 
Het leukeplaatsje Roundstone, met haar fotogenieke haventje, is bekend vanwege de traditionele Ierse muziek die hier nog wordt gekoesterd. U kunt er met de hand gemaakte Ierse muziekinstrumenten zoals de bodhran kopen.
 
 
Vanuit Rossaveal vertrekt een ferry naar de ruige Aran Islands, o.a. bekend van de wollen Aran sweaters.
 
County Mayo
Het pittoreske stadje Westport heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen. U vindt hier ook het Westport House, een historish landhuis met aangrenzend een kinderdierentuin en pretpark. In het centrum vindt u veel sfeervolle restaurants en pubs, zoals de bekende singsong pub Matt Malloys.
 
 
 
Het grootste eiland van Ierland, Achill Island, is met een brug verbonden met het vasteland. U kunt de 40 km. lange Atlantic Drive langs de kust volgen met prachtige utizichten. Naast prachtige stranden vindt u bij Slievemore de archeologisch interessante Deserted Village. Het eiland ligt in het zg.Gaeltacht gebied, waar de oude Ierse taal nog gesproken wordt.
 
 
 
De heilige berg Croagh Patrick (763 m) wordt door pelgrims beklommen. Volgens de verhalen St.Patrick zou hier 40 dagen en 40 nachten hebben gevast.
 
Sligo
Het gebied rondom Sligo wordt Yeats Country genoemd; het fraaie landschap rondom de Benbulben tafelberg en Lough Gill was de inspiratie voor gedichten van de beroemde Ierse poëet William Butler Yeats, wiens graf u kunt bezoeken in Drumcliff.

 

Donegal
Donegal is een woest, dunbevolkt gebied, dat steeds meer in de belangstelling van toeristen komt vanwege haar natuurlijke schoonheid met groene heuvels en schitterende verlaten stranden. 

Bezoek Glenveagh Castle & Gardens in het Glenveagh National Park, de Mount Errigal of het bedevaartsplaatsje Glencolumbkille, met een openluchtmuseum. Malin Head, op het ongerepte Inishowen schierland, is het meest noordelijke punt van Ierland.


Agenten-Login
Nieuwe aanmelding